15 bedste iltrige fødevarer i Indien – til at inkludere i din kost

Uden ilt er der intet liv! Fra dannelse af celler til opretholdelse af deres funktioner er ilt et kritisk element for vores krop. Mange mennesker står imidlertid over for et lavt iltindhold på grund af mange årsager. Disse top iltrige fødevarer kan hjælpe med at balancere ilt i kroppen og genoprette normaliteten. Disse iltrige fødevarer består hovedsageligt af grønne grøntsager, frugter, frø, spirer og nødder. Logikken bag disse fødevarer er, at de har et højt vandindhold, som indeholder 2 dele oxygen. Dertil er de fyldt med Lad os tage et kig på hver af disse fødevarer med et højt iltindhold.

iltrige fødevarer

Topliste over iltrige fødevarer i Indien:

Lad os se på de bedste iltrige fødevarer, der sikrer, at vi får en stabil iltforsyning og hjælper os med at forbedre vores iltniveau naturligt.

1. spinat:

liste over iltrige fødevarer

Nyere forskning viser, at spinat har et meget højt jernindhold. Jernet, der findes i spinat, hjælper med at transportere ilt gennem kroppen, hvilket får dine hjerner og muskler til at arbejde stærkere. Bortset fra jern er det også rig på fytonæringsstoffer og er rangeret som den sundeste mad i verden.

2. Broccoli:

Broccoli er forbundet med en lang række ernæringsmæssige og medicinske fordele. Det er meget rig på at levere antioxidante vitaminer i vores krop. Det kan give langsigtet støtte til iltmetabolisme i vores krop. Spis broccoli hver dag, fordi iltindholdet i denne mad hjælper med, at vores systemer fungerer på et meget højt niveau.

3. Alfalfa Spirer:

Spirede frø, som indeholder gode mængder klorofyl, er en af ​​de bedste fødevarer, der øger iltindholdet. Alfalfa Sprouts indeholder den højeste mængde næringsstoffer og enzymer, der hjælper med at øge vores krops funktion. For at opretholde et godt helbred bør vi inkludere alfalfaspirer i vores daglige kostplan. Så hvis din iltmætning af blodet begynder at spise lucernespirer.

4. Avocado:

fødevarer med højt iltindhold

Avocado er fremragende i sit vitamin- og mineralindhold. De hjælper med at forbedre blodtilførslen i kroppen og hjælper også med iltning til din hjerne. Da det er højt vandindhold, er Avocado vidunderligt for din krop. Så hvis der er en iltmangel i din krop, begynder du regelmæssigt at indtage avocado.

5. Røde bær og blå bær:

En af de bedste måder at øge tilførslen af ​​ilt i din krop er at indtage røde bær og blåbær. Både blåbær og røde bær er rige på antioxidanter. Bortset fra dette spiser blåbær definitivt din hukommelse og læring. Så hvis din krop har brug for en stabil tilførsel af ilt for at spise mere rødt og blåbær.

6. Søde kartofler:

Søde kartofler har et højt indhold af antioxidanter og hjælper med at beskytte vores organer mod alle former for skader. Disse er ikke kun rige på mineraler, men de er også meget rige på kalium og magnesium. Start tilskuddet af søde kartofler i din kost; det ville beskytte dig mod enhver form for skade på grund af tilførsel af ilt til kroppens celler.

7. Økologisk gelatine:

fødevarer, der øger iltindholdet

Økologisk gelatine er stærkt beriget med calcium og jern. Men disse komponenter hjælper med en jævn drift af vores krop. Organisk gelatine hjælper med at forbedre tilførslen af ​​ilt i vores blod. Hvis din krop kræver iltforsyning, skal du spise organisk gelatine, da den også er rig på fiberindhold.

