Tegn og virkninger af kronisk forstoppelse og hvordan man behandler

Det siges, at maven er årsagen bag hver sygdom. Du skal holde din mave ren for at forblive sund. En af sådanne maveforstyrrelser er kendt som kronisk forstoppelse. Ved kronisk forstoppelse bliver det svært at give afføring videre. Forstoppelse er et resultat af fordøjelsesbesvær. Når en person står over for forstyrrelser i at levere en skammel i længere tid, kaldes kronisk forstoppelse.

Tegn og virkninger af kronisk forstoppelse

Det er blevet almindeligt i offentligheden at have forstoppelsesproblemer. Når folk spiser fast mad i lang tid, resulterer det i forstoppelse. Hos unge er det blevet en trend at have junkfood og mejeriprodukter, der forårsager forstoppelse.

Hvad er symptomerne og årsagerne til kronisk forstoppelse & Sådan behandles naturligt?

Hvad er årsagerne til kronisk forstoppelse:

Hovedårsagen til kronisk forstoppelse er, når en person tager kost uden fiber. Fiber hjælper med at have en jævn passage af afføring. Man bør drikke meget vand for at undgå forstoppelse. Andre årsager bag kronisk forstoppelse er:

 • Langsom bevægelse af afføring
 • Medicin mod enhver anden sygdom
 • Hormonel lidelse
 • Når et tyktarm bliver svagt
 • Ændringer i din daglige kost
 • Graviditet
 • Stress
 • Når du er inaktiv.

Alle disse er årsagerne til kronisk forstoppelse. En person skal have ordentlig kost, sund søvn, afslappet sind, hele tiden aktiv, daglig gåtur og overdreven vanddrik for at have et stabilt helbred.

Symptomer:-

Symptomerne på kronisk forstoppelse er:

 • Når en skammel bliver hård eller tør at fjerne
 • Du føler en belastning i at fjerne afføring
 • Har mindre end 3 afføring på en uge
 • Når du indhenter hovedpine og surhedsgrad

Hvis du har disse symptomer fra de sidste par måneder, betragtes det som en kronisk forstoppelse.

Hjemmemedicin mod kronisk forstoppelse:

Kronisk forstoppelse er et emne, som alle mennesker føler sig genert for at tale om, selvom alle måske står over for det. I nutidens moderne verden er kosten blevet sådan, at folk får forstoppelse. For at undgå det kan du prøve sådanne hjemmemediciner:

Hjemmemedicin mod kronisk forstoppelse

 • At drikke varmt vand, før du går i seng om natten,
 • At presse 1 citron i varmt vand og drikke hver morgen,
 • Indtagelse af fødevarer med fuld fiber,
 • Lav daglig fysisk træning,
 • Skal drikke normalt vand mindst 3 liter om dagen,
 • Undgå at fryse koldt vand,
 • Inkluder flydende mad i din kost.

Alt dette kan du prøve derhjemme, hvilket er uskyldigt. Og det er bedre end at spise medicin, som også kan forårsage andre bivirkninger.

En lille ændring i din daglige kost hjælper meget med at få lindring fra kronisk forstoppelse. Gør yoghurt til en del af din morgenmad. Spis altid 1 kop yoghurt i din morgenmad. Yoghurt har kapacitet til at bringe dit fordøjelsessystem tilbage på rette spor. Yoghurt besidder gavnlige bakterier, som er nødvendige for menneskekroppen. Inden man køber en kop yoghurt, bør man kontrollere, om den har “levende bakterier”.

Undgå Maida mel. Forarbejdede fødevarer og fastfood kan forårsage kronisk forstoppelse, fordi det er højt i fedt og lavt i fiber. Det bør ikke være en vane at spise hvidt brød, kager, nogle pastaer, pølser og kartoffelchips i dagligdagen. Det har ikke meget ernæring. Junk Foods med et højt sukkerindhold, som bremser fordøjelsen og forårsager forstoppelse.

Du kan endda vælge fysisk træning, som hjælper din krop med at forblive regelmæssig. Gør regelmæssig gåture, svømning og yoga, som holder dine kropsfunktioner aktive. Brug kun 30 minutters tid på en dag til træning, som holder din tarm aktiv og hjælper med let passage af afføring.

Bliv ikke afhængig af medicin. Kontakt din læge, og prøv andre alternativer. Hastende efter medicin kan påvirke andre organer i kroppen, og du kan blive afhængig af medicin, hvis du senere står over for det samme. Prøv i stedet kun hjemmemedicin.

Du kan også tage flydende mineralolie, som fugter din afføring og giver en glat vej ud. Tag mineralolie med vand, mælk eller juice. Flydende mineralolie fås i de fleste farmaceutiske butikker. Men tag ikke mineralolie uden at konsultere din læge. Nogle kan have allergi over for det. Spise mad med flere fibre, såsom æbler, druer, grønne bladgrøntsager. Andre grøntsager hjælper også med at lindre kronisk forstoppelse som broccoli, spinat, blomkål, spirer og grønne bønner. Spis ikke mejeriprodukter.

