Hardy Plants – Pidä puutarha kauniina ympäri vuoden

puutarhakasvit valkoiset kameliakestävät lajit

Kestävät kasvit auttavat sinua luomaan puutarhan, joka näyttää aina kauniilta

Luonto onnistuu näyttämään meille kauneutensa kaikkina vuodenaikoina. Jos olet perehtynyt heidän resursseihinsa, voit aina kokea jotain uutta ja mielenkiintoista. Tämä pätee ihanasti esim kestävä kasveja puutarhassa.

Nämä voivat kasvaa pakkasessa ja lumessa. Niissä näkyy kukkia ja lehtiä eri värisävyissä, vaikka alhaiset lämpötilat pakottavat meidät sisälle.

Upeat lumikellot …

kestävät kasvit puutarhakasvit lumikellot

Holly ovat tyylikkäitä puutarhakasveja

kestävät kasvit ilex kukkaruukku puutarhakasvit

Tällaiset puutarhan “asukkaat” varmistavat mielenkiintoisen ulkonäön ja tekstuurin myös viileimpinä vuodenaikoina ja luovat odottamattomia aksentteja ulkoalueelle. Tällä tavalla ne auttavat meitä ylittämään talvella nukkuvien kaunottareiden lepoajan olematta liian surullisia.

Niitä on itse asiassa monia kestävä kasveja. Mutta olemme valinneet vain muutaman, jotta voimme tarjota sinulle enemmän inspiraatiota. Ehkä löydät jo näistä puutarhaan sopivan ratkaisun, tai saatat olla motivoituneempi etsimään pidemmälle.

kamelia

Kestävien kasvien luettelossamme ensimmäinen on kamelia. Sille on ominaista kiiltävät ja syvän vihreät lehdet. Mutta niiden kukat ovat todella silmiinpistäviä ja rohkaisevia. Niitä löytyy kirkkaista vaaleanpunaisista ja punaisista. Kaikki kamelialajit eivät selviä hyvin alhaisissa lämpötiloissa. Kannattaa etsiä sopivia hybridejä. Tuulensuoja on tärkeä heidän hoidolleen. Kasveja on suojattava siltä, ​​etenkin kasvun alussa. Sinun pitäisi myös tietää, että kameliat kasvavat hitaasti. Siksi ne on istutettava riittävän ajoissa.

Punainen kamelia

kestävät kasvit camellia punainen puutarhakasvit

Japanilainen vaahtera

Japanilainen vaahtera on kotoisin Aasiasta. Tämä puu on erittäin suosittu syksyn kauniiden lehtien vuoksi. Talvella ne ovat upeita pisteitä puutarhassa.

Japanilainen vaahtera voi muodostaa maljakon ja työskennellä oksien ja oksien kanssa luodakseen upeita kaskadeja

kestävät kasvit puutarhasuunnittelu Acer palmatum

Kun kasvatat tätä kasvia, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota seuraaviin asioihin: Japanilainen vaahtera kasvaa hyvin hitaasti. Myös kirvat hyökkäävät helposti.

Holly (Ilex)

Kun törmäsimme hollyyn talvisia kasveja tutkiessamme, olimme rehellisesti sanottuna helposti ärtyneitä. Mietimme: Kuinka voi olla, että emme huomanneet tätä ajatusta etukäteen?

Suunnittele houkutteleva puutarha

puutarhakasvit ilex kestävät kasvit puutarhasuunnittelu

Holly on ilo jouluna ja muodostaa juhlatunnelman monissa taloissa. Lehtien muodon suhteen on olemassa erilaisia ​​holly -tyyppejä. Ne näyttävät erittäin mielenkiintoisilta ja monipuolisilta ja tekevät myös erittäin mielenkiintoisen ulkonäön.

Talvi vihannekset

Vihannesten istuttaminen syksyllä on loistava idea puutarhanhoitoon ja terveelliseen ruokalistaan ​​kylminä vuodenaikoina. On olemassa monia kestävä kasveja, joka voi säilyä ensimmäiseen pakkaseen asti. Näitä ovat esimerkiksi parsakaali, valkoinen kaali, porkkana, kukkakaali, pinaatti, sipuli ja siideri.

Mostrich kukat

kestävät kasvit puutarhan suunnittelu kaikkein rikkain

Valkokaalia omassa puutarhassa

puutarhakasvit sitkeä kaali istutus puutarha

Pinaatin kukat

puutarhakasvit kestävät pinaatti puutarhakasvit

Violetti kukkakaali

puutarhakasvit kukkakaali kasvit puutarha

Lumikellot

Lumikellot osoittavat lempeän muodonsa lumen yläpuolella vielä kauemmin kuin muut kasvit. Varmasti se kertoo tarpeeksi siitä, kuinka kestäviä he ovat.

Istuta ne hyvissä ajoin, jotta lumikellot tuovat sinulle iloa tammikuussa

ideoita kestäville kasveille lumikelloja puutarhakasveja

Marja pensaat

Suurin osa kestävistä kasveista korostaa maisemaa upeilla tikuillaan ja lehdillään. Toisaalta marjapensaat voivat tuoda myös värillisiä pisteitä. Ainakin osa näistä. Tämä ei ole ainoa etu, joka heillä on.

Ne tarjoavat myös ruokaa linnuille, joilla ei ole helppoa kaupunkialueilla kylminä vuodenaikoina

kestävät kasvit marja pensaat puutarhan suunnittelu

Mustikka pensas

puutarhakasvit mustikka pensas puutarha suunnittelu