Tee tawashi itse ja suojele ympäristöä

Perinteinen japanilainen pesuri Tawashi on perinteisesti valmistettu hamppupalmusta ja toimii käytännöllisenä apuna uimiseen ja puhdistukseen. Siitä on jo jonkin aikaa kehittynyt suosittu käsityö- tai pikemminkin virkkaus- ja kudontamenetelmä. Näin voit saada sellaisen Nolla jätettä Tee tawashi itse. Vanhoista sukkista, sukkahousuista ja hihoista eri vaatteista voidaan tehdä nopeasti ja helposti pesulappuja, sieniä, hierontatyynyjä ja jopa kattiloiden pidikkeitä ja lasinalusia. Katso seuraavilta riveiltä, ​​kuinka voit poistaa tämän ilman kokemusta ja mitkä ovat kotitekoisen Tawashi -sienen tärkeimmät edut.

Tawashin tekeminen itse on kestävää ja hauskaa

tee mini -tawashi -sieni itse

4 tärkeää syytä tehdä Tawashi -sieni itse

 1. Tekemällä tawashin itse voit pysyä poissa synteettisistä sienistä, jotka on käsitelty voimakkailla kemikaaleilla ja valmistettu mineraaliöljystä.
 2. Voit käyttää vanhoja sukkia ja muita vanhoja vaatteita uudelleen ja antaa heille uuden elämän.
 3. Tämä ympäristöystävällinen sieni voidaan steriloida pesukoneessa ja käyttää monta kuukautta, pidempään kuin tavallinen sieni.

 4. DIY Tawashi Sponge on myös hauska ja nopea askartelutoiminta ystävien tai lasten kanssa.

Hieno jätteetön juttu nuorille ja vanhoille

saada tawashi uimaan itse

Tawashin ohjeet askel askeleelta

Materiaalit ja työkalut:

 •     vanhat sukat, paksut sukat tai sukkahousut
 •     Puulevy (vähintään 16-20 cm per puoli)
 •     20 kynnet
 •     sakset
 •     vasara
 •     lyijykynä
 •     viivotin
 •     Asteikko tai pysäytysneliö

Suurin osa niistä on todennäköisesti jo kotona

materiaalit työkalut tawashi sieni

Ja näin tehdään:

Tässä tapauksessa Tawashin tekeminen itse on erittäin yksinkertaista kudontatekniikkaa. Tätä varten sinun on kuitenkin ensin rakennettava ns. Tätä varten tarvitset puulevyn, naulat ja vasaran.

1. vaihe

tawashi -sienitaulun ohjeet

Piirrä ensin puulaudalle neliö, jonka sivut ovat 14 cm pitkät, käyttämällä viivoitinta ja kynää. Mittaa 3 cm kulmista kummaltakin puolelta ja merkitse 5 pistettä kummallekin puolelle 2 cm: n etäisyydelle. Tämä tarkoittaa, että sinulla on 5 pistettä neliön kummallakin puolella, johon ajaa sitten nauloja. Joten kangaspuusi on ensimmäinen valmis.

2. vaihe

vanhoja vaatteita tawashi

tawashi -kangasnauhat

Leikkaa 10 nauhaa kangasta vanhoista sukoista, sukkahousuista tai puserohihoista. Jokaisen nauhan tulee olla noin 3 cm leveä. Voit myös sekoittaa nauhoja eri väreissä ja tekstuureissa tehdäksesi tawashistasi entistä omaperäisemmän.

Entä esimerkiksi punaisella ja sinisellä?

Tee tawashi itse kahdessa värissä

3. vaihe

ohjeet tawashi sieni

Kohdista 5 ensimmäistä kangasnauhaa tai kangasrengasta pystysuoraan kiinnittämällä ne kynsiin.

4. vaihe

tee tawashi -ohjeet itse

Aloita sitten seuraavien 5 kangasrenkaan vetäminen pystysuoran läpi yksi toisensa jälkeen. Sinun pitäisi vain pitää se oikeassa järjestyksessä. Pujota ensimmäinen vaakasuora nauha ensimmäisen pystysuoran nauhan yläosasta ensin ja sitten toisen pystysuoran nauhan alle. Jatka vuorotellen tällä tavalla. Toisen vaakasuuntaisen nauhan kohdalla vedä se ensin ensimmäisen pystysuoran nauhan alapuolelta ja jatka vuorotellen. Työnnä läpi, kunnes saat kuvan kaltaisen tuloksen

Yksinkertainen kudontatekniikka taatulla wow -tekijällä

yksinkertainen tapa tawashi

5. askel

tee se itse tawashi ui käsillä

tawashi kangas sieni

Kun olet lopettanut kutomisen, sinun on vain annettava Tawashi -sienelle enemmän tukea ja vapautettava se kangaspuusta. Ja tämä tapahtuu edelleen yhdistämällä sen päät yhteen. Voit tehdä tämän poistamalla kahden vierekkäisen kangasrenkaan päät nauloista alkaen yhdestä kulmasta. Aseta sitten ensimmäinen kangasrengas toisen päälle ja vedä varovasti. Joten nyt toisesta renkaasta on tullut niin sanottu ensimmäinen, ja voit sitten asettaa sen seuraavan kangasrenkaan päälle. Joten jatka viimeiseen soittoon asti.

6. askel

yksinkertaiset ohjeet tawashin tekemiseen itse

Kankaan viimeinen rengas muodostaa silmukan, jonka sinun pitäisi jättää tällä tavalla. Tämä johtuu siitä, että sitä käytetään myöhemmin ripustamaan kylpyhuoneessa tai missä haluat. saattaa loppuun!

Voit valmistaa niin monta Tawashi -sientä kuin tarvitset nopeasti ja helposti. Käytät tietysti samaa kangasta kerta toisensa jälkeen. Jos tarvitset suurempia sieniä tai pesulappuja, tee itsellesi ymmärrettävästi isompi kangaspuu. Periaate pysyy samana.

Kokeile vain erilaisia ​​vaatekappaleita ja yritä ajatella ja toimia yhä enemmän nollajätettä ja “vihreää”!

Anna sukallesi toinen mahdollisuus

tee vanhat tawashi -sukat itse

Tawashi toimii hyvin myös moppausliinana

tawashi ui

Anna luovuutesi vallata mielesi ja kehosi!

tawashi vanhoista vaatteista

vanhat tekstiilit tawashi

tawashi keksi kierrätysidea itse