15 leggyorsabb módszer a szem alatti sötét karikák eltávolítására

Az első pillantás önmagára a tükörben minden reggel megrázó élmény lehet, ha sötét karikák jelennek meg a szeme alatt. Ezek a csúnya bőrgyógyászati ​​problémák évek óta sújtják az emberi fajtákat, és nincs elszámolás a szemek alatti sötét karikák eltávolítására használt kozmetikumokra és korrektorokra költött dollármilliárdokról. Sötét foltok a szem alatt, bár csúnyák, meglehetősen gyakoriak, és sokféle módszer létezik ezek elleni küzdelemre, amint eljut a probléma gyökeréhez.

Nehéz megmondani, hogy a barátai és családtagjai közül kinek van sötét szeme, és ki nem a modern smink hatékonysága miatt, de a jó borítómunka a legkevesebb, amit bárki tehet. Annak érdekében, hogy valóban megszabaduljon a sötét jelektől a szem alatt, sokkal többet lehet tenni. A periorbitális sötét karikák vagy azok, amelyeket általában sötét karikáknak neveznek, a szem körüli bőrre korlátozódnak. Ez a bőrterület a legvékonyabb, és így érzékenyebb a sötét pigmentációra. Általános tény, hogy a nők, akiknek gyakran vékonyabb az arcbőrük, mint a férfiaknak, hajlamosabbak a sötét karikákra. Szintén gyakori, hogy az afrikai és ázsiai származású férfiak és nők hajlamosabbak a sötét karikákra, és ez a legtöbb esetben az ilyen bőrtípusok hiperpigmentációs genetikai hajlamának köszönhető. A középkorú felnőtteknek és az idősebbeknek is nagy valószínűséggel sötét foltjaik vannak a szemük alatt, azonban a probléma gyakori a fiatalabb embereknél, akik egészségtelen életmóddal rendelkeznek, például alkoholizmus, kábítószer -függőség, alváshiány és túlmunka..

Egyszerű tippek a sötét karikák kezelésére minden bőrtónushoz

A szem körüli sötét árnyékok elsősorban örökletes problémát jelentenek, azonban számos más ok is van, amelyeket részletesen feltárhatunk előrehaladásunk során. Általában a szem alatti sötét karikák nem utalnak súlyos egészségügyi problémákra, de leginkább stressz, alváshiány, vas-, elasztin- és kollagénhiány, száraz bőr és öregedés okozzák. Ha elsődleges célja a sötét karikák hatékony eltávolítása, akkor proaktívan kell megoldásokat keresnie a fent említett problémákra, és ez az útmutató nagy segítséget jelenthet, ezért a legjobb, ha tovább olvas, hogy többet tudjon meg.

A sötét körök fő okai és eltávolítása?

Amint fentebb említettük, a stressz, az alváshiány, a vas-, elasztin- és kollagénhiány, a bőr kiszáradása és az öregedés a leggyakoribb okok a szem körüli sötét fekete karikák között, és ha tanácsokat keres a sötét karikák eltávolítására, akkor fontolja meg a probléma okának felderítését és proaktív kezelését. Hacsak nem tudja minden kétséget kizáróan, hogy sötét karikáinak oka a gének, amelyeket szülei és ősei adtak át Önnek, a szem alatti fekete karikák mögött ok -okozati logika húzódik meg ezt követően sikerrel kell küzdeni a problémával.

Az alábbiakban felsoroljuk a sötét karikák fő okát, és reméljük, hogy azonosítani tudja a problémát, és ennek megfelelően cselekszik.

 • Alváshiány vagy túlalvás.
 • Feszültség.
 • Fáradtság és extrém fáradtság.
 • Allergiák.
 • Bőrgyógyászati ​​problémák, mint az ekcéma.
 • Ártalmas szerek a sminktermékekben.
 • Káros expozíció a Napnak.
 • Öregedés.

Halványítsa meg a stressz okozta sötét köröket & Alvásmegvonás:

Ha az egyik lehengerlő szépségproblémája a sötét karikák eltávolítása a szemek alatt, akkor tanácsos alaposan megvizsgálni az alvási szokásait, mint elsődleges intézkedést a probléma leküzdésére. A bőrgyógyászok és kozmetikusok természetesen kíváncsiak lesznek a rendszeresen élvezett alvás mennyiségére, bármikor, amikor a szem alatti sötétedés problémájával szembesítik őket. Az embernek napi 8 órát kell aludnia, és ennél kevesebb is a fáradtság első jele lehet, ami a szem körüli sötét karikák. Az elegendő alvás valószínűleg a leghatékonyabb megoldás az Ön számára, ha válaszokat keres arra, hogyan lehet véglegesen eltávolítani a sötét szem alatti karikákat és megakadályozni azok visszatérését. Az alváshiányos személyek gyorsan megszabadultak a szem alatti fekete nyomoktól, amint rendszeresítették és normalizálták alvási szokásaikat.

