Fåresyge symptomer og årsager

Fåresyge er en virussygdom, der almindeligvis kaldes epidemisk parotitis. Det er en meget smitsom sygdom, der resulterer i betændelse i den ene eller begge af parotidkirtlerne. Fåresyge kan let forhindres ved at tage MMR -vaccinationen i barndommen.

Fåresyge er en meget smitsom virusinfektion, der normalt bemærkes at påvirke små børn. Der har været over 1200 tilfælde om året af fåresyge, hvor hævelsen af ​​de to spytkirtler på begge sider af ansigtet er involveret givet personen et mere hamsterlignende ansigt. Fåresyge -virus er en smitsom virus og kan overføres til berøring eller brug af almindelige værktøjer. Når et barn normalt har fåresyge, er de immun over for stort set alle andre sygdomme hele deres liv. Dette kan være den eneste fordel ved at have denne sygdom.

Fåresyge kan være ekstremt smertefulde, da kirtlerne svulmer mere og mere på grund af infektion. Varmtvandshåndklæder kan hjælpe med at reducere hævelsen, men kun i et vist omfang. Der er en stor spænding, der skal tages over, hvor længe dit barn må lide med dette.

Normalt holder fåresyge i lidt over en måned, hvilket giver personen et stort ubehag; normalt læge ordineret medicin kan hjælpe med at reducere smerter. Antibiotika hjælper med at bekæmpe infektion, og i det lange løb reducerer det hævelsen, men du kan ikke give et barn for mange antibiotika, da det uden tvivl vil rode med deres system.

Fåresyge skyldes hovedsageligt Rubulavirus -infektion. Infektionen spredes derefter fra en person til en anden gennem mediet af inficeret spyt. Når du får fåresyge, når virussen til dine spytkirtler fra luftvejene. Der er yderligere gengiver og forårsager hævelse i kirtlerne.

Fåresyge symptomer og årsager

Fåresyge symptomer og årsager:

Her i denne artikel vil vi forklare, hvad der er hovedårsagerne eller årsagerne og symptomerne på fåresyge.

Årsager til fåresyge:

Der er et par årsager eller årsager til fåresyge, hvoraf nogle er nævnt detaljeret nedenfor:

1. Direkte kontakt:

Den direkte kontakt med en anden person, der allerede har denne infektion, kan få dig til selv at begynde at få denne infektion. Især med børn kan konstant interaktion forårsage overførsel af fåresyge -virus fra et barn til et andet. Derfor er det nødvendigt at give dit barn den vaccine, der er ansvarlig for at hjælpe med at bekæmpe denne virus. Vaccinen hjælper med at holde din krop immun mod fåresyge og sikrer derfor, at du og dit barn lever et sundt liv uden infektioner og vira.

2. Indirekte kontaktperson:

Indirekte kontakt f.eks. Når et barn bruger hanen, der har været brugt af en fåresyge, så er det muligt, at rester af virussen på hanen også kan inficere barnet. Indirekte kontakt er en af ​​de vigtigste måder, hvorpå du eller ethvert barn kan få fåresyge. Fåresyge forekommer generelt hos børn, fordi deres immunsystem stadig udvikler sig, og derfor har de ikke stærke nok systemer til effektivt at bekæmpe denne virus.

For at hjælpe i kampen mod spredning af fåresyge gives MMR -vaccinen almindeligvis i en tidlig alder for at hjælpe kroppen med at blive immun over for virussen. Inden MMR -vaccinationen blev indbragt, var der i England og Wales 1.200 tilfælde med hospitalsindlæggelse om året.

3. Andre måder, hvorpå fåresyge -virus kan spredes, er:

Nysning eller hoste ved hjælp af det samme bestik/tallerkener med en inficeret, der deler mad og drikke med en inficeret, der kysser en inficeret, der rører ved deres næse eller mund og derefter sender den over på en overflade, som en anden kan røre ved. Alle disse årsager spiller faktisk en aktiv rolle i en infektion hos børn. Viruset bevæger sig op ad luftvejene ind i spytkirtlerne og formerer sig, hvilket får kirtlerne til at svulme meget op. Denne hævelse kan forårsage meget ubehag i ansigtet, derfor er det presserende behov for læger opmærksomhed sammen med MMR -vaccinen påkrævet på det rigtige tidspunkt.

Symptomer på fåresyge:

Der er meget karakteristiske symptomer, der hjælper os med at afgøre, om vores børn har fåresyge eller ej, nogle af disse tegn og symptomer er:

1. Smerter i ansigtets sider:

Det begynder normalt med smerter i begge sider af ansigtet. Dette viser, at virussen er kommet ind i din krop og nu har bevæget sig på kirtlerne på begge sider af dit ansigt. Hvis du ikke går til en læge på dette tidspunkt, er der ingen tilbageholdelse af hævelsen, der starter efter en kort periode.

