Fiberrige frugter: Top 20 kilder til høj fiber

Har du hyppige episoder med forstoppelse og flatulens? Udover at ordinere medicin, vil din læge sandsynligvis foreslå en fiberrig kost? Kostfibre, også kaldet grovfoder, findes i plantebaserede fødevarer som frugt og grønt. I stedet for at blive fordøjet af kroppen, tilføjer fiber masse til din afføring og regulerer din afføring. Resultatet? Affald skylles ud af kroppen, og din mave er tilbage på sporet igen! Denne artikel introducerer dig til de bedste fiberrige frugter, der er tilgængelige i Indien, som kan hjælpe dig med at smide den overskydende ‘masse’!

Højfibre rige frugter

Top fiberrige frugter i Indien:

Her er nogle af de bedste frugter med høj fiber tilgængelig i Indien:

1. Jordbær:

Jordbær er en af ​​de lækreste frugter, der er fyldt med kostfibre. En portion på 100 g af disse frugter tilbyder omkring 2 gram fiber, hvilket er 8% af DV. Værdien inkluderer både opløselige og uopløselige fibre. Udover at hjælpe dig med at håndtere fordøjelsesproblemer, tilbyder jordbær også en bred vifte af næringsstoffer som C -vitamin, kalium, magnesium osv..

2. Ananas:

Ananas er en af ​​de bedste tropiske frugter med mange kostfibre. En portion på 100 gram ananas tilbyder cirka 1,4 gram kostfibre, hvilket er cirka 5% af DV. Regelmæssigt forbrug af ananas kan rense tarmene for affaldsmaterialet og reducere fordøjelsesproblemer som forstoppelse. Ananas indeholder også mange enzymer, der understøtter god fordøjelse.

3. Grapefrugt:

Grapefrugt er en anden frugt, der pakker ganske kraftigt, når det kommer til kostfibre. En portion på 100 gram af denne pink og røde grapefrugtsort tilbyder 1,6 gram kostfibre, hvilket er cirka 6% af DV. Sammen med fiber tilbyder frugten også store mængder C-vitamin, antioxidanter, vitamin A, kalium osv., Som bidrager til et godt helbred.

4. Granatæble:

Med omkring 4 gram kostfibre pr. 100 gram servering er granatæbler blandt de bedste fødevarer på listen over fiberrige fødevarer. Ét helt granatæble tilbyder 45% DV kostfibre. Derudover tilbyder granatæbler også en bred vifte af næringsstoffer som jern, folat, C -vitamin osv.

5. Blåbær:

Blåbær er en af ​​de mange frugter, der indeholder store mængder kostfibre. En portion på 100 gram blåbær tilbyder 2,4 gram kostfibre, hvilket er 9% af DV. Sammen med at reducere fordøjelsesforstyrrelser understøtter disse frugter også vægttabsmål på grund af deres vandrige, næringsrige profil.

6. Kirsebær:

Kirsebær er fiberrige frugter, som kan hjælpe dig med at bekæmpe tarmproblemer. Disse frugter tilbyder omkring 1,6 gram fiber til 100 gram servering, hvilket er cirka 6% DV. De lavt kalorieindhold profil kirsebær gør dem også ideelle snacks til vægtkontrol. Derudover tilbyder kirsebær også en lang række næringsstoffer som vitamin A, vitamin C, kalium osv.

7. figner:

Fibre er en af ​​de mange frugter, der indeholder mange kostfibre. Mens rå figner tilbyder 2,9 gram pr. 100 gram serveringsstørrelse, tilbyder tørrede figner cirka 9,8 gram for den samme mængde. På grund af deres fiberrige profil er figner ideelle til frugt til behandling af forstoppelse, tarmproblemer og endda overvægtige problemer.

8. Guavaer:

Guavaer er en af ​​de bedste frugter med et højt fiberindhold til rådighed i Indien. Disse tropiske delikatesser tilbyder omkring 5 gram kostfibre pr. 100 gram serveringsstørrelse, hvilket er cirka 20% DV. Kombinationen af ​​opløselige og uopløselige fibre kan hjælpe med at behandle mange fordøjelsesproblemer som irritabel tarm, uregelmæssig afføring, forstoppelse osv..

9. Kiwier:

Kiwi er en god fiberberiget frugt, der tilbyder 3 gram kostfibre pr. 100 gram portion. Værdien opfylder cirka 12% anbefalet daglig værdi. Frugten indeholder også mange enzymer, der har milde afførende virkninger for let afføring. Derudover er kiwier ret rige på C -vitamin, calcium, kalium og andre mineraler, der er afgørende for en sund krop.

10. Papaya:

Papaya er en af ​​de bedste fiberrige frugter, der tilbyder omkring 1,8 gram kostfibre (7% DV) pr. 100 gram servering. Derudover indeholder den et enzym kaldet Papain, som kan stimulere bedre fordøjelse og afhjælpe problemer som irritabel tarmsyndrom, forstoppelse osv..