Világosítsd meg a sötét köröket

Az alábbiakban felsorolunk néhány hasznos tippet azoknak, akik nem tudnak könnyen aludni, és gyakran hosszú órákig ébren fekszenek az ágyban, ami végül sötét karikákhoz vezet a szem alatt. Ezenkívül néhány hasznos tippet talál a stressz, az allergia, a bőrgyógyászati ​​problémák és más olyan tényezők kezelésére, amelyek sötét szemkarikákat okozhatnak.

 • Kerülje az ingerlő italokat, például kávét vagy teát közvetlenül lefekvés előtt.
 • A jóga és a meditáció hatékony módja a megfáradt idegek megnyugtatásának; ha a stresszes szakmai élet akadályozza az Ön és szépsége alvását. A jóga és a meditáció arra ösztönöz, hogy ürítsd ki a fejedből az irodában jelentkező stresszt és problémákat, amelyekre gyakran órákon át gondolsz, miközben ébren fekszel az ágyban.
 • A nyugtató zene és aromaterápia sokakban gyakran okozhat alvást, a hálószobában a megfelelő gyenge megvilágítás is ugyanilyen hatást fejthet ki.
 • A bódító szerek és az alkohol csak ájulást okoznak, ami nem minősül igazi nyugodt pihenésnek. Kerülje a szerhasználatot, amennyire csak lehetséges, hogy valóban kipihentnek érezze magát, és harcoljon a sötét karikák ellen.
 • Tartsa távol a mobiltelefont közvetlenül lefekvés előtt. Ez korabeli oka az alváshiánynak, mivel sok ember rosszul használja az alvásra szánt órákat e -mailek olvasására vagy online közösségi hálózatokba való bekapcsolódásra. Kerülje el ezt a szokást, amennyire csak lehetséges, kapcsolja ki a telefont, vagy kapcsolja be csendes üzemmódba, mielőtt lefekszik.
 • Ha a szeme környékén viszket vagy gyulladt, a sötét karikák kiváltó oka lehet bőrgyógyászati ​​probléma, például ekcéma. Ez nem ok a pánikra, mivel szakképzett bőrgyógyász segít megtalálni a gyors és hatékony megoldást.
 • A napégés az egyik legerősebb ágens, amely sötét karikákat okoz, és ez csak azért van, mert elkerülhető a hatékony fényvédő krém használata. A 30 -as vagy annál magasabb SPF -es fényvédő krém a legjobb a forró és napsütéses napokra. Egy pár árnyalat a szeméhez, miközben kint van a napon, egy másik nagyszerű módja annak, hogy megvédje magát a napégéstől.
 • Az orr eredetű allergiák elsötétíthetik a szem körüli területet. A lehető leghamarabb keresse fel a fül -orr -gégész orvost, hogy megtalálja a probléma gyökerét, és megfelelő gyógyszerekkel harcoljon ellene.
 • A túlalvás árnyékot is okozhat a szem alatt, és számos oka lehet annak, hogy az egyének túlalszanak. A rossz alvási szokások, a kábítószer- és alkoholfogyasztás, a depresszió és a betegségek túlalvást okozhatnak. Minél hamarabb kérjen szakmai segítséget.
 • Az extrém fáradtság gyakran sötét karikák formájában jelenik meg a szem alatt. A jó hír az, hogy megfelelő pihenéssel ez könnyen visszafordítható. Ha a fáradtság túlterheltségből fakad, fontolja meg a szünet előnyeit. Ha az álmatlanság nem engedi meg a kellő pihenést, forduljon orvoshoz, hogy enyhüljön. A szélsőséges fáradtság kezelésének másik módja, ha szünetet tart a szakmai életében. Pihenjen, és engedje meg magának a luxust a kikapcsolódáshoz.
 • A mentális stressz, a depresszió és a szorongás károsíthatja a bőrt, és gyakran sötét karikaként jelenik meg. Kérjen professzionális pszichiátriai segítséget, mivel a probléma sokkal többre is kiterjedhet, mint a rossz bőr. A tanácsadás és a pszichoterápia sokat segíthet a szorongás, a depresszió és a mentális stressz enyhítésében, és a pszichiáter vagy pszichológus a legjobb személy, aki segít ezekben a kérdésekben.

