Kuinka löytää oikea itsepalvelutyöpaja – vinkkimme

Tee-se-itse-elämäntapa on verkkosivustomme pääaihe. Tämä artikkeli käsittelee autojen korjauksia, koska itse tekeminen on mahdollisimman mahdollista eikä monien pienien korjausten yhteydessä ole niin vaikeaa kuin luulisi. Siksi oikealla ohjauksella ja omatoimityöpajalla voit säästää paljon rahaa. Voit myös tarkistaa autosi useammin ja pitää sen hyvässä kunnossa. Tämä on erittäin tärkeää, koska viime kädessä kyse on turvallisuudestasi! Tässä on vinkkimme.

Automekaanikko korjaamassa autoa

Suorita pienet korjaukset autolle itsepalvelutyöpajassa

On tärkeitä korjauksia, jotka on parasta jättää korjaamon ammattitaitoisille työntekijöille. Emme esimerkiksi suosittele, ettet korjaa jarruja itse tai huolehdi pakokaasusta. Toisin sanoen: Parempi välttää turvallisuuteen liittyvät osat.

Kuitenkin hieman kokemusta ja oikeaa ohjausta käyttämällä voit tehdä paljon pieniä töitä itse.

Takaluukun vaimennin on hyvä esimerkki tästä, koska löydät hyviä ohjeita Internetistä hänen muutokseensa. Et tarvitse liikaa työkaluja tähän. Uraruuvimeisseli ja mahdollisesti puupalkit tai muut työkalut riittävät pitämään takaluukun pystyasennossa.

loistava auto-omatoimityöpaja

Vaihda öljyt itse

Toinen yleinen korjaus, jonka voit käytännössä aina tehdä itse hyvässä itsepalvelutyöpajassa, on öljyn vaihtaminen ja lisääminen. Mittatikun avulla voit aina tarkistaa, että öljyä on riittävästi. Anna itsesi tulla esille Internetin ohjeiden tai kokeneen korjaamon työntekijän tai ystävän avulla. Se ei ole suuri haaste ja voit varmasti hallita sen itse. Öljyt vaihdetaan yleensä kerran vuodessa. On suositeltavaa, ettei odota pidempää kuin 15 000 km ajettu matka. Suurin haaste on kerätä käytetty öljy. Sinun on tehtävä se noudattamalla tiukasti sääntöjä. Seuraava askel olisi kaataa uusi moottoriöljy säiliöön. Muista tietysti myös vaihtaa öljynsuodatin.

autoa itseoppaassa

Vaihda renkaat ja suorita vaihteiston suuret korjaukset

Öljyn tai takaluukun pellin vaihto on yleensä jotain, jota ei välttämättä tehdä, mutta se on parempi tehdä itsepalvelutyöpajassa. Siellä on aina oikeat työkalut ja tunnelma. Loppujen lopuksi kenellä on omassa autotallissaan erikoistyökaluja ja oma nostotaso? Siksi mitä suurempia korjauksia autollesi tarvitaan, sitä tärkeämpää on sinun Etsi sopiva itsepalvelutyöpaja. Tässä tärkeimmät kriteerit yhdellä silmäyksellä:

  • Helppo päästä paikasta;
  • Hyvin varustettu nostolavalla – sen olisi pitänyt läpäistä turvallisuustesti ja siinä olisi oltava asianmukainen ohjaustarra;
  • Monipuoliset työkalut, joihin kuuluvat ennen kaikkea hyvät hitsauslaitteet;
  • Henkilökunta on käytettävissä pieniä ohjeita ja apua varten;
  • Kirjallisia ohjeita yleisistä korjauksista on saatavilla;

Mitä tulee moottoriin ja vaihteistoon, suosittelemme, että tarkistat niiden kunnon itsepalvelukeskuksessa. Voit tehdä sen siellä usein ilman suuria kustannuksia. Jos kuitenkin havaitset suuria ongelmia, on parempi jättää auto tavalliseen korjaamoon. Koska sinun pitäisi muistaa yksi asia: Jos korjaat auton itse ja vahingoitat sitä, olet vastuussa siitä. Tässä tapauksessa vakuutus ei korvaa kuluja, ja huonon korjauksen aiheuttaman onnettomuuden sattuessa olet jälleen vastuussa. Sinun pitäisi tarkistaa useammin myös jakohihna ja vesipumppu. Turvallisuutesi vuoksi on tärkeää, että ne ovat hyvässä kunnossa.

eri ulottuvuuksien omatoimityöpaja

Yhteenveto: Oikean työpajan löytäminen vaihe vaiheelta

Jos sinulla ei ole suositusta korjaamolle, voit googlettaa lähelläsi olevan. Olisi todellakin parasta vierailla useissa näistä etukäteen ja arvioida siellä vallitsevat olosuhteet. Joten sinulla on yksi tai kaksi korjaamoa, jotka ovat ihanteellisia kiireellisiin korjauksiin tai ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin ja automaattisiin tarkastuksiin. Kuten sanoin, siellä pitäisi olla myös avustava henkilökunta ja kirjalliset korjausohjeet. Ajattele myös varaosia. Olisi parasta, jos voisit ostaa ne sieltä hyvämaineiselta toimittajalta, jolloin myös laadukkaiden valmistajien alkuperäisosia voi helposti hankkia Internetistä. Ajoneuvomallisi avulla löydät oikeat varaosat täältä nopeasti.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä haluamme antaa sinulle seuraavan vihjeen: Älä missään tapauksessa yliarvioi itseäsi ja vaaranna itseäsi tai muita. Isommissa korjauksissa, erityisesti turvallisuuteen liittyvissä korjauksissa, olisi parempi jättää auto korjaamolle. Ellet ole itse koulutettu mekaanikko. Korjauksia varten olisi parempi jättää auto korjaamolle. Koska tällä tavalla vähennät aiempien vahinkojen riskiä ja säästät aikaa.

Idea itseoppaan korjaamolle