Lehtopuu verrattuna muihin puulajeihin

Lehtipuun edut verrattuna muihin puulajeihin

Täysin objektiivisella vertailulla eri puulajien välillä ei ole merkitystä, koska se olisi erilainen kontekstista ja halutusta suunnittelusta riippuen. Siksi emme missään tapauksessa selitä lehtikuusta paremmin kuin mänty, esimerkiksi (tai päinvastoin) sisustuksellesi.

Seuraavassa käsittelemme kysymystä siitä, miksi monet suunnittelijat valitsevat yhä useammin ensimmäisen materiaalin.

Miksi lehtikuusta pidetään nykyaikaisena vaihtoehtona?

lehtikuusta edut metsäpuumateriaali

lehtikuusta edut puuraaka -aineet

Monien asiantuntijoiden mukaan lehtikuusi on nykyaikaisempi vaihtoehto verrattuna mäntyyn tai tammiin ja muihin erittäin suosittuihin variantteihin. Lehdellä on tavanomaiset esteettiset edut, jotka pitävät suunnittelijat valitsemassa puuta keinotekoisten materiaalien sijasta. Lisäksi sillä on monia käytännön etuja, kuten joustavuus, lujuus ja eristyskyky. Lehtopuu kestää hyvin pakkasta ja kosteutta. Se voittaa monia pluspisteitä ihmisten keskuudessa, jotka etsivät kestäviä ratkaisuja sisustukseen, koska se on helppo purkaa ja siitä valmistetut huonekalut kestävät keskimääräistä pidempään.

Lehtipuun kestävyys on yhdistetty keveyteen. Se on erittäin kestävää, vaikka se ei ole niin tiheä kuin esimerkiksi tammi.

On toinenkin syy, miksi tämä materiaali on ympäristöystävällistä: huonekalujen valmistuksessa se vaatii vähän käsittelyä.

Tuod kotiisi luonnon parantavan voiman

lehtikuusta edut puinen pöytälevy

lehtikuusi puulattian etuja

Lehtopuu sisältää useita luonnollisia liimoja ja hartseja. Ne suojaavat materiaalia mätänemiseltä ja metsämatoilta. Samaa ainesosaa käytetään edelleen lääketieteessä ja sitä käytetään parantamaan monia sairauksia. Niillä on kyky puhdistaa ilmaa ja niitä käytetään jopa tähän tarkoitukseen joillakin säteilyn myrkyttämillä alueilla.

Lehtipuun palo- ja lämpötilankesto ovat erittäin korkeat. Jälleen mäntypuuhun verrattuna se on 30% korkeampi.

Lehtipuun haitat

lehtikuusta edut portaikko puiset portaat

Lehtipuu voi muodonmuuttua paljon kuivuessaan, mikä on tämän materiaalin suurin haitta. Muusta puusta valmistettuja huonekaluja on vaikea muuttaa ulkonäöltään ajan myötä.

Aina kun tätä materiaalia käsitellään, tätä ominaisuutta tulee harkita tarkasti.

Lehtipuun estetiikka – makuasia

lehtikuusi puun edut talon puinen julkisivu

lehtikuusi puun edut kylpyhuonekalusteet kylpyamme puu

Lehtopuulla on erottuva ulkonäkö, ja se on makuasia, pidätkö siitä vai et. Puu näyttää epätavallisen harmaalta ja vuosirenkaat ovat hyvin näkyvissä.

Tämäntyyppinen esteettisyys ei sovi kaikkialle, ja sitä suositellaan puistoissa, puutarhoissa ja maalaistyylisissä kodeissa.

Haitoihin voimme lisätä myös melko korkean hinnan. Mutta eikö se maksaisi lueteltujen etujen vuoksi?

lehtikuusi puu edut puinen lipasto hylly puukalusteet

lehtikuusi puukalusteiden suunnittelun edut

lehtikuusi puun edut kakku huonekalut kakku työtaso puu katto

lehtikuusi puu edut keittiökalusteet keittiö työtaso

lehtikuusta edut alkuperäiset korvakorut