Kestävää pääsiäistä: näiden vinkkien ja ideoiden avulla juhlia on vielä hauskempaa!

Orgaaninen, oikeudenmukainen ja jätteetön – termit, jotka ovat jo kaikkien huulilla, suojelevat ympäristöä ja takaavat enemmän sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Jos haluat viettää kestävää pääsiäistä tänä vuonna, sinun on pidettävä siitä kiinni. Tällä tavoin et ainoastaan ​​vähennä ekologista jalanjälkeäsi, vaan myös myötävaikutat parempaan tulevaisuuteen puhtaalla omantunnolla. Seuraavilla riveillä opit lisää siitä, mitä kannattaa varoa. Löydät myös hyviä, käytännöllisiä vinkkejä ja paljon hienoja sisustus- ja käsityöideoita, jotka ovat luovia ja kestäviä.

Kestävää pääsiäistä ja paljon käsitöitä

kestävä pääsiäismunien koristelu paperista

Osta luomumunia kestävälle pääsiäiselle

Pysy kaukana merkitsemättömistä, kovasti keitetyistä munista supermarketissa! Useimmissa tapauksissa ne tulevat häkkien hallinnasta tai pikemminkin niin sanotusta pienryhmähallinnasta. Tämä asenne on melko epäoikeudenmukainen ja erittäin ahdistava eläimille. Siksi kiinnitä huomiota munien merkintöihin supermarketissa.

Numero 0 tarkoittaa luomuviljelyä ja 1 vapaata maataloutta. Nämä ovat myös parhaita vaihtoehtoja, jotka takaavat paremmat olosuhteet kanoille ja terveemmät munat. On parempi ostaa luomuliikkeistä tai alueellisilta viljelijöiden markkinoilta.

Luomulaatu on terveellisempää ja maistuu paremmalta

Pääsiäismunat päivänkakkara tehdä omia pääsiäiskoristeita

Pääsiäismunat värjäävät eri tavalla

Miksi ostaa perinteisiä munanvärejä? On olemassa monia luonnollisia ja elintarvikkeita, jotka värjäävät pääsiäismunia, kuten kurkuma, punajuuri, sipulinkuoret, porkkanat, kahvinpurut, pinaatti jne. silti super hieno ja hienovarainen. Pääsiäismunasi ovat edelleen tunnelmallisia ja miellyttävät varmasti kaikkia.

Väritä omat puristisesti kauniit pääsiäismunasi

munien värjäys kestävä pääsiäinen

Sipulikuoret antavat herkän ruskean värin

munat väriaine sipulit kestävä pääsiäinen

Reilua suklaata pääsiäiseksi

Perinteiset suklaamunat ja pääsiäispuput sisältävät valitettavasti usein ongelmallista palmuöljyä, eivätkä ne siksi ole osa kestävää pääsiäistä. Miljoonia hehtaaria sademetsää raivataan niiden tuottamiseksi. Myös kaakao tulee usein viljelmiltä, ​​joilla on epäoikeudenmukaiset työolot ja kyseenalaiset ekologiset olosuhteet. Siksi on aina kiinnitettävä huomiota pakkauksen sinetöintiin ja annettava etusija luonnonmukaiselle ja reilun kaupan pääsiäispupulle ja suklaamunille. Olisi vielä parempi, jos nämä olisivat vegaanisia. Sitten voit olla varma, ettei eläimiä kohdella julmasti.

Messu maistuu myös paremmalta!

kestävä pääsiäinen suklaamunat pääsiäismunat oikeudenmukainen orgaaninen

Osta enemmän oikeutta kehitysmaiden pienviljelijöille

kestävä pääsiäinen reilun kaupan kaakao

Valmista pääsiäismakeiset itse

Kotitekoiset makeiset tarjoavat pääsiäisenä terveellistä ja ympäristöystävällistä lajiketta. Entä esimerkiksi terveellisistä ainesosista valmistetut herkulliset energiapallot? Voit valmistaa nämä eri muodoissa ja koristella kuivatulla kookos-, kaakao- tai seesaminsiemenellä. Se on melko yksinkertainen ja erittäin tehokas. Kokeile. Tässä resepti!

Anna luovuutesi vallata mielesi ja kehosi

Valmista kestäviä pääsiäisenergiapalloja

Mietitään kestäviä pääsiäislahjoja

Anna ennen kaikkea käytännön lahjoja tai lahjoja, joita voit syödä tai juoda. Tarpeettomat kertoimet ja päät eivät ole kestäviä, ne aiheuttavat pientä jännitystä ja ylimääräistä roskaa ympäristölle. Parempi mennä paikalliseen pakkaamattomaan myymälään tai tehdä jotain alkuperäistä itse. Alla annamme sinulle mielikuvituksellisia ideoita sen tekemiseen.

Mitä luonnollisempi ja yksinkertaisempi, sitä kestävämpi

Pääsiäiskori tekee kestävän pääsiäisen itse

Kestäviä pääsiäisen käsitöitä

Pääsiäinen on käsityön aikaa. Vanhat juustolaatikot, muurauspurkit, munapakkaukset ja hedelmälaatikot voidaan helposti muuttaa pääsiäiskoriksi. Tarvitset vain muutamia lisämateriaaleja, kuten vettä tai akryylimaalia, lankaa, pahvia, liimaa ja sakset. Tyhjät wc -paperirullat ja munankuoret ovat myös uskollisia auttajia ja tietysti myös erittäin ympäristöystävällisiä. Kierrätys on erittäin trendikästä ja tulee jatkossakin olemaan ehtymätön luovuuden lähde.

