Top 10 almindelige febersymptomer og årsager

Feber er noget, som alle lider af på bestemte punkter i deres liv. Feber er stigningen i en persons kropstemperatur på grund af visse eksterne eller interne faktorer. Eksterne faktorer omfatter regn, allergi, overanstrengelse og meget mere sandsynlige faktorer, der kan understrege temperaturen i din krop. Interne faktorer kan omfatte influenza, hoste og forkølelse, bakterier eller en virus, den mest almindelige virus, der fremkalder feber, er viral feber, der er rigelig hos både børn og voksne. Viral feber skyldes hovedsageligt vejrforandringer, badning om natten, drikke af for meget koldt vand og mange flere.

Desuden er viral feber et mere avanceret stadium af feber og påvirker kroppen til et større niveau. Hvorfor vejrforholdene blev nævnt ovenfor som årsag til viral feber, er fordi en pludselig ændring fra vejret siger, at en ændring fra sommer til monsun ikke giver kroppen nok tid til at klare atmosfæriske og temperaturændringer og i øvrigt, hvis en person udsættes for viral feber på grund af vejrskift er det meget sandsynligt, at en stor gruppe mennesker også vil blive påvirket gennem ansigt til ansigt kontakt.

Almindelige febersymptomer og årsager

Febersymptomer og årsager:

I dag i denne artikel vil vi forklare detaljer om, hvad febersymptomer er, og hvad der forårsager feber, som er nyttige at vide om denne sundhedsforstyrrelse.

Årsager til feber:

Der er flere årsager til feber, hvoraf nogle er indlysende, og nogle af dem er undvigende, både undvigende og indlysende årsager til normal feber er angivet nedenfor-

1. Vejrændringer:

Som nævnt ovenfor spiller vejrforhold en central rolle i bestemmelsen af ​​en persons temperaturændringer. Det er blevet bemærket, at der er en stigning i temperaturen på 6 ud af 10 mennesker, når der er en pludselig ændring i temperaturen udenfor. Ændringen sker gradvist, men sker normalt en eller to uger inde i den nye sæson. Højsæsonen for at få feber kan omfatte monsun, efterår og vinter, idet monsunen er den overlegne af alle eksemplerne, fordi overgangen fra sommer til lidt koldt vejr til rådighed i monsunen gør det svært for nogle mennesker at klare sig ordentligt.

2. Kontakt:

Normalt spredes feber ikke ved kontakt med en anden person, men viral feber har en helt anden karakter. Viral feber, som navnet antyder, er viral, hvilket betyder, at den kan overføres fra en person til en anden ved øjeblikkelig fysisk kontakt. Det kan sprede sig som en løbeild og forveksles normalt med influenza, som også giver dig feber og har lignende symptomer som viral feber. Viral feberpatienter kan lide af symptomer som forkølelse, temperaturstigninger på helt op til 105 grader Celsius, manglende evne til at bevæge sig. Alle disse symptomer er i overensstemmelse med viral feber. Nogle gange kræver folk hospitalsindlæggelse, når de har feberstigninger på 104 til 105 grader Celsius.

3. Koldt og hoste:

Den grundlæggende sygdom, der falder sammen med en forkølelse, er feber. Hvis du er forkølet, er der stor chance for, at du får feber. Det er faktisk medicinsk bevist, at feber er en obligatorisk funktion under forkølelse. En forkølelse sænker dit blodtryk drastisk, hvilket forårsager en følelse af svaghed og stigende temperaturer i kroppen på grund af konstante ændringer i kropstemperaturen fra lav til høj.

En feber er måske ikke dødelig i starten, men der har været mange tilfælde, hvor mange mennesker udsat for høj feber over en længere periode normalt på grund af mangel på passende medicinske faciliteter eller bare fordi deres immunsystem er for svagt, får dem til at lide mere skade end andre. Døden er en faktor, der ikke kan udelukkes, selvom sagerne er mindre tilgængelige, er det stadig ikke en lille faktor i dette spørgsmål.

