Tudjuk meg – biztonságos a görögszéna a szoptatáshoz?

Ha új anya vagy, aki jobb módszereket keres több tej előállítására, hogy ápolhassa a picit. És különösen, ha hallott a görögszéna előnyeiről a szoptatás alatt. De nem biztos abban, hogyan segít pontosan, olvasson tovább, ha többet szeretne tudni.

A görögszéna egy jól ismert fűszer, amelyet a különböző konyhákban használnak. A görögszéna felhasználható magvakként, por vagy csak levelek formájában, hozzá curry, mártás, dal stb. Az egyik ilyen egészségügyi előny, amelyről tudunk vagy nem tudunk jól, a görögszéna alkalmazása az anyatej növelésére.

Sokan azt állították, hogy a görögszéna segített nekik a szoptatásban. Míg az emberek, akiket régi indiai ayurvédikus hack vezet, betartják ezt az összetevőt. Az új generáció még mindig bizonytalan abban, hogy a görögszéna? biztonságos -e használni vagy sem.

A görögszéna szoptatásra már azelőtt használatos volt, hogy az új kor kutatások elkezdték bizonyítani a hatását, így biztosan tudjuk, hogy az összetevő valóban segít. Nézze meg ezt a cikket, hogy megismerje az előnyöket & hátrányai, valamint a görögszéna hatása.

Görögszéna szoptatás alatt

Hogyan kell szedni a görögszéna szoptatást?

A görögszéna többféleképpen is fogyasztható, hogy fokozza az anyatej termelését az ápoló anyáknál. A fogyasztás néhány egyszerű módja,

1) Hajtásként:

A görögszéna vízbe áztatható, ami a többi csírához hasonlóan csírázáshoz vezet. Ezt mehet gyors saláta formájában néhány apróra vágott zöldséggel és egy csipet lime -nel, egy egyszerű görögszéna recept szoptatáshoz, vagy csak egy kis chaat masalával (híres indiai fűszerkeverék) ízének javítására..

2) Kapszula forma:

Ha ismert és bizonyítottan nagyon hasznos összetevő van, akkor nagyon nagy az esélye annak, hogy kapszula vagy tabletta formájában találja meg. Hasonlóképpen megtalálhatjuk a gyógyszertárakban a görögszéna kapszulákat szoptatáshoz, fogyaszthatjuk, mint egy normál pirulát, de csak az orvos által javasolt ideig, hogy biztonságban legyen..

3) Fenugreek magvak:

Ez most nem hangzik túl kellemesnek vagy vonzónak, de néhány görögszéna magjának lenyelése egy pohár vízzel a legegyszerűbb módja a görögszéna fogyasztásának és a szoptatás segítésének, mivel jelentősen megnövekedett az anyatej. Ha retteg ettől az ötlettől, ragaszkodhat a görögszéna tablettákhoz a szoptatáshoz.

4) Fenugreek por:

Tartson néhány őrölt görögszéna por magját a szoptatáshoz. Ennek a kis üvegnek kifejezetten azt kell tartalmaznia, hogy mennyi görögszéna szoptatáshoz. Tárolja légmentesen záródó üvegben, és csak némi mennyiségben szórja rá az ételt közvetlenül az étkezés megkezdése előtt. Ne adja hozzá az étel elkészítése közben, mivel ez csökkenti a főzésre gyakorolt ​​hatását, ezért mindig ügyeljen arra, hogy nyersen fogyassza el.

5) Fenugreek főzet:

A magokat vízben áztatjuk néhány órára, vagy inkább egy éjszakára. Ébredés után forraljuk ezt a keveréket néhány percig, amíg a magok ki nem szivárognak minden színükből a vízben, vagyis amikor tudják, hogy a tápanyagok is feloldódtak a vízben. Szűrje le egy szűrővel, és kortyolgassa ezt a frissen elkészített készítményt naponta, amíg el nem kezdi látni a kívánt eredményt.

A görögszéna (Methi) előnyei a szoptatáshoz:

Miközben sikerült megtanulnunk a görögszéna fogyasztásának különböző egyszerű módjait. A kérdés még mindig a fejünkben lapul, hogy pontosan milyen előnyei vannak a methinek a szoptatáshoz,

A) Az anyatej -termelés növekedése:

Minden nő teste egyedi, míg néhány laktát több mint elegendő másnak problémái lehetnek az anyatej -termeléssel. A görögszéna nyers és egyéb formában történő fogyasztása elősegíti az anyatej -termelés gyors növekedését, ami azt jelenti, hogy a baba nem lesz túl ingerült, mivel megfelelően kapja meg az ételt.

