Lattiatyynyt & Co. – fiksu tapa istua ja seurustella

Mukavat, kodikkaat … lattiatyynyt! Ne kuuluvat selkeästi kodin lisävarusteisiin, joilla on korkein tuntuinen vaikutus sisustamiseen ja asumiseen. Tyynyt yleensä takaavat mukavuuden paitsi nukkumisen lisäksi myös jokapäiväisessä elämässä – kun luet, puhut, työskentelet tai jopa matkustat. Vaikka kuulet sanan “tyyny”, ajattelet heti pehmeyttä ja lämpöä, rauhaa ja rentoutumista … Siksi ei ole niin yllättävää, että koriste- ja lattiatyynyt ovat modernin sisustuksen suosituimpia elementtejä ja niitä käytetään monia suunnittelijoita ja suunnittelun ystäviä käytetään usein ja mielellään.

Perinteiset lattiatyynyt ja niiden vaihtoehdot

Kaikki lattiatyynyt eivät ole samanlaisia. Tämä luokka sisältää myös muita vaihtoehtoja, joilla on erilaisia ​​etuja ja haittoja ja jotka voidaan valita yksilöllisesti tai yhdistelmänä henkilökohtaisen maun ja erityistarpeiden mukaan. Tänään haluaisimme tarkastella lähemmin kolmea päätyyppityyppiä. Mikä tekee heistä erottuvan? Mitä toimintoja ja ominaisuuksia niillä on ja miksi ne kannattaa valita?

Monet suosivat kaiken muotoisia lattiatyynyjä

kulmasohva kirkasvärisistä istuintyynyistä

Klassinen lattiatyyny

Se näyttää melkein normaalilta sohvatyynyltä, vain hieman isommalta ja kestävämmältä. Suorakulmainen, soikea tai pyöreä – kaikki on sallittua ja valinta riippuu tietysti vain omasta maustasi ja sisustustyylistäsi. Lattiatyynyt ovat yleensä huopaa, samettia, puuvillaa tai jotain muuta kestävää ja helppohoitoista kangasta.

Vaihdettavat kannet ovat tietysti aina parempia. Lattiatyynyt, jotka tunnetaan myös nimellä istuintyynyt, ovat erityisen hyödyllisiä pienemmissä huoneistoissa ja useiden odottamattomien vieraiden kanssa, koska ne voidaan pinota helposti päälle ja säästää tällä tavalla paljon tilaa kotona. Toisaalta lattiatyynyt voidaan sijoittaa erittäin joustavasti mihin tahansa.

Lattiatyynyt, joissa on neulotut päälliset, lisäävät mukavuutta

neulotut lattiatyynyt sinappi verhoillut huonekalut sohvapöytä

Trendikäs pussi

Perinteisen jakkaran tyylikäs sukulainen on loistava istumapaikka olohuoneessa, mutta myös lasten tai makuuhuoneessa – jopa sivupöydäksi tai hyllyksi. Sen jalo versio on yleensä verhoiltu nahalla ja siinä on tyylikäs, lieriömäinen profiili. Ja jos pidät vintageista, niin muutamia käytön merkkejä ovat erittäin tervetulleita.

Käytä asennuksessa eri värejä ja malleja

eklektinen olohuoneen sisustus lattiatyynyillä ja pussilla

Sana “pouf” itse asiassa tulee ranskasta ja tarkoittaa jotain, kuten rahi, tai pikemminkin ottomaania. Se oli jo 1960 -luvun lopussa erittäin suosittu istuimena ja on ehdottomasti palannut muodissa tällä hetkellä. Siksi eri väreissä ja malleissa olevia pusseja löytyy lähes kaikista tunnettujen valmistajien huonekalukokoelmista. Pussit, joissa on karkeasti neulotut peitteet hienosta villasta, kuten suosikkimme -, ovat erityisen kodikkaita ja hygge -kosketuksella Urchin Pouf, Thomas Eyck.

