16 templer, der skal besøges i Goa med billeder

Goa, navnet slår en akkord hos både indiske og udenlandske turister. Dette sted er synonymt med smukke strande, naturskønne omgivelser og kirker. Ikke mange ved, at Goa er hjemsted for nogle af Indiens fineste templer, der er populære for deres historie, kunst og arkitektur. Et tempel i Goa kaldes en Sansthan. Inden portugiserne invaderede staten, var disse templer knudepunkter for sociale og kulturelle aktiviteter. Mahajan er ansvarlig for vedligeholdelse af disse templer. Efter invasionen blev nogle af disse gamle templer imidlertid fuldstændig revet ned af portugiserne, og de vigtigste afgudsidoler blev flyttet til sikrere steder. Det eneste gamle tempel, der har modstået tidens test, er Mahadev Tambdi Surla. Denne artikel fokuserer på nogle af de mest fremtrædende liste over templer i Goa, som hver hindu skal tilføje i deres rejseplan.

Vigtige templer i Goa:

Her er listen over de mest berømte templer i Goa at besøge.

1. Shri Saptakoteshwar Temple:

Shri Saptakoteshwar -templet

Shri Saptakoteshwar -templet i Narve ligger 35 km fra Panji. I Konkan -området betragtes det som et af de sjette store steder ved Lord Shiva -templer. Den vigtigste præsiderende guddom er Saptakoteshwar, en form for Shiva og andre guder omfatter en helligdom af Kalbhairav ​​og padukas af Dattatraya hugget på stenen.

2. Maruti -templet:

Maruti -templet

Maruti -templet i Panaji, New Goa, ligger på toppen af ​​Altinho -bakken med udsigt over Fontainhas -distriktet. Templet er dedikeret til Lord Hanumana, abeguden og forankrer Lord Hanumana som den præsiderende guddom. Fontainhas i Phoenix -foråret ligger i nærheden af ​​Maruti -templet, hvorfra det stammer sit navn. Fjederen har tre tanke. Templet er strålende oplyst om natten, og det er således synligt selv på afstand.

3. Shri Mahalakshmi -templet:

Shri Mahalakshmi -templet

Shri Mahalakshmi -templet i Bandivade, 22 km fra Panaji er dedikeret til rigdomens gudinde, Mahalakshmi. Templet opstod i år 1413. Der er to idoler af Mahalakshmi i templet sammen med afguder fra andre guder som Shri Ravinath, Shri Baleshwar, Shri Narayan Purush og afguder fra to hengivne ved navn Safto og Fato. Hovedidolet tages ud på en vogn under Maha Shivaratri -festivalen, og det andet idol tages rundt i en palanquin på den lovende dag i Ramnavami.

4. Bhagavathi -templer:

Bhagavathi -templer

Der er mange Bhagavathi -templer placeret i staten Goa, nemlig steder som Pernem, Khandola, Marcela og Parse. Templets præsiderende guddom tilbedes her i form af Mahishasur Mardini, en form for Shakti, af Goud Saraswat Brahmin, Daivadnya Brahmin og Bhandari samfund. I de fleste Goan -templer tilbedes Bhagavathi som en af ​​Panchayatana -guddommen.

5. Parshurama -tempel:

Parshurama -templet

Lord Parshuramas tempel ligger ved Painguinim i området Canacona, Goa. Det er dedikeret til Lord Parshurama, den sjette avatar af Lord Vishnu. Templet ligger omkring de rolige omgivelser i skovlunden. I gården til templet er der også en repræsentation af ‘Kshetrapala’. Templet har traditionelle udskårne træpiller og traditionel pyramideformet Shikara.

6. Ramnathi -templet:

Ramnathi -templet

Ramnathi -templet ligger i Ramnathim i Bandivade -området i Goa. Da dette tempel tilhører Saraswat Brahmins, falder det under kategorien Goan Brahmin -templer. Således involverer det systemet i Panchayasthan, hvilket betyder, at templet har 5 guder, som er Shri Ramanath, der også er templets hovedguddom, Shanteri, Kamakshi, Laxmi Narayan, Ganapati, Betal og Kalbhairav. Templet huser også andre familie purushas.

7. Shri Shantadurga -templet:

Shri Shantadurga -templet

Det store tempelkompleks i Shri Shanta -templet ligger nær Panaji, ved foden af ​​landsbyen Kavalem i Ponda Taluka -regionen. I 1738 blev der bygget en simpel laterit mudderhelligdom på stedet, som senere blev renoveret til et smukt hinduistisk tempel i goa 1966. Dette er et privat tempel dedikeret til gudinden Shanta Durga, der formidler mellem Shiva og Vishnu. Templet er en sammensmeltning af indo-portugisisk arkitektur.

8. Shri Betal -templet:

Shri Betal -templet

Shri Betal -templet ligger i landsbyen Amona i Bicholim Taluka -området. Templet er dedikeret til Shree Betal tilbedt i form af Worrier Shiva, der også er den præsiderende guddom. Templet huser også Shiva Pindi og dets fodsoldater. Templets guddom anses for at være skytsguddom for Goud Saraswat Brahmin -samfundet, der er spredt over hele Indien.

