Årsager til uregelmæssige perioder

Menstruation er en af ​​de normale funktioner i hver kvinde. Det er en 28 dages cyklus, som hver enkelt skal igennem, og den fortsætter i 5-7 dage. I enkel definition er det blødning og frigivelse af hormoner, når æggestokken bryder. Faktisk er menstruation tegn på, at en kvinde er gået ind i hendes fertilitetsfase og er den tid i hendes liv, hvor hun kan få en baby og blive gravid. Imidlertid er det sandt, at størstedelen af ​​kvinderne har 28 dages cyklus, der banker på døren hver måned efter denne periode, men så er der kvinder, der endda krydser en 35 -dages tidsramme, før de går ind i menstruationen igen. Disse kvinder oplever forsinkede eller uregelmæssige menstruationer, der skal behandles og bringes til normal igen.

Årsager til uregelmæssige perioder

Inden retsmidlerne starter, er tanken imidlertid at kende til de underliggende årsager, der faktisk fører til uregelmæssige perioder. For at give dig en idé om dette, er guiden nedenfor udarbejdet. Det vil helt sikkert øge din viden om årsagerne til uregelmæssige eller savnede menstruationer.

Årsager til uregelmæssige perioder:

1. Spiseforstyrrelser:

Blandt de meget almindelige årsager til uregelmæssige menstruationer, der skal nævnes her, er spiseforstyrrelser som bulimi og anoreksi bestemt noget, der er værd at bemærke. Dette er nogle af de sundhedsmæssige forhold, der faktisk fører til krisen som en konsekvens.

2. Amning:

Amning er en midlertidig fase, og det menes og bevises af fagfolk, at når en kvinde er i sin ammende periode, stiger chancerne for at få uregelmæssige menstruationer tredobbelt. Dette er en af ​​årsagerne til, at du skal være opmærksom på.

3. Ekstrem diabetes:

Høje niveauer af blodsukker, også kendt som diabetes, er en årsag eller årsag til, at en kvinde kan få uregelmæssige menstruationer. Det betyder, at der kræves en ordentlig kontrol med sygdommen for at få frihed fra krisen.

4. Graviditet:

Mere end uregelmæssige menstruationer er graviditeten og dens 9 måneder livsfasen hos en kvinde, der fører til ubesvarede menstruationer. Det er den tid, hvor æggestokken har brugt sin frugtbarhed til at få en baby.

5. Hormonale problemer:

Enhver form for abnormiteter i hormonerne og dets sekretion kan være en anden vigtig årsag, der fører til uregelmæssigheder i menstruationen. Heri kommer et af de største eksempler i form af skjoldbruskkirtelfunktioner.

6. Vægtproblemer:

Både overvægt og undervægt kan være et problem, der er tæt forbundet med uregelmæssig menstruation hos kvinder. Faktisk får det i mange tilfælde også menstruation til at forsvinde helt.

7. Problemer med bækkenorganer:

I dag står mange kvinder over for problemer med bækkenorganerne, og nogle af dem er ret almindelige som PCOS, ovariecyste og mere. Dette er nogle af de sundhedsmæssige forhold, der fører til uregelmæssige menstruationer.

8. Lægemidler og medicin:

Fra forbrug af p -piller til antipsykotika, er der en masse medicin, der fører til uregelmæssige menstruationer som et af resultaterne. Intensiteten sammen med frekvensen kan også påvirkes på grund af denne årsag.

9. Følelsesmæssige uheld og stress:

For meget af følelsesmæssigt pres og stress på sindet og kroppen er en anden af ​​de meget udbredte årsager i dag, der fører til uregelmæssige menstruationer hos kvinder. Dette er noget, der skal styres og holdes under kontrol for korrekt menstruation.

10. Overdreven fysisk aktivitet:

Fysisk aktivitet og motion kræver meget energi og det samme gør menstruation. I dette tilfælde, hvis du over træning, går det meste af energien i, at der ikke efterlades noget til en regelmæssig menstruationscyklus og dermed opleves uregelmæssighed.