Könnyen eltávolíthatja az öregedés okozta sötét szemkörnyékeket:

Az öregedés gyakran sötét karikákat okozhat a szem körül, a szarkalábakkal és a puffadt bőrrel együtt. Az öregedés bizonyos alapvető változásokat idéz elő az arcbőr textúrájában és volumenében. Ez elsősorban a kollagén, elasztin és csont- és zsírsűrűség elvesztésének köszönhető. Ilyen körülmények között az arcbőr lazábbá és vékonyabbá válik, és ez sehol sem nyilvánvalóbb, mint a szem alatt. Ha elsődleges célja az öregedés okozta sötét karikák megelőzése vagy eltávolítása, akkor az öregedési folyamat lelassítására kell törekednie. Először foglalkozzunk az öregedés jeleinek lelassításával és a szem alatti fekete karikák megelőzésével, mielőtt áttérnénk azokra, akik egy kicsit megöregedtek, és a sötét karikák már eléggé kiemelkedőek..

Az alábbiakban felsorolunk néhány olyan ételt, amelyeket hozzáadhat étrendjéhez az öregedés jelei elleni küzdelemhez, például a sötét karikákhoz, amelyeket a csökkent kollagén- és elasztintermelés okoz. Ezen élelmiszerek közül sok gazdag forrása a vasnak és más vitaminoknak, amelyek hatékonyan küzdenek az öregedés jelei ellen. Az idősebbek számára ezeknek az alapvető élelmiszereknek a fogyasztása segíthet visszafordítani az öregedés jeleit, és megakadályozni a kollagén és elasztin további elvesztését. Az alább felsorolt ​​étrendi javaslatok a vegetáriánus és nem vegetáriánus ételek keverékét tartalmazzák. Válassza ki preferenciái szerint. A többféle javaslat lehetővé teszi, hogy olyan ételeket válasszon, amelyek tetszenek és helyben kaphatók.

Sötét karikák a szemek alatt

Ezeknek az élelmiszereknek a többsége jelzi azokat az egyszerű és költséghatékony változtatásokat, amelyeket az étrenden végezhet, és idővel megelőzheti vagy megszabadulhat a sötét karikáktól. Ezek az apró étrend -változtatások a legelőnyösebb és legtermészetesebb módja a szem alatti fekete bőr elleni küzdelemnek, összehasonlítva az összes sminktermékkel és kozmetikummal, amelyek segítséget ígérnek. Ezen agresszív módon forgalmazott kozmetikai termékek többsége erős vegyszereket tartalmaz, amelyek vagy nem egyeznek a bőrével, és soha nincs garancia arra, hogy ezek a termékek működni fognak. Az egészséges táplálkozás viszont eredményeket mutat, és hozzájárul az általános jóléthez, beleértve a világosabb, világosabb és szebb kinézetű bőrt.

 • Hal:

Az arcon lévő bőrsejtek körüli zsíros membránok támogatják őket; megőrzi fiatalos megjelenését és megakadályozza a szem alatti sötét karikákat. Az olyan halak, mint a lazac és a tonhal, amelyek gazdagok Omega 3 olajokban és zsírsavakban, hatékonyan erősítik a sejteket, és nagyban hozzájárulnak az egészségesebb arcbőrhöz.

 • Paradicsom, paprika és cékla:

A vörös zöldségek, nevezetesen a paradicsom paprika és a cékla gazdag likopinban, amely alapvető antioxidáns. A likopin egy természetes fényvédő szer, amely szintén elősegíti a kollagén termelését az öregedés jeleinek leküzdése érdekében, beleértve a sötét karikákat.

 • Vegetáriánus C -vitamin források:

A sötétzöld zöldségek a C -vitamin végső vegetáriánus forrásai, amelyek fokozzák a kollagén és elasztin termelését. A spenót és a kelkáposzta kiváló példák a C -vitaminban gazdag zöldségekre, amelyeknek mindenképpen helyet kell kapniuk az étrendben.

 • Vegetáriánus A -vitamin források:

Az időskor nagyon megkövetelheti az A -vitamin fokozott bevitelét kollagén -helyreállító tulajdonságai miatt. A narancsos zöldségek, mint a sárgarépa és az édesburgonya nagyszerű vegetáriánus A -vitamin források.

 • Puhatestűek vashiány esetén:

Az öregedés csökkent energiaszintet és fáradtságot, valamint külső jeleket, például sötét karikákat okoz a szem körül. A vasban gazdag élelmiszerek nagyobb fogyasztása az egyik módja ezeknek a problémáknak a kezelésére. A puhatestűek, például a kagylók, kagylók, osztrigák és kagylók állítólag vasban gazdagok, hogy pótolják a hiányt, amely gyakran sötét karikákat képezhet a szem körül.

