Kuinka valita oikea keskiaikainen vaatetus joka tilanteeseen

Ei ole käytännössä mitään juhlallisempia tilaisuuksia, joita ei voida järjestää keskiaikaiseen tyyliin. Hieman enemmän – se on hyvin ajankohtainen suuntaus, jonka kaikkien sukupolvien ihmiset pitävät loistavana. Ja juuri jälkimmäinen on tärkein argumentti syntymäpäiväjuhlien, juhlien, vuosipäivien tai jopa häiden järjestämiseen tällä tyylillä. Osallistujana tarvitset tietysti tähän keskiaikaisia ​​vaatteita. Oikea valinta on monille vaikea, mutta sen ei tarvitse olla. Seuraavassa opastamme sinut askel askeleelta täydelliseen pukuun ja autamme sinua valitsemaan oikeat vaatteet.

pienet koululaiset keskiaikaiset vaatteet

Keskiaikainen vaatetus: erilaisia ​​luokkia ja teemoja

Keskiaikainen vaatetus on yhtä monipuolista kuin elämä tällä aikakaudella. Ota selvää ennen Puvun valinta tapahtuman teemasta. Jos valitset yhden "Talonpoika"-Tyyli, eli maanviljelijän tapahtuma päättää, odotetaan vieraita sopivissa asuissa. Joskus halutaan esitellä hovielämää, joten pukuvalinnasta riippuen hänet määrätään aatelistoon tai yksinkertaiseen porvaristoon. On myös tärkeää selvittää, onko keskiaikaista teemaa noudatettava tiukasti. Joissakin keskiaikaisissa juhlissa riittää, että yhdistät modernit vaatteet muutamiin ajankohtaisiin asusteisiin. Näin on usein kesäfestivaaleilla.

Keskiaikainen vaatetus miesten asu aseilla

Keskiaikainen vaatetus tunnelman mukaisesti

Keskeinen kriteeri keskiaikaisten vaatteiden valinnassa on tunnelma. Jalo vaatii jaloa ulkonäköä, kun taas talonpoikaisten pukuideat sopisivat loogisesti paremmin maaseututyyliin. Joskus näet molemmat yhdessä, esimerkiksi keskiaikaisissa häissä. Tässä on esimerkki: Päätät seremoniasta luonnossa ja menet sitten jaloon ravintolaan. On olemassa useita keskiaikaisia ​​pukuja, jotka sopisivat tähän tilanteeseen. Näitä ovat esimerkiksi linnan naiset, ritarimiehet, munkit tai eri arvostettujen ammattien edustajat.

Keskiaikaiset musiikkitarvikkeet

DIY keskiaikaiset puvut

Vaikka muoti muuttui menneisyydessä yhtä nopeasti kuin nykyään, jotkin ominaisuudet ovat pysyneet samana aina uudestaan. Jos haluat ommella keskiaikaisen puvun itse, sinun tulee olla tietoinen tästä. Esimerkiksi tekstiilit olivat keskiajalla paljon raskaampia kuin nykyään. Huonekalujen verhoilukankaita voitaisiin siksi käyttää erittäin hyvin DIY -asuissa. Muista, että keskiajalla neutraalit sävyt eivät olleet erityisen suosittuja aatelisten keskuudessa. Ei oikeastaan ​​- ne olivat jotain viljelijöille. Pikemminkin voit luottaa jalojen vaatteiden vilkkaisiin, rikkaisiin vivahteisiin ja maaseudun tyydyttyneisiin maanväreihin ja perusneutraaleihin. Tässä on joitain erityisiä ideoita: tummansininen, smaragdinvihreä, metsävihreä, viininpunainen, okra, kirkkaan keltainen, valkoinen, harmaa, suklaanruskea.

Keskiaikainen nahkarannekoru vaatteisiin

Malli keskiaikaisiin vaatteisiin

Keskiaikaisissa vaatteissa ei ollut raitoja tai pilkkuja, edes pieniä kuvioita. Joskus timanttimuotoja tuli esiin, mutta se oli enemmän poikkeus. Napit keksittiin 1400 -luvulla. Aluksi ne olivat pieniä kangaspalloja ja jossain vaiheessa ne alkoivat täyttyä villalla. Ennen kuin nykyään yleiset napit keksittiin, käytettiin nahkahihnoja, nauhoja tai muita siteitä. Luokkien väliset erot olivat hyvin havaittavissa, koska viljelijöillä ei tietenkään ollut varaa hienoihin materiaaleihin ja tekstiileihin.

Keskiaikainen vaate nainen keittiöstä

Tunne olosi mukavaksi keskiaikaisissa vaatteissasi

Raskaat kankaat, pitkät hameet ja housut, asusteet, joita on epämukava käyttää – nämä kaikki muodostavat osan keskiaikaisista vaatteista. Samalla nämä ovat suuria haasteita nykyajan ihmisille. Kuten jo mainittiin, siksi käytät kesällä usein moderneja, lämpötilan mukaisia ​​vaatteita yhdessä keskiaikaisten asusteiden kanssa. Koska perinteisissä asuissa et todennäköisesti kestäisi koko juhlaa. Harkitse myös asuasi mukavuuden kannalta ja muista löytää tapa tuntea olosi mukavaksi keskiaikaisessa puvussa!