Suudelma Klimt – rakkauden ylistys

Klimt suudelma kuva

Klimt suudelma ja kaipuu

“Suudelma” on yksi kuuluisimmista jugend -teoksista ja Gustav Klimtin tunnetuin maalaus. Alkuperäinen kuva on tällä hetkellä Itävallan galleriassa Belverdere.

Suudelma on neliömäinen maalaus (180 cm x 180 cm), joka on luotu vuosina 1908-1909 ja jota taidehistoria kuvaa taiteilijan “kultaiseksi vaiheeksi”.

Tämän ajan maalausten suosio liittyy kultapronssin käyttöön. Bysanttilainen maalaus, jonka Klimt itse tutustui Ravennan matkalle, toimii mallina.

Wienin bösendorfer Stadtsalon on ylpeä voidessaan näyttää Klimt -flyygelin

Klimt suudelma pahojen kylien malli

Materiaalit ja värit herättävät maagisia ja uskonnollisia yhdistyksiä. Rikas koriste viittaa myös aineelliseen ja hengelliseen rikkauteen. Nämä ovat muuten jugendin selkeitä piirteitä.

Alkuperähistoria

Kuvasta syntyi useita tarinoita. Tunnetuin on, että kuvan keskellä olevat kaksi rakastajaa, Klimt ja hänen rakastajansa Emilie, ovat.

Suudelma Klimtilta, jota edustaa syyrialainen katutaiteilija

Klimt the Kiss Syyrian katutaide

Kultainen aihe matkapuhelimen kotelona

Klimt suudelma

Toinen tarina kertoo, että Klimt sai tilauksen kreiviltä. Kreivi oli rakastunut odottavaan rouvaan, jonka muotokuvaa hän kantoi kaulakorun riipuksessa. Hänen toiveensa oli, että Klimt kuvaisi kuvattua rouvaa suutelevaa naista. Gustav Klimt täytti käskynsä ja siten myös kreivin toiveen. Yksi kysymys oli epäselvä: miksi rakastajat eivät todellakaan suudella? Klimt väitti haluavansa ilmaista halun, tunnelman ja ilmapiirin juuri ennen suudelmaa. Värisevä arkuus, josta suudelma muuttuu rakkauden ja intohimon yhdistykseksi.

Klimtin suudelma on symboli uskosta ikuiseen rakkauteen

Klimt suudelmakakku

Yli 100 vuotta vanhaa maalausta arvostavat erityisesti nuoretKlimt suudelma työpaikalla

Katkelmana tai kokonaisena kuvana – Klimtin suudelma on aina tunnistettavissa

Klimt suudella espanjan seinää

Klimt paljasti myöhemmin läheisille ystävilleen, että tehtävänsä aikana hän rakastui trailerin naiseen, minkä vuoksi hän kuvaili suudelmaa kaipauksena.

merkitys

Suudelma on kuva, joka edustaa nautinnon ikuista hetkeä. Kuva on luultavasti ilmentymä miehen ja naisen välisestä ikuisesta rakkaudesta.

Klimt the Kiss on myös iloinen merkittävästä menestyksestä tänään. Kahden rakastajan muotokuva ja kuolematon rakkaus on ensisijainen aihe positiivisen karismansa vuoksi.

Nykyään näet kuvan aiheen erilaisissa lisävarusteissa 

Suudelma Klimt oli hieno

Et koskaan kyllästy katsomaan tätä muotojen ja värien yhdistelmää

Klimt suukkopussi

Gustav Klimtin suudelma heijastaa jugendin vakaumuksia ja arvoja

Klimt suudelma tatuointi