9 legjobb jóga ászana, amelyek megszabadulnak a szem alatti sötét karikáktól

A jóga mindig jót tesz a teljes egészségnek és jó közérzetnek. Különböző problémák esetén különböző jógagyakorlati módszereket kell követnünk. Itt ezek a testtartások és edzések távol tartanak minket a szem és a környező területek öregedési folyamataitól, ráncoktól mentesen és sötét karikák nélkül.

Jóga ászanák, hogy megszabaduljunk a szem alatti sötét karikáktól

A legjobb jóga ászanák szem alatti sötét karikákhoz:

Íme néhány jóga módszer a szem alatti sötét karikákra,

1. Oroszlán testtartás jóga:

Oroszlán testtartás a sötét körök számára

Ez a jóga testtartás része annak a gyakorlatsornak, amely a legegyszerűbb és legegészségesebb módon segít megszabadulni a sötét karikáktól. Ehhez először térdre kell ülnie. Ezután próbálja meg a gyermek kúszó pozícióját elérni. Ebben a pillanatban, mélyen belélegezve nyújtsa ki a hátát és ütközzen felfelé. Alternatív megoldásként a száját is oroszlánbőgéssel kell tartani, amint az a képen látható. Lassan jöjjön le, tartsa testét kúszó helyzetben, és a levegőt is lélegezze ki. Ismételje meg 5 alkalommal.

2. Sarvangasana testtartás:

Sarvangasana testtartás a sötét körök számára

Feküdjön le úgy, hogy a háta egyenesen tartsa a kezét, és nyújtsa a fej szintje fölé. Emelje fel mindkét lábát, és próbálja a kezét a fenék alá tenni. Ezután kissé emelje fel testét a lábával 90 fokos helyzetben a padlóhoz. A nyaknak támogatnia kell az egész testet, és rá kell állnia. Maradjon ebben a testtartásban körülbelül 3 percig, fenntartva a légzést normálisan. Ha lehetséges, próbálja ki ezt a jógát a szem sötét karikáira a következő alkalommal 5 perces pihenés után.

3. Parvatasana testtartás:

Parvatasana testtartás a sötét körök számára

Ugyanebben a sorozatban van egy másik jógagyakorlat a szem alatti sötét karikák eltávolítására. Ebben a pózban a kéz és a láb a földön marad. Csak a test középső része emelkedik a maximális szintre, hogy hegyi helyzetet érjen el. Ugyanakkor továbbra is próbálkozzon a sarokkal a földön. Maradjon ebben a testtartásban további 3 percig. Gondoskodnia kell arról, hogy a légzése normális legyen.

4. Shavasana testtartás:

Shavasana testtartás a sötét körök számára

Ezzel befejeződik a jóga testtartás, hogy az egész testünket ellazítsuk az edzésektől. A jóga előadást csak ezzel a shavasana testtartással fejezze be. Ezáltal a lélegzetét a normál szinten tartja. Ha becsukja a szemét, és ellazítja az elmét és a lelket. Nyugtassa meg minden érzetét ezen a testhelyzeten fekve körülbelül 10 percig. Ha ezt a testtartási gyakorlatot megfelelően és rendszeresen végzik, akkor maximális előnyöket kap. Ez a jóga sötét karikákra és duzzadt szemekre néhány nap alatt lassan orvosolja a problémákat, és ezzel egyidejűleg a szem körüli bőr felderül és világosodik. Ezenkívül ez az Arcjóga a sötét karikák számára az egész arcot ragyogóvá teszi.

5. Sambhavi mudra testtartás:

Sambhavi mudra testtartás a sötét körök számára

Üljön kényelmes helyzetében, tartsa egyenesen a fejét, a gerincét és a nyakát. Tegye a kezét a térdére, és lazítson. Most csukja be a szemét, hogy a légzése normális legyen, és a vállának is egyenesnek kell lennie. 2 perc múlva nyissa ki a szemét, és próbálja a szemöldökét összpontosítani. Tartsa mindkét szemét a szemöldökre, minden zavar nélkül. Tartsa a tekintetét, amíg jól érzi magát. Ha valamilyen feszültséget vagy nehézséget talál, akkor lassan kiléphet a helyzetből és ellazulhat. És akkor ismételje meg 3 -szor. Ez a jóga a szemnek a sötét karikák eltávolítására nagyon hatékonyan tartja a szemét egészségesnek sötét karikák nélkül.

6. A látás mozgatása Tartsa a fejét mozdulatlanul:

Látás mozgatása Tartsa fejét mozdulatlanul

Üljön egyenesen, tartsa egyenesen a hátát, és a kezét térdre támaszkodva, amint az a képen látható. Most, anélkül, hogy megmozdítaná a fejét, vegye a látását teljesen a jobb oldalra. Próbáljon egyetlen objektumra összpontosítani a jobb oldali területre. Körülbelül egy perc múlva tartsa egyenesen a látását. Ezután tegye ugyanezt a bal oldalon. Fókuszáljon egy percre. Ismét érje el az eredeti pozíciót egyenesen. Ezt a jógát megismételheti a szem alatti fekete karikáknál, mindkét oldalon 5 -ször.

7. Trataka jóga a sötét körök számára:

Trataka jóga a sötét körök számára

Vedd le kényelmesen a helyzeted, akár Padmasanában, akár Vajrasanában. Helyezzen gyertyát két méterre tőled. Most gyújtsd meg, és tartsd a tekinteted a lángon anélkül, hogy zavarnád magad. Pislogás nélkül a lángon kell tartania a koncentrációját, ameddig csak lehetséges. Elmondhatja vallási mantráit is, vagy akár számokat is elkezdhet számolni, hogy nyomon követhesse, mennyi ideig tartja magát. Minél tovább tartja a tekintetét, annál jobb az elért előny. Nagyon jól működik minden szempanasz gyógyításában, és javítja a vizuális tisztaságot is. Ez a jóga a sötét karikák eltávolítására a legjobb a szem egészségének érdekében, hogy távol tartsa a sötét karikáktól és a megereszkedéstől.

8. Palming jóga sötét körökhöz:

Palming jóga a sötét körök számára

Dörzsölje erőteljesen a tenyerét egymáshoz. Egy idő után elkezdi érezni a tenyérből sugárzó hőt. Helyezze a tenyerét, amely teljesen eltakarja a szemét, körülbelül egy percig. Érezze a tenyerek melegét. Javítja a vérkeringést, és végül megszabadul a sötét karikáktól.

9. Gördülő szem jóga sötét körökhöz:

Gördülő szem jóga a sötét körök számára

Foglalja kényelmes helyzetét és lazítson. Tekintse a szemgolyóit egyenes irányba. Fél perc elteltével kezdjen el nézni a szélső jobb oldalról, és vigye látását a felső oldal felé. Majd 30 másodperc múlva ismét vigye a szemgolyóit balra, majd végül lefelé. Ismételje meg ezt a kört az óramutató járásával megegyező és az óramutató járásával ellentétes irányban is, ötször.

A fent leírt gyakorlatok és jógapózok valóban teszteltek és bizonyítottak. 100% -os eredményt nyújtanak a sötét karikák, ráncok és a szem körüli bőr megereszkedése elleni küzdelemben. Segít javítani a vérkeringést és szabályozza a vérnyomást is. Ez egész testünk egészségi állapotát befolyásolja, de a szem egészségére összpontosít.