17 mest historiske templer i Kerala, du skal se i din levetid

Kerala er en tilstand, der er synonym med naturens skønhed. Dette ekstremt smukke sted kan prale af de bedste tehaver, bakker, vandfald, strande og bagvand. Kerala er også hjemsted for nogle af de fineste templer i Indien. Denne stats religiøse historie er i høj grad påvirket af dens nabostat, Tamil Nadu. Op til 3. århundrede var Kerala påvirket af den tamilske kultur, hvilket kan ses i arkitekturen i de gamle templer i Kerala. Fra 1500 -tallet har Kerala -templer indskrifter på malayalamsproget og har deres egen konstruktionsstil. Kerala -templer er normalt simple konstruktioner, i modsætning til de tamilske templer. Denne artikel udforsker nogle af de mest berømte templer i Kerala.

Mest berømte templer i Kerala:

Her er listen over hinduistiske templer i Kerala med billeder.

1. Pathiyanadu Sree Bhadrakali Temple In Mullassery:

Pathiyanadu Sree Bhadrakali -tempel i muldyr

Pathiyanadu Sree Bhadrakali -templet ligger i Mullassery, nær Thiruvanthapuram, er et hinduistisk tempel dedikeret til gudinden Bhadrakali. Det har en helligdom af gudinden Bhadrakali som den præsiderende guddom, der er datter af Lord Shiva. Der er også et idol af gudinden Kali. Der fejres mange festivaler i templet, såsom Swayamvara Parvathi puja, Grahalakshmi puja, Grahadosha Nivarana puja, Balithooval, Sarppabali, Kalamkaval, Dikkubali, Paranettu, Nilathilporu, Aaraattu og Pongala.

2. Attukal Bhagavathy -templet i Attukal:

Attukal Bhagavathy -templet i Attukal

Attukal Bhagavathy -templet ligger i Attukal og er dedikeret til gudinden Kannaki, en form for Parvati, der er templets præsiderende guddom. Templet er verdensberømt for sin årlige Attukal Pongala-festival, hvor over en million kvinder deltager. 10 -dages festivalen er en stor affære, og de andre festivaler, der fejres, er Mandala Vratham, Pooja Vyapu, Vinayaka Chaturthi, Shivaratri og mange andre.

3. Padmanabhaswamy -templet i Thiruvanthapuram:

Padmanabhaswamy -templet i Thiruvanthapuram

Padmanabhaswamy -templet beliggende i Thiruvanthapuram er bygget i dravidisk arkitektur og er det rigeste hinduistiske tempel i verden og er dedikeret til Lord Vishnu. Guddommen er nedfældet i ‘Anantha Sayanam’ -holdningen eller den evige yogiske søvn på slangen Adisheshan. Templet tillader kun hinduer og følger nøje en dresscode. De vigtigste festivaler, der fejres her, er Alpashy og Panguni.

4. Andoor Kandan Sree Dharma Sastha -templet i Neyyattinkara:

Andoor Kandan Sree Dharma Sastha Temple i Neyyattinkara

Andoor Kandan Sree Dharma Sastha-templet ligger i Neyyattinkara, sydøst for Thiruvanthapuram. Templets præsiderende guddom er Gud Kandan Sree Dharma Sastha. Der er også andre guder, såsom Ganapathy, Durga Bhagavathy, Easwara Kala Bhoothanan, Nagaraja & Nagayakshi og et idol af en elefant ved indgangen. Den årlige festival fejres i templet er Makaravilakku Mahotsavam.

5. Edava Palakkavu Bhagavathi -templet i Edava:

Edava Palakkavu Bhagavathi -templet i Edava

Edava Palakkavu Bhagavathi -templet ligger ved Edava i Thiruvanthapuram -distriktet er dedikeret til Bhadrakali Devi, der er den præsiderende guddom her. Der er mange sub -guder som gudinden Annapurna, Lord Ganesha, Navagraham, Adithyan, Hanuman, Brahmarakkhas, Yogeswaran og NagaruKavu. Karthika Thirunal Mahatsovam afholdt i Malayalam -måneden Kumbham er den årlige festival, når hele byen fokuserer på templet.

6. Karikkakom Sree Chamundi Devi Temple i Thiruvananthapuram:

Karikkakom Sree Chamundi Devi Temple i Thiruvananthapuram

Karikkakom Sree Chamundi Devi -tempel i Thiruvanthapuram er et gammelt hinduistisk tempel over 600 år gammelt, dedikeret til gudinden Chamundi. Et Panchaloha -idol af gudinden Karikkakathamma, en form for Chamundi er nedfældet i templet. Gudinden Chamundi tilbedes i templet i tre forskellige former, Maha Chamundi, Raktha Chamundi og Bala Chamundi. Der er andre helligdomme i Ganapati, Sastha, Bhuvaneshvari og mere. Den årlige festival, der i vid udstrækning fejres i templet, er Pongala.

