Ajaton kuubalainen musiikki – alkuperä, kehitys ja uudet suuntaukset

kuubalainen musiikki vanha sukupolvi

Kuubalaista musiikkia ja sen historiaa – intohimo on ilmassa!

Kuuban Karibian saari merkitsi monien eri musiikkityylien alkua. Niiden kehitys jatkui 1800 -luvun lopulla ja 1900 -luvun alussa. Kuubalaisen musiikin juuret ovat lähinnä Cabildos -ihmisissä. Kyse on sosiaalisesta ryhmästä, joka kehittyi orjien keskuudessa.

Cabildot säilyttivät afrikkalaisen kulttuurin. He onnistuivat siinä myös vuoden 1886 jälkeen. Korostamme tätä päivämäärää, koska silloin heidät pakotettiin liittymään katoliseen kirkkoon.

Cabildojen seuraajat

kuubalainen musiikki laulaa cabildoja

Mutta samaan aikaan yhdellä uskonnolla oli erittäin vahva vaikutus Kuuban musiikkiin. Sitä kutsuttiin Santeriaksi ja kehitettiin tänä aikana. Se levisi Kuuballe, Haitille ja muille läheisille saarille. Tyypilliset lyömäsoittimet liittyvät heidän kulttiperinteisiinsä. Mutta ne kuuluvat myös kuubalaiseen musiikkiin.

Santerian rituaali laulaen ja rummuttamalla

kuubalainen musiikki santeria -rituaali

Santerian selvänäkijä

kuubalainen musiikki santeria selvänäkijä

Rikas uhri jumalille

kuubalaisen musiikin santeria -tarjonta

Värit, tavat ja lyömäsoittimet integroitiin myös katolisiin massoihin. Tällä alueella on myös upeita kuubalaisen musiikin teoksia.

Kuubalainen musiikki sekoitus espanjalaisia ​​ja länsiafrikkalaisia ​​rytmejä ja melodioita

Jos haluat mennä syvälle afrikkalaisen musiikin sukututkimukseen, sinun tulee ajatella Espanjaa ja Länsi -Afrikkaa. Mutta sen kehitykseen vaikuttivat myös muut kulttuurit. Nämä ovat Ranskan, Yhdysvaltojen ja Jamaikan musiikkiperinteitä. Toisaalta kuubalainen musiikki on vaikuttanut moniin muihin perinteisiin.

Perinteiset kuubalaiset tanssit ja puvut

kuubalainen musiikki afrikkalainen rytmi

Kuubalaista musiikkia ja kansanperinnettä

Kuten kaikissa muissakin maissa, Kuubassa on myös folkloorille tyypillisiä erityispiirteitä. Tämä on ennen kaikkea kuubalaista musiikkia, joka liittyy erilaisiin alkuperäiskansoihin ja vähemmistöihin. Siirtomaahistorian vuoksi meillä on täällä paljon monimuotoisuutta. Heimot Taíno, Arawak ja Ciboney ovat afrikkalaista alkuperää. Heillä on myös tyypillistä musiikkiaan. Eurooppalaisilla oli tietysti myös vahva vaikutus eri tyyleissä, kuten Zapateo, Fandango, Zampado, Retambico ja Canción. Kuubalaiseen musiikkiin vaikuttavia tyylejä ovat myös valssi, menuetti, gavotte ja mazurka.

Son Cubano ja Havana Club

kuubalainen musiikkibändi havana club

Tanssiryhmä Matanzasista, Kuubasta

kuubalainen musiikkiryhmä matanzas

Katumuusikko Havannassa

kuubalaisen musiikin katumuusikot

Kuinka koko juttu pelaa yhdessä termillä “kuubalainen musiikki”? Folkloristi Fernando Ortíz on käsitellyt tätä prosessia laajasti. Sinun pitäisi löytää hänen kirjojaan, jos haluat tietää niistä enemmän.

Muuten, emme ole unohtaneet kiinalaisia ​​ja heidän vaikutustaan ​​värikkäässä yhdistelmässä. Heidän instrumenttinsa, kornetti, oli erityisen vaikutusvaltainen. Sitä kutsutaan kiinalaiseksi kornetiksi. Espanjaksi sitä kutsutaan “cornetín chino”.

Eri tyylejä

Olemme omistaneet paljon aikaa kuubalaiselle kansanmusiikille. Koska se on perusmateriaali, sitä kehitetään edelleen. Mutta siitä on syntynyt useita hienoja tyylejä. Jokainen ansaitsee yhtä paljon huomiota. Näitä ovat Guaraja, Musica Kampesina, Danzon, Charanga (nämä ovat Kuuban haitilaisia), Changuí, Son, Batá ja Yuka sekä muun muassa Rumba. Mutta puhumme siitä toisessa artikkelissa.

Tavallinen sivukatu pääkaupungissa

kuubalainen musiikki jokapäiväinen havana

Klassinen auto ja vaunu

kuubalainen musiikki havana kadut oldtimer carriage

Perinne ja ilo

kuubalaisen musiikin muusikoiden katu

Vanhan kitaran laulu

kuubalaisen musiikin muusikon kitara

Nuorempi sukupolvi

kuubalaisen musiikin musiikkiryhmä trinidad cuba

Kuubalainen reggaeton

kuubalainen musiikki moderni nuori sukupolvi