15 szakállstílus az arcformák szerint: kerek, ovális stb.

Minden férfi tisztában van szakállának fontosságával és ápolásával személyisége és megjelenése szempontjából. A szakáll azonban nem olyan könnyű termeszteni, ápolni és karbantartani. A szakáll arcra kerülésének ismerete sok időt vesz igénybe, ezt követően az ápolás nagy gondot, majd a karbantartás sok erőfeszítést igényel. Ennek ellenére csak az ápolás és a karbantartás nem elegendő. Figyelembe kell vennie az Önnek megfelelő arcszakáll -stílus kiválasztását is. Ez a stílus alapvetően a szakáll formájának és a szakáll hajméretének kombinációja.

Ehhez először is meg kell jegyeznie, hogy milyen az arcformája. Miután meggyőződött az arcformájáról, utána nézhet az arcformák különböző szakállstílusainak, majd kiválaszthatja az arcformájához leginkább illőt. De hogyan állapíthatja meg, hogy milyen az arca? Ehhez alaposan figyelnie kell 4 fő tényezőt, amelyek meghatározzák az arc méretét, nevezetesen az állkapcsát, az arccsontot, a homlokot és az arc hosszát. Mind a négy tényező nagyjából 7 arcformát alkot, nevezetesen: négyzet, ovális, téglalap, háromszög, szív, gyémánt és kerek.

A legjobb szakáll típusok arcformákhoz képekkel:

Az alábbiakban bemutatjuk a 15 legjobb szakállatípust, amelyek az arcformájához való alkalmazkodás alapján vannak.

1. Kör alakú szakáll szögletes arcra:

Négyzetes arcú szakáll

Ha a négyzet alakú arc szakállstílusairól van szó, számos lehetőség közül választhat. Ezek közül a körkörös szakáll a szája körül a leggyakoribb és legnépszerűbb szakáll. Rendszeresen meg kell vágnia a szakállát finom vagy közepes hosszúságban, kör alakban a szája körül. Nyilván bajusszal kell kísérnie.

2. Birodalmi szakáll négyzetes arcra:

Négyzet alakú szakáll

Ez a szögletes arcú szakáll stílus egy kicsit régi iskola, és abból az időből származik, amikor császárok és hercegi szabályok voltak. Abban az időben az uralkodók fenntartották ezt a tekintélyelvű megjelenést. Ebben a szakállas stílusban teljesen le kell vágnia az ajkak alatti területet, miközben meg kell őriznie a folyamatos szakáll csíkos formáját, amely kiterjeszti mindkét bajuszvégét az orcák vége körül, és találkozik a hajjal a füle közelében. A fenti kép segít jobban megérteni.

3. Állszakáll négyzet alakú arcra:

Szakáll stílus az arc formájához

Az állszakáll alkalmas négyzet alakú férfi számára, mert az állszakáll alapgondolata az, hogy közepes csíkban vízszintesen elterül az álla alja mentén, ahol tetszés szerint kiterjesztheti az arca határára is. Ez a szakáll stílus általában nem jár bajusszal.

4. Patkószakáll az ovális archoz:

Szakállstílusok ovális arcra

Ősi idők óta a patkó a legjobb szakállas stílus az ovális arc számára. A szakáll fő célja, hogy patkó alakban formálja a szakállát, hogy lefedje arcát a bajuszától az álláig, anélkül, hogy túlságosan összezavarná az áll területét..

5. Ducktail szakáll ovális arcra:

Szakáll ovális arcra

Ez egy legendás stílusú szakáll az ovális arcra, ennek oka, hogy a teljes magyalfa csillagok fele használja, beleértve a jelenlegi sztárokat is. A név utal ápolási mintájára, amelyben hagyja, hogy szakállát egy ideig nőjön, miközben úgy vágja le a növekedési időszak alatt, hogy úgy nőjön fel, mint egy kacsafark.

6. Kecskeszakáll négyzet alakú arcra:

Szakáll típusok arcformákhoz

Mint tudod, a kecskeszakáll neve a kecske arcszőrzetéből származik. A kecskeszakáll tökéletesen illik a szögletes arcához. Bármilyen stílusú kecskeszakaszt választhat, négyzet alakú arca van. Például az apró kecskeszakáll az állszőr finom vágásával jár, míg a masszív kecskeszakáll esetében a szakáll hosszú és rendetlenül hagyja a férfias megjelenést.

