E -vitaminrige fødevarer: 15 fantastiske lister – du skal vide

E -vitamin er et af de mest afgørende næringsstoffer, der er ansvarlige for hud, knogler og væv. Det er en antioxidant, der beskytter cellerne mod skader på grund af frie radikaler. E -vitaminmangel kan forårsage en masse sundhedsmæssige lidelser som et lavere immunsystem, fedme, hudskader og endda hårtab. Det er vigtigt, at disse mennesker indtager de nødvendige krav til E -vitamin gennem fødekilder. Mangel på ordentlig viden om listen over E -vitaminrige fødevarer gør dem imidlertid afhængige af kunstige E -vitamintilskud. Det anbefales at skaffe vitaminer fra fødevarer i stedet for andre midler, da de er tilgængelige i ren form og også forsyner kroppen med yderligere næringsstoffer. Læs videre for at vide, hvilke fødevarer der er de bedste kilder til E -vitamin.

E -vitaminrige fødevarer

Hvad er E -vitamin? Hvorfor er det vigtigt?

E-vitamin er et fedtopløseligt vitamin. Det andet navn for E-vitamin er Tocopherol og er en rig antioxidant. Det spiller en afgørende rolle i dannelsen af ​​røde blodlegemer og hjælper også kroppen med at optage K -vitamin fra kilder. E -vitamin er ansvarlig for at udvide blodkarrene og forhindre blodpropper inde i kroppen. Det er vigtigt for at styrke immunsystemet og bekæmpe bakterier og virus. E -vitamin er af største betydning for at sikre hud, negle og hår.

Hvor meget E -vitamin er vigtigt om dagen?

Den anbefalede dosis E -vitamin om dagen er 15 mg. Det tilrådes også, at E -vitamin skal hentes fra fødekilder end at stole på kunstige piller, da det kan forårsage en overdosis.

Fordele ved E -vitamin:

Følgende er sundhedsmæssige fordele ved E -vitamin:

 • Oxidativ beskyttelse: E -vitamin er en antioxidant, der beskytter cellerne mod skader mod frie radikaler.
 • UV -beskyttelse: Dette vitamin beskytter kroppen mod UV -stråling fra solen og reducerer skader som solskoldning.
 • Anti-aging: E -vitamin reducerer tegn på ældning som rynker, fine linjer, ruhed.
 • Beskytter hjertet: E -vitamin beskytter hjertet mod virkningerne af kolesterol. Det forhindrer LDL -oxidation og reducerer stivheden i arterierne.
 • Øget immunitet: E -vitamin beskytter kroppen mod bakterielle og virale infektioner ved at styrke immunsystemet.

Top E -vitaminrige fødevarer i Indien:

vitamin e fødevarer

Nedenfor er nogle E -vitaminfødekilder, der ikke kun holder os sunde, men hjælper os med at se unge og raske ud, E -vitamin hjælper overdreven ældning og hjælper os dermed med at bevare det udseende, vi ønsker os over en længere periode. Nogle af disse E -vitaminrige fødevarer er:-

1. Mandler:

fødevarer med højt indhold af e -vitamin

At spise et par mandler om dagen er nok til at bevare stabiliteten af ​​E -vitamin niveauer i din krop. Hver mandel har nok E -vitamin til at holde halvdelen af ​​din krop. Mandler betragtes som den bedste kilde til E -vitamin på planeten. Mandelmælk og olie er også tilgængelig, men forbruget af rå mandler anbefales.

Ingrediens, serveret i gram: 28,3 g

Ingrediens E -vitamin i milligram: 10,0 IE

Ingrediens DV %: 35 %

2. Sennepsgrønt:

Sennepsgrønt indeholder 14% af alle dine kostbehov og betragtes som en af ​​de bedste kilder til E -vitaminekstrakt i verden. Sennepsgrønt er også rig på vitamin A, C og mange andre næringsstoffer, der er gode for kroppen og hjælper med at holde dig sund og oxidere din hud.

