Kahvitahrojen poistaminen: vinkkejä vaatteisiin ja mattoihin

Yksi aamun suurimmista iloista monille on kaunis, tuoksuva kahvi. Tuntuuko sinusta samalta? Mutta tässä vaiheessa useimmat meistä eivät vieläkään ole todella hereillä ja valppaina. Suurimman osan ajasta meidän on myös kiirehdittävä ja mentävä töihin. Näissä olosuhteissa on sanomattakin selvää, että pieniä tai suuria virheitä voi tapahtua. Olet todennäköisesti kaatanut kahvisi valkoiselle puserollesi, paidallesi tai matollesi. Kaikki on puoliksi huonoa, jos tiedät miten toimia tämän asian suhteen. Sinun on vaihdettava paitasi, tai et voi pukea sitä päälle tulevaa työpäivää tai tiettyä tilaisuutta varten. Mutta voimme opettaa sinulle, kuinka poistaa kahvitahrat vihjeillämme. Tällä tavalla voit laittaa tahraton vaatteesi eri tilaisuuteen.

Tämä kaunis paita voidaan pestä kylmällä vedellä ja pukea uudelleen päälle

poista vanhat kahvi tahrat kotiin korjaustoimenpiteitä diy ideoita

Nopeat toimet kylmällä vedellä kahvin tahran poistamiseksi

Voit poistaa tuoreet kahvitahrat melko helposti. Toimi kuitenkin nopeasti, ja kylmä vesi voi riittää ratkaisemaan ongelman. Jos se on paita, pusero, pusero tai muu vaate, voit pitää sitä kylmän juoksevan veden alla.

Jos kahvitahra on täysin tuoretta, se voi poistua nopeasti. Jätä kangas sitten kylmään, raikkaaseen veteen noin 15 minuutiksi. Jos tahra on ollut siellä pitkään, liota sitä vedessä noin viisi minuuttia ja käsittele se sitten erityisellä tahranpoistoaineella.

Ei paniikkia! Voit poistaa tuoreet kahvitahrat erittäin helposti

puhdas paita poista kahvitahrat

Käytä etikkaa

Voit poistaa kahvitahrat onnistuneesti käyttämällä omenaviinietikkaa. Sekoita tämä suhteessa 1: 1 pesujauheeseen, levitä tämä seos vaurioituneelle alueelle muutaman minuutin ajan ja huuhtele sitten kylmällä vedellä. Ohuempien kankaiden tapauksessa on suositeltavaa ensin kokeilla tämän aineen vaikutusta sisäpuolelle. Tällä tavalla voit tarkistaa, ettei kangas värjää. Lopuksi huuhtele kylmällä vedellä. Jos tahrat ovat suurempia, sekoita etikka ja pesujauhe suhteessa 3: 1.

Kahvitahrat voidaan pyyhkiä onnistuneesti pois myös kevyimmistä tekstiileistä 

kahvikupin valkoinen kangas poistaa kahvitahrat

Poista kahvitahrat oluella

Olut on täydellinen lääke mattojen ja muiden karkeiden tekstiilien kahvitahroihin. Jos nämä eivät ole liian itsepäisiä, sinun tulee käsitellä tahra erityisellä harjalla. Tietenkin sinun on oltava varovainen, ettet vahingoita kangasta hankauksen aikana. Siksi sinun on puhdistettava vaurioitunut alue vedellä ja pesuaineella.

Kahvin nauttiminen on monen suurin ilo! Mutta valmistaudu myös tahroihin!

kahvi terve poistaa kahvitahrat

Poista kahvitahrat – suola

Suola on toinen keino, jolla voit poistaa kahvitahran. Kaada suolaa selälle ja hankaa sitten varovasti. Jos tahra ei häviä heti, harkitse etikan lisäämistä ja hankauksen jatkamista. Suolan ja etikan suhteen tulee olla noin 1: 1. Muuten, voit myös poistaa punaviinitahrat samalla tavalla.

