Kintsugi – muinaisen japanilaisen murtuneen keramiikan korjaamisen perinteen salaisuus

”Sirpaleet tuovat onnea!” Se voi olla totta, mutta se ei välttämättä tarkoita, että sinun pitäisi heittää pois suosikki rikkoutunut maljakko heti. Koska tämä voidaan tehdä kokonaiseksi. Se voi näyttää vieläkin kauniimmalta kuin ennen. Ja miten? Muinaisen japanilaisen keramiikan korjaustekniikan ansiosta – Kintsugi. Tänään kerromme sinulle, mikä on sen takana ja kuinka voit korjata rikkoutuneet esineet itse käyttämällä tätä perinteistä taidetta.

Kinstsugi – upea korjausmenetelmä Japanista

Korjaa keraaminen maljakko kintsugi -tekniikalla

Mikä on Kintsugi?

Japanissa Kintsugi (japani 金 継 ぎ) tarkoittaa jotain “kultaisia ​​laastareita” – kultaa (“sukulaisia”) ja yhteyttä (“tsugi”). Vanhojen lähetysten mukaan tämä upea keraaminen korjaustekniikka sai alkunsa 1400 -luvulta shogun Ashikaga Yoshimasan aikana.

Sen jälkeen kun hänen suosikkikulhot olivat rikkoutuneet perinteiseen teeseremoniaan, hän lähetti ne Kiinaan kunnostettavaksi. Tulos oli kuitenkin varsin pettymys, ja hallitsijan japanilaiset käsityöläiset ovat vastuussa siitä, että rikkoutuneista kuorista tehdään jotain esteettisesti kaunista. Kintsugi -menetelmä syntyi.

Palat yhdistetään uudelleen ikään kuin kultaisilla saumoilla

kintsugi japanilainen tekniikka keraaminen liimaus

Mikä tekee Kintsugin korjaustekniikasta niin erityisen?

Tämä japanilainen taide ei ole vain korjaamista. Koska sen takana on itse asiassa syvä elämänfilosofia nimeltä Wabi Sabi. Se liittyy oivallukseen, että kauneutta on etsittävä hetkellisestä ja yksinkertaisesta. Japanilaiset löytävät syvemmän merkityksen jopa puutteissa ja arvostavat erityisesti vanhoja ja rikkoutuneita asioita. Siksi, kun tehdään keramiikan tai posliinin Kintsugi -korjausta, yritetään olla piilottamatta katkaisukohtia, vaan päinvastoin, korostaa niitä. Tämä tehdään erityisellä japanilaisella urushi -lakalla. Lisää kulta- tai hopeajauhe ja liimaa keraamiset kappaleet takaisin yhteen. Niin kutsutut maisemat keshiki, jotka ovat todellisia jälkiä korjauksesta, antavat palautetulle esineelle ainutlaatuisen auran ja muuttavat sen ainutlaatuiseksi näytteeksi. Tällä tavalla rikkoutuneella on paljon suurempi esteettinen arvo.

Kintsugin juuret ovat zen -buddhalaisuudessa

posliinin korjauskeramiikan liimaaminen kintsugilla

Kuinka voit tehdä kintsugin itse?

Perinteisesti perinteinen menetelmä on melko monimutkainen ja kestää näin ollen kauan. Ei ole turhaa, että Japanissa on erityiskouluja ja työpajoja, jotka käsittelevät tätä. Mutta jos haluat itse nauttia Kintsugista ja hengittää uutta elämää rikkoutuneisiin keraami- tai posliiniesineisiin, voit kokeilla sitä. Verkossa on monia hyvin varustettuja käsityöliikkeitä sekä tätä tarkoitusta varten valmistettuja Kintsugi-korjaussarjoja. Niissä ei ole perinteisiä materiaaleja, mutta ne ovat vain intohimoisten harrastajien asia. Kalliimmissa versioissa käytetään innovatiivista Kintsugi -lakkaa, joka kuivuu paljon nopeammin kuin perinteinen. Halvemmat sarjat on yleensä suunniteltu erityisellä posliiniliimalla tai ns. Epoksiliimalla. Tämä sisältää myös pakollisen kultapigmentin tai kultajauheen, joka lisätään liimaan ja sekoitetaan sen kanssa.

Voit myös valita hopean tai messingin

tee ohjeet kintsugille itse

Jos työskentelet tällaisen korjaussarjan kanssa, noudata pakkauksessa olevia käyttöohjeita erittäin huolellisesti. Älä unohda peittää työtasoa riittävästi sanomalehdellä tai nailonilla ennen työprosessin aloittamista. Voit myös laittaa ohuet käsineet suojaamaan ihoasi liimalta. Ylimääräiset liimajäämät voidaan pyyhkiä varovasti pois puuvillapyyhkeillä tai pienillä kankaalla, jotka on kostutettu kynsilakanpoistoaineella ennen kuivaamista.

Kullattu liima levitetään rikkoutuneille reunoille hienolla harjalla tai puisella tikulla

kintsugi japanilainen perinne keraaminen korjaus

Kun posliini on täysin kuiva, sitä pidetään yleensä elintarviketurvallisena. Joten voit juoda herkullista teetä tai kahvia liimatussa mukissa. Palautetuilla kappaleilla ei kuitenkaan ole paikkaa astianpesukoneessa tai mikroaaltouunissa.

Lyhyt kuvaopas Kintsugi -korjaukseesi

kintsugi kreamik -liiman ohjeet

Anna suosikkimaljakoillesi, kupeille, lautasille tai kulhoille toinen mahdollisuus. Sano selvä ”ei” yhteiskuntamme heitetylle mentaliteetille ja uppoudu Kintsugin meille opettamaan elämän syvään arvostamiseen!

Joskus kauneutta löytyy myös puutteista

kulta lakka tekniikka keraaminen korjaus kinsugi

Todellisia ainutlaatuisia esineitä, jotka on luotu kultaisilla saumoilla

keraaminen korjaus kultalakka kinsugi japanilainen tekniikka

Maisemia, jotka kertovat tarinoita

kintsugi halkeilevan keramiikan korjaamiseen

taiteellinen korjaustekniikka keraaminen kinsugi

Kaunis keramiikka on liian hyvää heitettäväksi pois

japanilainen perinne keraaminen korjaus kintsugi

Rajapisteet ovat usein aitoja kultakuoppia

kinsugi japanilainen keramiikan korjaustekniikka

  Kintsugin avulla teeseremonian kulho on entistä arvokkaampi     

matcha keraamisten kulhojen korjaus kintsugi technik

Mutta voit myös päivittää taitavasti koko teesarjasi

teesetti potin mukit kintsugi

Tämä-kaunis-japanilainen-keramiikan kiinnitystaide-opettaa meille evankeliumin totuuden-660x330

Entä ainutlaatuinen kynsien muotoilu, jossa on Kintsugi -ilme?

f44d163cedbfdb04d9fc78cfafada022