Sådan forbedres fordøjelsen naturligt

Der er en direkte sammenhæng mellem processen med forbrug -fordøjelse -eliminering af mad og dit generelle helbred & levetid. Mad, der fordøjes korrekt, når dine kropsceller & væv for at nære dem. Så du bør tage fordøjelsesprocessen & vaner relateret til det, seriøst!

Korrekt fordøjelse af mad

Sådan forbedres din fordøjelse naturligt:

Læs nedenfor for et par tips og naturlige måder om, hvad der kan gøres for at hjælpe fordøjelsesprocesserne i din krop.

1. Balanceret kost til god fordøjelse:

Tag en afbalanceret kost, der imødekommer din krops ernæringsbehov. Din kost skal indeholde velproportionerede portioner kulhydrater, fedtstoffer, proteiner, mineraler, vitaminer & Grovfoder.

Inkluder begge opløselige & Uopløselige fibre i din kost. De uopløselige fibre hjælper med at øge hovedparten af ​​afføring, mens de opløselige fibre hjælper med at opsuge vand i det fækale materiale, så det bliver blødt. Du kan få fiber ved at spise frisk frugt & Grøntsager, nødder, tørret frugt, fuldkorn & Bælgfrugter. Hvis dine tarmvaner er regelmæssige, er det meget sandsynligt, at du aldrig nogensinde vil lide af problemer som diverticulitis, bunker, irritabel tarmsyndrom osv..

Begræns dit indtag af fedtstoffer, da fedtstoffer er vanskelige at fordøje og bremse hele fordøjelsesprocessen generelt. Så selvom det er vigtigt at indtage en vis mængde fedt, da det fungerer som et smøremiddel til fordøjelseskanalen, kan du gøre det let i dit system ved at parre fed mad med fiberrige fødevarer.

2. Tid til at spise din mad godt:

Du må have hørt, at morgenmad skulle være det tungeste måltid, frokost moderat tung og aftensmad skulle være den letteste. Prøv også at spise på omtrent samme tid hver dag.

Forbruge maksimale kulhydrater i løbet af dagen, så de har masser af tid til at blive fordøjet af din krop & giver dig også rigelig energi til at udføre dine daglige aktiviteter. Du kan tage proteiner i frokosttid. Undgå kød og proteinrige fødevarer om natten, da de tager tid at fordøje. Din middag bør bestå af mad, der giver dig et boost af mineraler som: frisk frugt- og grøntsagssalat, grøntsager kogt i minimal olie eller en skål suppe. Du kan tage mælk som mellemmiddag eller midt på aftenen.

3. Stol på probiotika:

Bed din læge om at ordinere dig en probiotisk kapsel, som indeholder tarmvenlige bakterier, der letter fordøjelsesprocessen. Maden bliver ikke kun let fordøjet, men også ved at hjælpe næringsstofferne med at blive absorberet godt af tarmen. De hjælper med at nedbryde laktose & Styrkelse af dit immunsystem.

4. Tildæk ikke din mad:

Alle næringsstoffer til mad, herunder: vitaminer, mineraler, bioflavonoider, enzymer har alle et vist niveau af varmetolerance, ud over hvilke næringsstofferne ødelægges.

5. Undgå sodavand:

Sodavand indeholder fosforsyre, kulsyre, der ødelægger tarmbakterierne. På samme måde forstyrrer indtagelse af alkohol og visse antibiotika også tarmbakteriernes funktion. Dette er et af de bedste tip til at forbedre fordøjelsessystemet naturligt.

6. Tyg korrekt på din mad:

Som barn må du have hørt dine forældre fortælle dig at tygge på din mad 32 gange. Fordøjelsesprocessen starter i munden selv ved at male maden i mindre skiver og blande med spyt. Så hvis du ikke tygger og knuser din mad ordentligt, bliver den ikke angrebet ordentligt af syren i maven. Så sæt dig ned og spis din mad tålmodigt og sluk ikke bare den, næste gang du spiser. korrekt tygning er en af ​​de enkle måder at forbedre din fordøjelse.

