15 bedste cysteinrige fødevarer til rådighed i Indien

Aminosyrer er nøglen til at opbygge en sund krop. Ikke underligt, hvorfor de kaldes “byggestenene i protein”. En sådan aminosyre, der diskuteres i dagens artikel, er cystein. Før vi diskuterer Cystein Rich Foods, lad os først forstå, hvad Cystein er!

Det er kategoriseret som en ikke-essentiel, svovlholdig aminosyre. Cystein er vigtigt for spædbørn, sportsfolk, ældre og dem, der gennemgik et traume. Det produceres stort set af menneskekroppen, når methionin er tilgængelig. Cysteinmangel kan føre til dårlig fordøjelse, langsom genopretning af sår, celleskader på grund af oxidativ stress, dårligt hudhelse og mange andre metaboliske lidelser. Det kan suppleres gennem dyre- og plantekilder. Lad os blive ved med at vide om de bedste fødevarer med et højt indhold af cystein!

Bedste cysteinrige fødevarer til rådighed i Indien

Top cysteinrige fødevarer i Indien:

Her fik vi 15 fantastiske cysteinrige madlister til rådighed i Indien. Lad os tage et kig på dem.

1. Sojaprodukter:

cysteinrige fødevarer

Usaltede og ristede sojabønner er kolesterolfrie og også en rig kilde til cystein. Dette er grunden til, at indtaget af disse sojabønner som snacks er meget gavnligt. Du kan også kombinere sojamel med hvedemel til en sundere version af dine bagte madvarer som småkager og brødstykker. Du kan også kombinere sojamel med dit hvedemel, indtil op til 30 % for en sund kost.

% Af cystein i 100 gram: 222 % af RDI

2. Fjerkræ:

Tyrkiet, kylling og andre fjerkræfoder er gode kilder til cystein, som er et protein, for din krop. Tilføj disse regelmæssigt til din kost i moderate mængder for god vækst og sundhed. Kylling er også kendt for at indeholde selen, vitamin B6, hvilket gør den til en af ​​de mest kendte kilder til cystein og andre næringsstoffer.

% Af cystein i 100 gram: 160 % af RDI

3. Rød peber:

Rød peber, der er en grøntsag, har lavere niveauer af cystein sammenlignet med mejeriprodukter og fjerkræprodukter. Det giver mere cystein end nogen anden grøntsag og fungerer rigtig godt for dem, der er syge eller utilpas. Sammen med cystein indeholder denne grøntsag også antioxidanter, C-vitamin og E-vitamin.

4. Hvidløg:

fødevarer med et højt cysteinindhold

Mængden af ​​cystein, der findes i hvidløg, er næsten den samme som mængden, der findes i rød peber. Hvidløg er dog også en god kilde til nogle andre vitale næringsstoffer, der kan gøre underværker for dit helbred og din krop. Hvidløg er fyldt med antioxidanter og er kendt for at hjælpe med at helbrede en række sygdomme og lidelser.

5. Hytteost:

Som et mejeriprodukt er hytteost rig på cystein, bortset fra det indeholder hytteost også calcium, vitamin B12 og giver pantothensyre til kroppen. Det er imidlertid bemærkelsesværdigt, at hytteost, der tilhører diæt- eller fedtfattig-kategorien, indeholder betydeligt lave niveauer af cystein og andre næringsstoffer i dem. For at få den bedste næringsværdi skal hytteost indtages i sin rene og originale form.

% Af cystein i 100 gram: 102 % af RDI

6. Korn:

Korn er rige på cystein, og korn i hele deres form er de bedre kilder til denne aminosyre. Hele versionerne af disse korn giver kroppen yderligere fiber, mineraler og vitaminer sammen med cystein. Det er vigtigt at tage en blanding af fuldkorn som Hirse, vilde ris, Couscous, Quinoa osv. For at få fuldstændig ernæring.