7. Pazhavangadi Ganapathy -templet i Thiruvananthapuram:

Pazhavangadi Ganapathy -templet i Thiruvananthapuram

Pazhavangadi Ganapathy Kerala -templet beliggende ved østfortet i Thiruvanthapuram by er dedikeret til Sri Maha Ganapathy eller Ganesha, der også er den præsiderende guddom. Andre guder tilbedes også i templet, såsom Dharmasasta, gudinde Durga og Nagaraja sammen med skulpturer af 32 forskellige former for Ganesha. De store festivaler, der fejres her, er Vinayaka Chaturthi, Ganesh Jayanthi, Virad Chaturthi og mere.

8. Sarkara Devi -templet i Chirayinkeezhu Taluk:

Sarkara Devi -tempel i Chirayinkeezhu Taluk

Sarkara Devi -templet ligger ved Chirayinkeezhu Taluk i den nordvestlige del af Thiruvanthapuram -distriktet. Templets vigtigste guddom er Bhadrakali, der også er den primære guddom herover. Kaliyoot -festivalen er den mest populære festival, der fejres i templet bortset fra Meena Bharani -festivalen, der falder på andenpladsen, og templet bliver fyldt med hengivne.

9. Thirupalkadal Sreekrishnaswamy -templet i Keezhperoor:

Thirupalkadal Sreekrishnaswamy -templet i Keezhperoor

Thirupalkadal Sreekrishnaswamy -templet ligger i landsbyen Keezhperoor er et af de ældste hinduistiske templer dedikeret til Lord Krishna, en anden form for Vishnu, som også er den præsiderende guddom her. Templet er konstrueret i form af arkitektur i dravidisk stil. Templet har en Garbagraha med Brahma og Shiva på sine ydervægge. Konstrueret mellem 6. og 9. århundrede betragtes templet også som et af de 108 vigtigste Divya Desams eller hellige boliger i Vaishnavism.

10. Thali -templet:

Thali -templet

Thali -templet er det ældste tempel i Kerala og er dedikeret til tilbedelse af Lord Shiva. Dette er bygget i 1300 -tallet af Swami Thirumalpad, der var Zamorin i den daværende Calicut. Dette gamle tempel ligger i Kozhikode. Det siges, at lingam blev installeret af Parasuram i slutningen af ​​Dwaparayugam. Lord Shiva tilbedes under navnet Umamaheswara i dette tempel.

11. Ayyappa Temple Kerala:

Ayyappa Temple Kerala

Sabarimala Ayyappa -templet er berømt over hele verden og er en af ​​de største pilgrimsdestinationer med en årlig 50 millioner hengivne, der besøger det. Det ligger i Periyar Tiger Reserve, som er et tæt skovområde. Hovedtemplet ligger på toppen af ​​bakken og siges at være stedet, hvor prins Ayyappa mediterede. Det er berømt for sin Makaravilakku, der sker i januar måned.

12. Guruvayoor -templet:

Guruvayoor -templet

Guruvayoor -templet er dedikeret til tilbedelse af Lord Krishna. Templet ligger i byen Guruvayur og omtales som Bhuloka Vaikunta af de hengivne. Ifølge legender er det idol, der tilbedes her, mere end 5000 år gammelt og har også en tempeltank kaldet Rudratheertham. Der er en streng påklædningskode for folk, der kommer ind i templet, og ingen undtagelser er tilladt.

13. Ettumanoor -templet:

Ettumanoor -templet

Ettumanoor -templet er bopæl for Lord Shiva og ligger i Kottayyam. Det er et af de gamle templer i Kerala, som blev rekonstrueret i 1542 e.Kr. Ifølge sagn tilbad Pandavas sammen med Vyasa Maharshi Lord Shiva i dette tempel. Det får navn fra ordet ‘manoor’, hvilket betyder hjortelandet. Ezhara Ponnanna er den mest ventede og berømte begivenhed i templet.

14. Ambalappuzha Sri Krishna -templet:

Ambalappuzha Sri Krishna -templet

Ambalappuzha Sri Krishna -templet ligger i Alapuzha -distriktet i Kerala. Templet siges at være bygget mellem det 15. og 17. århundrede e.Kr. af en lokal hersker. Krishnas idol tilbedes i form af Parthasarathy, der har en pisk i højre hånd og Sankham i sin anden hånd. Templet er berømt for sin Payasam Prada, der består af ris og mælk.

15. Thirunelli -templet:

Thirunelli -templet

Thirunelli -templet er Sri Maha Vishnus hellige bolig og ligger på siden af ​​Brahmagiri -bakken i en højde af 900 m. Ifølge legender får stedet sit navn fra ordet Nelli, hvilket betyder Amla -træ. Det menes, at Lord Brahma fandt idolet Vishnu under et Amla -træ og deraf navnet. Det siges også, at Lord Brahma selv i dag kommer for at tilbede Vishnu i dette tempel.

