DIY -adventtispiraali – tietoinen vaihtoehto adventtikalenterille

Mietiskelevä adventtiaika alkaa jälleen noin kolmen päivän kuluttua. Sen pitäisi tuoda meille hiljaisuutta ja iloa ja saada meidät tunnelmaan jouluaattona. Mutta me usein unohdamme tämän suurenmoisen festivaalin alkuperäisen merkityksen, ja mietiskelyn sijasta olemme ennen kaikkea viimeiset neljä viikkoa ennen joulua kiireisessä joulun edeltävässä stressissä. Kaikki tehtävät odottavat meitä. Tärkeistä päivämääristä ei ole vielä sovittu. Sopivat joululahjat on löydettävä. Tervehdyskortteja ystäville ja sukulaisille ei ole vielä lähetetty. Ja haluatko tehdä käsitöitä tai leipoa jotain rauhassa lasten kanssa? … Ei ihme, että käytät usein perinteisiä adventtikalentereita, jotka ovat täynnä makeisia. Mutta entä jotain poikkeuksellista tänä vuonna? Esimerkiksi DIY -adventtispiraalilla. Tämä voi korvata sekä adventtikalenterin että adventtiseppeleen tai täydentää sitä alkuperäisellä tavalla.

Luo adventtispiraali kynttilöillä

joulu lapsi joulukoristeita adventti kierre

Adventtispiraalin symboliikka

Spiraalilla on yleensä universaali symbolinen voima, ja sitä on kunnioitettu monissa kulttuureissa, uskonnoissa ja opetuksissa tuhansien vuosien ajan. Se symboloi hengellistä kehitystä ja meditaatiota, hengittämistä sisään ja ulos, kuolemaa ja ylösnousemusta, iankaikkista elämää, uusia alkuja ja uutta syntymää. Spiraalin arkaainen muoto löytyy myös kaikkialta luonnosta ja koko maailmankaikkeudesta – kuorista ja etanoista tornadoihin ja tornadoihin tähtisumuihin ja galakseihin.

Adventtispiraali, joka tunnetaan myös nimellä valospiraali, tulee todennäköisesti kelttiläisestä tavasta, jolla talvipäivänseisausta vietettiin tuolloin. Erityistä rituaalia käytettiin palvomaan valoa, joka syntyy uudelleen ja alkaa kasvaa uudelleen vuoden pisin yön jälkeen. Adventtiin sovitettuna spiraalin keskipiste symboloi Kristuksen syntymää ja valoa, jonka hän tuo maailmaan.

Tee huovasta luova adventtispiraali

alkuperäinen adventtispiraali puusta ja joulusänky

Ei ole turhaa, että valo- tai adventtispiraali on ollut suosittu leikkirituaali lukuisissa Waldorf -päiväkodeissa ja perheissä jo vuosia. Koska painopiste ei ole asioissa, vaan yhdessä vietetyssä ajassa, oppimisessa ja kiitollisuudessa. Voit sytyttää yhden adventtispiraalin 25 kynttilästä joka päivä ensimmäisestä adventista jouluun tai vaihtoehtoisesti asettaa kauniin esineen johonkin onteloon ja antaa vain yhden kynttilän palaa keskellä. Tähän sopivat koristeelliset tähdet, marmorit, jalokivet, tammenterhot jne. Kaikki viihtyvät ja viettävät todella rauhallista aikaa yhdessä.

Tee itse adventtispiraali suola taikinasta

Tinker suolaisen taikinan adventtispiraalin kanssa teevaloilla

Tarvittavat materiaalit:

  • suolaista taikinaa
  • Teevalot tai kartiomaiset kynttilät
  • Lokero tai levy
  • Lehdet tai kuusenvihreä (oikea tai väärennetty)
  • Väri, valinnainen

Ja näin tehdään:

1. vaihe: Ensin sinun on valmistettava suolataikina. tässä löydä resepti.

2. vaihe: Kun olet sekoittanut ainekset ja suolataikina on sopivan sakeaa, rullaa se pitkäksi, paksuksi viivaksi.

3. vaihe: Sinun on varmistettava, että jonosi on tarpeeksi pitkä! Muista, mihin aiot laittaa IUD: n. Ehkä sinulla on mukava tarjotin tai yksinkertainen levy, jota haluat käyttää siihen. Joka tapauksessa sinun on käytettävä riittävän suurta mattoa. Paina lämpökynttilää kevyesti suolataikinaan 25 kertaa, jotta 25 viiltoa jäävät hieman toisistaan. Voit tasoittaa kelaasi hieman lisätäksesi pituutta.

Pitkät kartiomaiset kynttilät näyttävät hyvältä myös adventtispiraalissa

näpyttele adventtispiraali suola taikinasta

4. vaihe: Kun kierteesi on halutun pituinen ja tasainen, aseta se varovasti pizzavuokaan (tai sopivalle leivinpaperille) ja paista reseptin mukaan. Jos suola taikina on melko paksu, sen paistaminen voi kestää hieman kauemmin, mutta pidä silmällä suolataikinaa, jotta se ei pala!

5. vaihe: Anna kelan jäähtyä kokonaan. Heti kun se on jäähtynyt, voit harjata sen pois tai jättää sen sellaisenaan.

Kuudes vaihe: Aseta adventtikierukka tarjottimelle tai lautaselle ja lisää kynttilöitä jokaiseen sisennettyyn tilaan. Koristele tarjotin halutessasi aidoilla tai keinotekoisilla lehdillä tai kuusenvihreällä. saattaa loppuun!

Seitsemäs vaihe: Sytytä yksi kynttilä päivässä 1. joulukuuta alkaen. Tämä on täydellinen aika pitää adventin lukemia tai laulaa kappaleita yksin tai perheen kanssa. Kuitenkin haluat sen olevan!

Kristilliset jouluhahmot ovat myös erittäin sopiva idea

diy adventti kierre, jossa on teekynttilät

Tunnelmallista adventtispiraalia ei voida valmistaa vain suolataikinasta. Myös Fimo, kylmä posliini, luova betoni, puu ja huopa sopivat tähän ihanteellisesti. Anna itsesi inspiroitua muista alla olevista DIY-ideoista ja luo erityinen kierre, joka tekee joulua edeltävästä ajastasi entistä mietiskelevämmän.

Toivotamme rauhallista ja iloista adventtiaikaa!

näpyttele adventtispiraali suola taikinasta adventtikruunu koristaa puinen adventtikierukka

Lisää tietoisuutta Saskian adventtispiraalin avulla ihana matka

Tee oma adventtispiraali suola taikinasta

tee itsellesi adventtikalenteri adventtispiraali

tee itse adventtispiraali puusta

adventtispiraali, joka on tehty huopasta tähtien kanssa