 • Marha- és csirkemáj vashiány esetén:

A marha- és csirkemájról is ismert, hogy nagyszerű vasforrás. 3 uncia marha- vagy csirkemáj 3,5 milligramm vasforrás, így könnyen belátható, hogy ezeknek az ételeknek a fogyasztása hogyan segíthet leküzdeni a vashiányokat, amelyek sok esetben sötét karikákat okoznak.

 • Bogyók a szabad gyökök elleni küzdelemhez:

Feltétlenül adjon hozzá különböző típusú bogyókat a napi étrendhez, hogy leküzdje az öregedés jeleit okozó szabad gyököket, például sötét karikákat, ráncokat és szarkalábakat. Az áfonya és a málna finom példa, amely könnyen hozzáadható a reggeli gabonapelyhekhez.

 • A szója gátolja az öregedés jeleit:

A szója gazdag genisteinben, amely növényi hormon, amely antioxidánsként is működik. Az antioxidánsok sokat segítenek az öregedés megelőzésében, és visszafordítják az öregedés jeleit, mint a sötét karikák. A Genistein elősegíti a kollagén termelését is, ami mindig nagyszerű dolog, ha keresi a módját a sötét karikák természetes eltávolításának vagy megelőzésének..

 • Fokhagyma sérült kollagénszálak építéséhez:

A sérült kollagénrostok nagymértékben hozzájárulnak az egészségtelen bőrsejtek kialakulásához, amelyek gyakran sötét karikákat eredményeznek. Egy egészséges adag fokhagyma a napi étrendben kiegészíti liponsavval és taurinnal, amelyek sokat segítenek a sérült kollagénszálak újjáépítésében.

 • Lizin és prolin a kollagén előállításához:

A tojásfehérje gazdag prolin- és lizinforrás, amely fokozza a kollagén termelést. A vegetáriánusok és a vegánok számára a mogyoró, hangsúlyt fektetve a mogyoróra, jó lizinforrás.

 • Citrusfélék az aminosavak kollagénné történő átalakításához:

Valószínűleg tudja, hogy a citrusfélék gazdag C -vitaminforrás, emellett a citrusfélék elősegítik az aminosavak, például a lizin és a prolin kollagénné történő átalakítását. Az öregedést a kollagén csökkenése követi, ami egészségtelen kinézetű bőrhöz és sötét karikákhoz vezet, így könnyen belátható, hogy a citrusfélék hogyan akadályozzák meg a sötét karikákat, sőt segítenek eltávolítani őket.

 • Fehér tea a fehérjék strukturális támogatásához:

A fehér tea nagymértékben támogatja és védi a bőr fehérje szerkezetét. Ennek a szerkezetnek a lebomlása ráncokat, szarkalábakat és sötét karikákat eredményez, és a fehér tea nagyszerű megelőzési és védelmi intézkedés.

 • Zab vaspótláshoz:

Ha a sötét karikák a vashiány következményei az étrendben, adjon hozzá sok zabot a mindennapi étrendhez, hogy megfelelően kiegészítse a ragyogó és ragyogó bőrhöz szükséges vasat. Főzéskor egy csésze zab 13,4 mg vastartalommal rendelkezik, ami az ajánlott étrendi bevitel 19% -a.

 • Quinoa vas, vitaminok, fehérjék és szénhidrátok számára:

A quinoa széles körben kedvelt gabonapehely, amely szénhidrátok, fehérjék, vitaminok és vas gazdag forrásaként ismert. Mindezek hozzájárulnak az egészséges bőrhöz. 1 csésze főtt quinoa -ban 2,8 mg vas található, ami az ajánlott étrendi bevitel 16% -a.

 • Hüvelyesek vaskiegészítőként:

A szinte mindenféle hüvelyesekről ismert, hogy gazdag vasforrás. Adjon hozzá hüvelyeseket, például tofut, lencsét, babot és borsót az étrendhez, hogy megkapja a vas adagját, amely biztosan megőrzi bőrének egészséges megjelenését és eltávolítja a sötét karikákat a szem alatt.

 • Dió és mag a megfelelő vasbevitelhez:

A diófélék és a magvak nagyszerű kiegészítések az étrendhez, amikor növelni kívánja vasbevitelét, hogy eltávolítsa a sötét karikákat vagy megelőzze azokat. A szezámmag, lenmag, kesudió, fenyőmag, kendermag és tökmag gazdag vasforrások.