4. Termostat:

Termostaten er et bestemt område i hjernen, som også er kendt som hypothalamus. Feber sker, når denne termostat oplever en kropstemperatur mere end den fastsatte grænse. Dette er en af ​​de primære årsager til feber. Det sker for alle, da alle har den særlige del af hjernen. Mennesker med nerveproblemer eller en svag termostat får hurtigere feber end dem, der har en normal termostattilstand.

5. Virus:

En af de mest populære syndere for at forårsage feber er febervirus. Disse vira kommer ind i kroppen gennem luft, vand og endda virtuel kontakt (diskuteret tidligere). Det påvirker lungerne, musklerne osv. Og gør os svage indefra. Der er mange midler til at undgå indtrængen af ​​disse vira, men vi får temmelig let feber nu og da. Dette er en af ​​de grundlæggende årsager til forekomsten af ​​feber. Blandt de mange feberårsager kan denne særlige let påvirke alle og kan også resultere i et nervøst sammenbrud, hvis feberen ikke er fastsat til punktet.

6. Varmeudmattelse:

At opretholde mere end den ideelle mængde hoved, som vores krop kan tage, kan også være en årsag til feber. I løbet af somrene er en slags virusinfektion temmelig almindelig. Det kan svække de celler, kroppen gør meget ondt i. Dette er en af ​​de tidspunkter, hvor du bliver nødt til at passe lidt ekstra på dig selv, da virusene kan spredes ret let.

Når mennesker bliver syge på grund af feber, bliver deres krop kold internt. På dette tidspunkt anbefales det at bære varmt tøj. Men før du får feber, kan overophedning af varme være en tilstrækkelig feberårsag.

7. Reumatoid arthritis:

Mennesker, der lider af gigtproblemer, er de vigtigste ofre for febervirus. Ifølge en videnskabelig undersøgelse viste det sig, at mennesker, der har problemet med leddegigt, let kan få feber. Disse menneskers krop er generelt svage, og det er en fordel for virussen at sprede sig let i hele kroppen. Dette er en af ​​hovedårsagerne til feber og kan resultere i svækkelse af organerne eller gøre tilstanden i kroppen virkelig værre. Det er ekstremt skadeligt for ældre mennesker og for kvinder også.

8. Malign tumor:

Blandt de mange årsager til feber er dette en af ​​de mest ignorerede. Man kan let blive ramt af febervirus, hvis de har en ondartet tumor. Dette er tumorer, der ikke ofte kan fjernes (ifølge læger), og forekomsten af ​​disse tumorer kan ikke begrænses permanent. Disse tumorer består generelt af celler, der vokser hurtigt og er ude af kontrol. Cellerne påvirker også de nærliggende væv og organer. Mennesker med en svag fysisk tilstand kan være ofre for denne årsag.

9. Ekstrem solskoldning:

Ekstrem udsættelse for solen er en levende feberårsag. Hvis du udsætter din krop for solen mere end en vis grænse, kan du få feber. Derfor er denne årsag på fugtige steder den primære synder for at forårsage feber. Det er en af ​​de årsager, der ikke kan negligeres.

Folk skal ud på arbejde uanset vejret. Og i sommertiden er denne særlige årsag årsagen til forekomsten af ​​feber. Man bør passe godt på sig selv og også holde deres krop hydreret. Da dehydrering kan gøre din tilstand endnu værre.

10. Andre årsager:

Der er visse tidspunkter, hvor årsagen til feber ikke kan identificeres specifikt. Dette er ret farligt, da selv læger ikke engang kan finde ud af, hvad der forårsagede feberen. Hvis en patient har en kropstemperatur på mere end 100F, lad os sige, at hvis nogen har en kropstemperatur på 101F, og lægen ikke er i stand til at finde ud af den rigtige årsag til feberen, skal en sådan feber diagnosticeres som ukendt feber oprindelse eller oprindelse.

Symptomer på feber:

I tilfælde af tegn og symptomer på feber er der flere, der er ganske indlysende, dette vil hjælpe en person med at få den nødvendige behandling for at beskytte dem mod for alvorlig feber, nogle af disse symptomer og tegn på feber er.

