Paperileikkaus luonnon innoittamana nykytaiteena

siluetti kanto siili

Tiedätkö mitään paperin leikkaamisesta??

Tänään meillä on onnistunut 3 in 1 -yhdistelmä sinulle. Muinainen kiinalainen taide, uusin digitaalitekniikka ja luonto yhdistyvät jatkuvasti kehittyvään projektiin. Taiteilija Nikolai Tolstyh valokuvaa paperileikattuja malleja upealla taustalla. Tässä tapauksessa luonnollinen tausta toimii paitsi inspiraationa myös hänen kuviensa visuaalisena sisällönä.

Vihreä sammal, juuri pudonneet syksyn lehdet, värikkäät kukat, haalistuneet kannot tai pehmeä ruoho – kaikki sopii. Sinulla on vain oltava oikea silmä siihen.

Suloinen kettu vanhasta kullasta

Paperileikatut syksyn lehdet kettu

Mutta miten paperin leikkaus tuli meille? Tämä muinainen taide on peräisin Pohjois -Kiinasta ja sitä pidetään yhtenä alueen vanhimmista kansantaiteista. Paperinleikkaus mainittiin ensimmäisen kerran 6. vuosisadalla ja on kehittynyt Song- ja Tang -dynastioiden aikana. 9. vuosisadalla paperin leikkaus oli jo tunnettu ja erittäin suosittu Länsi -Aasiassa ja 1500 -luvulla Ottomaanien valtakunnassa. Vasta 1600 -luvulla tällainen taide tuotiin Eurooppaan. Saksassa siluetista tuli kuitenkin suosittu paljon myöhemmin, varsinkin 1800 -luvulla Goethen aikakauden kulttuurissa.

Ylpeä uros on valmis uimaan

siluetti luonto peura sammal

Paperin leikkaamiseen on kaksi vaihtoehtoa. Leikkaa joko auki taitettu paperiarkki (klassinen siluetti) tai taitettu paperi. Toinen tapaus käsittää ns. Taittoleikkaustekniikan, jolla saadaan yksi tai useampi aksiaalisesti symmetrinen kuva.

Nikolai Tolstyh käytti ensimmäistä leikkaustekniikkaa täällä. Mutta hänen mielikuvituksensa ja luonnon ihastumisensa ansiosta hän on onnistuneesti rakentanut ja saavuttanut huomattavan syvyyden paperieläimillään. Hän ei leiki pelkästään väreillä, vaan myös katsojan herättämällä helpotuksella ja tunteilla. Tällä tavalla taiteilija antaa paperieläimilleen enemmän elämää ja ainutlaatuisuutta. Koristekaali antaa perhoselle upeita violetteja ja vihreitä raitoja, pieni lisko koristaa itsensä marigoldin iloisilla sävyillä ja siro flamingo loistaa kauniilla violetilla kukilla.

Upea syksyinen vaikutelma perhosella

Paperileikatut syksyn kukat koristeellinen kaali perhonen

 Tarpeeksi kerrottu. Katso vain näitä upeita kuvia ja anna itsesi olla vakuuttunut. Pidä hauskaa yllättyneenä!

Kuka olisi uskonut niin? 

Paperi leikattu keltainen oranssi opiskelija kukkia lisko

Siro ja tyylikäs violetti

Paperileikattu malli flamingo violetit kukat

Maanläheinen ja nöyrä ruoho ja lehdet

Paperileikattu ruoho jättää rotan mallin

Hiljaisuudessa on voimaa

siluetti ruoho kenttä luonto karhu

Pieni eksoottinen syntyy

Paperilla leikatut violetit kukat lintu kolibri

Mitä tekemistä puukannulla on ankanpoikanen kanssa??

siluetti volage kanto ankka

Suloinen orava syksyllä

Paperileikattu malli orava punaiset syksyn lehdet

Tee kirahveja kuten marigolds?

Paperi leikattu malli kirahvi opiskelija kukkia

Herkkä ja kiekko-ohut kuin sudenkorennan siivet

Paperileikattu malli sudenkorento kenttä kukkia valkoisia kukkia

Nopea ja päättäväinen kuin puuma

Paperin leikkaus malli puma saniainen