Lautapelin renessanssi – ideoita omille lautapeliluomuksillesi

lautapeli pixabay com kaboom kollaasi

Optimaalinen nautinto oikealla lautapelillä

Joka vuosi 28. toukokuuta vietetään kansainvälistä maailman pelipäivää. Tämän päivän aloitti Kansainvälinen lelukirjastoliitto, joka kampanjoi oikeudesta vapaaseen leikkiin ympäri maailmaa.

Jo lapsuudessa leikillä on tärkeä rooli ihmisen henkisessä ja fyysisessä kehityksessä.

Lautapelit ovat erittäin suosittuja paitsi lasten, myös aikuisten keskuudessa. Näitä ei käytetä pelkästään pelaamiseen, vaan myös kodin koriste -elementtinä. Kotitekoiset lautapelit ovat erittäin omaperäisiä eivätkä vain näytä erittäin hyviltä omassa kodissasi, vaan niitä voidaan käyttää myös yksittäisenä lahjana.

Puu-, metalli-, alumiini- tai muovipaneelit sopivat pelilaudalle. Nämä on koristeltu kalvolla tai muilla koriste -elementeillä. Leikkihahmot voidaan tehdä paperista, paperimassasta, kivistä ja muista materiaaleista. Tässäkin on useita vaihtoehtoja yksittäisten hahmojen suunnitteluun. Mitä lautapelejä on helppo tehdä itse? Tässä on joitain ideoita ja vinkkejä seurataksesi esimerkkiä.

Kivestä tehty lautapeli

lautapeli pixabay com Kaboom Pics

Lautapelin valinta

Jos haluat tehdä lautapelin itse, sinun tulee ensin miettiä, mikä peli sopii ja missä määrin yksittäiset elementit voidaan toteuttaa. Se on erittäin helppo ja nopea toteuttaa z. B. Backgammon; Halva; Mies, älä vihastu!; Mill tai monopoli. Hahmot tulee tehdä siten, että niitä voidaan helposti työntää edestakaisin. Pelilaudan materiaalia valittaessa on tärkeää, että pinta on tasainen. Jos tarvitaan kuutio, tämä voi olla, esimerkiksi. B. olla valmistettu erityisellä mallinnussavella. Saatavilla on myös käsittelemättömiä puusta, lasista, metallista tai kivestä valmistettuja kuutioita, jotka voidaan koristaa laudan ja pelikappaleiden mukaan. Käsimyllyn omistajat voivat sitten hioa materiaalia koristeellisilla viivoilla ja muilla koristeilla. Ruuveja, muttereita ja pultteja voidaan käyttää mm. tehdä alkuperäisiä shakkipaloja.

 Värien valinta

Verkkosivuston mukaan Gesundheit.de Jokaisella värillä on erityinen vaikutus ihmisen psyykeen. Värit, joilla on positiivinen vaikutus, voivat jopa vaikuttaa pelin dynamiikkaan ja pelaajien mielialaan. Jos lautapeliä käytetään vain koriste -elementtinä asunnossa, väri vaikuttaa huoneen tunnelmaan. Värit voidaan valita sen mukaan, mikä tunnelma luodaan huoneeseen tai pelin aikana. Vaikutus on hyvin erilainen. Punainen on erittäin stimuloiva väri. Se ei ainoastaan ​​vaikuta immuunijärjestelmään ja aineenvaihduntaan, vaan myös herättää katsojan huomion. Liikaa punaista ei kuitenkaan suositella, koska se voi myös aiheuttaa aggressiivisuuden ja levottomuuden tunteen. Oranssi väri parantaa mielialaa. Hän luo erittäin avoimen ja kodikkaan ilmapiirin. Keltainen on myös erittäin iloinen väri, jonka sanotaan jopa vaikuttavan järkeen ja loogiseen ajatteluun. Keltainen edistää keskittymistä ja luovuutta. Jos etsit harmonista väriä, valitse vihreä. Sininen säteilee rauhaa ja edistää ajattelukykyä. Valkoinen, musta ja harmaa voidaan yhdistää kaikkiin väreihin. Portaali tarjoaa lisätietoja väreistä ja niiden vaikutuksesta psyykeeseen Farbenundleben.de.

