A nők fogyaszthatják a kurkuma szoptatás alatt, és milyen előnyökkel jár?

Ön most szült egy babát, és most szoptat, ezért tudnia kell, hogy a baba egészségének megőrzése érdekében Önnek is egészségesnek kell lennie. Tehát annak érdekében, hogy távol tartsa magát a fertőzésektől, az egészséges étrendet bele kell foglalnia a napi étkezésbe. Sok nő a kurkuma étrendjében szerepel, hogy távol tartsa a fertőzéseket. De kétség merül fel a nők körében, hogy a kurkuma szoptatás közben történő bevétele egészséges vagy sem.

kurkuma szoptatás alatt 1

Szedhet -e kurkuma szoptatás alatt?

A szoptatás nagyon sok felelősség, hiszen egészségesnek kell maradnia ahhoz, hogy gyermeke egészséges maradjon. Így egy nagy kérdés merül fel a szoptató anyák fejében: Szívás közben szedhetem a kurkuma -t? Biztonságos a kurkuma szoptatás alatt?

A válasz igen, teljesen biztonságos és egészséges a kurkuma a szoptatás alatt. De meg kell győződnie arról, hogy a bevitt összeg megfelelő. Mint minden túlzott mennyisége rossz, a nagy mennyiségű kurkuma olyan problémákhoz is vezethet, mint a kiszáradás, ami csökkenti a laktációt, és így komoly problémát okoz. Kerülje a kiegészítők szedését, mivel pontos hatásuk még nem teljesen ismert, és így más problémákat okozhatnak az Ön számára.

Mindig feltétlenül konzultáljon orvosával az összes egészségügyi tanácsért, és ezért kérdezze meg tőle a kurkuma fogyasztása előtt. Ha megengedett, fogyaszthat kurkumát egy pohár tejjel, amely növeli a kurkuma előnyeit, vagy hozzáadhatja fűszerként ételeihez vagy bármilyen más formájához.

A kurkuma nagyon egészséges, és a szoptatás ideje alatt is biztonságos. Segít a laktációban is, és megakadályozza az ebben a fázisban előforduló egyéb problémákat, és megvédi Önt és gyermekét a fertőzésektől. Ezért szoptatása alatt megfelelő mennyiségű kurkuma kell.

A kurkuma egészségügyi előnyei szoptatás alatt:

A kurkuma jól ismert gyógynövény, amely antibakteriális, vírusellenes, gyulladáscsökkentő és rákkeltő tulajdonságairól ismert. Az immunitás erősítéséről is ismert, és más gyógyászati ​​előnyöket is kínál. Íme tehát néhány, a kurkuma egészségügyi előnye-

1. Elősegíti az emésztést:

A kurkuma szoptatás alatt szükséges, mivel segít megoldani a szoptató anyák gyomorproblémáit. A kurkuma arra ösztönzi az epehólyagot, hogy több epét termeljen, ami segít az emésztésben, és megoldja a gázképződés és az emésztési zavar problémáját.

2. Erősíti az immunitást:

A kurkuma szoptatás közben védelmet nyújt az enyhe fertőzések, például köhögés, megfázás vagy influenza ellen. A kurkuma különféle gombaellenes, antibakteriális és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek a különböző fertőzések elleni védelemben. Ezenkívül a kurkuma lipopoliszacharidokat tartalmaz, amelyek segítenek az immunitás kialakításában és növelik azt.

3. Csökkenti a gyulladást:

A kurkuma jó gyógynövény, amely segít csökkenteni a testrészek duzzadását. Segít csökkenteni a mell gyulladását és kitisztítja az eltömődött pórusokat, segítve a szoptatást, amely egyébként fájdalmat okozott volna. A kurkuma segít csökkenteni ezt a fájdalmat, és megkönnyíti a szoptatást.

4. Minimalizálja a koleszterint:

Segít a vér koleszterinszintjének szabályozásában. Minimalizálja a koleszterinszintet, és nem hagyja hirtelen növekedni. Segít megelőzni a különböző szív- és érrendszeri betegségeket, és egészséges és fitt.

5. Segít a súly kezelésében:

A szülés után a szoptató anyák fő problémája a súlyuk ellenőrzése, mivel sokat nő. A kurkuma, míg a szoptatás jó, mivel segít a súly szabályozásában, megakadályozza az elhízást és más, súlyosan megnövekedett betegségeket vagy rendellenességeket. Ezáltal Ön és a szoptatott baba is egészséges marad.

6. Az osteoarthritis megelőzése:

Segít megelőzni az olyan problémákat, mint az osteoarthritis vagy a rheumatoid arthritis. A kurkuma tele van antioxidáns tulajdonságokkal, amelyek segítenek megszabadulni a szabad gyököktől, amelyek károsíthatják a test sejtjeit. Azáltal, hogy megakadályozza a sejtkárosodást, a kurkuma rendszeres fogyasztása hozzájárul az anya jó egészségének megőrzéséhez.

7. A májbetegségek megelőzése:

A kurkuma segíti a májat olyan enzimek előállításában, amelyek segítenek a vér méregtelenítésében és a véráramlás szabályozásában. Ezek az enzimek lebontják a szervezetben lévő méreganyagokat, és ezáltal segítenek eltávolítani a szervezetből származó hulladékot. Ez segít megelőzni a májban a mérgező anyagok felhalmozódását és megakadályozza a májbetegségeket. A szoptató anyák számára fontos, hogy segítsenek egészségük megőrzésében.

kurkuma szoptatás alatt 2

Kurkuma tea terhesség alatt:

A kurkuma teát reszelt kurkumagyökérből vagy tiszta porból készítik. A fűszer fogyasztásának egyik leghatékonyabb módjának tartják.

Bizonyos tanulmányok kimutatták, hogy a kis mennyiségű kurkuma fűszerként biztonságos a terhes és szoptató nők számára, és számos egészségügyi előnnyel jár. Ne használja ezt a fűszert, ha hajlamos a vérzési rendellenességekre vagy allergiás. Beszéljen orvosával, ha bizonytalan.

Ez az erőteljes természetes gyógynövény szinte mindenki számára előnyös, és ha szoptató anya, akkor Ön is részesülhet ebből a hihetetlen fűszerből. Ne feledje, hogy ennek a gyógynövénynek a használatához kulcsfontosságú a mérsékelt fogyasztása és az esetleges rendellenességek figyelése.