Talviset vihannekset ja hedelmät tuovat meidät harmoniaan luonnon kanssa

Tammi- ja helmikuu ovat terveytemme laadun kannalta vuoden suurimmat haasteet. Juhlakauden euforian jälkeen tunnemme itsemme usein melko “alas”. Lisäksi joulun aikaan meillä ei ole tapana olla kovin varovaisia ​​sen suhteen, mitä juomia ja ruokia syömme. Monet ihmiset sairastuvat tai masentuvat. Voiko sen välttää? Kyllä, tietysti, koska tähän ongelmaan on ratkaisu! Itse asiassa kaikki tulee siitä, että emme elä rytmissä luonnon kanssa. Heti kun saavutamme tasapainon tässä suhteessa, kaikki kehomme prosessit ovat parempia.

Punajuuri on täydellinen talvikasvi 

punajuuri - terve elämä

Ruokavalio on erityisen tärkeä rooli tässä suhteessa. Ennen oli niin, että söit vain vihanneksia vastaavan kauden aikana. Nykyään massatuotanto ja globalisaatio mahdollistavat kaikenlaisten tuotteiden saatavuuden ympäri vuoden. Mutta se ei välttämättä ole hyvä, koska kausiluonteiset vihannekset ovat paljon parempia terveydellemme.

Tällaiset ruoat tuovat meidät harmoniaan luonnon kanssa ja tekevät meistä terveempiä. Valitsemalla talvivihannekset ja kauden hedelmät lisäävät immuunijärjestelmääsi. Tässä on vinkkimme siihen liittyen!

Toinen monipuolinen talvikyky – kukkakaali

talvikasvikset - terveellinen elämä - radicchio

Kurpitsat ja porkkanat

Termi “talvivihannekset” olisi mahdotonta kuvitella ilman herkullista kurpitsaa. Aloitamme syömisen useammin syksyllä ja sen pitäisi pysyä sellaisena koko kylmän kauden ajan. Koska olemme oranssinvärisiä, haluamme mainita myös porkkanat tässä vaiheessa. Ne ovat toinen tyypillinen esimerkki talvivihanneksista, joita voit helposti käyttää erilaisiin ruokiin. Voit kuullottaa ne yhdessä sipulien kanssa monien ruokien valmistuksessa ennen päätuotteiden lisäämistä. Muuten, sipulit ovat myös erittäin terveellinen vinkki talveksi. Ota enemmän keittojen, kuumien ruokien ja salaattien kanssa!

Selleristä voi tehdä rapeita salaatteja 

hienoja vihanneksia - hieno selleri

Punajuuri, selleri, rypsi, palsternakka, radicchio

Nämä tuotteet on ehdottomasti lisättävä terveellisten talvivihannesten luetteloon. Kaikenlaisia ​​reseptejä on erilaisia, jotka sisältävät niitä. Syömällä näitä elintarvikkeita säännöllisesti, olivatpa ne sitten raakoja tai kypsennettyjä, rikastat kehoasi riittävillä vitamiineilla ja kivennäisaineilla.

Talviset vihannekset ja hedelmät – hyvä maku

talvihedelmiä omenoita ja avokadoa

Omenat ja avokado

Talvihedelmistä suosittelemme eniten omenoita ja avokadoa. Ensimmäiset ovat tyypillisiä paikallisia ruokia, jotka ovat tehostaneet immuunijärjestelmäämme monien sukupolvien ajan. On jo todistettu, että alueen kasvikset ja hedelmät ovat parhaita kehollemme. Siksi omenat tulisi ehdottomasti sisällyttää ruokalistaasi. On olemassa useita herkullisia ruokia, erityisiä jälkiruokia, joita voit valmistaa heidän kanssaan. Avokado on upea leipälevite ja erinomainen pohja salaateille. Tammi- ja helmikuussa käytät sitä varmasti immuunijärjestelmän vahvistamiseen.

