Puristinen elämä – tärkeimmät periaatteet ja 20 tyylikästä ideaa inspiraatioon

Oletko koskaan huomannut? Kun olet siivonnut ja piilottanut kotisi, tunnet olosi yhtäkkiä helpommaksi ja rentoutuneemmaksi. Suurimmaksi osaksi se johtuu siitä, että olet päässyt eroon tarpeettomasta painolastista ja nyt on taas runsaasti vapaata tilaa sekä huoneissa, kaapissa että päässäsi. Oikein ymmärretty! Omassa päässä. Koska juuri tästä on kyse puristisessa elämässä ja sisustuksessa. Jos mahdollista, hyvästellä kaikki tarpeeton ja keskittyä vain olennaiseen, kuten Mies van der Rohe sanoo: "Vähemmän on enemmän!". Vähemmän määrää ja enemmän laatua! Tämä tunnetaan myös puristisena elämisenä. Mutta tietysti se on myös paljon enemmän kuin vain elämistä. Se on enemmän elämänfilosofiaa – taidetta jättää asiat pois.

Seuraavilla riveillä saat selville, mitkä ovat puristisen elämäntyylin tärkeimmät periaatteet ja miten voit toteuttaa ne omissa neljässä seinässäsi.

Suuret huoneet ja neutraalit värit ovat ihanteellisia, jos haluat elää puristisesti

elävä puristinen moderni olohuone

Elä puristisesti ja lisää selkeyttä

Suorat linjat ja ajaton muotoilu optimaalisella toiminnallisuudella ovat eräitä puristisen elämäntavan tärkeimmistä osista. Todellinen tavoite on tuoda huone itse esiin. Tämä antaa sinulle enemmän liikkumisvapautta, mutta myös enemmän ilmaa ja enemmän valoa. Kaikki tärkeät osat kodikkaaseen ja rentoon tunnelmaan. Ylellisillä, värikkäillä huonekaluilla, kuvioiduilla tapeteilla ja kaikenlaisilla pikkupurtavilla ei ole sijaa puristisesti sisustetussa huoneistossa. Nämä vain tarpeettomasti ylikuormittavat huoneet ja sekoittavat silmän ja mielen. Muistoesineitä ja lomamatkamuistoja saa myös esittää vain hyvin rajoitetusti. Yksittäiset kappaleet, joilla on erityinen arvo, voidaan halutessaan laittaa katseenvangitsijaksi ja integroida taitavasti sisustukseen. Mutta sinun ei tarvitse koskaan unohtaa kiinnittää huomiota hillitsemiseen ja huomaamattomaan aliarviointiin.

Purististen kalusteiden ei tarvitse näyttää kylmiltä ja epämukavilta

minimalistinen olohuone puristinen elämä

Puristisen elämän periaatteet löytyvät myös muinaisista kulttuureista, kuten muinaisista roomalaisista, sekä Kaukoidän elämäntaiteesta. Wabi Sabin ja Zenin elämäntavat ovat eräitä suurimpia roolimalleja tähän. Vaikka nämä ovat peräisin vanhoista ajoista, nykyään ne ovat todellisia eläviä suuntauksia ja valloittavat yhä useampien muotoilu- ja sisustusasiantuntijoiden ja fanaatikkojen sydämet. Alkuperäisyys ja yksinkertaisuus, jotka voidaan tuntea tällaisessa sisustuksessa, ovat erittäin hyviä ihmisille nykypäivän kiihtyvinä aikoina, koska ne auttavat heitä palauttamaan itsensä ja antamaan heille enemmän sisäistä tasapainoa.