7. Hold dig væk fra giftstoffer:

Undgå toksiner som te, kaffe, slik eller rygning, da disse stimulanser fører til udsving i dit blodsukker hele dagen, hvilket kan føre til forkert spisevaner, madbehov & Stress.

8. Drik masser af vand:

Sådan forbedres fordøjelsessystemet ved at tage masser af vand. Vand er det vigtigste og nødvendige for menneskeliv, hvis du drikker masser af vand, f.eks. Mere end 4 liter om dagen, vil dit fordøjelsessystem og blodcirkulation være korrekt, og masser af vand kan undgå stenene fra nyrerne.

9. Spring ikke måltider over:

Spis mindre portioner 5 til 6 gange om dagen i stedet for to til tre ekstra tunge måltider. At tage små måltider om dagen er den mest effektive måde at forbedre fordøjelsen korrekt.

10. Fiberrig mad:

Fiber tilføjer til din mad, men normalt kan fibre både være opløselige og uopløselige afhængigt af hvad vi indtager. I slutningen af ​​dagen hjælper fiber med at absorbere næringen ud af maden, samtidig med at den tilføjer masse til dit system, så dine afføring er ordentlig og regelmæssig og derved sikrer, at dit system er godt fordøjet og ikke er i vejen for oppustethed og gas.

11. Yoga kan forbedre din fordøjelse:

Du undrer dig sikkert over, hvordan du kan forbedre fordøjelsen med yoga som våben? Yoga betragtes ofte som en indledende øvelse, når den bedst udføres ud fra dit eget hjem. yoga består normalt af blød vejrtrækning og et par strækninger, en pakke, der hjælper dig med at meditere, mens du beroliger og slapper af dine indre organer og derved formerer stofskifte og fordøjelse.

12. Koffeinklip:

Kaffe er en almindelig drik for de fleste mennesker, der vågner ved de tidlige revner om morgenen. Imidlertid kan for meget kaffeindtag forårsage gas og oppustethed i dit system, noget der helt sikkert ville skade fordøjelsen. I kølvandet på dette bør man også undgå chokolade, der indeholder koffeinbiter.

13. Stop drikke og røg:

At skære ned på at drikke og ryge er bestemt et godt middel til at forbedre fordøjelsen. Her taler vi om alkoholforbrug og for meget tobak, der tilfører nikotin i dit system, en egenskab, der begrænser fordøjelsen fra jævnt fremherskende. Det samme gælder alkohol, der bremser fordøjelsen og resulterer i oppustethed.

14. Stresslindring:

Stress kan være en dominerende del af fordøjelsesbesvær og kompleksitet i din krop. Stress forstyrrer dit system, og en konstant strøm af stress ville helt sikkert resultere i store skader internt for kroppen. Stress bremser kroppens funktioner, herunder reducerer stofskiftet, der hæmmer fordøjelsen meget. Prøv altid at berolige dig selv.

15. Detox -periode en gang om måneden:

På daglig basis ophobes en masse toksiner i kroppen, muligvis i løbet af måneden. Toksinniveauerne, når de er for høje, kan forstyrre fordøjelsen og relaterede kropsfunktioner. Derfor kan en afgiftningsperiode i et par dage, muligvis en uge hver måned hjælpe dig med at genoprette dit fordøjelsessystem til det bedste. Detox kan gøres derhjemme selv ved at gå på en juice -diæt eller simpelthen ved at slippe de sædvanlige måltider.

16. Efterfølger til måltider:

Tips til at forbedre fordøjelsen ville tage dig tilbage til en efterfølger efter måltid. Normalt når du spiser noget for varmt eller for krydret, kan der opstå fordøjelsesproblemer. Derfor er det altid tilrådeligt at bære en efterfølger, hvor du umiddelbart efter måltidet slutter ganen med en sund ørken som yoghurt og bær eller papaya og honning eller simpelthen en dampende kop sort citronte.