2. Hævelse:

Når dine kinder begynder at hæve, er der på begge sider ingen vej tilbage på dette tidspunkt, at virussen allerede er begyndt at producere i kirtlerne i begge sider af dit ansigt. Hævelsen vil fortsætte med at stige, så længe virussen bliver ved med at producere. Du kan hjælpe med at bekæmpe denne virus ved at tage læger, der har ordineret medicin, og hvis du er heldig, vil denne virus langsomt forsvinde over tid.

3. Synkebesvær:

Nogle gange forårsager fåresygeinfektion også synkebesvær, også kendt som dysfagi. Under sådanne forhold har personen svært ved at spise eller drikke. Ved mild dysfagi kan du opleve besvær med at spise i bare et minut, og hvis du tager et par slurke med vand, har det en tendens til at gøre tilstanden bedre. Men i akutte tilfælde begrænser det indtagelsen af ​​mad, og personen er blottet for vigtige kalorier og ernæring, der er nødvendig for kroppens normale funktion.

4. Orchitis:

Orchitis er en medicinsk tilstand, der refererer til betændelse eller hævelse i en eller begge testikler, en del af det mandlige reproduktive system. Det er et meget usædvanligt symptom på fåresyge, der dukker op, når infektionen bliver meget alvorlig. Orchitis forårsager hævelse og ømhed i testiklerne, og tilstanden er meget smertefuld. I de fleste tilfælde af fåresyge -infektion ses betændelsen sædvanligvis kun i en testikel og påvirker begge kun i sjældne tilfælde.

5. Kvalme:

Kvalme er et andet symptom på fåresyge. Fåresyge forårsager en ubalance i din krop, hvilket igen får dig til at føle dig syg på grund af hævelsen i dit ansigt. Kvalme skyldes, at virussen i dine kirtler forårsager en dysfunktion i din krop, der får dig til at føle dig syg og træt.

6. Mavesmerter:

Lette mavesmerter er også kendt for et af de almindelige symptomer på fåresyge. Under fåresyge kan du opleve smerter i maven, nedre eller øvre del af maven. Smerten kan variere fra at være meget mild til alvorlig, afhængigt af infektionsstadiet. Når du begynder at opleve skarpe mavesmerter, skal du straks kontakte din læge. Din læge kan foreslå få tests og ved fysisk undersøgelse fastslå den nøjagtige årsag til smerten.

7. Hovedpine:

Primært hovedpine er de første symptomer på fåresyge. Stor ophobning af slim i hjernen forårsager en belastning, som igen forårsager hovedpine. Hovedpine kan enten variere fra meget mild og håndterbar til meget dårlig og ulidelig. Mild hovedpine er ikke så slem, og du kan bestemme, at hvis du har fåresyge, kan hovedpinen være svær i naturen, da ansigtet konstant føles hævet. Uhyggelig hovedpine, der opstår hver dag, er et meget dårligt tegn. Selvom fåresyge ikke er dødelig, kan det forårsage stor ubehag.

8. Tab af appetit:

Tab af appetit ses også at være et af de almindelige fåresyge -symptomer. På grund af hævelse i spytkirtlerne har personen med fåresygeinfektion svært ved at tygge maden. På grund af følelsen af ​​smerte eller ubehag har du måske ikke lyst til at spise eller drikke noget. Dette resulterer i sidste ende i tab af appetit

9. Sløv:

Fåresyge forårsager ekstrem sløvhed hos patienten, der lider af disse problemer. Denne sløv følelse skyldes uregelmæssigheden af ​​blodfordelingen i din krop. Sammen med uregelmæssighed får fåresyge også, at virussen kommer ind i din blodstrøm og også forårsager sløv adfærd. Sløvhed kan få dig til at føle dig træt og svag, selv når du hviler. Sammen med sløvhed kan du udvikle feber, og derfor er det tegn på fåresyge.

10. Feber:

Vær forsigtig med, hvad du eller dit barn rører ved hele dagen, og hvem de kommer i kontakt med, en stærk sund husstand kan spare dit barn på masser af ubehag, der ellers kunne gøre deres liv lidt sværere. Feber under fåresyge-infektion er kun moderat høj og varer kun 3-4 dage.

De fleste af disse symptomer på fåresyge vises ikke med det samme og udvikler sig inden for 14-25 dage efter infektionen. Denne periode kaldes inkubationsperiode og er i gennemsnit omkring 17 dage. I næsten 20% af fåresyge -infektionstilfælde viser virussen imidlertid ikke nogen mærkbare symptomer. Hvis du har mistanke om fåresyge -infektion, skal du ikke vente med at diskutere tilstanden med din læge. De fleste symptomer på fåresyge forveksles ofte med symptomer på tonsillitis eller kirtelfeber. Din læge kan undersøge og derefter bekræfte (eller udelukke) fåresyge -infektion.

Som med alle andre virussygdomme bekæmper vores krops immunsystem enhver fremmed infektion. I de fleste tilfælde er der ikke behov for nogen form for behandling, og infektionen aftager derfor på få dage. Spise bløde fødevarer og undgå syreholdige og citroniske fødevarer hjælper med at lette symptomerne.