Top 9 naturlige fødevarer til at øge antallet af blodplader

Trombocytter er en af ​​de mindste celler i blodet, der beskytter den menneskelige krop mod at miste for meget blod under skade. Trombocytcellerne ligner bogstaveligt talt plader i deres ikke-aktive tilstand. I tilfælde af sårskade vandrer disse celler til stedet, binder eventuelle beskadigede blodkar og danner en blodprop.

Menneskekroppen bør normalt have et sundt område på 150000-450000 blodplader pr. MCL blod. Når antallet af blodplader falder, under dette område, betegnes tilstanden som trombocytopeni. Lavt antal blodplader er normalt et symptom på nogle drastiske helbredstilstande.

Naturlige fødevarer til at øge antallet af blodplader

Bedste fødevarer til at øge blodplader naturligvis:

Lad os se, hvad der er mad at spise for at øge blodplader.

  1. Granatæble
  2. Mælk
  3. Mager proteinfødevarer
  4. Tran og hørfrøolie
  5. A -vitaminrige fødevarer
  6. K -vitaminrige fødevarer
  7. Makrobiotisk kost
  8. Folatrig mad
  9. Klorofyl fra hvedegræs

1. Granatæble:

Fødevarer til at øge blodplader Granatæble

Granatæble er en mangefacetteret frugt. Dens rige røde farve er et bevis på dets høje jernindhold. Frugten kan hjælpe med at bekæmpe stigende trombocytreduktion med regelmæssigt forbrug. Du kan spise den rå eller i saftform. Frugten er også rig på vitaminer for at hjælpe dig med at holde dit energiniveau stabilt på trods af at dine blodplader er lave i niveauet.

2. Mælk:

Lavt blodplader Kostmælk

Mælk indeholder et højt indhold af calcium, hvilket kan hjælpe din krop med at genoprette antallet af blodplader. Calciumet fungerer sammen med K -vitamin og mælkeproteinet fibrinogen. Dette er for at øge antallet af blodplader og blodets evne til at danne blodpropper. Calciummangel kan føre til, at din krop tager meget længere tid at danne blodpropper, især når man håndterer overdreven blødning.

3. Magert proteinfødevarer:

Magert proteinføde til lavblodplader

Magert proteinfødevarer er de bedste fødevarer til at øge blodplader. Disse er fremragende kilder til zink og vitamin B 12. Disse næringsstoffer er afgørende for at vende virkningerne af trombocytopeni. I tilfælde af reducerede blodplader i kroppen, bør du skifte til en kost, der indeholder tilstrækkelig dosering af magre proteiner som kalkun, kylling og fisk. Østers er også kendt som en høj kilde til zink og bør indgå i en kostplan for øget trombocytproduktion.

4. Tran og hørfrøolie:

Fødevarer, der øger antallet af trombocytter i blodtran

Indtagelse af enten tran eller hørfrøolie kan hjælpe dig med at styrke dit immunsystem. Dette bekæmper kroppens tendens til at forvirre og angribe sin egen, som omfatter blodpladerne. Mange autoimmune lidelser er den vigtigste årsag til trombocytopeni eller lavt antal blodplader. Disse olier hjælper også med at reducere betændelse i kroppen samt forbedre blodcirkulationen i kroppen.

5. A -vitaminrige fødevarer:

Kost til at øge blodplader Vitaminer A Fødevarer

A -vitamin er afgørende for sund trombocytproduktion. Dette næringsstof er også vigtigt for proteindannelse i kroppen. En sund proteinregulering hjælper i processen med celledeling og vækst. Det er derfor, det er vigtigt at indtage A -vitaminrige fødevarer for at opretholde normal kropsfunktion. Nogle ideelle fødevarer, der tilhører denne gruppe, er gulerod, græskar, grønkål og søde kartofler.

6. vitamin K rige fødevarer:

Bedste fødevarer til at øge blodplader K -vitamin

Der foreslås generelt måltider med højt kalorieindhold til den ideelle produktion af blodplader. K -vitamin er en nødvendig ingrediens, der holder cellevækst på det optimale niveau i kroppen. Blodplader varer kun op til 10 dage, hvor der løbende skal produceres en sund mængde blodplader for at erstatte den tabte mængde i kroppen. At spise æg, lever og grønkål kan være yderst gavnligt i en plan om at levere tilstrækkeligt K -vitamin til kroppen.

7. Makrobiotisk kost:

Makrobiotisk kost

Denne diæt har vist sig at hjælpe med optimal blodproduktion. Tegn på bekæmpelse af trombocytopeni hos patienter er også blevet observeret. Kosten anbefaler et konsistent forbrug af fuldkorn, grøntsager og økologiske bønner. Det anbefaler imidlertid en reduktion i indtagelsesniveauer af animalsk protein bortset fra fisk og naturlig ost og yoghurt af høj kvalitet. Kosten anbefaler også at undgå visse fødevareelementer, der omfatter aspartam, alkohol, bitter citron, kinin, tonisk vand og bitter melon.

8. Folatrig mad:

Fødevarer at spise for at øge blodplader Folat

Alvorlig mangel på folat i kroppen kan resultere i en reduktion i blodplader. For at bekæmpe denne mulige konsekvens bør du indtage en kost, der indeholder folatrige fødevarer. Vitamin B9 eller folat er ekstremt vigtigt for sund celledeling i kroppen. En sund voksen bør indtage mindst 400 mg folat hver dag i deres kost. Nogle folatrige fødevarer omfatter asparges, appelsinsaft, spinat og berigede kornprodukter.