Le Corbusier -kalusteilla on ollut ikoninen asema 1930 -luvulta lähtien

Le Corbusier huonekalukassi

Le Corbusier -kalusteet ovat uskomaton nero

Le Corbusier Möbel – esihistoria

Charles-Edouard-Jeanneret-Gris, joka tunnetaan nimellä La Corbusier, oli suunnittelija, kaupunkisuunnittelija, kirjailija, taidemaalari ja yksi modernin arkkitehtuurin pioneereista. Syntynyt 6. lokakuuta 1887 Sveitsissä, hän vietti suurimman osan elämästään Pariisissa.

Sen rakentaminen näkyy Keski -Euroopassa, Venäjällä, Intiassa ja osittain Pohjois- ja Etelä -Amerikassa.

Suunnittelukonseptillaan Le Corbusier aloitti kulttihuonekalujen sarjan

Le Corbusier huonekalut lc 1

Hänen nojatuoliensa tunnustusarvo on mukavuus ja teräsputket

Le Corbusier huonekalut lc 3 valkoinen musta

Kun hän oli vaihtanut ajatuksia vaikutusvaltaisten arkkitehtien kanssa ja suorittanut jonkin verran koulutusta, hän muutti Pariisiin vuonna 1907, missä hän aloitti tärkeän uransa lavanimellä Le Corbusier.

Kun Le Corbusier tuli tunnetuksi betoni- ja teräsrakenteistaan, hän nautti lyhyestä luovasta tauosta. Hän tapasi arkkitehti Charlotte Perriandin ja huomasi kiinnostuksensa suunnittelukalusteisiin. Pian hän perusti muotoilustudion Pariisiin ja kutsui luovia miehiä osallistumaan yhteiseen projektiin.

Sisustusesimerkki Le Corbusier -nojatuoleilla

Le Corbusier huonekalut lc 2 valkoinen kaksinkertainen vihreä

Tämä LC-3-nojatuoli edustaa mukavuuden ja turvallisuuden yhdistelmää

Le Corbusier huonekalut lc 3 nojatuolia takaa

Le Corbusier huonekalut

Yhteistyön ensimmäiset tulokset olivat kromiteräsmalleja, joille oli tunnusomaista pitkä käyttöikä, hyvä maku, herkkyys, täydelliset mittasuhteet ja harmonia.

Tunnetuimmat näistä huonekaluista, jotka ovat nyt ikonisia, ovat LC-1, LC-2, LC-3 ja LC-4. Sarjan alkuperäinen nimi on “Basculant”

LC-1 tarkoittaa suurta, mukavaa nojatuolia ja pientä mallia, LC-2-suurta mukavuutta ja pientä mallia, LC-3 on nimi “iso nojatuoli ja suuri malli” ja LC-4 tarkoittaa kirjaimellisesti pitkää tuoli.

Ainoa Le Corbusier -kalusteita valmistava yritys on tänään Cassina Milanossa

Le Corbusier huonekalut lc 3 nojatuolia

La Corbusier oli tulevaisuuden visionääri

Le Corbusier huonekalut lc 4 valkoinen kaksinkertainen

Tunnistat Le Corbusier -kalusteet huonekalutyynyistä, jotka on suojattu teräsputkilla. LC-2 on menestynein Le Corbusier -suunnittelusarja. Huonekalujen sanoinkuvaamaton mukavuus paljastaa hienovaraisesti teollisen estetiikan älylliset ja melkein vieraannuttavat teoriat, joita suunnittelija tavoitteli.

Le Corburierilla oli visio, että kotimme on eräänlainen voimakone, joka tarvitsee toimivan laitoksen. Kehitetty teräsputkikalusteiden sarja kuvastaa Le Cobusierin pyrkimystä vähentää kauneutta ja teollista järkevyyttä. Se ilmentää sitä, mitä me nyt kutsumme kansainväliseksi tyyliksi.

Le Corbusier -tuolin geometria on hyvin yksinkertainen 

Le Corbusier huonekalut lc 4 sohva

Kahden istuttava sohva ja nojatuoli LC-2-sarjasta

Le Corbusier huonekalut lc 2 huoneen kalustettu shakkilauta

Vuonna 1964, kun Le Corbusier oli vielä elossa, Milanon Cassina S.p.A. sai yksinoikeuden maailmanlaajuisesti jatkaa malliensa valmistusta. Myös monia kopioita on olemassa, mutta ainoa yritys maailmassa, joka valmistaa La Corbusier Designia, on Milanossa.

Le Corbusier -mallille tyypillistä on estetiikan heikkeneminen ja korkea toimivuus

Le Corbusier huonekalut lc 2 huoneen kalusteet

“Toiminto määrittää muodon” on 1930 -luvun tunnuslause

Le Corbusier huonekalut lc 3 huonetta


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80