Nysårsager og symptomer

Ordet nysen behøver ingen forklaring. Det er med medicinske ord beskrevet som en ufrivillig frigivelse af et luftstød gennem munden som en konsekvens af en form for irritation i næsehulen, som efterfølges af en enorm tilfredshed. Nysning kan dog være en almindelig husstand, men mange mennesker er ikke klar over årsagerne til, at de kan få en pludselig nysen, eller hvorfor hver gang de passerer et bestemt sted, virker deres nysen.

Nysårsager og symptomer

Normalt før nysen føler man en sjov fornemmelse i næsehulen, næsten det samme som en blød stikkende fornemmelse, men dette er en af ​​de ufrivillige handlinger fra vores krop som hjerteslag, øjenlåg flagrende osv. Et nys kan bare ikke stoppes, hvilket er på en måde en god ting, da det er kroppens måde at bedømme, hvilken partikel der er god, og hvilken partikel der er fremmed og skadelig. Når disse fremmede partikler kommer ind i vores krop, forhindrer miniaturehårene i vores næse dem i at skynde op i næsehulen, mens hjernen hjælper os med at skubbe disse fremmedlegemer ud af vores krop gennem næsen.

Årsager til nysen:

Her er nogle af årsagerne til, at en person nyser. Du er nødt til at tage dig af disse ting og undgå også at komme sikkert fra Sneeze.

1. Forurening:

Mens du går ned ad vejen, slør et dampstød fra bussen ved siden af ​​dig, i næste øjeblik går du forbi et byggeri, som derefter blander sand og cement, hvilket får luften til at blive fyldt med glimmerpartikler. Nogen skynder sig forbi dig, og på processen kan du mærke et vindstød af tobaksduft ramme din næse. I bussen ned for at arbejde kvinden ved siden af ​​dig, der lider af kolde nysen højt. Hvor tror du, at alle disse forurenende stoffer tager ly? Men vores næse har små hårlignende strukturer kaldet cilia, der fanger og filtrerer det meste af denne luft, vi indånder, og når den friske luft stiger, forbliver forurenende stoffer bagved. Når det er tid til at slippe af med dem, udløser hjernen nyseknappen, og vi fjerner den fra vores krop.

2. Allergi:

Det er ikke altid forurenende stoffer, der får dig til at nyse, men enhver form for partikel, der er uforenelig med din krop, men som måske ikke er et problem for din ven. For eksempel hvis du har en uforenelighed med pels, iført pelsgenstande eller er i kontakt eller i nærheden af ​​dem kan reagere på din allergi, og da din krop ikke favoriserer elementet, vil det forårsage en episode med nysen, når det er i nærheden.

3. Almindelig forkølelse:

Til tider kan det være fordi du er ved at komme ned med forkølelse og feber. Lige før feberen rammer dig, kan man føle, at nysen dominerer, som annoncerer forkølelsen. Dette følger derefter ind i en rød løbende næse og hønsesuppe i sengen. Derfor er det aldrig en god idé at forlænge en nysepisode længe. Behandl det, før det bliver alvorligt.

4. Stærk parfume:

Mange er måske uvidende om, at din parfume også kan få dig til at få nysen. Normalt bærer vi en parfume på de nærmeste steder til næsen, måske ved nakken, underarmene og skulderen, bag ørerne osv. Hvis duften er for stærk til at din krop kan favorisere, kan den fungere som en barriere mellem den ind i din krop. Det er derfor, at til tider kan en for stærk duftopløsning være årsagen til din nys.

5. Infektion:

En nysen er en normal ting og bør stoppe inden for et par minutter, men hvis denne effekt forlænges i flere dage, hvor du ofte har episoder med nys, kan du prøve at konsultere en læge, da nysen også kan indikere, at der er noget galt i næsehulen, måske en infektion eller ondt i det indre, hvilket forårsager nysen. Dette bør dog følge en lidt sviende irritationsfølelse, mens du nyser.

6. Kold luft:

Dette er normalt scenariet, når et pludseligt anfald af kold luft rammer din næse. Antag, at du forlader bygningen, og du bliver ramt af et vindstød af kølig luft. Dette får membranerne i din næse til at trække sig hurtigt sammen og udløse et nys.

7. For stærkt lys:

Ofte kan udsættelse for et klart lysende lys pludselig få dig til at nyse. Denne tilstand kaldes en “fotisk nyser”, som er dybt sjælden. Når du er udsat for lys, begynder dine øjne følsomme over for skarpt lys at virke op i dine øjennerver. Du skeler. Men når de omgivende nerver, såsom næsen, også virker, begynder du at nyse.