 • Burgonyabőr a fokozott vasbevitel érdekében:

A burgonyát héjjal enni nagyszerű ötlet lehet, ha növelni szeretné a vasbevitelt anélkül, hogy jelentős változtatásokat eszközölne az étrendjében. Meglepő lehet, de egy ilyen kicsi étrendváltás lehet a válasz arra, hogyan távolítsuk el a sötét karikákat otthon, mivel a megfelelő vasbevitel nagy különbséget jelent.

 • Gomba a sötét körök elleni küzdelemhez:

Lehet, hogy meglepő, de a gomba gazdag vasforrás, amely elősegíti az egészségesebb bőrt és hatékonyan visszaszorítja az öregedés jeleit, beleértve a sötét karikákat.

 • Az olajbogyó gazdag vasban:

Az olajbogyó egy ideje az egyik legkedveltebb gyümölcs az egészségre gyakorolt ​​lehetséges előnyei miatt, és az olajbogyó étrendbe való hozzáadásának előnyei között szerepel az a tény, hogy ezek a mediterrán gyümölcsök nagyszerű vasforrást jelentenek.

 • Eperfa az öregedés elleni küzdelemben:

Egy csészényi eperfa forrása 2,6 mg vasnak, amely pontosan az ajánlott táplálékbevitel 18% -a, így az eper az elektromos eszköz az öregedés jelei elleni küzdelemben, beleértve a sötét karikákat is.

A hiperpigmentáció okozta sötét karikák kezelése:

Az idő sötét karikái gyakran visszafordíthatók az étrend megváltoztatásával, a megnövekedett vitaminbevitellel és a rendszeres 8 órás alvással, de sok ember számára még ezek az életmódbeli és étrendi változások sem segítenek. Ez valószínűleg a hiperpigmentációnak köszönhető. A hiperpigmentációt a melanin túlzott termelése jellemzi, ami az arc és a test bőrének bizonyos területeit sötétebbé teszi. Ez az állapot a legszembetűnőbb a szem alatt és környékén, ahol a bőr vékonyabb és érzékenyebb a hiperpigmentációra. A hiperpigmentáció leggyakrabban az afrikai és ázsiai származású emberek problémája. Statisztikailag az indiai származású férfiak és nők a leginkább érzékenyek a hiperpigmentációra minden faji és etnikai csoport között.

Aktuális krémek és krémek a sötét kör számára a szem alatt, hiperpigmentációval-

Ha válaszokat keres arra, hogyan távolítsa el otthon a szem alatti sötét karikákat, amelyek szerinted a hiperpigmentáció következményei, akkor a legjobb, ha kiképezi egy képzett bőrgyógyász tanácsát. Számos krém és krém található a piacon, amelyek segíthetnek ebben a tekintetben, de gyakran szakértői tanácsokra van szükség, mielőtt eldönti, hogy melyik terméket használja. Ezeknek a széles körben elérhető és agresszív módon forgalmazott bőrtermékeknek erős fehérítőszerek vannak a bőr világosítására.

Sok bőrtípus nem veszi félvállról ezeket a fehérítőszereket. Pontosan ezért a legjobb megoldás a bőrgyógyász által ajánlott termék. A legtöbb bőrgyógyász hidrokinon alapú krémet vagy krémet ír elő a hiperpigmentációhoz. A hidrokinon bőrkönnyítő összetevő, amely krémek és testápolók széles választékában található. A hidrokinon hatékony módja a hiperpigmentáció és a hiperpigmentáció okozta sötét karikák elleni küzdelemnek. Ezek a krémek és testápolók széles körben elérhetők a piacon, és nem okozhat nagy problémát egy neves kozmetikai márka hidrokinon termékének megtalálása..

Ez a 4 egyszerű tipp a hiperpigmentáció okozta sötét karikák eltávolítására-

 • A napégés a hiperpigmentáció egyik fő oka; csak örökletes okok miatt. A napfénytől való tartózkodás vagy hatékony napvédő krém vagy krém használata nagyszerű megoldás és megelőzési módszer.
 • A hatástalan akne kezelés hegesedéshez vezethet, ami a hiperpigmentáció eredménye. A pattanások kezelése szélsőséges esetekben kötelező, mivel a sötét foltos bőr nem kívánatos.
 • A fény- és lézeres kezelésekről ismert, hogy exponenciálisan eltávolítják a hiperpigmentáció okozta sötét karikákat.
 • Fontos megjegyezni, hogy nincsenek válaszok a sötét karikák végleges eltávolítására, különösen akkor, ha a hiperpigmentáció az oka, azonban hatékony megelőzési módszerként tartózkodhat a naptól, és minden nap használhat fényvédőt. hatékony megelőzési módszer.