% Af cystein i 100 gram: 42 % af RDI

7. Yoghurt:

cystein mad

Yoghurt i den ikke-sødede form er meget rig på cystein. Bortset fra dette protein indeholder det også jod, kalium, calcium og zink. Grøn yoghurt siges at have de højeste mængder cysteinindhold sammen med andre vigtige aminosyrer som lysin. Disse midler hjælper med at forhindre hjerteproblemer.

% Af cystein i 100 gram: 27 % af RDI

8. Broccoli:

Der er en grund til, at Broccoli betragtes som en af ​​de mest næringsfyldte grøntsager. Broccoli er en rig kilde til cystein, biotin, vitamin A, vitamin C, kalium, fosfor og riboflavin. Denne fantastiske grøntsag indeholder også mange antioxidanter for at reducere oxidativ stress på mobilniveau.

9. Æg:

Æg er altid blevet anbefalet at blive en del af vores daglige kost, og ikke uden grund. Disse er superrige på proteincystein. Æg i enhver form – hele eller adskilte og friske eller tørrede, er rige på cystein. Det skal bemærkes, at hårdkogte æg bør indtages for en god kilde til cystein i din krop. Bortset fra cystein indeholder æg også vitamin B og D -vitamin, jern og selen.

% Af cystein i 100 gram: 51 % af RDI

10. Fisk:

cysteinholdige fødevarer

En af de vigtige cysteinfødevarer er fisk. Fisk har et højt indhold af methionin, hvilket er meget vigtigt for produktionen af ​​cystein i kroppen. Dette fremmer indirekte den naturlige generation af cystein. Alene med det er fisk rig på omega-2 fedtsyrer og vigtige mineraler og vitaminer, der er afgørende for et sundt velvære.

% Af cystein i 100 gram: 117 % af RDI

11. Mælk:

Mættet med store mængder calcium er mælk en af ​​de bedste fødevarer, der indeholder cystein. Det menes, at rå mælk er den bedste kilde til cystein sammenlignet med pasteuriseret eller kogt mælk. Udover det er mælk vigtig for opbygningen af ​​dine knogler, muskler og tænder. Det forhindrer mange knoglerelaterede sygdomme som osteoporose.

% Af cystein i 100 gram: 16 % af RDI

12. Løg:

Løg er en anden plantebaseret cystein-fødekilde. Den får sin skarpe smag fra den svovlholdige cystein. Løg er også en anden vigtig kilde til methionin, som producerer cystein i kroppen. Det bruges meget i mange retter og kan spises i både rå og kogte former.

13. Havre:

Havre betragtes som en af ​​de sundeste fødevarer, der findes. De indeholder mange essentielle og ikke-essentielle aminosyrer som cystein, methionin, threonin, isoleucin og tyrosin. Udover det er havre rig på kostfibre sammen med andre vigtige mineraler som calcium og magnesium og vitaminer som B1.

% Af cystein i 100 gram: 142 %

14. Datoer:

cystein -fødekilder

Datoer er en anden plantebaseret kilde til cystein. De er rige på flere typer aminosyrer, herunder cystein. Bortset fra det er dadler også rige på jern, calcium, magnesium og andre vigtige mineraler. Tilføjelse af dem i din daglige kost kan styrke dit muskelsystem og forbedre din hjernens udvikling.

15. Solsikkefrø:

En anden proteinrig mad indeholdende cystein i gode mængder er solsikkekerner. Disse frø er fyldt med sundhedsmæssige fordele. De er kendt for deres gode fedtsyrer, som kan sænke dårlige kolesterolniveauer i kroppen. Disse frø er også rige på kostfibre, vitaminer, mineraler og andre antioxidanter.

% Af cystein i 100 gram: 157 %

Nu hvor du har forstået cysteinens rolle i din krop, er det tid til at inkludere disse Cystein Rich Foods i din daglige kost. Mennesker, der er diagnosticeret med cysteinmangel, får normalt kunstige kosttilskud. Med så høje procentdele af cystein i disse fødevarer kan du helt sikkert prøve dem for at håndtere dine problemer. Tilføjelse af dem som en del af din daglige kost kan forsyne kroppen med afrundet ernæring.