Ingrediens, serveret i gram: 30 g

Ingrediens E -vitamin i milligram: 1,7 mg

Ingrediens DV %: 7 %

3. Swiss Chard:

Denne madkilde, hvis den spises dagligt, indeholder 17 % af alle dine kostbehov. Den indeholder en rig kilde til vitaminer som A, K og C og er også velkendt for at være en rig kilde til vitamin E. Swiss chard er en af ​​de sundeste fødevarer, der skal spises på planeten og vil helt sikkert holde din krop sund ved alle tider.

Ingrediens, serveret i gram: 175 g

Ingrediens E -vitamin i milligram: 3,3 mg

Ingrediens DV%: 22%

4. Råfrø:

vitamin e -fødekilder

At spise rå frø som græskarkerner eller solsikkefrø på daglig basis er en perfekt måde at genopbygge enhver mangel på E -vitamin på, da et frø har en værdi af E -vitamin, der svarer til 95 % af alle dine E -vitaminbehov i kosten. Råfrø hjælper også med fordøjelsen og holder din mave ren.

Ingrediens, serveret i gram: 25 g

Ingrediens E -vitamin i milligram: 10 mg

Ingrediens DV %: 16 %

5. spinat:

fødevarer, der indeholder e -vitamin

Spinat betragtes endnu engang som en anden kilde til verdensberømt sund mad, der ikke kun holder dig sund og stærk, men også hjælper med fordøjelsen, så din krop bevarer al den fødeværdi, den har brug for for at fungere i et ordentligt tempo. Efter alle disse fordele er spinat også en rig kilde til E -vitamin, der vil give dig fair oxidation, så din hud forbliver fejlfri. For mange kvinder er spinat blevet indarbejdet i deres kost på grund af dets eksfolierende værdi. Diætister hævder, at spinat ikke har nogen ulemper ved at blive indtaget og hjælper på alle måder med funktionaliteten af ​​dit system.

Ingrediens serveret i gram: 250 g

Ingrediens E -vitamin i milligram: 0,6 mg

Ingrediens DV %: 3 %

6. majroer:

E -vitamin madliste

Samlet set er alle grønne grøntsager rige på E -vitamin på grund af deres oxiderende faktor, men majroer har et lidt højere niveau af E -vitamin, hvorfor det er blevet anbefalet ud af en liste over andre grønne grøntsager. Næbgrønt er en perfekt kilde til E -vitamin og tegner sig for de fleste af dine kostbehov, når de spises hver dag.

Ingrediens serveret i gram: 136 g

Ingrediens E -vitamin i milligram: 2,7 mg

Ingrediens DV %: 14 %

7. Sojaprodukter:

vitamin e madvarer

Dette er en anden kilde til E -vitamin, sojaprodukter er rige på E -vitamin, derfor kan ethvert individ, der er mangel på E -vitamin, nyde disse fødevarer og også indtage en tilstrækkelig mængde vitamin d til at fungere i deres krop. Sojaprodukter er også rige på andre vitaminer, som inkluderer protein og D -vitamin, hvilket er godt for hud og vækst i kroppen. I alt er dette et fuldt afrundet måltid for enhver person.

Ingrediens serveret i gram: 136 g

Ingrediens E -vitamin i milligram: 2,7 mg

Ingrediens DV %: 14 %

8. Grønkål:

bedste mad til e -vitamin

Grønkål er en anden ekstremt nærende mad og indeholder mindst 6 % af dit daglige E -vitaminindtag, når det indtages hver dag. Vitamin i grønkål kan hjælpe din krop på mange måder, og da grønkål også er rig på andre næringsstoffer, er den den bedste mad for enhver person, betragtes den som en af ​​de sundeste fødevarer på planeten.

Ingrediens, serveret i gram: 16 g

Ingrediens E -vitamin i milligram: 80,4 mg

Ingrediens DV %: 134 %

9. Hasselnødder:

Hasselnødder er en anden rig kilde til vitamin E. At spise rå hasselnødder hver dag tegner sig for mindst 10 % af dit daglige E -vitaminbehov. Hasselnødder er også en god mad til at hjælpe med fordøjelsen og hjælper også leveren med at fungere. Alle disse fødevarer er venlige over for enhver person, men i sjældne tilfælde, hvis du er allergisk over for hasselnødder eller nødder for den sags skyld, skal du tage et af de andre valg til din fritid.