Kronisk forstoppelse hos børn:

Forstoppelse er ikke en alvorlig ting for børn. Når dit barn ikke får ordentlig afføring, og det varer i mere end 3 uger, skal du konsultere en læge. Et barn kan opleve feber, opkastning, vægttab og blod i afføringen med forstoppelse, end det bliver nødvendigt at se en læge. Et barn kan endda føle sig bange for at dele med forældrene om, hvad det lider igennem. Når du ser spor af væske eller afføring i dit barns undertøj, er det et tegn på, at dit barn lider af kronisk forstoppelse.

Almindelige faktorer, der kan forårsage kronisk forstoppelse hos børn, kan være:

 • Når børn er i humør til at lege og ikke vil tage en pause fra det, undgår de på det tidspunkt at gå på badeværelset. Nogle børn er heller ikke trygge ved at bruge badeværelse, når de er hjemmefra. Børn har for vane at tilbageholde deres skammel og toilet, hvilket kan føre til kronisk forstoppelse.
 • Når børn skifter deres mad fra flydende til fast.
 • Spiser ikke ernæring og proteinrige grøntsager.
 • Når børns rutine får nogle ændringer som ændring i atmosfære eller rejser.
 • Nogle børn kan have allergi over for komælk.
 • Nogle har også i gener.

Børn kan være bange for at klage over smerter, børn går igennem forstoppelse. Forældre skal observere, at ændringen kommer i adfærd hos børn, der har kronisk forstoppelse. Nogle børn kan lide at gå på toilet af egen vilje, hvilket kan føre til kronisk forstoppelse. Når du får et naturopkald, skal du ikke stoppe det. Det er godt, hvis du kommer til at mærke det. Børn kan føle smerter i bækkenområdet og samtidig fjerne spild under kronisk forstoppelse. Børn har brug for forkælelse på det tidspunkt.

Kronisk forstoppelse under graviditet:

Der er også tilfælde af kronisk forstoppelse hos gravide. Under graviditeten gennemgår kvinder fysiologiske ændringer. Under graviditeten absorberes vand mere fra en tarm, der udtørrer afføringen, og kvinder står over for sjældne afføring. Kvinder får også humørsvingninger mange gange under graviditeten. Det er nødvendigt for gravide at drikke for meget vand og øge indtagelsen af ​​fiberrige fødevarer og frugter. Gravide kvinder kan også vælge yoga og mindre fysisk træning, som hjælper med at udvikle sit barn og få det til at passe. Kvinder bør ikke tage medicin under graviditet uden at konsultere læge. Nogle bør undgås. Gravide kvinder kan heller ikke gå efter aloevera juice, som er bedst for en normal person, fordi den indeholder den største fiber. Hun kan gå dagligt som pr. Læge og tage sunde grøntsager og frugter. Hun skal passe på sig selv.

Årsager til forstoppelse under graviditeten:

Generelt kan frygt, bekymring og angst være årsagen til forstoppelse under graviditeten. Mangel på minimal træning og fiberrig kost er også den ene grund. Under graviditeten bliver livmoderen ekspanderet, hvilket giver pres på tarmen og forårsager forstoppelse. Der bliver hormonelle ændringer, som giver afslapning til tarmmusklerne, hvilket bremser bevægelsen af ​​mad og affald, der skal fjernes fra din krop.

Nogle gravide tager også tilskud af jern, dvs. jerntabletter. Det kan også være en årsag til forstoppelse. Det bliver obligatorisk at drikke rigeligt med vand, hvis du tager jerntabletter og er under opsyn af din læge. Derfor skal kvinder passe meget på hende under graviditeten.

Kronisk forstoppelsesdiæt:

Kronisk forstoppelsesdiæt

 • At have 30 gram fiber om dagen
 • At have salat i din frokost
 • 1 glas fuld af mælk om morgenen
 • Fuldkornsbrød
 • brune ris
 • Frugtjuice
 • Grønne grøntsager

Forstoppelse, der varer længe, ​​gør din hud kedelig. Blod renses ikke korrekt. Du kan endda møde pludseligt vægttab. Nogle gange kan selv mørk cirkel under øjnene skyldes forstoppelse. Det letteste og uskyldige trin, du kan tage for at lindre kronisk forstoppelse, er at få ændret diæt. Skift til klidkorn og sveskesaft, der lindrer kronisk forstoppelse. Selvom du ikke har problemer med forstoppelse, bør du også have en sund kost, så du aldrig står over for forstoppelse.

Kronisk forstoppelse varer i en lang periode, normalt i måneder og i nogle tilfælde også år. Kronisk forstoppelse kan forstyrre dit sociale og professionelle liv. Først og fremmest begynder behandlingen med livsstil og ændringer i kosten. Selv efter at det ikke får kur, skal du ikke vente med at gå til lægen. Det er yderst nødvendigt at have tomme tarme. Fordi sygdom begynder med affald tilbage i maven.

Hver morgen skal en person bruge mindst en time for sig selv. Daglig fysisk træning, drikke varmt vand og gåture og jogging hjælper med at forblive sund. At have regelmæssig løbetur kan hjælpe meget. At drikke rigeligt med væske, spise frisk frugt, grøntsager og produkter, der består af fuldkorn, hjælper med at lindre kronisk forstoppelse.