Erityisesti lapset arvostavat todella pehmeitä lattiatyynyjä

lattiatyynyt punaisessa ja keltaisessa olohuoneessa

Säkkituolit ja ylisuuret patjatyynyt

Runsaasti vakosammusta valmistettu tai optimaalisesti ergonominen, raidoilla koristeltu – säkkipusseja ja viileitä patjatyynyjä on viime aikoina tullut yhä suositumpia. Vaikka nämä vievät paljon enemmän tilaa, niillä on tarpeeksi etuja, kuten – ne voivat korvata sohvan täysin olohuoneessa. Sama koskee sohvapöytää ja miksi ei myöskään sivupöytää ja lipastoa?

Patjatyynyistä voidaan koota kokonaisia ​​sohvia ja sohvapöytiä

mukavat lattiatyynyt olohuoneessa kirkkailla väreillä

Yleiset täytteen materiaalit

Klassiset untuvat ja höyhenet eivät ole ensimmäinen valinta lattiatyynyjen täyttämisessä. Nämä materiaalit ovat liian herkkiä eivätkä voi taata tarvittavaa istumismukavuutta lattialla. Myös vakaus ja eristysvoima puuttuvat. Toisaalta vaahdolla täytetyt lattiatyynyt tarjoavat täydellisen istumapaikan ja ovat erittäin ergonomisia ja terveellisiä. Muovipallot tai kiinteät luonnonkuidut ovat erityisen yleisiä pusseissa ja säkkipusseissa, eikä niitä suositella. Myös muut innovatiiviset täyttömateriaalit ovat olleet viime aikoina nousussa ja tarjoavat entistä kestävämpää mukavuutta lattialla istuessa.

Miellyttävän lämmin ja törkeän viihtyisä olohuoneessa

olohuoneen sisustus matot lattiatyynyt kuviollisia

Mitä kannattaa ottaa huomioon ostaessaan?

Materiaali ja hoito ovat aina etusijalla. Älä koskaan unohda näitä, kun ostat lattiatyynyjä, vaikka sinä ostajana otat ennen kaikkea huomioon suunnittelun ja värit. Toisin kuin koristetyynyt, istuintyynyt ovat alttiimpia intensiiviselle käytölle, ja siksi niiden on oltava kestäviä ja helppohoitoisia. Katso huolellisesti hoito- ja materiaaliohjeet ostaessasi. Mieti etenkin pienempien lattiatyynyjen kanssa, pitäisitkö ne ja ennen kaikkea missä. Onko sinulla tarpeeksi tilaa ja ovatko ne todella paras ratkaisu kotiisi? Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, sinun pitäisi tietysti myös miettiä, sopivatko ne tyylikkäästi sisustukseesi ja mitä värejä ja kuvioita niillä pitäisi olla.

Istuinkalusteita tarjotaan usein vastaavien koriste- ja lattiatyynyjen kanssa

design -istuintyynyt

Pidä lattiatyynyt kunnossa

Tyynyjen asettaminen ilmassa ja auringossa säännöllisesti ja ravistelu perusteellisesti on välttämätöntä näiden erittäin hyödyllisten kodin lisävarusteiden hoidossa. Koska useimmissa niistä pölypunkit saavat hyvin usein olonsa mukavaksi. Lisäksi hometta ja muita bakteereja liittyy nopeasti, mikä voi vahingoittaa terveyttämme ja ennen kaikkea lapsiamme. Lisäsuojana suositellaan irrotettavien kansien säännöllistä pesua sekä pyyhkimistä antibakteerisella saippuavedellä, jos kyseessä ovat herkät kankaat ja täytteet..

Etniset lattiatyynyt ovat myös erittäin tyylikkäitä olohuoneen matolla

lattiatyynyt etno -tyylinen sisalmatto olohuoneideoita

Luo unenomainen lounge -keidas mukavilla patjatyynyillä ikkunan vieressä

isot lattiatyynyt raidat