Årsager og symptomer på forstoppelse

Blandt de meget almindelige problemer i kroppen er en af ​​de kendte, som mange mennesker skal igennem dagligt, forstoppelse. Manglende evne til at udskille afføringen korrekt og rense systemet er, hvad forstoppelse kan defineres som. Det fører til mange tilknyttede problemer og bør behandles øjeblikkeligt for komfort og glat livsstil. Inden du rent faktisk kan arbejde på at få de rigtige resultater for kroppen med at holde forstoppelse i skak, er det vigtigt at kende de to hovedaspekter i forbindelse med det. Man bør altid være opmærksom på årsagerne, der fører til krisen samt de symptomer, der følger med.

Årsager og symptomer på forstoppelse

Denne liste herunder giver dig en detaljeret idé om både årsagerne og tegn på forstoppelse, som du helt sikkert bør vide om:

Årsager til forstoppelse:

Mangel på vand:

Normalt har mangel på vand en tendens til at dehydrere kroppen inklusive tarmene. Dette fører til hård afføring fri for vand og forårsager vanskeligheder ved udskillelse, der fører til forstoppelse. Det er en af ​​de meget almindelige årsager, du bør vide om.

Hypothyroidisme:

Et medicinsk problem i form af hypothyroidisme er et ret hyppigt aspekt hos mange mennesker. Som en bivirkning oplever disse mennesker forstoppelsesproblemer. Denne sundhedstilstand er kendt for at være en hovedårsag til manglende evne til at udskille. Det sker, fordi skjoldbruskkirtlen påvirker stofskiftet på en negativ måde.

Visse lægemidler:

Blandt de lægemidler, der har forstoppelse som bivirkninger, er smertestillende og antibiotika nogle af de mest udbredte. Disse påvirker fordøjelsessystemet og får det til at bremse og dermed føre til forstoppelse.

Overforbrug af chokolade:

Mange fagfolk har bevist, at der er enzymer i chokolade, der kan føre til forstoppelse, hvis de spises overdrevent og regelmæssigt. Dette er imidlertid en ganske vanskelig opgave at kontrollere.

Calcium/jerntilskud:

I mange tilfælde er calcium- og jerntilskud en af ​​de vigtigste årsager, der fører til situationer med forstoppelse og manglende evne til at passere afføringen. Man kan konsultere en professionel og få ændret kosttilskuddet, hvis det er muligt. Dette gælder også for nogle former for vitamintilskud.

Afføringsmidler:

Afføringsmidler er gode til kun at blive taget til behandling af forstoppelse under kontrollerede omstændigheder. For dem, der overholder overdreven forbrug af det samme, kan have en negativ indvirkning, der kun forværrer forstoppelsen yderligere og gør det til et langsigtet problem.

Mangel på fiber i kosten:

Fiber er et af de essentielle næringsstoffer, der tilføjer afføring til afføringen og gør det let at passere. Men dem, der ikke inkluderer dette i den daglige kost, vil helt sikkert på et eller andet tidspunkt skulle have problemer med forstoppelse.

Stress:

Stress og mentalt pres påvirker kroppens funktioner negativt og også fordøjelsessystemet og stofskiftet. Dette gør stress til en af ​​de væsentlige årsager, der fører til forstoppelse uden tvivl.

Bortset fra disse findes der også visse medicinske tilstande, depression, mejeriprodukter, antidepressiva og mange andre årsager til forstoppelse.

Symptomer på forstoppelse:

Ondt i maven:

Kramper og smerter i maven på grund af manglen på afføring, er et almindeligt tegn på forstoppelse.

Hård afføring:

Et af de første tegn, der kan være direkte forbundet med forstoppelse, er tegn på ekstremt hårde afføring, der er for vanskelige at udskille. I de fleste tilfælde er det også smertefuldt at passere afføringen.

Manglende tarmbevægelser:

Hvis der ikke er afføring i 2-3 dage i træk, er det et symptom på, at forstoppelse banker på døren. Det er et fælles tegn, som du skal være opmærksom på.

Følelser af kvalme og opkastning:

Et andet af de hyppigt forekommende symptomer på forstoppelse er en syg følelse, der forårsager kvalme såvel som opkastningstendenser.