Rakenna oma lintuamme – tärkeimmät vinkit ja paljon luovia DIY -ideoita

Oletko intohimoinen lintuharrastaja vai haluatko vain saada enemmän lintuja laulamaan omassa puutarhassa? Kummassakin tapauksessa lintuhaude olisi oikea ratkaisu sinulle. Ennen kaikkea tietysti kyse on myös lintujen hyvinvoinnista.Monet höyhenpeitteiset ystävät haluavat viipyä viihtyisässä lintuhauteessa, joka on täynnä viileää, raikasta vettä ja tuntevat olonsa hyväksi. Yksi tai useampi lintuhaude puutarhassa tai terassilla on siis tervetullut janonpoistaja ja loistava uintimahdollisuus yhdessä. Alla voit selvittää, mihin sinun on kiinnitettävä huomiota. Sieltä löydät myös paljon inspiroivia esimerkkejä DIY -lintuhauteista, joita voit helposti luoda uudelleen.

Lintuhauteella rikastat puutarhaasi erityisellä tavalla

keraaminen kivi lintu kylpy puutarhassa

Vältä piilotettuja vaaroja lintuhauteessa

Vaikka lintuhaude näyttää ensi silmäyksellä hyvin yksinkertaiselta ja ongelmattomalta, on pidettävä mielessä muutama faux pas. Koska lintuhaude voi olla väärin asennettu tai hoidettu, siitä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Pahimmassa tapauksessa se voi jopa olla kohtalokas joillekin linnuille.

Mitä ongelmia tulee usein esiin ja miten ne voidaan korjata?

  • Linnut voivat sairastua ja menehtyä

Jos vesi pysyy liian pitkään, siihen kerääntyy roskia, kuten lehtiä, ulosteita ja kuolleita hyönteisiä. Tämä johtaa huonoon ja vaaralliseen veden laatuun, jolloin erilaiset bakteerit ja muut taudinaiheuttajat haluavat levitä. Linnut, jotka juovat ja kylpevät, voivat sairastua ja tartuttaa toisiaan hyvin nopeasti. Jotta näin ei tapahdu, puhdista lintuhaude säännöllisesti ja vaihda vesi. Voit joko huuhdella vesisäiliön kauemmin kuumalla vedellä tai jopa desinfioida sen heikoilla valkaisuaineilla. Huuhtele sitten huolellisesti, anna kuivua ja täytä raikkaalla vedellä. Varmista myös hyvä hygienia lintuhauteen ympärillä.

Asenna ja huolehdi lintuhauteesta huolellisesti

lintu kylpy roikkuu keraaminen kulho

  • Petoeläimet voivat saalistaa lintuja

Hulkuvat kissat ja luonnonvaraiset näätä ovat todellinen vaara puutarhan linnuille. Pienet ovat erityisen haavoittuvaisia ​​juotessaan tai uidessaan, koska heidän huomionsa on keskittynyt yksinomaan veteen. Jotta lintuhauteistasi tulisi paljon turvallisempia ja jotta linnut voivat uida turvallisesti, on erittäin tärkeää sijoittaa ne hieman korkeammalle. Esimerkiksi linnun kylpy sauvalla on erittäin hyvä päätös. Korkeuden tulee olla vähintään 1,5 metriä, jotta kissa ei voi hypätä sen päälle. Varmista myös, että lähistöllä ei ole pensaita tai perennoja. Petoeläimet voivat piiloutua siellä hyvin.

Korkeammalle leikatut puunrungot ovat hyvä pohja DIY -lintuhauteille

lintu kylpy vanhoista kulhoista

Riippuvat lintuhauteet ovat myös fiksu valinta. On tärkeää, että ajattelet riittävää etäisyyttä oksista. Lisäksi tässä tapauksessa vesisäiliön tulisi olla hieman raskaampi, jotta se ei heilua liikaa, muuten linnut pelkäävät eivätkä vieraile lintuhauteessa.

Voit laittaa kulhoon muutamia kiviä tai lasipalloja, jotta se olisi raskaampi

riippuva lintu kylpy viiniköynnökset sammal keraaminen

  • Linnut voivat olla myrkytettyjä

Jopa kauneimmasta lintuhauteesta voi vahingossa tulla lintujen myrkkyloukku. Ennen kaikkea veteen joutuvat rikkakasvien torjunta -aineet ja torjunta -aineet voivat myrkyttää pieneläimet. Siksi sinun on oltava varovainen, kun ruiskutat tai lannoitat puutarhassa. Peitä lintuhaude aina tai vaihda vesi sen jälkeen. Jos haluat ehdottomasti maalata lintuhauteesi, tee se vain ulkopuolelta ja varmista aina, että maalitiiviste on riittävä. Vaihtoehtoisesti voit etsiä vaarattomia värejä, jotka eivät aiheuta vaaraa linnuille.

Ole varovainen maalatessasi

terrakotta diy lintu kylpy puutarhassa

  • Hukkuminen on myös piilotettu vaara linnuille

Laululintu ei ole hyvä uimari. Jos lintuhaude on syvä, ne voivat jopa hukkua. Siksi sinun on aina valittava vesisäiliö riittävän matalaksi ja täytettävä se muutamalla kivellä. Linnut tuntevat olonsa paljon turvallisemmaksi tällä tavalla. Voit myös sijoittaa pieniä varret tai oksat juoma -altaaseen, jotta linnut voivat juoda entistä enemmän.

Koristeelliset hahmot toimivat myös jäänteenä pienille linnuille

tee lintu kylpy upcycling puutarha koristelu itse

Rakenna oma lintuamme

Kun tiedät lintuhauteen yleisimmät vaarat, voit jopa rakentaa oman lintuhauteesi. Jos mahdollista, käytä lintuystävällisiä materiaaleja, kuten puuta, kipsiä, posliinia, paksua lasia tai keramiikkaa. Kiinnitä kaikki osat optimaalisesti ja varmista pikkulaulavien ystävien turvallisuus.

Lisävinkki: Vältä metalliastioita lintuhauteessa. Ne kuumenevat liian nopeasti auringossa ja voivat vahingoittaa lintuja. Metalliset lintuhauteet on ehdottomasti sijoitettava varjoisaan tai osittain varjostettuun paikkaan.

Alta löydät vielä enemmän DIY -ideoita eri käytetyistä esineistä, joiden avulla voit rakentaa oman lintuhauteesi. Hauskaa ja onnea kodikkaan lintupuutarhan luomiseen!

Vintage -salaattikulho muuttuu upeaksi lintuhauteeksi

lintuhaude vanhoista posliinilautasista

DIY -lintukaukalo posliinilautasesta ja lasista

Aivan kuten vanha pesuallas

vanha pesuallas diy lintu kylpy

Vankat lasikannet sopivat myös tähän

roikkuva lintuhauteen lasikansi

Voit jopa tehdä kulhoja kipsistä ja betonista itse

Betoni kulho roikkuu DIY lintu kylpy

Tee suihkulähteenä lintuhauteesi paljon näkyvämmäksi linnuille

diy lintu kylpy kupari letku suihkulähde

luova keraaminen lintukaukalo

lintu kylpy upcycling idea

Tee lintukaivo itse leivinpaperista

yksinkertainen keraaminen lintukaukalo

lasikulho diy lintukaukalo kivillä     keraaminen lintuhaude puisilla tikuilla  tee keraaminen levy -lintukaivo itse

kaunis DIY -lintukaukalo kivillä ja marmorilla  Tee itse lintuhauteen puutarhakoristeita      lintu kylpy talvella