Sininen väri sopii myös ajattelupeleihin

lautapeli pixabay com Sharky

Lautapelien ystävien, jotka haluavat harrastaa suosikki vapaa -ajanviettoaan kynttilänvalossa tai himmennettyjen valojen avulla, on varmistettava, kun valitaan kappaleiden värit, että ne erottuvat selvästi toisistaan. Jos värit ovat liian samanlaisia ​​tai liian tummia, ne voidaan helposti sekoittaa keskenään.

 Suunnitteluvaihtoehdot lautapelille ja sen pelikappaleille

Käsityömateriaalia valittaessa jokainen voi päästää mielikuvituksensa valloilleen ja käyttää erilaisia ​​käsityötekniikoita, esim. B. soveltaa pyrografiaa, kalvon leimaamista, mallintamista tai kaavinta. Materiaalityypistä riippuen pelilauta, pelikappaleet ja nopat voidaan maalata lasilla tai lakalla tai peittää erityisellä muovikerroksella.

Luonnolliset materiaalit, kuten B. Puu tai kivi näyttävät erittäin hyviltä, ​​vaikka ne olisivatkin täysin käsittelemättömiä. Jotta hahmot tuntuisivat mukavalta kädessä, lika, sirpaleet tai muut häiritsevät elementit on poistettava pienellä hiekkapaperilla tai kostealla liinalla. Lehdet, kukat, hiekka tai kivet levitetään parhaiten pelin yksittäisiin osiin liimasuihkulla. Liimattujen materiaalien suojaamiseksi naarmuilta tai muilta vaurioilta on levitettävä kirkas lakka sen jälkeen.

Lasipalojen reunat ja kulmat on parasta pyöristää ennen jatkokäsittelyä. Tämä suojaa mahdollisilta leikkauksilta. Jos haluat olla turvallisella puolella, käsityötarvikkeista löytyy pyöristettyjä lasinippuja eri väreissä ja malleissa.

Strassit, helmet tai helmet, joilla yksittäiset leikkihahmot, nopat tai pelilauta voidaan koristaa, ovat myös erittäin koristeellisia. Palveluntarjoajan mukaan strassit ovat halkaisijaltaan YOW! kooltaan kaksi – 4,7 millimetriä. Niissä on myös kuumasulaliima. Glitter -elementit soveltuvat viimeistelyyn kankaille, joilla z. B. pelilauta voidaan peittää. Helmiä ja helmiä on saatavana myös erikokoisina ja -muotoisina. Joissakin niistä on reiät, jotta ne voidaan kiertää kierteelle. Osia ei siis tarvitse käyttää pelilaudalla tai pelikappaleissa erikseen.

Pelilaudan ja yksittäisten hahmojen liimaaminen selluloosalla on myös erittäin suosittua. Ns. Lautasliinatekniikalla on levitettävä erityinen liima pinnan luonteesta riippuen. Heti kun massa on liimattu alustalle, lautasliina suljetaan liimalla.

Yksinkertaisin tapa laudan ja pelin viimeistelyyn on käyttää värillistä glitter -suihketta tai kaavaimia. Ennen käsittelyä on kuitenkin varmistettava, että kaikki materiaalit eivät sovellu tällaiseen käsittelyyn ja että jo maalatut pinnat on hiottava tai käsiteltävä erityisellä pohjamaalilla ennen käsittelyä.

Hauskaa nuorille ja vanhoille

Lautapelit edistävät yhteisöllisyyttä ja vaikuttavat samalla positiivisesti yksittäisten pelaajien psyykkiseen ja fyysiseen kehitykseen. Makustasi riippuen erilaisia ​​materiaaleja eri väreissä ja muodoissa voidaan käyttää käsitöihin ja lautapelin, nopan ja yksittäisten pelikorttien koristeluun.

Lasihelmiä, eri värejä

lautapeli pixabay com DevilsApricot

Itse tekemäsi lautapelit ovat erityisiä lahjoja hyvin erityisiin tilaisuuksiin, esim. B. häät, talon avajaiset tai yrityksen vuosipäivä. Esittelyssä tai pienelle sivupöydälle sijoitettu itse luotu lautapeli voi rikastuttaa huonetta koriste-esineenä.

Kuvan lähde:

Kuva 1: pixabay.com © Kaboom-Pics (CC0 1.0)

Kuva 2: pixabay.com © Sharky (CC0 1.0)

Kuva 3: pixabay.com © PaholaisetAprikoosi (CC0 1.0)