15 hatékony módszer a szem alatti sötét bőr kezelésére és gyógyítására:

Számos tipp létezik, amelyek hatékonynak ígérkeznek a sötét karikák ellen, és ez a cikk a lehető legtöbbet nyújtja. Érthető, hogy előfordulhat, hogy valaki nem tudja használni ezeket a jogorvoslati lehetőségeket, azonban a szándék az, hogy az olvasó számára több lehetőség közül választhasson. A sok otthoni jogorvoslathoz való hozzáférés lehetővé teszi az olvasó számára, hogy kipróbáljon egyet vagy kettőt, mielőtt megtalálja a legerősebb sötét karikákat eltávolító gyógyszert. Azt is választhatjuk, hogy milyen összetevők állnak könnyen rendelkezésre a környékén.

Olvasson tovább, ha többet szeretne tudni. Fontos megjegyezni, hogy ezek közül a megoldások közül sok a nagymamáké, amelyeket az életkorok során örököltek, és bőrápolási szakemberek validáltak. Mint minden nagymama természetes gyógymódja a szem alatti sötét karikák ellen, a kezeléseket rendszeresen meg kell ismételni, hogy pozitív hatást mutassanak. Az erős kémiai összetételű bőrt világosító termékekkel ellentétben ezek a természetes gyógymódok egy ideig működnek, és természetesen eltávolítják a sötét karikákat. Az elhivatottság és a türelem mindenképpen meghozza gyümölcsét, ha naponta használja ezeket a jogorvoslati lehetőségeket.

Távolítsa el a sötét karikákat a szem alatt édes mandulaolajjal:

Néhány csepp édes mandulaolaj napi alkalmazása és masszírozása a szem körüli területen remek gyógymódnak bizonyult a szem alatti sötét karikák ellen. A legjobb, ha ezt éjszakai rutinként végezzük, és hagyjuk, hogy a bőr egy éjszakán át áztassa a mandulaolajat. Ez a masszázs úgy működik, hogy a mandulaolaj nagyszerű lágyítószer és gazdag E -vitamin -forrás. Ügyeljen arra, hogy csak édes mandulaolajat használjon, mivel a keserű variáció nem helyi használatra készült.

Aloe Vera gélmasszázs sötét gyűrűkhöz:

Az Aloe Vera gél, amely könnyen hozzáférhető összetevő, hatékonyan alkalmazható a sötét karikák kezelésére. Egyszerűen vigye fel a gélt a szeme környékére, és hagyja hatni 10-15 percig. Az Aloe Vera pigmentációellenes tulajdonságai akkor lépnek életbe, ha ezt rendszeresen elvégzi.

Távolítsa el a sötét karikákat argánolaj használatával:

Az argánolaj rendszeres éjszakai alkalmazása a szem körüli területen pozitív hatással lesz a sötét karikákra. Hagyja, hogy az olaj egy éjszakán át beszívódjon a bőrbe, és az argánolaj E -vitamin és antioxidáns tulajdonságai csodásak..

Távolítsa el a sötét köröket az ACV használatával:

Az almaecet Q-tipp segítségével történő rendszeres alkalmazása a szem körüli területre nagyszerű világosságot és a sötét karikák eltűnését eredményezi. Az almaecet vitamin-, ásványi anyag- és enzimtartalma határozottan pozitív hatással van a sötét karikákra.

A sötét karikák kezelése kókuszolajjal:

Valószínűleg már tisztában van a kókuszolaj számos gyógyító tulajdonságával, így nem kell meglepődnie azon, hogy a könnyen hozzáférhető kókuszolaj hatékony eszköz a sötét karikák eltávolítására. Egyszerűen masszírozza be a kókuszolajat a szem környékére, és hagyja, hogy egy éjszakán át beszívódjon a bőrébe. A száraz bőr is okozhat sötét karikákat, és a kókuszolaj hidratáló tulajdonságai nagyon hatékonyak ebben a tekintetben.

Ricinusolajos masszázs sötét karikákra:

Szerves ricinusolajat lehet felvinni a szem környékére, és egy éjszakán át hagyni, hogy a bőrbe áztassa. A ricinusolaj hatékonyan táplálja az állapotot és puhítja a bőrt a szemkörnyék környékén, és túlórázó hatású lesz..

Uborka a szem alatti feketeség ellen:

A szemen hagyott vastag uborkaszeletek hűsítő és nyugtató hatással vannak a szem körüli bőrre. Ez egy régi és népszerű nagymama gyógymódja a bőr világosítására és a sötét karikák eltávolítására. Figyelembe véve ennek a jogorvoslatnak a népszerűségét, könnyű feltételezni, hogy valóban hatékony. Erre a kezelésre a hűvös, hűtött uborka a legjobb, és a minimális alkalmazási idő általában tíz perc, hogy az uborkaszeletek hatással legyenek a szem körüli területre. Ezt hetente egyszer vagy kétszer végezze el, és élvezze a pozitív hatásokat.