11. Passionsfrugt:

Passionsfrugt indeholder store mængder kostfibre både i frugtkødet og i frøene. En portion på 100 gram passionsfrugt tilbyder 10 gram kostfibre, hvilket er 40% af DV. Derudover indeholder denne frugt en type opløselige fibre kaldet Pectin, som kan regulere din afføring og forbedre din tarmsundhed.

12. Hindbær:

Hindbær er en af ​​de bedste fiberrige frugter, som er sund og velsmagende på samme tid. 100 gram servering af hindbær tilbyder 7 gram kostfibre, hvilket er cirka 28% af DV. Disse frugter er også ret rige på vitaminer, mineraler og antioxidanter, der forbedrer kroppens generelle sundhed.

13. Brombær:

Brombær smager fantastisk og betragtes som en af ​​de bedste fiberrige frugter. 100 gram servering af brombær tilbyder 5 gram kostfibre, hvilket er cirka 20% af DV. De er også kendt for deres næringsrige profil, der består af mange essentielle vitaminer og mineraler som C, K, A, Kalium, jern osv..

14. Avocado:

Avocado betragtes som superfrugter, der har store mængder kostfibre. 100 gram portion Avocado tilbyder cirka 7 gram kostfibre, hvilket er 28% af DV. Avocado er også gode kilder til sunde fedtstoffer, vitamin E, K, C osv., Som er afgørende for et godt helbred.

15. Pærer:

Pærer er fyldt med kostfibre, som kan holde forstoppelse og fordøjelsesproblemer i skak! 100 gram servering af pære tilbyder omkring 3,1 gram fiber, hvilket er 12% af DV. Denne værdi kombinerer både opløselige og uopløselige fibre, som kan forbedre din tarmsundhed.

16. Mangoer:

Mango er en meget ventet sommerfrugt, der kombinerer god smag med ernæring. 100 gram servering af mango tilbyder 1,5 gram kostfibre, hvilket er 6% af DV. Mangoer er også rige på mange vitaminer og mineraler som C, A, Betacaroten, Kalium, jern osv.

17. Banan:

Banan er en af ​​de mest nærende frugter i verden, der kan prale af en fiberrig profil. 100 gram servering af banan tilbyder cirka 2,6 gram kostfibre, hvilket er 10% af DV. Derudover tilbyder bananer mange næringsstoffer som kalium, folat, C -vitamin osv.

18. Æbler:

En portion på 100 gram æble tilbyder omkring 2,4 gram kostfibre, hvilket er 9% DV. Værdien inkluderer både frugtkød og skræl. Eksperter anbefaler at spise frugten med skrællen på for at håndtere fordøjelsesproblemer som forstoppelse og dårlige afføring.

19. appelsiner:

Appelsiner er en af ​​de bedste citrusfrugter med store mængder kostfibre. Når det indtages sammen med margen tilbyder appelsiner omkring 2,4 g kostfibre, hvilket er 9% af DV. Værdierne bliver reduceret, når frugten indtages som saft, både anstrengt og ubelastet.

20. Datoer:

Med 6,7 gram kostfibre pr. 100 gram portion er dadler (Medjool) blandt de bedste fiberrige frugtlister. Datoer forhindrer fordøjelsesproblemer og fremskynder tarmtømningsprocessen. Derudover tilbyder de også mange vigtige mineraler som calcium, jern og vitaminer som B6, folat osv.

Det er nogle af de frugter, der indeholder store mængder kostfibre. Et besøg i en supermarked eller endda dit lokale marked kan få fingrene i disse lækre naturlige godbidder. Sammen med fiber er disse frugter rigelige i essentiel ernæring for at forbedre dit generelle helbred og velvære! Inden du popper disse afføringsmidler op, opfordrer vi dig til at prøve disse frugter og se forskellen om et par uger.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Oplysningerne i artiklen er udelukkende til informationsformål. Artiklen er ikke egnet til at erstatte professionel rådgivning eller udtalelse af en kvalificeret læge, ernæringsekspert eller læge. De ernæringsoplysninger og værdier, der er nævnt i artiklen, er muligvis ikke nøjagtige, og brugeren er helt ansvarlig for at sikre, at de er korrekte.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvad er to typer kostfibre i frugt?

Svar: Der er to hovedtyper af fibre kaldet opløselige og uopløselige fibre. Opløselige fibre kan fremskynde fordøjelsesprocessen og aktivere dit system. Uopløselige fibre tilføjer grovfoder til tarmene, blødgør afføringen og gør udskillelsesprocessen meget lettere.

2. Hvor meget kostfibre har jeg brug for om dagen?

Svar: Ifølge ernæringseksperter skal kvinder indtage omkring 21-25 gram kostfibre om dagen. Værdiintervallet for mænd er omkring 30-38 gram om dagen. Du kan opfylde denne værdi fra en bred vifte af fødevarer som frugt, grøntsager, fuldkorn, frø, nødder osv.

3. Kan for meget fiber give mig bivirkninger?

Svar: Ja! Overdosering af kostfibre kan føre til maveproblemer som forstoppelse. Du kan også opleve mavesmerter og ubehag i fordøjelseskanalen. Du skal også forbruge store mængder vand for at neutralisere bivirkningerne af fiber. Drik mindst 2-3 liter vand om dagen for at øge fiberens effektivitet.