Ingrediens serveret i gram: 115 g

Ingrediens E -vitamin i milligram: 15,03 mg

Ingrediens DV %: 153 %

10. Pine Nuts:

vitamin e beriget mad

Pinjekerner er en god topping til enhver form for mad lige fra is til varm chokolade. Pinjekerner smager fantastisk og behøver ikke forberedelse og er også rige på E -vitamin, som er godt for kroppen. Tilføj denne nød til enhver mad, du spiser for at opnå de bedste resultater.

Ingrediens, serveret i gram: 28,4 g

Ingrediens E -vitamin i milligram: 2,7 mg

Ingrediens DV %: 8,8 %

11. Avocado:

top vitamin e fødevarer

Alle ved, at avocado er ekstremt velsmagende og i en verden af ​​vitaminrige fødevarer betragtes avocado som den bedste. Tilsæt avocadoskiver til dine salater eller sandwich, og på ingen tid slipper du ikke kun af den E -vitaminmangel, du lider af, men du begynder også at nyde den mad, du spiser.

Ingrediens serveret i gram: 150 g

Ingrediens E -vitamin i milligram: 19 mg

Ingrediens DV %: 21,9 %

12. Broccoli:

fødevarer, der har e -vitamin

Kogt broccoli sammen med en salat eller kylling er den bedste måde at slippe af med enhver vitamin E -mangel. Broccoli er rig på dette vitamin, hvilket gør det til en ideel mad at spise når som helst.

Ingrediens, serveret i gram: 184 g

Ingrediens E -vitamin i milligram: 2,4 mg

Ingrediens DV %: 13 %

13. Persille:

mad med masser af e -vitamin

Persille er et krydderi, der tilsættes mad for at øge smagen, men ikke mange ved, at persille er en rig kilde til e -vitamin, derfor anbefales det, at det introduceres i alle typer mad i din kost..

Ingrediens serveret i gram: 60 g

Ingrediens E -vitamin i milligram: 0,4 mg

Ingrediens DV %: 2 %

14. Papaya:

bedste fødekilder til vitamin e

At spise en lille portion papaya hver dag er ikke kun godt for E -vitamin, men er også fantastisk til at fungere i andre områder af din krop.

Ingrediens, serveret i gram: 200 g

Ingrediens E -vitamin i milligram: 0,3 mg

Ingrediens DV %: 2 %

15. Oliven:

gode fødekilder til vitamin e

Alle former for oliven er rige på vitamin E..

Ingrediens, serveret i gram: 1,5 g

Ingrediens E -vitamin i milligram: 0,5 mg

Ingrediens DV%: 3%

Sådan øges dit E -vitaminindtag?

Hvis du vil øge dit E -vitaminindtag, er det bedst at tilføje E -vitaminrige fødevarer til din daglige kost. Du skal vælge og vælge mindst 1 frugt, 1 grøntsag og en håndfuld nødder og frø, der er rige på vitamin E. Med tiden vil niveauerne blive øget. Det anbefales også ikke at gå efter kunstige kosttilskud og medicin for at øge vitaminindholdet uden at prøve fødekilderne.

Tegn og sundhedsrisici ved E -vitaminmangel:

Hvis du mangler E -vitamin, vil følgende fysiske symptomer blive bemærket:

 • Muskel svaghed
 • Desorientering
 • Gangbesvær
 • Følelsesløshed
 • Prikkende fornemmelse
 • Synsproblemer
 • Sænket immunsystem
 • Hudskader

Vi håber, at denne artikel har givet oplysninger om, hvorfor E -vitamin bliver så vigtigt for menneskekroppen. De fleste mennesker spiser ikke en afbalanceret kost og bliver offer for vitaminmangel. Hovedårsagen til ikke at spise de anbefalede daglige mængder frugt, grøntsager og nødder. Fødevarer i naturen er en skattekiste af næringsstoffer. Når du spiser frisk, naturlig mad, får du ikke kun de ønskede mængder vitaminer, men får også afbalanceret ernæring. Det kan ikke anbefales at stole på tabletter og piller for at få dit vitaminniveau op og kan være ekstremt sundhedsfarligt.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80