Paradicsomlé fekete szemek alatt:

A paradicsom likopin tartalma bőrkárosító tulajdonsággal rendelkezik, és ennek teljes kihasználásához ajánlatos a paradicsomlevet felvinni a szem körüli területre. A paradicsomlé és a citromlé keverékéről ismert, hogy jótékony hatással van a sötét karikákra, és az erős bájitalt a szem körüli területre alkalmazzák, naponta kétszer három héten keresztül..

Zöld tea zsák alkalmazása sötét karikákra a szem alatt:

Egyszerűen mártsa a friss zöld tea zacskókat meleg vízbe, tegye egy kis időre hűtőbe, és hagyja őket a szemhéjon pihenni körülbelül 15 percig, mielőtt lemossa az arcát. Ez az egyszerű hűtési terápia, ha minden nap elvégzik, javulást mutat. Ez a terápia hatni fog, mivel a zöld tea tannintartalma nyugtató hatással van a szem alatti tágult erekre.

Szőlőmagolaj masszázs sötét körökre:

Néhány csepp szőlőmagolaj napi masszírozása a szem körüli bőrön nagymértékben csökkentheti a szem alatti sötét karikákat. Tegye ezt éjszakai rutinná, és hagyja, hogy a szőlőmag egy éjszakára beszívódjon a bőrbe. A szőlőmagban lévő flavanoidok hatékony antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek nagymértékben csökkenthetik a szem alatti sötétséget.

Rózsavíz alkalmazás:

A hűtött rózsavíznek a szem körüli területre történő bekenése hűsítő hatással bír, ami nagyon jól csökkentheti a szem alatti sötét karikákat. A nagyobb hatás érdekében hideg rózsavízbe áztatott pamutgolyókat is elhelyezhet. Tedd ezt a lehető leggyakrabban, és az eredmény biztosan pozitív lesz. A rózsavíz antioxidáns tulajdonságai sokat segítenek a sérült bőrsejtek gyógyításában, amelyek gyakran sötét karikákat okoznak.

Mézes alkalmazás sötét körökre:

A méz állandó jellemzője a szépségápolási kezeléseknek, és ez az erős antioxidáns tulajdonságainak köszönhető. Vigyen fel egy réteg mézet a szem alatti területre, hagyja 15-20 percig ülni, majd mossa le. Tegye ezt a lehető leggyakrabban, és nézze meg, hogy a mézben lévő antioxidánsok eltüntetik a szem körüli sötét területet.

Szódabikarbóna alkalmazás sötét szemek alatt:

Vigyen fel szódabikarbóna és víz oldatot vattacsomók segítségével a szem alatti területre. Hagyja a vattacsomókat egy ideig pihenni, hogy a szódabikarbóna oldat hatni tudjon. Tegye ezt naponta egyszer, és hagyja, hogy a szódabikarbóna gyulladáscsökkentő és bőrvilágító tulajdonságai pozitív hatással legyenek a szem alatti sötét karikákra.

Jojobaolajos masszázs sötét körökre:

A jojobaolaj fiatalító és tápláló tulajdonságaival pozitív hatással lehet a sötét karikákra. Ennek az elméletnek a kipróbálásához masszírozzon két -három csepp jojobaolajat a szeme körül, és hagyja egy éjszakán át ázni. Tegye ezt éjszakai rutinná, és élvezze az előnyöket.

Citromlé alkalmazás sötét körökre:

A szemkörnyék körüli citromlé bőrkönnyítő hatása van, amely segíthet a sötét karikák eltüntetésében. A citromlé természetes és erős bőrfehérítő szer, így a citromlé napi alkalmazása a szem körül biztosan segít. A citromlé is kiszáríthatja a bőrt, ezért ne felejtse el azonnal hidratálni.

Invazív és nem invazív orvosi kezelések a sötét körök számára:

A kozmetikai sebészeti ipar ugrásszerűen megnőtt, és ennek eredményeként számos invazív és nem invazív kezeléssel büszkélkedhet a szem alatti sötét karikák kezelésére. Ez magában foglalja a sötét karikák lézeres terápiáját, a kémiai hámlasztást és az intenzív pulzáló fényterápiát. Mindhárom kozmetikai kezelés gyakran több mint egy látogatást igényel a kozmetológus irodájában, és meglehetősen drága lehet. Ha azonban megengedheti magának ezeket, akkor alig vagy egyáltalán nem okoz mellékhatásokat, alig okoz fájdalmat vagy kellemetlenséget, és nem foglal sok időt. Ezek a műtétek lehetővé teszik, hogy újból kezdje a kinézetét és fiatalosabb bőrét, de óvintézkedéseket kell tennie, mivel nincs garancia arra, hogy a sötét karikák nem térnek vissza.

