Hogyan kell szeretni a szüleidet?

Nagyon szomorú látni ennyi idősotthont, nem azért, mert annyit látunk belőlük, hanem azért, mert manapság a gyerekeknek nincs sok idejük arra, hogy vigyázzanak a szüleikre. Itt nem ítélünk el senkit, de lehet kiút, hogy idősebb polgárainkat és szükségleteiket jobban kezeljük, ahelyett, hogy csak egy idős otthonba helyezzük őket, hogy valaki vigyázzon rájuk életük végéig

Hogyan kell szeretni a szüleidet

Szültek neked:

Ne feledd, édesanyád és apád hoztak erre a világra. Amióta a bölcsőben és a pelenkában voltál, a szüleid voltak, akik késő éjszakákig fennmaradtak, hogy vigyázzanak rád, melegen és szárazon tartsanak.

Iskolás korukban gondoskodtak arról, hogy a legjobb egyenruhát kapják, a megfelelő ételeket csomagolják ebédre, és félelmetes gyermekkori szeretetet, törődést és ragaszkodást. Anya és apa feláldozhatták saját szükségleteiket, de gondoskodtak arról, hogy megkapja a kívánt cipőt, hogy dicsekedhessen és stílusosan járhasson.

Mégis, amikor többet nőtt fel, és belépett az egyetemre, a szülei jelzálogba adták a házat az oktatásért. Végül az a munka, amely most hat számjegyben fizet neked, elhozta neked azt a nevet és hírnevet, amelyet most élvezel.

Gondolj most minden áldozatra és számtalan áldásra, ez hálátlan munka volt a szülők számára, de ez egy hálás gesztus neked.

Olyanná tettek, amilyen vagy:

Volt olyan éjszaka, amikor megborzongtál a láztól, a köhögéstől és a hidegtől, de a szüleid ágyba bújtak és melegen tartottak. A szüleid harcoltak a világ ellen azért, hogy senki se mutasson ujjal ellened vagy a hibáidra.

A szülők voltak az első barátok, akikkel megosztottuk a titkokat; mindent tudnak, és ezért jól vezettek minket. Minden alkalommal felvettek minket, amikor elesettünk, meginogtunk és nem engedelmeskedtünk nekik. Legszigorúbb büntetésük volt a szeretet, a szeretet, amely elfojtott és begyógyított minden sebet az idő múlásával.

A szülők és az eddig tanúsított szeretet nélkül nem jutottunk volna el oda, ahol ma vagyunk. Tehát most tedd fel magadnak ezt a kérdést;

Indokolt -e, hogy ne úgy szeressük és ne törődjünk a szüleinkkel, mint évekkel ezelőtt és most is?

Amit meg kell valósítania:

1. Az öregség a második gyermekkor. Amikor a szülők elérik azt a kort, amikor a test és a lélek nem működik olyan jól, mint képes, akkor itt az ideje, hogy átvegye az irányítást. Attól kezdve, hogy segítsen nekik mozogni, néha etetni és fürdeni, gondoskodnia kell arról, hogy mindenről gondoskodjanak és a helyén legyenek. Pontosan ebben az életszakaszban vannak makacsok és gyerekesek, de nem akarják megzavarni az életedet sem. Csak egy kis törődésre és megértésre van szükségük, ennyi.

2. Ezen a ponton naponta legalább egy órát kivehet a forgalmas életéből. Üljön le anyával és apával, hogy együtt vacsorázzon, hallgassa meg a napok történetét, és meséljen nekik a tiédről. Egy órán keresztül kommunikáljon és kommunikáljon, és ez boldoggá tenné őket.

3. Igyon meg egy csésze teát minden reggel, sétáljon velük a környéken vagy a tóban. Ez biztonságot adna számukra, hogy a közelben vagy, törődsz velük, és nem hagyják el őket.

A szülők idős korukban attól tartanak, hogy saját rokonaik elhagyják őket. Állandó félelemben élnek, hogy egyszer majd felkérik őket, hogy menjenek el és költözzenek el, mivel egészségügyi és mentális problémáik ebben a korban túl sok kezelni valót. Ne hagyd, hogy ez megtörténjen, kedves barátaim, ne feledd, ugyanaz az anya és apa adtak neked mindent, amikor nem volt semmijük!