9. Mahadev Temple Goa:

Mahadev Temple Goa

Mahadev -templet i Tambdi Surla er de ældste templer i det sydlige Goa, som er et Shaivit -tempel fra det 12. århundrede dedikeret til Lord Mahadeva, et andet navn på Lord Shiva. Templet er indtil videre et aktivt tilbedelsessted for hinduerne. Templet huser en Shiva lingam og består af garbagriha, antarala og en søjle Nandi mandapa. Templet har også afguder af Lord Vishnu og Lord Brahma med deres konserter. Midten af ​​templet huser også en hovedløs Nandi -tyr. Maha Shiva Ratri fejres bredt her. Dette er det mest berømte tempel i Goa.

10. Mangeshi Temple Goa:

Mangeshi Temple Goa

Mangeshi -templet er et af de mest populære og mest besøgte templer i Goa. Det ligger i en afstand af 21 km fra Panaji, hovedstaden i Goa. Det er vigtigt at overholde reglerne for påklædningsreglerne, før du besøger dette tempel. Det er dedikeret til Lord Manguesh eller Lord Shiva -templet. Dette tempel var oprindeligt placeret i landsbyen Cortalim og blev flyttet til dette sted i 1890 under Marathas regeringstid. Det var et af de smukkeste templer, hvor der udføres et stort antal Pujas hver dag.

11. Kamakshi Temple Goa:

Kamakshi -templet Goa

Dette tempel er hellig bolig for gudinden Kamakshi, som er formen til gudinden Parvati. Denne imponerende struktur er placeret i Shiroda, og det originale tempel var i Raia, som blev fuldstændig ødelagt af Poturgese -invasionerne. Den glubske form for gudinden kaldet MahishasuraMardini tilbedes i dette tempel. Taget på templet ligner en buddhistisk pagode med hætteklædte slanger, der stak ud af tagets hjørner. Dette er et andet mest besøgte templer i Goa.

12. Mahalasa Narayani Temple Goa:

Mahalasa Narayani Temple Goa

Mahalasa Narayani -templet er gudinden Mahalasas bolig og ligger i Mardol. Mahalasa er den kvindelige avtar fra Lord Vishnu og har form af Mohini. Hun har fire arme, der hver bærer et sværd, et hoved, en trishul og en skål. Det unikke ved dette tempel er, at hun bærer en hellig tråd om livet, som normalt kun findes på mandlige diæter. Det originale tempel blev ødelagt af portugiserne i 1567 og blev rekonstrueret i det 17. århundrede.

13. Balaji Temple Goa:

Balaji Temple Goa

Dette tempel er dedikeret til Lord Balaji og ligger i landsbyen Cuncoleim i Ponda. Templet er blevet en del af Kanchikamakoti Peetam og er blevet velsignet af hans Hellighed Swami Jagadguru Sankaracharya. Lord Balajis og Padmavathis afguder blev givet af TTD -tillid i Tirupati. Balaji -templet i Goa er et af de mest fredfyldte og smukke steder at besøge. Det besøges af hengivne for fred og ro.

14. Jain -templet i Goa:

Jain -templet i Goa

Dette tempel kaldes Shri 1008. Adinath Digambar Jain -tempel og er det eneste Jain -tempel i Goa. Det ligger i Margao og har taget 15 måneder at færdiggøre opførelsen af ​​templet. Templet har en Digambar avtar fra Adinath i hvid sten. Dette tempel er populært blandt Jains og er et must -visit tempel på deres liste. Jain -templet er et sted for fred og harmoni. Man kan opretholde fred og ro i dette tempel.

15. Nageshi Temple Goa:

Nageshi Temple Goa

Nagesh -templet er den hellige bolig for Lord Shiva, der tilbedes som Nagueshi. Det unikke ved dette tempel er, at det er placeret nøjagtig det samme sted, som det oprindeligt blev bygget. Dette blev ikke flyttet fra dets placering. Tempelmyndighederne har for nylig forbudt udlændinges adgang til templet på grund af deres påklædning og adfærd. Der er også en stenindskrift i templet, som blev udført i 1413 e.Kr..

16. Brahma -templet i Goa:

Brahma -templet i Goa

Brahma -templet er et af de unikke templer, der tilbeder Lord Brahma. Det lå oprindeligt ved Carambolim og blev flyttet til det nuværende sted efter den portugisiske invasion i 1500 -tallet. Det omkringliggende område kaldes Brahma-Karmali, eller hjemsted for Brahma. Idolet er skulptureret i det 11. århundrede og er dygtigt hugget i sort sten. Brahma -idolets centrale ansigt har skæg, og idolet har figurerne Savitri og Saraswathi stående på begge sider.

Goa var engang et knudepunkt for hinduistiske templer, indtil portugiserne kom ind i dette område under påskud af handel. De ødelagde fuldstændigt hinduistiske templer på grund af deres religiøse intolerance og har kraftigt konverteret mennesker til kristendom. Dette er grunden til, at folk har svært ved at tro, at Goa er hjemsted for så smukke templer. Staten har altid været synonym med kristen kultur. Disse templer, der er anført i artiklen, er imidlertid en udførelse af den rige hinduistiske kultur og tradition, der har modstået flere forsøg på at fortrænge det fra Indiens ansigt.