17. Pebermynte -te:

Pebermynteblade er altid kendt for deres kølende effekt, den afkølede fornemmelse, de efterlader, forbløffer os altid. Her kan vi nu bruge godheden ved netop denne pebermynte til at fjerne fordøjelsesbesvær som oppustethed, gas og uro. Pebermynte -te afkøler og beroliger dine indre organer, samtidig med at den tilskynder til hurtig fordøjelse.

18. Brug krydderier og urter:

Krydderier og urter er ofte en almindelig ingrediens i hver ret, stort set eksisterende for at tilføje smag og udseende til ganen. Nu er mange mennesker ofte imod at bruge for varmt krydderi, da de fleste fremkalder fordøjelsesbesvær. der er dog nogle med enestående helbredende egenskaber som gurkemeje, kanel, spidskommen, timian, persille og koriander, der faktisk hjælper med hurtig fordøjelse, samtidig med at dine afføring ikke hindrer dig.

19. Isbrug:

Hvordan man kan forbedre fordøjelsen med is er et lille trick, som alle kan vælge. Normalt efter et tungt måltid skal du altid ledsage eftermåltiden med et kølet glas drikke. Hvis ikke noget, skal du blot ty til isglas vand. Is køler og afslapper dit system, hvilket muliggør let fordøjelse.

20. Honning og citron:

Hver morgen vågner du op til et Luke varmt glas vand blandet med en skefuld honning og et par klemmer lime eller citron. Kalk fyldt med antioxidanter og citruskvaliteter presser tarmsaftene ud, mens honningens naturlige helbredende egenskaber kan berolige og slappe af i dit system.

21. Følg en rutine:

Det tilrådes altid, at du lever dit liv baseret på en bestemt rutine. Uregelmæssige madtider eller daglige ændringer af planer er måske ikke noget, din krop klarer for godt.

22. Ingefærte forbedrer din fordøjelse:

Ingefær er en speciel krydderi, der tilføjer smag til dine måltider. Det antiinflammatoriske produkt beroliger ikke kun dit indre med at fordøje fordøjelsesbesvær og forbrænder, det sørger også for oppustethed og gas ved at tillade, at næringsstofferne i maden absorberes i et hurtigere tempo.

23. Frihåndstræning:

Ligesom yoga har lidt træning altid vist sig at være en god udvej for at holde dit system sundt og fungerende. Disse øvelser strækker strengt, vrider sig og sådan og bør udføres timer efter måltid. Et lille træk og træk hjælper dig med at fordøje maden hurtigere.

24. Ingen glutenrække:

Mange undersøgelser før har klaget over tilstedeværelsen af ​​gluten i deres kost for at være den mest almindelige årsag til fordøjelsesbesvær. Du kan altid konsultere en diætist om listen over glutenfødevarer, som du bør indtage. Hold glutenindtaget på et minimum, hvis det ikke elimineres for alle og en gang fra din kostliste, og se din fordøjelse være din ven i resten af ​​måneden.

25. Fedme:

Fedme eller overvægt kan være en hindring for dit system, der begrænser den frie fordøjelsesproces til at fungere problemfrit. Med fedme råder fedt, trykket i systemet forårsager den nødvendige forstyrrelse. Hold altid øje med din vægt og hold fordøjelsen på sit bedste.

Fordøjelse er et hjemligt ord, som vi ofte står overfor problemer med. Den mad, vi tygger så godt, glider ned ad vores madrør og går i opløsning ned ad linjen. Det er først, når al ernæring er absorberet, og det resterende er forvist fra dit system, kalder vi processen en glat fordøjelse. Når vi ender med at forstyrre denne proces, opstår problemer som gas og oppustethed.