Lézeres kezelések a hiperpigmentációhoz:

A lézeres kezelések úttörő módszertannak bizonyultak számos kozmetikai probléma megoldására, beleértve a sötét foltokat, szeplőket és a hiperpigmentációval felvett sötét karikákat. Ez a kezelés hatékonyan világosítja a bőrt, eltünteti a hegeket és nyomokat, sőt a szem alatti sötét karikákat is. A hiperpigmentáció problémájának kezelésére szolgáló lézerterápia általában több alkalmat igényel a bőrgyógyász irodájában, de kétségtelenül hatékony megoldás.

Intenzív pulzáló fénykezelések:

Az intenzív pulzáló fénykezelések egy másik népszerű, nem invazív sebészeti módszer a sötét karikák kezelésére. Az intenzív pulzáló fénykezelések nagy teljesítményű és kézi készüléket használnak a számítógép által vezérelt széles spektrumú fény sugárzására. Ezt az erős fényt a melanin és az oxihemoglobin feleslegének megcélozására használják, és addig melegítik, amíg el nem pusztítják és el nem szívják a szervezet. A lézeres kezelésekkel ellentétben az Intense Pulsed Light más kozmetikai kezelésekhez is használható, például a szőrtelenítéshez. Az intenzív pulzáló fénykezelések meglehetősen drágák lehetnek, és bizonyos személyek számára anyagi megterhelést jelenthetnek. Figyelembe kell vennünk azt a tényt is, hogy gyakran több intenzív impulzusfényes kezelésre van szükség ahhoz, hogy proaktív módon kezeljük a sötét karikákat okozó hiperpigmentációt..

Kémiai hámlasztó megoldások a hiperpigmentációhoz:

Sok kozmetológus támogatja a kémiai hámlasztás előnyeit a bőr halványításában és a hiperpigmentáció leküzdésében. A kémiai hámlasztás előnye, hogy sok közülük otthon is elvégezhető. A bőrgyógyász meg tudja mondani, hogy az alábbi megoldások közül melyik lesz a legjobb az Ön számára. A kémiai hámlasztó oldatok sokféle vegyi anyagot tartalmaznak, ezért bölcs dolog megvizsgálni az összetevőket, hogy megtudja, biztonságosak -e a bőrének vagy sem. Közhely, hogy sok ember túlérzékeny reakciókat vált ki ezekkel a vegyszerekkel szemben, ezért előfordulhat, hogy a kémiai hámlasztó megoldások nem mindenki számára alkalmasak. A kozmetológus segítségével végzett kémiai hámlasztás a legjobb megoldás a szem alatti sötét karikák hatékony eltávolítására. Ezeket a kémiai hámlasztó kezeléseket gyakran többször is meg lehet ismételni a kívánt hatás elérése érdekében.

Smink és kozmetikumok:

Bár a smink és a kozmetikumok nem ígérik a sötét karikák eltávolítását, alkalmasak arra, hogy elfedjék őket, még akkor is, ha minden erőfeszítést megtesznek annak végleges eltávolítására. Még akkor is, ha a sötét karikák ellen küzd, a smink lehet az egyetlen módja annak, hogy elfedje őket, amikor mindennap kilép a házból munka vagy egyéb házimunka miatt. Nem titok, hogy ezek a sminktermékek rendkívül hatékonyak, ha egyszerűen el akarja fedni a szem alatti sötétséget. A korrektor és a szem smink egyéb változatai esztétikus alkalmazás esetén elfedhetik a sötét karikákat. Ezeknek a sminktermékeknek a hatékonysága gyakran a márkanevükkel és az árukkal függ össze.

Könnyen belátható, hogy a sötét karikákat számos különböző tényező okozhatja, és ugyanannyi vagy akár többféle gyógymód és kezelés is kezelhető. Sokan a hagyományos és természetes házi szépségtippeket részesítik előnyben a szem alatti sötét karikákra, például az étrend megváltoztatására és a házi készítésű jogorvoslatokra. Sok ember még a kozmetikai kezelésekbe is hisz, hogy enyhüljön a kezelésen. Az is nyilvánvaló, hogy a sötét karikák nem olyanok, amik pompáznak, és a legtöbb ember szereti sminkelni őket, amíg nem találnak jobb megoldást.

Hogyan lehet eltávolítani a sötét karikákat