7. Gunslinger szakáll téglalap alakú arcra:

Szakáll téglalap alakú arcra

Ezt a stílust minden bizonnyal a hosszú arcú szakáll egyik legjobb stílusának számíthatja. Ez alapvetően a patkós stílusú szakállod oldalirányú kiterjesztése, ahol a patkó alakjának végei vékony csíkként húzódnak meg mindkét arcod határán.

8. Birka vágott szakáll téglalap alakú arcra:

A legjobb szakáll téglalap alakú arcra

Ez egy újabb lehetőség az Ön számára a szakáll stílusokból a hosszú arc számára. Ezt a szakállstílust általában nem követik úgy, ahogy van, mert kinézetében régimódi, de akkor is továbbra is követik a különböző remix stílusokat. Például a híres színész, Hugh Jackman feltalálta a saját „Wolverine” stílusú szakállát, amely a birka vágott szakáll finomabb és tisztességesebb változata.

9. Állcsíkos szakáll a téglalap alakú archoz:

Ez a szakáll stílus a trend, a legtöbb férfi hosszú vagy téglalap alakú arccal rendelkezik. Ez egyszerűen azért van így, mert így illeszkedik legjobban az arcod méretéhez. Az ápolás a legegyszerűbb, ha csak egy kis csíkot kell tartania az alsó ajka alatt, az álláig..

10. Van Dyke szakáll kerek arcra:

Stílusos szakáll kerek arcra

Ez jelenleg az egyik legújabb szakáll stílus a kerek arc számára. Ezt a stílust számos népszerű híresség használta, például színészek, sportolók stb. A szakáll alapvetően egy fordított háromszög, amelynek alsó hegye az alsó ajak felé néz, a háromszög pedig az álla felé, majd a háromszög végei tovább kiterjesztve az arcodra.

11. Teljes szakáll kerek vagy szögletes arcra:

Bár a teljes szakállat széles körben követik, sok férfi számára továbbra is nagy kérdés, hogyan lehet teljes szakállat az arcon. A válasz az, hogy gondoskodnia kell az arcszőrzet megfelelő táplálásáról és karbantartásáról. Ha nem a kívánt időn belül nő, akkor szakállvitaminokat és szakállolajokat is használhat. A teljes szakáll tökéletesen eltakarja négyzet alakú arcát.

12. Rövid dobozos szakáll kerek arcra:

Szakáll formája kerek arcra

Ez a szakállstílus inkább iker stílusú kör alakú szakáll a szád körül. Az egyetlen különbség az, hogy ez a szakáll egy kis doboz alakját veszi fel a szája körül. Míg a másik különbség az, hogy mivel egy kis hely maradt az ajkak alatt, ezt a szakállot egy lélekfolttal is kísérheti. Ez az egyik legjobb szakáll stílus kerek arcú férfiak számára.

13. Balbo szakáll kerek arcra:

Kerek arcú szakáll

Egy másik ismert szakállforma a kerek arc számára a Balbo szakáll. Bár sok férfi használja ezt a stílusú szakállot, nagyon kevesen ismerik ennek a stílusnak a nevét. Ez a stílus a kecskeszakállú szakáll kiterjesztése, ahol csak a kecskeszakáll alsó sarkát kell kihúznia vízszintes csíkokra az arca körül.

14. Horgonyszakáll kerek vagy gyémánt arcra:

Gyémánt arc alakú szakáll stílusok

Ez a stílusú szakáll majdnem megegyezik a Van Dyke stílusú szakállal. Az egyetlen különbség az, hogy az áll és az alsó ajak közötti terület különböző formákkal van borítva. Van Dyke -ben az alak olyan, mint egy fordított háromszög, míg itt, Anchorban, a név szerint az alak olyan, mint egy hajó “Horgonya”. Robert Downey Jr. színész népszerűsítette „Tony Stark aka Vasember” szakállként.

15. Áll puff szakáll kerek arcra:

Szakáll stílus az arc formájának megfelelően

Ez a szakállstílus az állcsíkos szakáll kiterjesztése. Míg az állcsíkos szakáll az alsó ajkától az álláig terjed, ez a szakáll az álla alatt is tovább nyúlik. Alakja is egyedi, mint egy hosszúkás esőcsepp.

Látta, hogy milyen fontos az arcformája annak meghatározásában, hogy milyen szakáll stílus illik az arcához. Annak ellenére, hogy sokféle arcforma létezik, például négyzet, kerek, ovális, téglalap alakú, stb., A szakáll formázása előtt meg kell győződnie arról, hogy milyen az arcformája. Ennek megfelelően, miután megtudta az arcformáját, egyértelművé válik, hogy melyik szakállát szeretné választani.