1. Tab af energi:

Normalt tømmer enhver sygdom som forkølelse og feber dig for al den energi, du har. Selv med en god hvile vil du stadig føle dig for svag til at stå op og gå i gang med dit daglige arbejde. Denne svaghed kan vurderes på to begreber, det ene er, at du har brug for nødvendig næring, der er vitaminer og mineraler, som din krop ikke får, og for det andet er, at du får feber, sandsynligvis viral feber. Besøg derfor lægen for en generel kontrol og få den nødvendige medicin, som kroppen har brug for for at fungere og bekæmpe feberen effektivt.

2. Temperaturstigninger:

Et andet symptom på feber er radikale temperaturstigninger. Den normale temperatur for en gennemsnitlig person er 99,8 grader Celsius, og temperaturen for en person, der lider af feber, er over hundrede grader, men ikke mere end hundrede og to grader Celsius, det er det normale område, som en normal feber forbliver i, men en viral feber går normalt over 104 grader Celsius. Viral feber temperaturstigninger er grund til bekymring, fordi de ikke har nogen grænse for deres stigning. Over 106 grader er panikgrænse for kroppen, på dette tidspunkt er du på nippet til overophedning, som i mange tilfælde forårsager død.

3. Hovedpine:

Hovedpine er også et symptom på feber. Disse er generelt forårsaget, når der bare er for meget anstrengelse i forhold til hjernen. Overanstrengelse fører til lave energiniveauer, som igen kan forårsage feber. Hovedpine er et primært symptom på feber, og folk er generelt mere tilbøjelige til hovedpine på grund af det pres, som hjernen og kroppen sættes under. Hvis du bemærker at kontrollere en feber, lægger vi vores hånd på vores forreste hoved for at vurdere intensiteten af ​​vores kropsvarme, det er på grund af denne intense varme, at vi begynder at have hovedpine. Disse hovedpine er ikke en flygtig smerte, og det er en konstant dunk, der fortsætter i lang tid.

4. Overdreven svedtendens:

Et af de mest synlige febersymptomer er overdreven svedtendens. Hvis du sveder ud over grænsen, kan du let sige, at du lider af feber og er tid til medicin og ordentlig hvile.

5. Gysninger:

Dette er endnu et almindeligt symptom på feber. Hvis du har høj feber, er symptomet på rystelser ret almindeligt. Hvis gysningen ikke stopper, skal du have en svag nervetilstand, og du skal indlægges til en særlig kontrol.

6. Muskelpine:

Et andet almindeligt symptom på feber er muskelsmerter. Mange mennesker har oplevet kraftige muskelsmerter under feber, hvilket har fået dem til at indtage ekstra medicin som smertestillende medicin til at reducere de ulidelige smerter i musklerne.

7. Dehydrering:

Hvis du har feber, vil din krop blive dehydreret. Det er på tide, at du begynder at forbruge nogle liter vand. At drikke meget vand vil helt sikkert få dig til at føle dig meget bedre og også hjælpe med feberens udløb. Dehydrering er et af de mest almindelige symptomer på feber.

8. Afslappet svaghed:

Føler du dig svag uden nogen særlig grund? Der er selvfølgelig en grund, og det kan være feber. Hvis du ofte føler ugen, betyder det, at febervirus kan påvirke dine celler og ikke lade energien blive leveret til alle lemmer og muskler. Dette vil også føre til muskelsmerter (diskuteret tidligere) og tilfældige svækkede følelser.

9. Irritation:

Feber kan også påvirke sindet og dermed stemningen. Irritation er ret almindelig under feber. Man vil føle sig irriteret ret ofte, hvis han eller hun er ramt af febervirus. Det vil også være forbundet med tilfældige humørsvingninger.

10. Hallucinationer:

Næsten alle vil vide dette. Børn har et naivt sind og hjerte, og dette er et af de mest almindelige febersymptomer for børn. Man vil føle sig ekstremt syg og vil få tilfældige visioner om ting, der ikke har nogen betydning eller ikke engang eksisterer. Disse er bare hallucinationer og vil forsvinde med tiden.

Som sagt ovenfor er feber en almindelig sygdom, som alle står over for en gang i deres liv, men feber er aldrig altid som normalt, og nogle gange kan det føre til døden som svineinfluenza og dengue. Ved at kende dets symptomer og tegn kan vi kontrollere det i en tidlig fase og kan leve et lykkeligt liv.