8. Lugtallergi:

Det er ikke kun parfumer, man skal være forsigtig med. Der er ofte triggerelementer som alkohollugt eller en bestemt lugttype, man kan være allergisk over for. Generelt er disse egenskaber underdanige, medmindre det egentlige scenario placeres, og allergien kaldet lugtallergi virker. For nogle kan det endda være dufte af duft eller kosmetiske lugte, der kan få en nysen.

9. Dyrehår:

Det er ganske almindeligt, at nogen får allergi fra dyrehår, især fra en kats. Sørg for, at du ikke falder ind i de kategorier, og hvis du ser frem til at give din kat et bedre hjem, hvor hun ikke behøver at være kilden til en allergireaktion.

10. Dårlig lugt:

Leder efter årsager til nysen. Denne særlige årsag er forskellig fra alle de nysen årsager, der er diskuteret ovenfor. Hvis en person bor i et uhygiejnisk miljø, er dårlig lugt temmelig almindeligt. Det betyder, at man let vil blive offer for progressiv nysen, da nogle mennesker ikke kan modstå en dårlig lugt, og det virker som en allergi for vejrtrækningsmembranerne.

Symptomer på nysen:

Der er mange symptomer på nysen, blandt hvilke de bedste diskuteres nedenfor.

1. Brændende følelse i halsen:

Blandt alle symptomerne på nysen er denne temmelig almindelig. Mange mennesker har oplevet en brændende hals eller en bestemt form for betændelse i halsen, hvilket også har ført til andre halsproblemer. Mange symptomer som svær hals er almindelige under nysen.

2. Næsetæthed:

Tilstoppet næse? Åndedrætsproblemer? Disse er alle symptomer på nysen. Hvis du nyser næsten hele dagen, er det ret almindeligt, at du får problemer med at trække vejret, og en blokeret næse eller et næsetæthedsproblem kan komme op ganske let. En af de bedste måder at undgå overbelastning af næsen på er at tage hjælp af hjemmemediciner som f.eks. Indånding af dampgurkemeje pulver og andre lignende krydderier i varmt vand.

3. ondt i halsen:

Et af de mest synlige nysesymptomer er ondt i halsen. Man vil opleve ondt i halsen, hvis han eller hun lider af nyseproblemer. Halsproblemer er en almindelig udstedelse under nysen.

4. Feber:

En let feber kan forekomme, mens du lider af nysen. Mange mennesker har oplevet en lille stigning i kropstemperaturen, når de er blevet angrebet eller inficeret med skadelige bakterier, der har forårsaget nysen.

5. Brændende øjne:

Sammen med vandige øjne er den brændende fornemmelse i øjnene også ret almindelig. Folk oplever det ret ofte, og det kan også hæmme synet (midlertidigt).

6. Hoste:

Med halsproblemerne følger problemet med hoste. Der afsættes hoste, som igen er ansvarlig for alle former for vejrtrækningsproblemer. Man vil lide stærkt af hosteproblemer, hvis han eller hun allerede har svage lunger og andre vejrtrækningsproblemer.

7. Løbende næse:

Hvis din næse løber i løbet af dagen, og der ikke er nogen specifik årsag bag hans problem, er det muligt, at du lider af nysen. Det er virkelig let at finde ud af ved hjælp af dette symptom. En løbende næse er et almindeligt problem under nysen infektion, og folk i alle aldre vil opleve det.

8. Træthed:

Træthed er et af de mest almindelige og mest forekommende symptomer på nysen. Det opstår på grund af stor spænding på nervesystemet, som det ikke er vant til. Mennesker, der har en svag nervefunktion i hele kroppen, vil have masser af problemer med dette særlige symptom. De kan også opleve andre andre symptomer med dette.

9. Vandige øjne:

Blandt alle nysensymptomer ses denne ofte hos børn. Ens øjne vil blive vandige, hvis de står over for nogle næsevanskeligheder og gennemgår fase med nysen.

10. kuldegysninger:

Tilfældige kuldegysninger er nogle af de mest almindelige nysesymptomer. En person vil opleve en kold følelse, når han eller hun lider af nyseproblemer. Dette symptom er blevet set hos mange mennesker. Der er mange terapier og midler, der kan udøves derhjemme. Hvis medicin er påkrævet, skal man ikke tøve med at tage det, da den kølige følelse kan tage en virkelig dårlig retning, hvis den ikke helbredes på det rigtige tidspunkt.