17 Natural Artery Cleansing Foods til et sundt hjerte

Inden vi lærer om de fødevarer, der rydder arterier, lad os forstå lidt om arterier. Hjertet er et kritisk organ i kroppen, som gør brug af arterier og vener. Arterier er blodkar, der transporterer iltet blod fra hjertet til resten af ​​kroppen. Akkumulering af overskydende fedt i væggene i arterierne kan føre til utilstrækkelig blodtilførsel til vævene. På sigt kan det forårsage mange livstruende sygdomme, herunder pludselige hjerteanfald. Heldigvis kan disse naturlige arterierensende fødevarer blokere nerverne og genoprette normal blodgennemstrømning.

Natural Artery Cleansing Foods for et sundt hjerte

Bedste arterie -rensemad i Indien:

Nedenfor er nogle af de bedste fødevarer, der fjerner plak fra arterierne. Lad os tage et kig på dem.

1. Olivenolie:

bedste madrensende mad

Olivenolie er kendt for at være særligt godt for et sundt hjerte. Den indeholder antioxidanter kendt som polyfenoler og mono-mættede fedtstoffer. Denne kombination af mono-mættede fedtstoffer og antioxidanter hjælper med at reducere usundt kolesterol. Denne reduktion hjælper med den ultimative reduktion af plak i arterierne. Du kan bruge olivenolie til kulinariske formål for et sundt hjerte.

2. Hvidløg:

Indtagelse af hvidløg i din kost kan hjælpe meget med dine arterier. Hvidløg forhindrer hærdning af aorta, som er den største arterie i menneskekroppen. Hvidløg hjælper med at reducere usundt kolesterol fra kroppen. Indtagelse af hvidløg direkte, i dine fødevarer eller som kosttilskud kan hjælpe dig med at få rene og sunde arterier.

3. Gurkemeje:

Betændelse er en af ​​hovedårsagerne til hærdning af arterierne inde i kroppen. Gurkemeje har naturlige antiinflammatoriske egenskaber, som kan hjælpe med at reducere betændelse og den endelige hærdning af arterien. Det er en af ​​de bedste fødevarer til at fjerne blokering af arterier ved at reducere det usunde kolesterol inde i kroppen. Gurkemeje kan indgå i din kost i form af krydderi. Du kan også tage et glas varm gurkemejemælk regelmæssigt for et velfungerende hjerte.

4. Mandler:

bedste mad til hjerteblokering

Mandler taget i moderate mængder kan gøre rigtig godt for dit helbred. Det har monmættede fedtstoffer og flerumættede fedtstoffer, som reducerer mængden af ​​usundt kolesterol i din krop. Reduktion i kolesterol vil føre til en reduktion i plak, der er opbygget i arterierne. Mandel indeholder også magnesium, som også er nyttigt til forebyggelse af plak. Dette magnesium opretholder også blodtrykket.

5. Granatæble:

Granatæbler er rige på antioxidanter, ligesom C -vitamin og polyfenoler, udløser produktionen af ​​nitrogenoxid inde i kroppen. Dette nitrogenoxid forbedrer blodgennemstrømningen og cirkulationen gennem arterierne. Den øgede blodgennemstrømning holder ikke kun arterierne åbne, men det hjælper også med at reducere den allerede opbyggede plak i arterierne. Indtag granatæble regelmæssigt i den form, du foretrækker at rense dine arterier.

6. Appelsinsaft:

Appelsinjuice indeholder antioxidanter, der forbedrer funktionen af ​​blodkarrene inde i kroppen. To kopper ufortyndet appelsinjuice, der indtages dagligt, kan hjælpe med at forbedre dine blodkars sundhed og reducere blodtrykket. De høje mængder C -vitamin kan effektivt forbrænde kolesterolniveauerne i kroppen, hvilket fører til blokeringer i arterien. Det hjælper også med at afværge alvorlige hjertesygdomme.

7. Kanel:

Kanel indeholder antioxidanter, som hjælper med at reducere fedtstoffer i blodbanen. Disse antioxidanter reducerer niveauet af det usunde kolesterol i kroppen og den endelige ophobning af plak inde i arterierne. Kanel må ikke indtages i store mængder, og bare en teskefuld hver dag er nok til det sunde hjerte og krop.

8. Kaffe:

behandling af hjerteblokering

Koffeinen i kaffe er et stimulerende middel, der resulterer i en midlertidig stigning i blodtrykket. Når den indtages i høje doser, kan denne koffein føre til uregelmæssige hjerteslag. Kaffe, når den indtages i moderate mængder, kan virkelig hjælpe med at reducere risikoen for hjertesygdomme. Den ideelle mængde kaffe, der skal indtages dagligt, er 2-4 kopper; mere end de to kopper, men aldrig mere end fire.