Tee pieni pääsiäispupu kori silputusta paperista 

pääsiäispupu pääsiäiskori silputtu paperi kestävä pääsiäinen

Pääsiäispuput lasten kanssa

Pääsiäispuput tekevät vessapaperirullista kestävän pääsiäisen

Hauskoja pääsiäismunan uroksia tuoreille ituille

hauskoja pääsiäismunia itää kestäviä pääsiäisideoita

Pääsiäisbrunssi ja pääsiäisateria

Ja entä pääsiäisjuhla? Brunssin ja yleensä ruoan suhteen on yhtä paljon tehtävää ja kestävän pääsiäisen varmistaminen. Kausiluonteiset ja alueelliset vihannekset ovat täällä suureksi avuksi. Pinaatti, retiisit, raparperi, lampaan salaatti ja sienet sekä luonnonvarainen valkosipuli, kylkiluut ja voikukka ovat kaikkien saatavilla tässä maassa keväällä.

Jos valitset kalan, sinun on varmistettava, että tavaroiden sinetti ja alkuperä ovat riittävät. Paras valinta olisi tällöin karppi ja monni, joita voidaan kalastaa runsaasti paikallisissa makeanveden vesissä. Toisaalta viljeltyä lohta ei suositella, koska sen viljelyyn liittyy liikaa energiaa. Päällä Kalaluettelo WWF: ltä löydät yksityiskohtaista tietoa monista muista kalalajeista.

Mitä tulee pääsiäislampaan, niin tee se ilman sitä tai osta ehdottomasti vain luomumarkkinoilta tai luomutiloilta.

Jos mahdollista, noudata kestävän pääsiäisen vinkkejämme ja suojele siten ympäristöä ja lompakkoasi. Keskity vähemmän asioihin ja enemmän seurusteluun.

Tässä mielessä hyvää pääsiäistä ja juhlia kauniisti!

kestävä pääsiäismunan värjäys luonnollisilla materiaaleilla

Valmista herkullinen pääsiäiskakku itse

Valmista kestävä pääsiäinen pääsiäiskakku

Paista alkuperäiset pääsiäispuput

Pääsiäismakeiset leipovat pupukeksejä

Luo minikukkaruukkuja värillisistä munankuorista

Munankuorten orvokin pääsiäiskoristeet tekevät itse

Tietenkin voit tehdä sen myös ilman väriä

kestävä pääsiäinen koristamaan pääsiäismunia

Tai tuoreiden yrttien ja kukkien kanssa

kestäviä pääsiäismunia yrteillä

Tee söpö pääsiäispupu paperilautasista

Pääsiäinen käsitöitä lasten kanssa kestävä pääsiäinen

Pääsiäinen käsitöitä lasten kanssa Pääsiäiskoristeet paperilautasilla

Betoniset pääsiäismunat ovat erinomainen käsityöidea juhliin

kestävä pääsiäisbetonikoriste tee itse pääsiäismunia

Viiriäisen munat ja sammal sopivat täydellisesti tuoreiden kukkien kanssa

kestävä pääsiäispöydän koristelu tuoreet kukat viiriäisen munat sammal

Freesiat ja tulppaanit ovat tämän kauden suosikkeja

tee kestäviä pääsiäispöytäkoristeita pääsiäiseksi itse

Suunnittele pääsiäispöytäkoristeesi kestävällä tavalla ja kiinnittäen huomiota yksityiskohtiin

tee itse kestäviä pöytäkoristeita pääsiäiseksi  kestävä pääsiäiskoriste tee itse pääsiäismunat    tehdä kestäviä pääsiäiskoristeita    kestävät pääsiäismunat olkipöydän koristeet tee itse    kestävä pääsiäinen vintage pöytäkoriste posliinikuppi

kestävät pöytäkoristeet leipovat pääsiäiskakkuja  luonnolliset pöytäkoristeet pääsiäismunat eukalyptuslehdet  Pääsiäiskäsityöt lasten kanssa kestäviä käsityöideoita huovalla  Pääsiäiskoristeet tekevät pöytäkoristeita itse

pääsiäismunat kevään oksat sammalpöydän koristeet pääsiäiseksi     Pääsiäisen seppele tee itse pääsiäismunan oksat  kasvit munankuoret tekevät pääsiäiskoristeet itse

puristinen pääsiäiskoristepöydän koristelu olki pääsiäismunat

puristiset pöytäkoristeet kestävä pääsiäinen narsissit pääsiäismunat

pöytäkoristeet pääsiäinen tulppaanikangas lautasliinat

pääsiäispöydän koristelu luonnonmateriaaleilla

vintage -pääsiäiskoristeet tekevät kestävän pääsiäisen itse

viiriäisen munat kestävät pääsiäisvinkit tee pääsiäiskoristeet itse

diy pöytäkoristeet pääsiäinen