Valo ja epäsuora valaistus – suunnittele huoneen valaistus oikein

Suunnittele huoneen valaistus oikein

Jokainen, joka suunnittelee toimivaa huonevalaistusta asunnon rakentamisen tai kunnostamisen aikana, ansaitsee kodikkaan valoisan tunnelman kotona. Mutta miten onnistunut valaistus suunnitellaan? Tänään etsimme yhdessä vastausta tähän kysymykseen.

Ensinnäkin on erittäin tärkeää olla käyttämättä oikeaa aikaa. Kuten olemme jo lyhyesti maininneet, huoneen valaistus on vielä otettava huomioon asuntoa rakennettaessa. Jos et ole ollut mukana siinä, älä missaa toista tärkeintä hetkeä – asunnon tai tietyn huoneen kunnostusta. Täydellinen sähköasennus suunnitellaan täsmälleen ja kaikki pistorasiat, valopidikkeet sekä katto- ja seinäpistorasiat. Välttääksesi kalliita uudelleenkäsittelyjä myöhemmin, anna itsesi olla ohi kokeneita valaistusasiantuntijoita neuvoa.

Vinkkejä onnistuneeseen valaistuksen suunnitteluun

valo epäsuora valaistus suunnittele huoneen valaistus oikein

Alla on lueteltu seuraavat tärkeät vinkit, jotta voit myös saavuttaa tarkan valaistuksen suunnittelun. Kuitenkin yksittäisten asiantuntijoiden neuvoja suositellaan huoneen optimaaliseen valaistukseen.

Tarkka valaistuksen suunnittelu sisältää aina kolme erilaista valonlähdettä. Näitä ovat työvalaistus, taustavalo ja aksentti.

Taustavaloa, joka tunnetaan myös nimellä epäsuora valaistus, ei suositella olohuoneen ainoana valonlähteenä. Heikon kontrastivalaistuksen vuoksi se voi nopeasti johtaa silmien väsymykseen. Yhdessä työvalon ja korostusvalon kanssa se on kuitenkin lyömätön. Toisaalta taustavalo on erittäin käytännöllinen huoneissa, joissa et pysy koko ajan (esimerkiksi käytävällä).

Korostusvalo – tuo huoneeseen erilaisia ​​kohokohtia. Se tekee tilasta vieläkin mielenkiintoisemman, koska sen avulla voit tuoda tiettyjä esineitä tai alueita esiin.

Työvalaistus ei ole tärkeä vain keittiössä. Se voi myös tarjota oikean valon lukulamppuna sohvan vieressä. Lattiavalaisimet tai kohdevalaisimet sopivat tähän täydellisesti, koska ne täydentävät taustavalaistusta ja luovat siten elävän tilan..

Jos noudatat tätä yksinkertaista sääntöä yhdistää kolme eri valonlähdettä asianmukaisesti, sinulla on positiivinen vaikutus huonevaikutukseen ja nautit kodikkaasta asuinalueesta.