Mæslinger Symptomer, årsager og behandling

Mæslinger er en infektion, der sker i luftvejene, huden og immunsystemet, som er forårsaget af en virus af paramyxovirus -familien ved navn Morbillivirus. Mæslinger er meget smitsom, og det spredes gennem enkelt åndedræt. Mennesker er de eneste værter for denne enkeltstrengede virus. Det påvirker ingen andre arter. Hoste, nysen eller direkte kontakt med sekretionen er den mest almindelige måde at blive påvirket af denne sygdom.

Mæslinger Symptomer, årsager og behandling

Børn injiceres normalt med en vaccination, der er kendt som MMR- eller MMRV -vacciner. Mæslinger genkendes normalt med den fire dages feber, der er karakteristisk for denne sygdom og udslæt efter de 96 timer.

Årsager og symptomer på mæslinger og behandling:

Denne vejledning vil fortælle om, hvad der er de mæslinger symptomer og årsager, der er nyttige kender til dette sundhedsproblem.

Symptomer på mæslinger:

Symptomerne på mæslinger er. De første symptomer er høj feber, løbende næse, hackende hoste og alvorlig forkølelse. Dine øjne kan blive røde, og du kan udvikle diarré. Inkubationstiden er normalt 8-10 dage.

1. Feber:

Feberen varer i fire lige dage sammen med mange flere symptomer. Feberen skyder nogle gange op til 104 grader ledsaget af udslæt og røde øjne. Dette ledsages også af hoste, coryza og konjunktivitis. Nysen og ondt i halsen er også almindelige symptomer, der ledsager høj feber.

2. Udslæt:

Feberen efterfølges af udviklingen af ​​udslæt, der spredes over hele kroppen, herunder din munds indre. Dette er normalt måden at identificere, om sygdommen er mæslinger eller ej. Udbrud af udslæt inde i din mund er et tegn, der bekræfter, at tilstanden er mæslinger. Dette generaliserede udslæt begynder flere dage efter feberen. Udslætene snor sig normalt sammen med kløe. Det starter lyserødt og rødt og bliver derefter brunt, før det til sidst forsvinder.

3. Røde øjne:

Et af de primære vigtige tegn på modgående mæslinger er rødmen i øjnene. Ofte vil det være kløende og rødt og kan endda resultere i nogle bløde tårer, ligesom trætte øjne under høj feber.

4. Hoste og slim:

Symptomer på mæslinger inkluderer også masser af hoste. Det, der starter med en tør hoste, vil snart stige til en høj af slim og slim. Det er denne meget kropsvæske, du enten skal holde dig væk eller være væk fra, da disse er meget smitsomme.

5. Svaghed og kulderystelser:

Da feber er en overhængende del, består den næste del af kuldegysninger og kulderystelser, der løber ned ad ryggen. Svaghed dræner over dig, mens du prøver hårdt på at gå om dagen. mæslinger af denne grund er virkelig i fare for børnene, da de bliver tømt for al deres energi.

6. Almindelig forkølelse:

Mæslinger symptomer er normalt de samme som ved forkølelse. Nys, hoste, kvæler og snuser parret med en løbende rød næse. Men tag ikke fejl af en almindelig forkølelse for mæslinger.

7. Muskel- og ledsmerter:

Endnu et andet symptom, som mæslinger normalt viser, er muskelsmerterne, der umiddelbart kommer med feber og kuldegysninger. Ofte ville du føle, at stivheden satte ind, når dine muskler begynder at gøre ondt. Til tider og især for voksne ville man også bemærke, at leddene begynder at hæve.

8. Ømme følsomme øjne:

Her er et andet øjenproblem, som du måske står over for, mens du er på mæslingedage. Sammen med rødme i øjet kan du også føle ømhed og rive, og hvis det ikke er nok, er lysfølsomhed en almindelig ting nu. Denne sidste del er især afgørende, når man bedømmer mæslinger.

9. Appetit tab:

Et af de sædvanlige tegn på en tung sygdom er det pludselige tab af appetit, som man i stigende grad kan føle. På dette tidspunkt bør man aldrig ty til tvangsfodring, men bør heller aldrig gå på kompromis med ernæringsfaktoren.

10. Usædvanlig træthed:

Træthed og træthed vil være endnu et voldsomt tegn på mæslinger, hvor du kan blive usædvanligt træt på ethvert tidspunkt.

Årsager til mæslinger:

Nogle af årsagerne til, at mæslinger er født, er angivet nedenfor.

1. Luftbåren:

Mæslinger er luftbårne. Med luftbåren her mener vi noget, der kan kontraheres gennem luften. Hvis din ven eller en kollega har mæslinger, og du tilfældigt har hængt ud med dem, er chancerne for, at han på et tidspunkt kunne have hostet eller hånet. Selvom han blev vendt den anden vej, kan viruset via dråber, der undslipper hans mund, stadig komme og angribe dig, hvis du er i nærheden.

