Mitä punkit ovat? – Taistele punkkeja sängyssä

Punkit sängyn lajien monimuotoisuudessa

Punkit ovat hyvin pieniä hämähäkkejä, emmekä voi havaita niiden läsnäoloa kotona. Talon pöly on heidän luonnollinen elinympäristönsä. He asuvat leluissa, matoissa, lakanoissa ja patjoissa. Lastentarhan muhkeissa leluissa on todennäköisesti miljoona punkkia, riippumatta siitä, kuinka usein peset ne.

Punkit eivät sinänsä ole vaarallisia. Yllä oleva kuva osoittaa sen 350 kertaa suuremmaksi. Ne eivät pure tai vahingoita sinua – ne ruokkivat kuolleita ihosoluja – ihon. Ongelma on aineissa, joita punkit vapauttavat ruokkiessaan. Hengität niitä ilman kanssa, joten ne ovat edellytys allergioille ja astmalle

Taistelu punkkeja vastaan ​​sängyssä

Punkit sängyssä lateksipatja

Patjasi on suurin hautomo. Jos aiot ostaa uuden, älä unohda, että alaosassa on paljon kuolleita soluja. Ihanteellinen elinympäristö punkkeille. Vaahtomuovipatjaa ei myöskään suositella. On parasta valita lateksipatja. Niissä ei ole onteloita, joihin voi kehittyä pölyä ja likaa, eivätkä ne tarjoa miellyttäviä elinolosuhteita punkkeille. Älä myöskään aseta tätä patjaa suoraan lattialle. Tarvitset ehdottomasti sängynrungon tai -kehyksen, jotta voit puhdistaa sängyn alla helpommin ja vaivattomammin. Mutta tämä on vasta ensimmäinen askel sen torjumiseksi.

Punkkien saastuttama patja

Punkit sängyn patjan makuuhuoneessa

 Paras tapa puhdistaa patja ja verhoillut huonekalut on pölynimurilla, jossa on vesisuodatin. Aine veden pinnalla näyttää rasvaiselta jauholta – nämä ovat itse asiassa punkit.

Monien mielestä punkkien pelko on liiallinen. Mutta jos olet epävarma, käytä pölynimuria, jossa on vesisuodatin.

Oikea patja ja ehkäisy – siinä kaikki, joka suojaa talon pölyltä ja allergioilta.

Siisti, kunnollinen makuuhuone 

Aseta punkit sängyn makuuhuoneeseen

Käytä suolaa

Punkit sängyssä ripottele patja

Punkit sängyssä suolapatjassa

Elämänympyrä punkkien kanssa

  punkit sängyssä jatkaa ympyrää

Tiheä patja, joka soveltuu punkkien kehittymiseen    Punkit sängyssä puhtaat patjan vuodevaatteet

Patja pölynimurilla puhdas  Punkit sängyssä pölynimurin patja