Puristinen elämä Wabi Sabin tyyliin

elää puristisesti wabi sabi -periaatteen mukaisesti

Rauhoita aisteja värien avulla

On tunnettua, että värit vaikuttavat voimakkaasti psyykeemme ja mielialaamme. Liian monet ja liian kirkkaat värit tuovat lisää dynaamisuutta ja levottomuutta, mikä ei ole todella toivottavaa asuinympäristössä. Erityisesti puristit pidättäytyvät tekemästä tätä asumisessa ja sisustuksessa ja pitävät sen sijaan hienovaraisia ​​ja neutraaleja värejä, kuten valkoista, mustaa, beigeä, kermaista, harmaata ja vaaleanruskeaa. Näillä on maalaismainen ja rauhoittava vaikutus, ja ne voidaan yhdistää erittäin harmonisesti keskenään. Vaaleat puulajit, kuten leppä, pyökki ja vaahtera, sopivat tähän hyvin ja tarjoavat optimaalisen tasapainon ja optisen lämmön huoneessa. Esimerkiksi keittiö tai makuuhuone on sisustettu valkoisella, ja siinä on ruokapöytä, työtaso, lipasto tai vaaleasta puusta valmistettu vaatekaappi tarvittavan kodikkuuden saamiseksi.

Tämä koskee tietysti myös kaikkia muita talon huoneita

Kalusta työhuone puristisesti

Hienoja materiaaleja ja vain muutamia kodin lisävarusteita

Erityisesti silloin, kun huoneessa on vain muutamia huonekaluja ja esineitä, sinun tulee kiinnittää entistä enemmän huomiota materiaaleihin. Puu, kivi, keraaminen, puuvilla, pellava ja nahka ovat suosituimpia, kun on kyse sisustuksesta puristiseen tyyliin. Haptics ja tekstuuri kulkevat käsi kädessä ja antavat kokonaisuudelle miellyttävän visuaalisen ja tuntoisen harmonian. Kuten jo mainittiin, kodin tarvikkeet ovat varattuja ja arvokkaita puristisen sisustuksen suhteen. Geometrisesti muotoillut betonista ja metallista valmistetut maljakot ja kynttilänjalat sekä hedelmäkulhot ja savista tehdyt kukkaruukut käsintehtyinä ovat eräitä suosituimpia puristisessa kodissa.

Varmista, että sinulla on alkuperäisiä katseenvangitsijoita

puristiset elävät suunnittelukalusteet käsintehdyt optiikkatarvikkeet

Tietenkin se riippuu aina omasta maustasi ja erityisestä elämäntilanteesta, miten tarkalleen menet sisustamiseen. Jos haluat elää puristisesti, voit helposti seurata tämän elämäntyylin pääperiaatteita ja tulkita niitä omalla tavallasi. Voit tietysti pelata sillä, jos haluat, ja yhdistää sen muiden tyylien elementteihin. Kuuntele joka tapauksessa omaa vaistoasi ja luo kodikas ja rentouttava keidas, joka antaa sinulle rauhan ja hiljaisuuden ja auttaa lataamaan akkuja.

Optinen tasapaino omassa olohuoneessasi

elävä puristi olohuone sisustus minimalistinen

Yhdistä valkoiset seinät ja huonekalut vaaleisiin puulattioihin

minimalistiset, suorat viivat elävät vaaleissa sävyissä

Seinät voivat tietysti olla myös toisella tummemmalla värillä

elävä puristisesti tyylikäs olohuoneen kalustus

Betonioptiikka sopii hyvin myös purististen kalusteiden kanssa

elävä puristi betonioptiikalla ja lasilla

puristinen elävä design -sohva harmaa musta sohvapöytä   puristinen olohuoneen valaistus

Beige ja kerma tekevät kokonaisuudesta hieman pehmeämmän

elävät puristisella tavalla, hienovaraiset värit ja design -huonekalut

beige ja valkoinen olohuone ovat puristisia

Ja harmaa kaikissa vivahteissaan on täydellinen puristisiin kalusteisiin

elävät puristisesti skandinaaviseen tyyliin

elävät puristiset keittiökalusteet valkoisina

Esittele myös muutamia elementtejä muista elämäntapoista!

Skandinaavinen elävä puristi

elävä puristinen minimalistinen kylpyhuonekalustus

maalaismaisia ​​elementtejä, jotka elävät puristisesti

asuminen ja sisustus puristisesti valkoisena

Skandinaavinen sisustus puristista elämää