8. Vandmelon:

Vandmelon er meget højt i sit alkaliske indhold, og vandmelonens ph-værdi er mere end 9. Men mange mennesker er måske ikke klar over, at vandmelon er meget rig på sin beta-caroten og lycopenforsyning. På grund af disse kosttilskud begynder iltniveauet i kroppen at stige. Start med at spise vandmelon, da det er en af ​​de bedste livsnødvendige fødevarer.

9. Kiwier:

Kiwi er meget rig på C -vitamin end nogen anden frugt. Kiwi indeholder mange fytonæringsstoffer, der hjælper med at fremme dit helbred. Kiwifrugter hjælper med at neutralisere frie radikaler, der forårsager skade på dine celler. Det hjælper også med at forbedre tilførslen af ​​ilt til dine blodlegemer. Så begynd at indtage kiwier i din kost, hvis der ser ud til at være iltmangel i din krop.

10. Citroner:

fødevarer, der øger ilt i kroppen

Citroner er en af ​​de bedste fødevarer, der øger ilt i kroppen. De er fyldt med negative ioner, som kan tilbyde en bedre iltstrøm til hjernecellerne. Sammen med det er citroner fulde af kalium, hvilket kan forbedre vores mentale årvågenhed og holde os aktive. At tage et glas citronsaft hver dag kan effektivt forbedre din helbredstilstand.

11. Bælgfrugter:

Bælgfrugter indeholder en forbindelse kaldet Leghamoglobin, som er en iltbærer. Dette middel findes i overflod i bælgplanternes knuder. Undersøgelser viser, at Leghamoglobin har en højere affinitet for ilt og kan gemme det i et par sekunder. Ved at indtage bælgfrugter i gode mængder kan niveauerne af denne forbindelse også stige, hvilket resulterer i bedre iltforsyning.

12. Seafood og kød:

Et af de vigtigste mineraler, der er nødvendige for at bevare ilt, er jern. Jernmangel kan føre til dårlig iltforsyning i kroppen. Skaldyr og kød er to vigtige dyrekilder, der er fyldt med jern. Begge disse fødevarer kan hjælpe med at øge hæmoglobinindholdet, hvilket igen fører til bedre iltgennemstrømning.

13. Capsicum (Cayenne), Cantaloupe:

iltfødekilder

Fødevarer som paprika, Cantaloupe og Cayenne peber har store mængder vandindhold, som kan give den nødvendige ilt i kroppen. Disse fødevarer indeholder også gode niveauer af A -vitamin, som er en naturlig antioxidant til bekæmpelse af frie radikaler. Udover disse fordele er disse frugter også rige på kostfibre for at give et bedre tarmsundhed.

14. Søde druer og pærer, passionsfrugter, rosiner, ananas, grøntsagssaft:

Disse frugter er utrolige kilder til antioxidanter, som kan reducere de frie radikaler i kroppen. Frie radikaler skader cellerne i kroppen, hvilket fører til en dårlig tilførsel af ilt og til sidst funktionsfejl. At inkludere disse frugter i din daglige kost kan hjælpe med at forhindre mange dødelige sygdomme for at hjælpe dig med at nyde et bedre helbred.

15. Frugtsaft, kiwi, cikorie:

Frugtsaft, kiwi og cikorie er de bedste kilder til flavonoider, som er naturlige antioxidanter. Disse hjælper med at give dig øjeblikkelig energi og opfriske din krop. Frugtsaften har et højt naturligt vandindhold og kan rense dit system og fremme bedre iltforsyning i kroppen. Disse er en af ​​de bedste fødevarer, der indeholder ilt.

Alle disse fødevarer har et højt alkalisk indhold, som vides at øge blodbanen i kroppen. Med en pH -værdi på 8,5 kan disse iltfødekilder fremme bedre absorption af ilt på mobilniveau. De øger også evnen til at få det bedre af vitaminer og mineraler i kroppen. Tilføjelse af disse frugter i din daglige kost kan kontrollere vejrtrækningsproblemer, forhindre hjertesygdomme og endda beskytte din krop mod mange kræftformer. Skift til ilt for et bedre liv!