B) Segít a szabálytalan anyatejben:

Vannak olyan esetek, amikor egy nő anyatejet termel, de nem olyan rendszeresen, mint kellene. Ebben az esetben egy nő a görögszéna segítségével támaszkodhat az anyatej rendszeres előállítására. Amely tele fogja tartani a babát, és elősegíti az egészségesebb növekedést.

Annak ellenére, hogy a görögszéna nagyon jó összetevő a szoptató nők számára. Nincs ilyen kényszer ennek az összetevőnek a használatára. A fűszert nem kell fogyasztani, ha jó mennyiségű tejet termel, amely elegendő a baba számára. Ha csak szükség esetén használja, jobban megfelel az anyának és a babának.

A görögszéna mellékhatásai szoptatás alatt:

Ahogy mindennek van némi előnye, azoknak is lehetnek következményei. Bár a görögszéna fogyasztásának nincs jelentős mellékhatása, bizonyos hatások biztosan vannak.

  1. A görögszéna olyan fűszer, amely sok hőt termel a szervezetben. Így a széklet gyakrabban történő megjelenése a görögszéna egyik leggyakrabban észlelt mellékhatása a szoptatás alatt. Egy másik mellékhatás, amelyet akkor észlelnek, amikor az emberek a javasoltnál nagyobb mennyiségű görögszénafélét fogyasztanak, a vércukorszint csökkenése a szervezetben.
  2. Ezektől eltekintve a széklet is lazává válik, más testkibocsátások, mint például a vizelet és az izzadság szúrósabb szagúak. Lesz olyan bélbetegség, amely közvetlen hatással lesz a bőrére reakciók vagy pattanások és zsíros bőr formájában.

Methi (görögszéna) mellékhatások a baba számára:

Míg a fogyasztás, annak ellenére, hogy a görögszéna szoptatás alatt a legtöbb hatással van az anya testére, a csecsemők is tapasztalnak bizonyos mellékhatásokat,

  • A csecsemőknél laza és zöldes széklet is felszabadulhat; a bélbetegség is kissé borzasztóvá teheti őket. De mindez néhány nap alatt könnyen elmúlik. Annak ellenére, hogy a test egy kis szorongást érezhet. A bőséges mennyiségű tej fogyasztja jóllakottságukat, és segít jobban aludni.

A görögszéna valóban egy nagyon jó fűszer/összetevő, amelyet többféleképpen is el lehet fogyasztani az anyatej fokozására. Bár az összetevő nagyon hasznos, néhány mellékhatása van. Ezért mindig ügyeljen arra, hogy az összetevőt javasolt mennyiségben használja. Valamint csak az orvos által javasolt idővonalon, mikor kell elkezdeni a görögszéna szedését szoptatáshoz. Végül az összetevő használata nem kényszer minden anyára; ha a baba elegendő tejet kap, a tett megtörtént.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. Muszáj rágni vagy lenyelni a görögszéna szoptatás alatt? Jobb a por, vagy jobb a mag?

Válasz: A görögszéna minden élelmiszerboltban megtalálható; megtalálható a mag, valamint a görögszéna por formájában. A görögszéna, amelyet az üzletekben találunk, a kifinomult változata annak, amit a gazdaságokban látni lehet. A görögszéna bármely formában használható. Egy éjszakán át áztatod a görögszénát, megiszod a vizet és lenyeled a lágy magokat rágás nélkül, mivel keserű ízűek. Egy másik módja a görögszéna fogyasztásának szoptatás alatt, ha hozzáadja a görögszéna port az étkezési receptjeihez, vagy adjon hozzá egy teáskanálnyit egy kis pohár vízhez, és igya fel.

Q2. Mikor kell elkezdeni a görögszéna szedését szoptatáshoz?

Válasz: Ha Ön szoptató anya, akinek hiánya van a tejellátásban, akkor azonnal elkezdheti szedni a görögszéna szoptatást, amint azonosítja a hiányt. Ezenkívül legalább 24-72 órát kell várnia, hogy észrevegye a különbséget. Néhány nőnél egy hétbe telhet, amíg észreveszi a különbséget. Forduljon orvoshoz, ha bármilyen előre nem látható tünetet lát.

Q3. Mennyi görögszéna fogyasztható egy nap, hogy növelje az anyatejet?

Válasz: Mindig jobb, ha elkezdi használni a kis mennyiségeket annak ellenőrzésére, hogy a szervezete tapasztal -e változásokat, vagy sem, majd fokozatosan növeli a mennyiséget. Próbáljon napi 3,5 grammot fogyasztani, majd fokozatosan növelje a mennyiséget, ügyeljen arra, hogy ne használja túlzottan, különben jelentős következményekkel járhat. Ha nem találja a tökéletes mennyiséget, kérjük, forduljon orvoshoz.