Porkkana ja selleri – täydellinen talvisalaatti

moehren ja humus terveellistä elämää

Kaali ja kukkakaali

Kun ajattelet talvivihanneksia, kaali ja kukkakaali ovat joitain ensimmäisistä mieleen tulleista yhdistyksistä. Tästä voidaan valmistaa erilaisia ​​salaatteja, joissa on runsaasti vitamiineja ja kuitua. Sen avulla voit valmistaa upeita astioita. Älä myöskään unohda vaihtoehtoa herkullisille lämpimille keittoille. Ole kuitenkin varovainen, koska monet talvikasvisruoat, jotka sisältävät kaalia ja kukkakaalia, ovat liian suolaisia. Tämä ei suinkaan ole hyväksi terveydellesi!

Lähes kaikki talvivihannekset voidaan valmistaa tarjottimelle

vihanneksia talvi kukkakaali

Syö täyte perunoita!

Perunat ovat perinteinen talvikasvi. Tammi ja helmikuu ovat aika, jolloin voit syödä täyte näitä mukulavihanneksia. Olisi luultavasti tarpeetonta korostaa, kuinka erilaisia ​​vaihtoehtoja tällaisten vihannesten valmistuksessa on. On keittoja ja vuokoja, joissa on erilaisia ​​talvivihanneksia, jotka voidaan keittää tai leipoa. Emme suosittele paistettuja vaihtoehtoja. Vaihtoehtoisesti voit myös syödä bataattia aika ajoin. Ne ovat erityisen terveellinen vaihtoehto.

Kiivi ja muut vihreät talvivihannekset

terveellistä elämää talvella kiivi -avokadot

Inkivääri ja muut hienot mausteet

Talvikasviksista ja hedelmistä tulee vielä terveellisempiä, kun ne yhdistetään sopiviin mausteisiin. Inkivääriä voidaan käyttää eri muodoissa. Voit juoda sitä niin paljon teetä kuin haluat. Sitä ei koskaan tule liikaa! Voit myös maustaa monia herkullisia talviruokia inkiväärillä. Voit koristella herkullisen kakun kanelilla. Jos pidät kuumista mausteista ja niiden kulutuksessa ei ole terveydellisiä vastalauseita, sinun pitäisi nauttia niistä suurina määrinä.

Kurpitsat ja porkkanat ovat erityisen hyödyllisiä terveydellemme talvella

ideoita terveelliseen elämään kurpitsa ja porkkana

Eksoottisia vitamiinipommeja

Tarvitsetko voimakkaammin sokeria ja runsaita aterioita? Ensimmäinen ongelma voidaan helposti ratkaista oikeilla eksoottisilla vihanneksilla. Talvella on erittäin terveellistä syödä mahdollisimman monta banaania, mandariinia, appelsiinia ja kiiviä. Siitä voit tehdä herkullisia hedelmäsalaatteja. Nykyaikaiselle ihmiselle kaikki tämäntyyppiset hedelmät ovat välttämättömiä kylmällä kaudella. Kaikki luetellut tuotteet sisältävät paljon vitamiineja ja terveellistä kuitua. Mahtavien makuominaisuuksiensa ansiosta emme koskaan kyllästy niihin! Suosittelemme voimakkaasti appelsiinia, mandariinia ja klementiiniä, koska ne menestyvät Euroopassa ja saattavat sisältää vähemmän torjunta -aineita. Mutta sinun pitäisi silti hemmotella itseäsi yhdellä tai toisella banaanilla! Jos haluat, valitse luomulaatu.

Talvella on useita terveellisiä mausteita

mausteet elävät terveinä

Yleisiä vinkkejä

Ihannetapauksessa sinun pitäisi tehdä luettelo reseptiideoista näiden elintarvikkeiden kanssa, jotka voit valmistaa niiden kanssa. Tämäntyyppisten talvivihannesten ja -hedelmien valikoima takaa sinulle kaiken tarvitsemasi kehollesi keskellä talvea! Uudenvuodenaaton jälkeen sinun pitäisi ehdottomasti syödä enemmän keittoja yhdessä kevyiden salaattien tai aterioiden kanssa. Joten tunnet olosi kylläiseksi ja samalla syöt terveellisiä talvivihanneksia ja kauden mehukkaita hedelmiä. Näin annat kehollesi lepoa liiallisesta kulutuksesta joulun aikaan.

Banaanit ja kiivi – niistä voidaan valmistaa upeita talvijälkiruokia

banaanit ja kiivi terveellisiä ideoita talvihedelmät

Palsternakka – toinen tähti talvivihannesten joukossa

pastirnak talvikasvikset terveellinen elämä