Hudkræft Symptomer og årsager

Vores krop har fem fornemmelser af lugt, syn, høre, smag og selvfølgelig berøring. Ud af disse er det største organ, der er til stede i vores krop, ingen ringere end selve huden, der vikler rundt om hele vores krop og løber ned i hele længden fra toppen af ​​hovedbunden til undersiden af ​​fødderne. Huden er et stærkt, tykt lag og beskytter dermed vores krop mod kommende farer, friktionsbeskyttelse og afhjælpning af snit og stød.

På de fleste tidspunkter regenererer huden sig selv ved at danne blærer på det åbne sår eller friktionssår. På et andet tidspunkt kræves et par hjælp eksternt. Denne hud er derfor tyk nok til at understøtte 3 lag i den. Det første lag er de pladeceller, der hører på toppen, og som er tæt pakket. Det andet lag danner basalcellerne og det tredje er melanocytterne, som er grundlaget. Det er dette grundlag, der er ansvarlig for produktionen af ​​melanin, der giver et individ hans eller hendes farve.

Hudkræft er kræftcellerne dannet i et hvilket som helst af hudens lag til tider påvirker alle tre i processen. Der er ofte visse molekyler til stede i cellerne, der koder for en genetisk tilstand eller information om et individ populært kendt som DNA. Ved beskadigelse af netop disse elementer begynder cellerne i huden at fungere forkert. Kræftceller er unormale celler, som endnu ikke er fuldt modne nok til at blive betragtet som en voksen celle. Derfor hjælper deres anvendelser halvt, selvom de var normale.

På grund af de beskadigede hudceller har disse unormale celler ry for hurtig reproduktion næsten dobbelt så hurtigt som en normal celle. Men disse celler dør eller opløses normalt ikke som de normale celler. De bliver bare ved med at trække sig sammen til sidst fratage de normale celler deres sted. Dette er starten på kræft. Ofte akkumuleres disse celler på et sted og danner en tumor, som derefter kan bryde fra sin mor og åbne en separat base et sted og derved med succes sprede kræftcellerne.

Typer af hudkræft:

Der er hovedsageligt to forskellige typer hudkræft:

Keratinocytkræft omhandler de basale og pladeceller i huden. Dette er den mest almindelige type hudkræft ifølge lægen, hvor kræfttypen ætsede sit navn fra cellernes keratinocyt, hvor kræftcellerne dannes. Den anden slags er melanomer, som er kræft i det laveste lag, hvor pigmenteringerne finder sted. Selvom melanomkræft er meget sjælden, er den mere dødelig end de tidligere celler, men kan helbredes, hvis den fanges i sine tidlige stadier. Der er også mange sjældne former for hudkræft, såsom merkelcellecarcinom eller kutant lymfom osv. For de fleste kræftsygdomme er der for det meste et symptom på det øverste mest pladecellelag.

Årsager og symptomer på hudkræft:

Nedenfor er de vigtigste symptomer og årsager til hudkræft.

Årsager til hudkræft:

De forskellige årsager til hudkræft kan kortfattes

1. Eksponering for stråling:

Kernreaktionen fra Hiroshima Nagasaki rapporterede, at de overlevende øgede og alarmerende risiko for hudkræft, som blev ganget hvert andet sekund, efterhånden som flere og flere overlevende sluttede sig til hudkræftlejren. Årsagen formuleret af lægen skylder den grimme stråling grunden til, at hudkræftceller voksede med den anden. Senere blev det bevist, at udsættelse for visse former for alarmerende stråling kan forårsage hudkræft.

2. Solskoldning:

En af de mest almindelige og fremtrædende årsager til, at hudkræft vokser, er den eneste kilde til vores D -vitamin, solen. selvom det er jordens lysgiver, er solen kilden til UV -stråler i jorden, en form for stråling, som vores hud ikke er kompatibel med. Som følge heraf dukker der mange bivirkninger op, nogle af dem er mørke pletter i huden, for tidlig ældning og rynker på ung hud, solskoldning og vigtigst af alt kombinerer disse reaktioner en høj risiko for hudkræft.

Undersøgelser viste, at de hvide hudceller i vores krop på et bestemt tidspunkt i vores barndom ødelægger sig selv ved udsættelse for sol. Senere i deres voksne liv bliver disse meget beskadigede celler kræftfremkaldende. Imidlertid er chancerne for hudkræft direkte relateret til eksponeringen for solen og typen af ​​eksponering for UV -stråling.

3. Genetik:

Ikke -melanom hudkræft er ikke arvelig. Nyere undersøgelser har imidlertid vist, at et større antal hudcancer uden melanom drastisk øger risikoen for hudkræft. En person med en saghistorie af pladecellekræft har 2-3 gange større chance for at udvikle den samme.

4. Muldvarper:

Tilstedeværelsen af ​​mol, også kendt som dysplastisk nevi, sætter også personen i højere risiko for hudkræft. Nogle af disse mol ser unormale ud og har en tendens til at være større end de normale. Disse unormale mol er mere tilbøjelige til at være kræftfremkaldende.

5. Lys hud:

Hudkræft kan udvikle sig uanset hudens pigmentering, men mennesker med lys hud viser øgede chancer for det samme. Mennesker med lys hud har mindre pigment og er derfor mere modtagelige for skader forårsaget af UV -stråling. Dette øger derfor chancerne for hudkræft sammenlignet med dem med mørkere hudfarve.

6. Psoriasis:

Det har vist sig, at mennesker med psoriasis har større risiko for at udvikle hudkræft. Det betyder dog ikke, at alle tilfælde af psoriasis kan føre til hudkræft. De behandlinger, der bruges til psoriasis som PUVA (Psoralen Ultraviolet Light Treatment) øger modtageligheden for hudkræft ved melanom.

7. Xeroderma Pigmentosum:

Xeroderma Pigmentosum er en sjælden genetisk hudsygdom, der er til stede fra fødslen. En variant af denne Xeroderma Pigmentosum -tilstand viser sig imidlertid ikke i de første år. Mennesker med sådanne tilstande kan ikke reparere deres hud, når de udsættes for sol. De skal derfor undgå udsættelse for sol og andre UV -lyskilder. Derfor er sådanne personer højst sandsynligt at udvikle hudkræft.

8. Svækket immunsystem:

Ifølge forskellige undersøgelser udført har det været kendt, at mennesker med svagere immunsystem har øget modtagelighed over for hudkræft. Dette omfatter også mennesker, der gennemgår organtransplantation, som skal tage immunsuppressive lægemidler og også dem, der er inficeret med hiv/aids. Sådanne personer bør regelmæssigt kontakte en hudspecialist for at se efter tidlige symptomer på hudkræft.

9. Fødselsmærker:

Fødselsmærker er ikke andet end farvede pletter på huden, der kan skyldes forskellige faktorer. I medicinsk terminologi kaldes det ‘medfødt Nevus’. Dannelsen af ​​modermærker kan begrænses til det ydre lag, eller nogle gange kan det trænge ind i de dybere lag. Almindelige fødselsmærker som jordbærmærker og portvinspletter udvikler sig mindst til kræft. Nogle modermærker dannet i det yderste hudlag kan imidlertid vise sig at være kræftfremkaldende. Sådanne kræftceller fjernes let gennem kirurgi.

10. Kontakt med kemikalier:

Det har vist sig, at langvarig kontakt med specifikke kemikalier også kan vise sig at være en af ​​årsagerne til hudkræft. Nogle kemikalier i denne kategori omfatter kreosot, sod, arsen, kuldjære, pitch, skiferolier og nogle olieprodukter som motorolie eller mineralolie.

Hudkræft er den mest almindelige forekomst af kræft i disse dage. Der er forskellige former for hudkræft symptomer. Men disse symptomer er ofte fejldiagnosticeret, hvilket efterlader det svært for folk selv at indse det.

Tegn og symptomer på hudkræft:

Nedenfor er 10 tegn og symptomer på hudkræft, der er nyttige til at finde ud af sygdom tidligt.

1. Squamous Cell Carcinoma:

Den pladecelle, der er det øverste område, er det mest berørte område, når det kommer til hudkræft. Det er direkte udsat for al stråling og for det meste kan kræft i cellens indre lag endda finde en måde at udsætte sig selv gennem de øverste lag af pladeceller. Disse celler forårsager kræft i et bestemt område, især dem, der er mest udsat for sol, f.eks. Ansigt, ører, hænder eller en del af brystet, benene kan til tider være for både mænd og kvinder. Symptomerne på dette er skorpe i det berørte område, hvor huden bliver skællet og skræller med en blød skorpe næsten som en fiskes skæl. Der er også dannelse af små røde udslæt eller klumplignende knuder spredt ud over det berørte område.

2. Basalcellekræft:

Dette lag er normalt beskyttet af de øverste lag, det pladeagtige lag, men fokuserer stadig hovedsageligt på det soleksponerede område. Strålingen er så stærk, at forskerne siger, at den kan perforere de øverste lag for at nå den anden og derved påvirke cellerne der. I modsætning til det øverste lag viser dette lag tilstedeværelsen af ​​perlehvide bump, der er klæbrige og voksagtige i naturen. Sammen med dette vises de brune pletter på huden, der er rige på farver, men kun påvirker stedet.

3. Bowens sygdom:

Bowens sygdom er en anden slags pladecellecarcinom, der spredes udad fra hudens overflade. De fremstår som rødlige og skællende pletter, der endda kan udvise et sprødt udseende. Bowens sygdom bør ikke forveksles med eksem, psoriasis, svamp eller normalt udslæt. Det skal behandles umiddelbart efter konsultation af en hudlæge.

4. Aktinisk keratose:

Aktinisk keratose skyldes langvarig udsættelse for solstråler. En person, der lider af Actinic Keratosis, udvikler også små, skællende pletter i forskellige dele af kroppen. Disse skællende pletter findes overvejende på hoved, hænder og nakke. Aktinisk keratose er et af de tidlige symptomer på hudkræft og bør ikke gå uopdaget.

5. Melanomcellekræft:

Disse lag dannes ved hudens jordoverflade og kan, hvis de behandles korrekt, reduceres og helbredes. Symptomerne er de samme. Udseendet af brun fregne som pletter, der er mørk i farven, og dannelse af knuderlignende pletter er nogle af eksemplerne.

6. Aktinisk Cheilitis:

Actinic Cheilitis, også kendt som bondens læbe, kan blive til en kræftsygdom, der ses på underlæberne. Det er præget af skællende pletter og forårsager konstant ruhed i læberne. Nogle af de andre almindelige symptomer, der opstår under Actinic Cheilitis, er tilstedeværelsen af ​​fremtrædende læbe linjer, hævelse af læberne og falmende grænser mellem hud og læber. Derfor bør sådanne hudsygdomme behandles øjeblikkeligt.

7. Atypisk mol:

Dette er andre almindelige symptomer på hudkræft. Atypiske mol skal behandles med det samme. Selvom disse muldvarper i deres første optræden måske ikke ser kræftsyg ud, men de kan blive til en efter få år. Sådanne muldvarper findes oftest i hudområder, der stort set er udsat for sol. Atypiske mol har uregelmæssig form, er forholdsvis større og har falmende grænser. De kan virke hævede eller flade på overfladen af ​​huden.

8. Skinnende forhøjet område:

Dette er en meget almindelig forekomst hos mennesker. Tilstedeværelsen af ​​skinnende hævet område er et af de tidlige symptomer på hudkræft. De kan se ud til at være røde, brune og sorte eller endda vise mælkehvide udseende. Farven på dette skinnende hævede område afhænger dog af hudens naturlige pigmentering. De bør ikke ignoreres som almindelig muldvarp og skal behandles med det samme. Besøg straks en hudlæge, når du støder på disse skinnende hævede områder på din hud.

9. Kutan horn:

Kutant horn fremstår som tragtformet vækst, der stikker ud fra hudens røde bund. Disse er normalt lavet af keratin, og der findes forskellige former for kutant horn på huden. De varierer i størrelse eller form og ses ofte hos mennesker med en lysere hud. Kutant horn kan udvikle sig overalt på kroppen, herunder hals og næse.

10. Vedvarende åbne porer:

Dette er et andet almindeligt tegn på hudkræft. Vedvarende åbne porer bløder ofte eller danner skorper på overfladen af ​​huden. De kan overflade overalt på kroppen, herunder arme, nakke, ryg og ben. Når du støder på sådanne porer i din hud, er det tid til straks at kontakte en god hudlæge. Hvis de ikke behandles, kan disse vedvarende åbne porer udvikle sig til basalcellekarcinomer. Disse former for carcinomer kan derefter fremskynde udviklingen af ​​hudkræft.