Voit käyttää suolaa ja etikkaa kahvin ja muiden tahrojen poistamiseen matosta 

poista kahvitahrat poista kahvitahrat matoista

leivinjauhe

Voit myös käyttää ruokasoodaa, jos haluat poistaa kahvitahrat. Sinun pitäisi vain ripotella tämä runsaasti tahraan ja antaa sen vaikuttaa. Tämä menettely on erittäin tehokas erityisesti tuoreiden tahrojen kanssa. Ruokasooda imee lian ja sen jälkeen sinun on vain imettävä kaikki pois. Pyyhi se sitten pois kylmällä vedellä.

Puhdas pöytäliina kahvitahran jälkeen? Ei hätää – se onnistuu!

kahvitahra poista kuppi kahvia

Kivennäisvesi

Kivennäisvesi on jopa tehokkaampi kuin vesijohtovesi tuoreiden kahvitahrojen poistamiseen. Sinun pitäisi vain pestä tahra suurella määrällä sitä. Tätä menetelmää suositellaan erityisesti herkille kankaille, koska niiden laatu säilyy.

Valitse sopivat puhdistusaineet, jotta kangas ei värjää

poista kahvitahrat puhdas matto

Kasvopyyhkeet

Kasvokudokset sisältävät ainesosia, jotka mahdollistavat hellävaraisen puhdistuksen. Ne voivat poistaa meikin ja pölyn kasvoiltamme säilyttäen samalla ihon kauneuden. Juuri sitä tarvitset tekstiilien ja kankaiden puhdistamiseen. Joten voit menestyksekkäästi käyttää kasvopyyhkeitä kahvitahrojen poistamiseen. Sinun tarvitsee vain hieroa sitä varovasti sen kanssa.

Poista kahvitahrat - hyviä ideoita puhdistukseen

Pesuvinkkejä

Tietenkin on myös useita hyviä pesuaineita, jotka auttavat poistamaan jopa vanhat ja itsepäiset kahvitahrat. On kuitenkin parempi, jos esikäsittelet tahran jollakin ensin mainituista kotihoidoista. Silloin menestys taataan hyvällä pesuaineella.

Älä pelkää kahvitahroja! 

poista kahvitahrat poista nesteet

Tietysti myös materiaalityyppi on erittäin tärkeä. Sinun on löydettävä tahranpoistomenetelmä, joka toimii sen kanssa. On tärkeää, että et käytä liian voimakkaita aineita, jotka voivat vahingoittaa tekstuuria. Varotoimenpiteenä tee tutkimusta ennen kuin teet mitään. Lisäksi voit joskus kokeilla vastaavaa hoitoa selässä tai piilotetussa kulmassa. Näin voit olla varma, että kangas ei vahingoitu. Ole erityisen varovainen, kun valitset harjoja, joilla kuorii mattojen vaurioituneita alueita.

Viimeinen vinkki: herää vähän aikaisemmin, vie aikaa kahvin juomiseen, välttää stressiä, sikäli kuin se riippuu sinusta! Näin toimit tietoisemmin, nautit kahvista intensiivisemmin ja epämiellyttäviä tapauksia tulee vähemmän!

Jos se tapahtuu, tiedät mitä tehdä!

Tietenkin vanhoja kahvitahroja on vaikeampi poistaa 

ideoita kahvin tahranpoistoon kodin siivoukseen

On monia hyviä tapoja poistaa kahvitahrat

poista kahvitahrat ja puhdista matto

Vaikka pesit kankaat, voit ensin käsitellä niitä kotitehoilla

puhdista puhtaalla vedellä kahvitahrojen poistamiseksi

Säädä kotihoitojen määrää tahran koon perusteella!

nopeat kotitalousvinkit poistavat kahvitahrat

Sinun ei tarvitse heittää pois kauniita pöytäliinoja kahvitahran jälkeen!

kankaiden puhdistusideoita kahvitahrojen poistamiseen

Lue jälleen vinkkimme kuinka säästät kauniit vaatteesi ja pöytäliinasi kahvitahroilta! He auttavat sinua uudestaan ​​ja uudestaan!

elävät ideat poistavat kahvitahrat kotitalousvinkkejä