2. Kontakt:

Det er ikke altid luftproblemer, du skal være opmærksom på, men også det rasende spørgsmål om kontakt. Dette ville betyde at dele en tallerken med mad eller måske på et tidspunkt din hud kommer i kontakt med den udsatte person. Selv et enkelt tryk eller de udslæt, han dyrker, kan få dig til at skade dig, så det er altid tilrådeligt, at du undgår sådanne situationer.

3. Mangler A -vitamin:

Mæslinger er hovedsageligt en børnelateret sygdom. Årsager til mæslinger hos dine børn viser ifølge en ny undersøgelse, at mangel på vitamin A i dit system ofte kan gøre dig tilbøjelig til at kontakte mæslingevirus. Det er derfor, man altid skal sikre sig, at din lille er rigeligt ernæringsmæssig og sund med nok A -vitaminindtag. Dette ville betyde fisk, gulerødder, bladgrøntsager, søde kartofler og sådan inkluderet i måltidet.

4. Mangel på vaccination:

Mæslinger årsager kan også være relateret til mangel på vaccination, hvor den bedre del af din barndom var fri for smertefulde store sprøjter, men den senere del af din barndom var fyldt med virussygdomme. En nyfødt baby eller en baby generelt anbefales derfor ofte at gennemgå en række omfattende vaccinationsprocedurer, så barnet i fremtiden forbliver sikkert og væk fra vira som mæslinger.

5. Aldersstænger:

Når det kommer til mæslinger, er det for det meste blevet grundigt bemærket, at hovedalderen for at blive offer for denne sygdom har været børnene, hovedsageligt spædbørn. Dette er imidlertid simpelthen en demografisk undersøgelse og undersøgelse og betyder på ingen måde, at den senere del af ungdommen ikke kan være en risiko periode.

6. Lav immunitet:

Emner som underernæring er allerede blevet diskuteret før, og under den familiebetegnelse er den grundlæggende årsag til, at mæslingevirus bygger et hjem i dig, på grund af din krops sænkende forsvarssystem. Med lav immunitet tillader din krop flere og flere anvendelsesområder for viruserne at sætte ind. Dette tilskyndes mere, når du som individ har tidligere tilføjet gulsot eller diarré tilføjet til din liste.

7. For meget antibiotisk forbrug:

Som barn eller et spædbarn, hvis du var syg for ofte og blev tvunget til at have for mange antibiotika nu og da, er chancerne stor for, at antibiotikacocktailen i din har indgroet et antistof, der ikke ville reagere på kroppens forsvarssystem. Disse antistoffer er ikke nyttige for din krop og kan nedbryde immuniteten, hvilket gør det ubrugeligt, hvilket igen tillader, at vira kommer frit ind.

8. tilhørende komplikationer:

At have komplikationer er relativt almindeligt, hvis du har fået mæslinger. Da din immunitet er svækket i denne periode, kan milde eller trivielle problemer som forkølelse udvikle sig til mere alvorlige problemer som lungebetændelse. Komplikationerne er meget mere almindelige eller relevante i tilfælde af voksne, der har fået mæslinger, end hos børn.

Mæslinger er forårsaget af en enkeltstrenget virus, der er ekstremt smitsom, når den angriber en krop. Simpelthen at dele brugte genstande kan også føre til sammentrækning af sygdommen.

9. Immundefekt eller immunkompromitteret:

Disse mennesker eller børn er de mest sårbare over for denne sygdom og dens tilhørende komplikationer. De er mangelfulde i denne sammenhæng, og det kan skyldes forskellige årsager som AIDS, kræft, leukæmi osv.

10. Fejlernæring:

Muligvis ville en af ​​de største faktorer og årsager i underudviklede lande være underernæring. Manglen på kvalitetsfødevarer og kosttilskud, der ikke har forudgående kendskab til spisevaner og fravær af medicinske faciliteter, er en vigtig faktor. Dette efterlader dit immunsystems evne til at bekæmpe patogener i en meget svag tilstand.

Behandling:

Mæslinger kan behandles hjemme, ved at følge visse ting. At holde dig hydreret og tage tilstrækkelig hvile er de vigtigste ting på listen, der skal følges.

  • Hold patienten, der lider af sygdommen, væk fra de andre medlemmer af din familie. Brug et andet sæt objekter til personen, og hvis du skal røre ved dem (for at vaske eller deromkring), vask derefter dine hænder ordentligt og brug en antibakteriel eller antiseptisk.
  • Mennesker med mæslinger har ofte svært ved at tolerere stærkt lys, så hold lyset lavt og svagt.
  • Mæslinger snor sig ofte med konjunktivitis, og det kan belaste personens øjne. Hold personens øje rent ved hjælp af bomuld og vand. Tør skorpen udad og brug en separat kugle bomuld til hvert øje.
  • Hold patienten godt hydreret. En hård sygdom som denne kan blive meget krævende, og for at bekæmpe den skal personen spise, sove og drikke meget væske.