16. Vadakkunnathan Temple:

Vadakkunnathan -templet

Dette er et andet gammelt tempel i Kerala, der er dedikeret til tilbedelse af Lord Shiva. Det ligger i byen Thrissur og viser den typiske Kerala -arkitekturstil. Templet er berømt for sine mange vægmalerier, der viser forskellige scener af Maha Bharat og derfor anerkendes som et nationalt monument. Det siges, at templet blev bygget af Parasurama. Ikke-hinduer må ikke komme ind i templet.

17. Chottanikkara -templet:

Chottanikkara -templet

Chottanikkara -templet er et meget berømt tempel i Kerala dedikeret til tilbedelsen af ​​gudinden Mahalakshmi. Templet ligger i Chottanikkara i Kochi. Dette er et af de rigeste templer i Kerala, der har konstruktionen af ​​træskulptur som Sabarimala -templet. Det menes, at mennesker, der lider af psykisk sygdom, kan komme sig efter at have besøgt dette tempel.

District Wise List Of Top 5 templer i Kerala:

1. Thiruvananthapuram:
 • Sree Padmanabhaswamy -templet
 • Pazhavangadi Ganapathi -templet
 • Attukal Bhagavathy -templet
 • Gamle Sreekanteswara -tempel
 • Major Vellayani Devi Temple
2. Kollam:
 • Kottarakkulam Sree Mahaganapathy -templet
 • Valiya Koonambaikulam -templet
 • Sree Puthiyakavu Bhagavathy -templet
 • Sree Umamaheshwara Swami -templet
 • Ashramam Sri Krishna Swamy Temple
3. Alappuzha:
 • Kidangamparambu Sree Bhuvaneswari -templet
 • Venkatachalapathy -templer (Mullakkal)
 • Sree Krishna Swamy Temple, Ambalapuzha
 • Chakkulathukavu Devi -templet
 • Chettikulangara Bhagavathi -templet
4. Pathanamthitta:
 • Malayalapuzha Devi -templet
 • Thazhoor Bhagavathi -templet
 • Sri Kodumthara Subrahmanya Swamy Temple
 • Omalloor Sree Rakthakantaswamy -templet
 • Pandalam Mahadeva -templet
5. Kottayam:
 • Thirunakkara Mahadeva -templet
 • Thaliyil Mahadeva -templet
 • Kumaranalloor Karthyayani Devi -templet
 • Ettumanoor Mahadeva -templet
 • Pallipurathukavu Devi -templet
6. Idukki:
 • Mangala Devi Kannaki -templet
 • Ulupooni Sree Arthanareeswara -templet
 • Sree Krishna Swami -templet
 • Kozhikkanam Devi -templet
 • Vellappara Devi -templet
7. Ernakulam:
 • Ernakulam Shiva -templet
 • Sree Poornathrayeesa -templet
 • Ameda -templet
 • Thrikkakkara Vamana Moorthy Temple
 • Mahadeva -templet
8. Thrissur:
 • Sri Vadakkumnathan Shiva -templet
 • Paramekkavu Bhagavathi Temple Thrissur
 • Thiruvambady Sri Krishna -templet
 • Punkunnam Shiva -templet
 • Urakathamma Thiruvadi -templet
9. Palakkad:
 • Bhagavathi -templet
 • Sree Emoor Bhagavathy Temple
 • Vishnu -templet
 • Emoor Bhagavathy -templet
 • Manappulli Bhagavathy -templet
10. Malappuram:
 • Podiyattupara Mahadeva -templet
 • Sree Kadampuzha Bhagavathi -templet
 • Thirunavaya Nava Mukunda -templet
 • Sree Thripuranthaka Mahasiva Temple Malappuram
 • Sree Triprangode Lord Shiva Kshetram
11. Kozhikode:
 • Thali -templet Kozhikode
 • Varakkal Devi -templet
 • Sree Kanteshwara -templet
 • Thiruvachira Sree Krishna -templet
 • Thalikkunu Maha Siva -templet
12. Wayanad:
 • Thirunelli Sree Maha Vishnu -templet
 • Seetha Devi -templet
 • Valliyoorkavu Melekavu
 • Mazhuvannur Maha Siva -templet
 • Sree Cheengeri Bhagavati -templet
13. Kannur:
 • Sree Sundareswara -templet
 • Railway Muthappan Temple Kannur
 • Pillayar Kovil
 • Kalarivathukkal Bhagavathi -templet
 • Trichambaram -templet
14. Kasaragod:
 • Shree Varadaraja Venkataramana -templet
 • Mallikarjuna -templet
 • Sri Ananthapadmanabha Swamy Temple
 • