Huoneakustiikan parantaminen – hyödyllistä tietoa ja käytännön vinkkejä

Akustiikka on itse asiassa osa fysiikkaa, joka käsittelee ääniä ja niiden leviämistä. Kuinka tärkeä huoneakustiikka on meille ja mitä voimme tehdä, jos haluamme parantaa tätä huoneakustiikkaa, kerromme sinulle tässä viestissä. Tässä on kuitenkin kyse perusasioista ja käytännön vinkkejä ja temppuja, jotka voivat auttaa sinua asumisessa ja sisustamisessa. Jos käsittelet aihetta ammattimaisesti tai sinulla on oma musiikkistudio, on parasta kysyä neuvoa kokeneelta huoneakustiikan suunnittelijalta.

Paranna huoneakustiikkaa omassa kotiteatterissasi

parantaa huoneakustiikan kotiteatterin seinäpaneeleja

Huoneen akustiikka yksinkertaisesti selitetty

Oletko koskaan kysynyt itseltäsi: Miksi kuulo on paljon parempi joissakin huoneissa kuin toisissa? Vastaus on luultavasti hyvin yksinkertainen. Kysymys on huoneakustiikan laadusta. Ja tämä puolestaan ​​vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiimme ja keskittymiseemme. Siksi hyvä akustiikka on olennaisen tärkeää paitsi kotona myös luokkahuoneessa ja toimistossa.

Ja miten akustiikka käytännössä toimii? Tämän ymmärtämiseksi on ensin tehtävä selväksi, että äänet ja äänet, joita kutsutaan myös ääniksi, ovat vain aaltoja ja etenevät aalloissa. Sitten saamme äänipulsseja tai paremmin tunnettuja äänivärähtelyjä kuuloelimiemme – korvien – kautta. Jokaisella ääniaallolla on oma taajuutensa ja siten myös sävelkorkeutensa. Mitä korkeampi taajuus, sitä korkeampi ääni tai kohina.

Tässä on nopea yleiskatsaus:

Niin abstraktilta kuin se kuulostaakin, ääniaalto syntyy, kun ilmaa siirretään. Joten, vaikka suljet kirjan, kaada teetä tai jopa puhuessasi.

Palaa huoneen akustiikan laatuun. Tämä riippuu melutasosta ja ns Jälkikaiunta -aika pois. Nämä kaksi arvoa puolestaan ​​liittyvät suoraan siihen, kuinka hyvin seinät, katto ja lattia sekä kaikki muut huoneen esineet heijastavat, absorboivat tai hajottavat ääniaaltoja. Ajattele kaikua, josta nautit niin paljon lapsena!

Varmista optimaalinen huoneakustiikka

verhot nahkasohva matto olohuone parantavat huoneen akustiikkaa

Yksinkertainen sääntö huoneakustiikalle

Mitä tasaisempi ja kovempi pinta, sitä voimakkaammin ja voimakkaammin ääniaalot heijastuvat. Toisin sanoen – mitä korkeampi melutaso. Joten kovat ja sileät pinnat, kuten seinät, peilit tai ikkunat, tehostavat äänipulsseja. Sitä vastoin kaikki pehmeät ja mahdollisimman paksut – kuten verhot, verhoilu ja matot – eristävät melua. Teknisessä ammattikielessä puhutaan usein absorboijista. Äänenvaimennuksen lisäksi on vielä yksi tärkeä menetelmä huoneen akustiikan parantamiseksi, eli äänen levittäminen. Tätä varten käytetään hajottimia. Ero ensimmäiseen menetelmään on tässä tapauksessa se, että kaiku ei ole “nielty”, vaan hajallaan ja kuulostaa siksi paljon kevyemmältä ja pehmeämmältä.

Pehmeät pinnat absorboivat ääniaaltoja paljon paremmin

olohuoneen akustiikka parantaa sohvan seinävaimenninta

Näiden kahden huoneakustiikan periaatteen mukaisesti voit tehdä paljon itse, jos sinulla on taitava käsi ja jonkin verran aiempaa teknistä tietämystä. Tutustu joihinkin DIY -projektit akustiikan parantamiseksi klo.

Mutta jos et voi tehdä mitään sen kanssa, on paljon muita vaihtoehtoja. Onneksi niitä on jo muutama Akustiset tuotteet markkinoilla, jotka vähentävät jälkikaiuntaa ja parantavat puheen ymmärrettävyyttä, kuten akustiset näytöt, yksittäisten aiheiden akustiset kuvat, akustiset huonejakajat valmistettu erikoismateriaaleista jne..

Voit suunnitella omat yksittäiset akustiset seinäpaneelit

seinäpaneelit seinäkoristeet parantavat huoneen akustiikkaa kitarakuvioita

Käytännön vinkkejä huoneakustiikan parantamiseen

Ammattimaisten ratkaisujen ja innovatiivisten tuotteiden lisäksi voit myös huolehtia monista asioista parantaaksesi kotisi tai toimistosi huoneakustiikkaa. Lue alla olevat käytännön vinkit ja päätä itse, mikä niistä sopisi sinulle.

  1. Vähennä jälkikaiunta -aikaa huoneessa – peitä kovat, avoimet pinnat, kuten seinät, lattiat ja ikkunat seinäpaneeleilla, matoilla ja verhoilla – erittäin hyödyllistä, erityisesti korkeilla äänitaajuuksilla.
  2. Siksi sinun pitäisi myös valita verhoillut huonekalut ja huonekasvit, joilla on suuret, kovat lehdet.
  3. Täytä kirjahyllysi todella kirjoilla – toimi myös äänen hajottimena.
  4. Vaahto, jonka voit piilottaa kuvien tai seinäpäällysteiden taakse, on hyödyllisempi keskisävyille ja bassoille.
  5. Vastakkaiset seinät sekä katot ja lattiat eivät saa koskaan olla kovia ja sileitä samanaikaisesti, jotta vältetään epämiellyttävä ääniresonanssi.
  6. Vältä yleensä suurempia lasipintoja.
  7. Kuole symmetrian jälkeen jopa asennuksen aikana.
  8. Kuuntelupaikka ei saa olla suoraan seinällä, mutta vähintään 1 metrin päässä siitä. Jos se ei ole mahdollista, aseta kirjahyllyt tai suurilehtiset huonekasvit kuuntelijan ja seinän väliin.

Erityinen akustinen seinämaalaus on tietysti myös loistava ratkaisu

parantaa huoneen akustiikkaa seinämaalaus surffaus valkoinen sohva olohuone

Hyvä huoneakustiikka parantaa aistejasi. Hemmottele itseäsi tällä ja tunne olosi vielä mukavammaksi omissa neljässä seinässäsi!

Ja tässä on nopea selitys joistakin perusakustiikoista:

Jatka etsimistä monia muita ratkaisuja optimaaliseen huoneakustiikkaan!

kotiteatteri musiikkistudion seinän suunnittelu parantaa huoneen akustiikkaa

Täältä voit saada lisää inspiraatiota ja ehdotuksia:

hajautuvat seinäpaneelit parantavat huoneakustiikkaa musiikkistudio

moderni seinäsuunnitteluhuoneakustiikka parantaa tutkimuksen seinäpaneeleja

Toimiston ympärillä olevat kattopaneelit parantavat huoneakustiikkaa

parantaa huoneakustiikkaa kotiteatterin suunnittelussa

seinäkoriste akustiset paneelit parantavat toimiston huoneakustiikkaa

seinäpaneelit verhoiltu sohva parantavat huoneen akustiikkaa

seinäpaneelit matot nahkaiset nojatuolit parantavat huoneen akustiikkaa

seinäsuunnittelu akustiset paneelit huoneakustiikka parantaa olohuoneen ideoita

kotiteatteri parantaa huoneen akustiikkaa seinäpaneelit nahkasohva

puiset seinät katto pehmeä sohva parantavat huoneen akustiikkaa  pehmeät sohva matot parantavat huoneen akustiikkaa