9. Avocado:

Avocado er den bedste mad til reduktion af hjerteblokering ved at spille en central rolle i at sænke LDL eller dårligt kolesteroltal i kroppen. Dette kan føre til en reduceret aflejring af fedt i arterievæggene. Avocado er også rig på E -vitamin, et næringsstof, der forhindrer oxidation af kolesterol. Udover det indeholder de også kalium, som vides at sænke risikoen for hypertension.

10. Broccoli:

Broccoli er en anden vigtig mad til rensning af arterier, som er fyldt med vitamin K. Dette vitamin reducerer risikoen for kalkskader på arterierne. Belastet med antioxidanter hjælper Broccoli med at bekæmpe frie radikaler, som forårsager oxidativ stress på cellerne og fører til tårer i væggene. De indeholder også visse forbindelser kaldet Sulforaphane, som kan reducere plakaflejringer.

11. Spirulina:

bedste mad til rensning af arterier

Spirulina er kendt for at være en naturlig mad til behandling af hjerteblokering ved at sænke blodtrykket og slappe af de sammentrukne nerver. Det virker ved at pumpe blodet op i en enkelt bevægelse for at regulere strømmen. Nitrogenoxid til stede i Spirulina vides at være ansvarlig for denne handling. Spirulina kaldes også en superfood for sine utrolige mængder næringsstoffer for at fremme et generelt sundt væsen.

12. Tranebær:

Undersøgelser viser, at Tranebær har en positiv effekt på hjertet ved at styrke arterierne. Disse bær er fyldt med antioxidanter for at forhindre oxidativ stress på arteriecellerne. Polyfenoler, der findes i tranebær, er ganske gavnlige for vores hjerte og reducerer risikoen for hjerte -kar -sygdomme. Regelmæssigt indtag af disse frugter kan også forhindre åreforkalkning, en livstruende sygdom.

13. Vandmelon:

Vandmelon er kendt for sin forfriskende smag med sit høje vandindhold. Når de tages regelmæssigt, er disse sommerfrugter kendt for at rense arterierne for plakaflejringer for at fjerne dem. Læger anbefaler at have mindst et glas vandmelonsaft om dagen for at rydde dine arterier og også få mange sundhedsmæssige fordele. Kroniske hjertepatienter kan opleve forbedret hjertesundhed med denne frugt.

14. Asparges:

En af de bedste fødevarer til rensning af arterier er asparges. Disse greener er kendt for at sænke blodtrykket, hvilket gør dem ideelle til patienter med hypertension. Asparges kan også forhindre blodpropper i hjertet for at reducere chancerne for hjertefejl. De har også høje antiinflammatoriske egenskaber til at håndtere betændelse i arterierne og genoprette normaliteten. Med en høj pakket næringsværdi er Asparges en af ​​de naturlige måder at fremme en sund krop.

15. Laks:

naturlige arterier, der renser fødevarer

Læger anbefaler at tage fed fisk til behandling af arterieblokke. En sådan bedste mad til rensning af arterier er laks, som indeholder sunde fedtstoffer til at rense dine arterier. Den indeholder omega-3 fedtsyrer i overflod for at sænke LDL-niveauerne og forbedre HDL-niveauerne i kroppen. På denne måde bringes triglyceriderne væsentligt ned, hvilket forhindrer blodpropper og betændelse i arterierne. Det anbefales at spise laks mindst to gange om ugen.

16. Grøn te:

Grøn te er mærket som en af ​​de sundeste fødevarer i verden. Den indeholder mange kraftfulde antioxidanter og flavonoider til bekæmpelse af frie radikaler. En sådan forbindelse er EGCG, som er kendt for at rense din arterie og fjerne plakopbygning. Ved at indtage 2-3 kopper grøn te om dagen kan det hjælpe med at sænke dit dårlige kolesteroltal og forbrænde fedtceller. Bortset fra at fremme et sundt hjerte, sænker grøn te også chancerne for fedme.

17. Fuldkorn:

Fuldkorn er en del af en afbalanceret kost, som ikke kun leverer vitale næringsstoffer til kroppen, men også hjælper med at reducere arteriehærdning. Ved at inkludere de anbefalede portioner af en række fuldkorn reduceres risikoen for hjerte -kar -sygdomme betydeligt. Disse korn vides også at vende Type-2 diabetes. Hvede, ris, jowar, havre og hirse er uundværlige for et godt helbred.

Hvis du er blevet diagnosticeret med arterie-tilstopning, er det tid til at tage handling. Mange livsstilsforstyrrelser som stress, junkfood og mangel på motion kan øge fedtindholdet i kroppen. Dette overskydende fedt sidder i arterievæggene og indsnævrer passagerne. Nu hvor du har lært om de mange arterierensende madvarer, herunder dem i din daglige kost, kan det hjælpe dig med at opleve en synlig forskel. Glem også at få foretaget regelmæssige lægeundersøgelser!