Diéta szoptató anyáknak – előnyök és hátrányok

Az első dolog, ami eszünkbe jut, amikor a terhességről hallunk, az az étel. Mindannyian tudjuk, hogy egy terhes nőnek sok kalóriát kell fogyasztania, hogy gyermeke egészséges és fitt maradjon. Ez a folyamat a terhesség első napjától kezdődik, de nem ér véget a baba születése után. A baba születése után sokáig az anyával táplálkozik, ezért az anya felelőssége, hogy továbbra is minden jótékony tápanyagot megegyen, hogy gyermeke ne szenvedjen meg az egészséges táplálkozástól.

Sok nő konzultál egy dietetikussal a szoptatási étrendhez, hogy minden egészséges dolgot bevigyen. A szoptató anyák étrendjének elég nehéznek és táplálónak kell lennie ahhoz, hogy a baba mindent megkapjon..

Szoptatás Diéta

Diéta szoptató anyáknak – előnyök és hátrányok:

Van néhány tennivalónk, amelyet nem kell minden anyának szem előtt tartania, hogy gyermeke fitt és egészséges maradjon-

TESZ:

1. Vas-, fehérje-, kalciumban gazdag ételek:

A babának ebben az időben szüksége van minden olyan tápanyagra, amely segíthet abban, hogy jobban és egészségesebben növekedjen. Nem tud enni, ezért teljesen függ az anyától étrendje és egészsége miatt.

Az anyának minden vasban gazdag ételt be kell vennie, például gabonaféléket, teljes kiőrlésű termékeket, zöld leveles zöldségeket, szárított gyümölcsöket, borsót stb..

A fehérjében gazdag élelmiszerekhez tojás, tejtermékek, növényi termékek stb. Fogyaszthatók. Az olyan termékek, mint a fasírt és a csirke, nagy mennyiségű fehérjét és vasat tartalmaznak. Ha az anya fehérjében gazdag ételeket fog fogyasztani, akkor ez segíti a megfelelő tápanyag -ellátást az anyától a csecsemőig azáltal, hogy javítja az anyatej áramlását és minőségét..

A kalciumban gazdag ételekhez használjon olyan termékeket, mint sötétzöld zöldségek, gyümölcslevek, gabonafélék, szójatej, fagyasztott joghurt stb..

Vas-, fehérje-, kalciumban gazdag ételek-szoptató étrend

2. Fontolja meg a kiegészítést:

Ha valaha orvoshoz fordul a szoptató étrenddel kapcsolatban, akkor ő ad majd Önnek kiegészítőket. B-12-vitamin-kiegészítő-Leginkább állatokban található, ezért nehéz vegetáriánus étrendet fenntartani. A babának szüksége lesz B -vitaminra a kalcium és a foszfor felszívódásához, és nagyon fontos a baba agyának fejlődéséhez.

3. D -vitamin -kiegészítés:

Ha hiányzik a D -vitamin, az a baba csontjainak lágyulásához és gyengüléséhez vezet. A D -vitamin ételekhez gabonaféléket, tehéntejet kell fogyasztania, és meg kell akadályoznia, hogy túl sokat menjenek a napba. A túlzott hőhatás súlyos bőrproblémákat okozhat, ami nem túl jó a babának és az anyának. Mindig az egészséges szoptató étrend részének tekintik.

4. Hal:

Mindenféle tenger gyümölcse nagyon hasznos és fehérjében gazdag. A tenger gyümölcsei higanyban is gazdagok, és a nagy mennyiségű higany veszélyt jelenthet a baba egészségére. Minden olyan csecsemő nő, aki még mindig szoptat, rajongója, kerülje a nagy higanytartalmú tenger gyümölcseit.

Ezenkívül az elfogyasztott halaknak tiszta vizekből kell származniuk, és nem szennyezett vizekből, amelyek számos egészségügyi problémát okozhatnak. A halrecepteket mindig fel kell venni a szoptatási étrendbe.

Hal-szoptató diéta

Mindezeket a cikkeket a szoptató anyák étrendjének legfontosabb részének tekintik.

Ne:

Mindig egészséges szoptatási menüvel kell rendelkeznie, hogy tisztában legyen minden olyan dologgal, amely megfelel a babának, és olyan dolgokkal, amelyek nem..

1. Alkohol:

A terhesség alatti alkohol nagy nem. Az anyatejben található alkohol nem biztonságos vagy egészséges a baba számára. Az alkohol eltávolítása a szervezetből hosszú folyamat, és sok időbe telik. Addig is jelen van a szervezetben, ami nagyon káros lehet a babára. Soha nem lehet egészséges a baba és az anya számára sem, ha bármelyikük alkoholt fogyaszt. Az egészséges szoptatási terv soha nem tartalmaz még kevés alkoholt sem.

2. Koffein:

Szomorú hír a kávé szerelmeseinek. A kávé koffeint tartalmaz, ezért kerülje a túlzott ivást, mivel káros hatással lehet a baba viselkedésére. Meg kell próbálnia napi két -három csésze koffeinnél többet nem inni, mert ez kissé irritálhatja a gyermeket, vagy alváshiányt okozhat.

A koffein soha nem volt nagy része az egészséges szoptató étrendnek. Ha úgy gondolja, hogy a koffeintartalmú ital hatással van gyermekére, és szokatlanul és izgatottan kezd viselkedni, akkor jobb, ha azonnal korlátozza ezt az italt, vagy hagyja abba a fogyasztását..

3. Nincs diéta:

A szoptatás alatti diéta nem túl jó, mivel számos mellékhatása van, amelyek károsíthatják gyermekét és babáját. Ha fogyni szeretne, akkor fogyókúra helyett próbáljon ki különböző gyakorlatokat, amelyeknek nincs káros hatása.

Annyit kell ennie, amennyire a babának szüksége van, mert egészsége és a testébe átvitt tápanyagok mennyisége teljesen tőletek függ. Tehát az Ön felelőssége, hogy teljesen ügyeljen az étrendjére, és minden egészséges táplálékot és tápanyagot bevigyen.

Nincs diéta-szoptató diéta

Az étrendedben sok minden befolyásolhatja a baba hangulatát és viselkedését. Előnyös, ha étkezési naplót vezet, hogy meghatározza gyermeke hangulatát és viselkedését. Ha valami evéssel észreveszi a baba viselkedésének és szokásainak megváltozását, akkor hagyja abba az adott dolog fogyasztását.

Az étkezési napló segít megjegyezni vagy megismerni azokat a dolgokat, amelyekre gyermeke allergiás, és azokat a dolgokat, amelyek a leginkább megfelelnek gyermekének. Ha az egészséges döntésekre és az étrendre összpontosít, akkor ez biztosan jó és pozitív hatással lesz a babájára.

Nincs diéta