Elokuvalegenda Clint Eastwood täyttää 90 vuotta!

Monille elokuvateollisuuden ihmisille ja lukuisille faneilleen ympäri maailmaa Clint Eastwood on elävä elokuvalegenda. Hän syntyi 31. toukokuuta 1930 San Franciscossa Kaliforniassa ja teki läpimurron spagetti -länsimaissa 1960 -luvulla. Nykyään sillä on laaja kokoelma elokuvia ja palkintoja, mukaan lukien kaksi yhteensä neljästä parhaan ohjaajan ja parhaan elokuvan Oscarista. Hän soitti länsimaissa, trillereissä ja melodraamoissa ja teki itse sotaelokuvia, kuten “Letters from Iwo Jima” (2006). Elokuvatähtiä pidetään jääkylmänä kaverina, joka käsittelee 44 Magnumia hyvin ja nopeasti. Hänen terässinisillä silmillään on armoton ja skeptinen ilme. Tämä sopi hänen elokuvarooliinsa kovana cowboyna ja poliisina, mikä toi näyttelijälle valtavan suosion. Hollywood -tähti täytti viime sunnuntaina 90 vuotta … eikä ajattele vielä eläkkeelle siirtymistä!

Clint Eastwood, suuri elokuvatähti ja lahjakas ohjaaja, juhlii 90 -vuotissyntymäpäiväänsä!

Clint Eastwood 90 -vuotias elävä elokuvalegenda ei ajattele eläkkeelle siirtymistä

Clint Eastwood ja hänen valtava elokuvauransa

Jos katsot taaksepäin Clint Eastwoodin vuosikymmenien pituista elokuva-uraa, löydät lukuisia rooleja tähdestä, jossa hän esiintyy machona, ilmaisuttomasta, mutta raudasta, johdonmukaisesta ja horjumattomasta. Hän on enemmän stoinen-lakoninen sankari. Hän sai tämän kuvan, kun hän teki läpimurtonsa.

34 -vuotiaana hän näytteli Sergio Leonen ohjaamassa Dollar -trilogiassa. Hänen elokuvansa “For a Fistful of Dollars” (1964), “For a Few Dollars More” (1965) ja sitä seuraavat “Two Glorious Scoundrels” (1966) muuttivat länsimaisen genren standardeja. Heillä oli suuri menestys paitsi Euroopassa myös Yhdysvalloissa. Spaghetti Westerns avasi tien Hollywoodiin Clint Eastwoodille! Hänen tiukasta imagostaan ​​tuli hänen tavaramerkkinsä. Italialaisen ohjaajan Sergio Leonen sanotaan kerran sanoneen Clint Eastwoodista: “Hänellä on tasan kaksi ilmeitä, hatulla ja ilman”.

Tämä tiukka kuva toi Clint Eastwoodille paljon menestystä.

Clint Eastwood juhlii täällä 90 -vuotissyntymäpäiväänsä nuorena Italo Western -näyttelijänä ensimmäisenä suurena menestyksenä

On mahdotonta kirjoittaa kaikista Clint Eastwoodin elokuvaroolista. Mutta emme voi emmekä halua jättää joitakin väliin. Esimerkiksi Dirty Harry -sarjan viisi elokuvaa, joissa näyttelijä esittää kylmäveristä poliisia Harry Callahania. Vaikka yleisö juhli häntä julmuuksistaan, elokuva -asiantuntijat arvostelivat häntä moraalittomasta lähestymistavasta “ampua ensin, kysy sitten”. Vuosien 1968 ja 1979 välisenä aikana Clint Eastwood työskenteli ohjaajan Don Siegelin kanssa ja teki monia muita elokuvia, jotka käsittelevät Yhdysvaltojen matala- ja järjestyskulttia..

Vuonna 2005 ”Million Dollar Baby” voitti kaksi Oscar -palkintoa Clint Eastwoodille – parhaasta ohjauksesta ja parhaasta elokuvasta.

Vuonna 2005 ”Million Dollar Baby” voitti kaksi Oscar -palkintoa Clint Eastwoodille - parhaasta ohjauksesta ja parhaasta elokuvasta.

Clint Eastwood ohjaajana ja tuottajana

1980 -luvulla Clint Eastwood alkoi tehdä länsimaisia ​​ja toimintaelokuvia omalla ohjauksellaan. Esimerkki tästä on elokuva “The Wolf Chases the Pack” (1984), jossa hän metsästää sarjamurhaajaa New Orleansissa ja leikkii silloisen 12-vuotiaan tyttärensä Alison Eastwoodin kanssa. 90 -luvulla hän teki monia lipputuloja, kuten “The Death Game” (1988), “Pink Cadillac” (1989) ja “White Hunter, Black Heart” (1990). Hänen roolinsa romanttisena rakastajana elokuvassa The Bridges on the River, jossa Clint Eastwood esiintyy Meryl Streepin rinnalla, on unohtumaton. Yksi elokuvan menestys seurasi toista. Mutta hänen elokuvansa “Million Dollar Baby” (2005) pysyy ehdottomasti Hollywood -elokuvahistoriassa. Siellä kerrotaan nuoren naispuolisen nyrkkeilijän (Hilary Swank) draamasta ja tätä varten Clint Eastwood sai toisen ohjauksen Oscarin vuonna 2005. Mercilessin (1993) jälkeen ohjaajalla oli toinen syy juhlia.

Kuuluisa näyttelijä, ohjaaja, tuottaja ja säveltäjä!

Clint Eastwood 90 -vuotias kuuluisa näyttelijäohjaaja tuottaja säveltäjä

Clint Eastwood on tällä hetkellä harvoin kameran edessä, mutta pikemminkin kameran takana. Hän ei ole vain ohjaaja, vaan myös elokuvatuottaja ja säveltäjä. On mahdollista, että Hollywoodin veteraani yllättää meidät pian uudella elokuvalla.

 Hänellä on vielä energiaa jatkaa työtä!

Clint 90 -vuotias elävä elokuvalegenda ei ajattele eläkkeelle siirtymistä

 Elokuvalegendalla on yhteensä kahdeksan lasta. Täällä tyttärensä Alison Eastwoodin kanssa.

Clint Eastwood 90 vuotta vanha elokuvalegenda ja kahdeksan lasta täällä Alison Eastwoodin kanssa