Luonnonpuukalusteiden ostaminen – mikä on tärkeää massiivipuusta valmistetuissa huonekaluissa?

Luonnonpuukalusteet tai massiivipuukalusteet ovat yksi parhaista ratkaisuista terveellisten ja ympäristöystävällisten kalusteiden suhteen. Alla näet, mitkä ovat tämän huonekalun tärkeimmät edut ja mitä sinun tulee ottaa huomioon ostopäätöstä tehdessäsi.

Korkealaatuisten massiivipuukalusteiden monia etuja

Kuten nimestä voi päätellä, tällaisissa huonekaluissa ei ole kyse viilutetuista puulevyistä, vaan vakaista, pitkäikäisistä esineistä. Ne on rakennettu massiivipuusta. DIN -standardin 68871 mukaan laatat, paneelit ja pohja voidaan valmistaa muista materiaaleista. Pelkästään tämä tekee niistä paljon kestävämmän valinnan, koska luonnonpuu on uusiutuva raaka -aine. Lisäksi massiivipuukalusteiden valmistus kuluttaa paljon vähemmän vettä ja sähköä kuin muovi- tai metallikalusteet. Se, että jokainen puu sitoo paljon hiilidioksidia ja vapauttaa samalla happea, on myös erittäin tärkeää, mikä yleensä parantaa päästöjen tasapainoa.

Voglauer-lattialauta-ehdotus-42-v-alpin_10344-100-110_1

Luonnollisista puukalusteista hyötyy tietysti paitsi ympäristö, myös ennen kaikkea kuluttaja. Luonnonpuun lämmin, luonnollinen ilme antaa kodikkaan ilmapiirin lisäksi myös maalaismaisen turvallisuuden tunteen. Jokainen huonekalu on myös todella ainutlaatuinen, koska siinä on aina hyvin yksilöllinen rakeisuus ja väri. Laadukkaat massiivipuiset huonekalut ovat erittäin kestäviä ja ikääntyvät tyylikkäästi. Vuosien mittaan kehittyvä jalo patina on monien huonekalufanaatikkojen arvostama. Kun on hienostunut, ajaton muotoilu ja muita jaloja materiaaleja massiivipuun lisäksi, voit nauttia terveestä, kestävästä ja ennen kaikkea korkeasta elämänlaadusta samanaikaisesti.

voglauer-highboard-v-montana-96-nh96g_15824_1

Muuten puu ei ole vain erittäin kestävä ja kulutusta kestävä, vaan myös hengittävä materiaali, joka on tärkeä huoneen kosteuden säätelylle ja siten ilmanlaadulle. Sen pinta on myös avoin ja antibakteerinen. Siitä tulee vain hyvin vähän sähköstaattisesti varautunut ja kerää siksi paljon vähemmän pölyä.

Kaikki nämä edut ovat 100% vakiintuneiden valmistajien laadukkaista massiivipuukalusteista, kuten näistä Voglauer -huonekalut.

Voglauer-ruokapöytä-v-alpin-with-cross-frame_10349-105_1

Mitä kannattaa huomioida ostaessaan luonnonpuukalusteita?

Valmistajan tai jälleenmyyjän on myös merkittävä selvästi massiivipuusta valmistetut huonekalut sellaisiksi. Varo harhaanjohtavia termejä, kuten “aitoa puuta” tai "Massiivipuuta". Tällaisissa tapauksissa kyse ei ole massiivipuukalusteista, vaan viilutetusta lastulevystä ja vanerista, jotka eivät missään olosuhteissa voi vastata etsimääsi laatua. Useimmissa tapauksissa nämä eivät ole ympäristöystävällisiä huonekaluja, koska niiden valmistuksessa käytetään monia epäpuhtauksia ja myrkkyjä, kuten formaldehydiä. Nämä voivat olla haitallisia ihmisten terveydelle, aiheuttaa allergioita tai astmaa ja pahimmassa tapauksessa jopa aiheuttaa syöpää.

Tämä on erilainen korkealaatuisten luonnonpuukalusteiden kanssa. Nämä valmistetaan paljon hellävaraisemmin ja käsitellään vesipohjaisilla maaleilla, luonnollisilla öljyillä ja ympäristöystävällisillä tahroilla. Tällaiset huonekalut ovat paitsi paljon kestävämpiä ja vakaampia, myös täysin kierrätettäviä.

Voglauer-bed-v-pur-with-pehmustettu head_14699_1

Joten, jotta voit olla varma, että terveytesi ei ole vaarassa ja että ympäristöä suojellaan, sinun on aina kiinnitettävä huomiota riittävään sertifiointiin huonekaluja ostaessasi. Tämä on nimenomaan takuu siitä, että tiukkoja laatuohjeita noudatetaan. Lisäksi hyväksymismerkit osoittavat, että kyse on kestävästä metsätaloudesta, raaka -aineiden ja energian kulutuksen tasapainosta sekä vähäisistä CO2 -päästöistä.

Sinisen enkelin lisäksi sinetit, kuten DGM -ilmastomerkki, PEFC ja RAL -laatumerkki (nimeltään Golden M) antavat sinulle varmuuden siitä, että valitsemasi huonekalut edustavat kestävyyttä ja sosiaalista vastuuta sekä pitkäikäisyyttä ja vakautta.

  voglauer-pyörivä kaappi-v-pur-5-trig_14738_1

Luota kokeneisiin ja vastuullisiin valmistajiin ja huonekalutoimittajiin ja hyödynnä luonnonpuukalusteiden monia etuja. Hauskoja valintoja ja terveellistä, kestävää ja tyylikästä elämää!

   voglauer-living-kombinaatio-147-v-alpin_10751-100_1