Tyrosinrige fødevarer i Indien – 12 bedste liste

Aminosyrer spiller en vigtig rolle i menneskekroppen. Blandt dem er en vigtig aminosyre, som er ansvarlig for aktivering af hjerneceller kaldet Tyrosine! Læger anbefaler regelmæssigt forbrug af tyrosinrige fødevarer for at forbedre mental opmærksomhed og fokus. Inden vi ser på fødevarerne, lad os hurtigt forstå lidt mere om tyrosin.

Hvad er tyrosin?

Tyrosin er en aminosyre, der produceres naturligt i kroppen fra en anden vigtig aminosyre kaldet “Phenylalanine”. En mangel på denne forbindelse kan føre til dårlig hjerneresvar, depression, hyperaktivitetsforstyrrelse og et væld af andre relaterede lidelser. Mennesker med lave niveauer af tyrosin skal indtage fødevarer, der er rige på dette middel, som magert kød og mejeriprodukter.

tyrosinrige fødevarer

Selvom mange patienter griber til at tage kunstige kosttilskud til tyrosin, er de fulde af bivirkninger. At spise mad, der indeholder tyrosin, er også kendt for at understøtte organfunktioner, opbygge muskelvæv og producere neurotransmittere. Balancerede niveauer af tyrosin kan drive narkolepsi, præmenstruelt syndrom, Alzheimers, Parkinsons sygdom væk og endda vise hurtige resultater i medicin- og alkoholudtagning.

Fødevarer med højt indhold af tyrosin:

Her er nogle vigtige tyrosinrige fødevarer, der holder din krop sund og bedre. Lad os tage et kig på dem.

1. Spirulina:

tyrosinrige fødevarer

Spirulina er oftest indtaget i supplerende form og er blevet anerkendt af Verdenssundhedsorganisationen som en passende mad, der er rig på protein og jern. Det er også sikkert for børn. En portion på 200 kalorier spirulina vides at indeholde 2046 milligram tyrosin. Dette er en af ​​de vigtigste Tyrosine -fødekilder.

2. Soja:

Soja betragtes ikke som den veganske verdens undermad uden grund. Fundet i en række variationer, såsom sojabønner, sojamelk, soja nødder og rå soja frø, vides en portion 200 kalorier soja at supplere vores kroppe med 2000 til 1900 milligram tyrosin. Soja er en glimrende fødekilde, der har tyrosin.

% af tyrosin i 100 g: 171 %

3. Æg:

Mens mange mennesker undgår æg på grund af deres høje kolesterolindhold, har forskning vist, at æg er obligatoriske fødevarer, der skal tages med måde. En daglig portion med 200 kalorier æg kan supplere kroppen med 1600 til 1900 milligram tyrosin.

% af tyrosin i 100 g: 57 %

4. Nødder:

tyrosinrige fødevarer 2

Her er endnu en grund til at tilføje nødder til din daglige kost, bortset fra at være en rig kilde til kostfibre, der hjælper med fordøjelsen, er nødder en rig kilde til tyrosin. En portion på 200 kalorier af nødder som mandler, pekannødder, jordnødder og valnødder er kendt for at indeholde høje niveauer af tyrosin. Du skal blot tilføje en håndfuld nødder til dit morgenkorn eller blande dem med mælk for at lave en tyrosinrig smoothie.

% af tyrosin i 100 g: 125 %

5. Bønner:

Gode ​​nyheder for veganere igen. Hvis du tøver med at indtage kød fra mejeriprodukter, der generelt er rige på tyrosin, kan limabønner og andre variationer af bønner vise sig at være en god erstatning. Disse fødevarer er også vidunderlige til at øge proteinindholdet. Den gode nyhed er, at bønner giver fremragende veganske opskrifter.

% af tyrosin i 100 g: 31 %

6. Fjerkræ:

Dit ikke-vegetariske fad blev bare mere fantastisk. Fjerkræ som kylling, vagtler, and og kalkun er kendt af en rig kilde til tyrosin. Dagligt forbrug af fjerkræ er gavnligt for voksende børn, da det er rig på både essentielle og ikke-essentielle aminosyrer, der hjælper med muskelvækst og organfunktioner. Fjerkræ er kendt for sin alsidighed i køkkenet, da det kan grilles, bages, tilsættes supper og tilberedes i sovs.

% af tyrosin i 100 g: 132 %

7. Kød:

tyrosinrige fødevarer 3

Alle slags rødt kød er kendt for at være rige på tyrosin og andre aminosyrer. For maksimalt tyrosinindtag: det er bedst at øge dit tyrosinindtag ved at spise magert svinekød og oksekød. Vildtkød som hjorte og elg er også en anden god kilde til tyrosin. Kød kan spises i forskellige former, da det kan føjes til supper, tilberedt i sovs, grillet, ristet og bagt.

% af tyrosin i 100 g: 158 %

8. Hytteost:

Jo mere fedtfattig hytteost du spiser jo bedre for dig. Mens hytteost er kendt for at hjælpe med fordøjelsen og er rig på proteiner, er det også en stor kilde til aminosyrer, såsom tyrosin. Kun 100 gram servering af hytteost giver dig omkring 228% af tyrosin, hvilket gør det til en førende mad i Tyrosine -rig kostdiagram.

% af tyrosin i 100 g: 228 %

9. Frø:

Græskar og sesamfrø er kendt for at være en god kilde til tyrosin. Ristet og saltet, disse frø kan indtages som en snack eller endda tilføjes bagværk som småkager og kager. Disse frø er også rige på omega -fedtsyrer, calcium og andre vitale næringsstoffer, der er nødvendige for, at din krop fungerer godt.

% af tyrosin i 100 g: 125 %

10. Korn:

tyrosinrige fødevarer 4

Prøv havre. Havre er en anden fremragende tyrosin -fødekilde at indtage. Den indeholder omkring 447 milligram til en halv kop. Gør dette til dit sunde valg af morgenmad hver dag. Sammen med tyrosin tilbyder havre også store mængder kostfibre, som hjælper med glat fordøjelse og også sænker dårlige kolesterolniveauer i kroppen.

% af tyrosin i 100 g: 102 %

11. spinat:

Spinat er kendt for at forbedre hjernens tilbagesvaling takket være de store mængder tyrosin, der er til stede i den. Spise spinat anbefales stærkt af læger til især chauffører og skolebørn for at skærpe deres årvågenhed og forbedre opmærksomheden. Sammen med det er spinat også en vigtig kilde til jern- og calciumniveauer, der er nødvendige for en sund krop og sind.

% af tyrosin i 100 g: 6 %

12. Æbler:

tyrosinrige fødevarer 5

Æbler er kendt for at øge niveauet af dopamin, som kan fjerne depression. Dette er en vigtig neurotransmitter, som kan slappe af dine nerver og få dig til at føle dig godt tilpas. Dopamin forbedrer også kognitive evner, motivationsniveauer, hvilket igen kan resultere i en følelse af belønning eller glæde.

Nu hvor du har lært om fordelene ved disse tyrosinrige fødevarer, er det tid til at inkludere dem i din daglige kost. Sammen med Tyrosine. Disse fødevarer leverer også nogle vigtige næringsstoffer, som er uundværlige for et sundt liv. Hvis du føler dig lav hele tiden, har symptomer på depression eller står over for problemer med at fokusere på et emne, skal du sørge for at inkludere alle disse fødevarer for at håndtere dem. Vær opmærksom, bliv tilfreds med Tyrosine!

Lad os vide, hvis du stadig er i tvivl eller bekymrer dig om de tyrosinrige fødevarer. Vi vil meget gerne hjælpe dig med de bedste løsninger og svar.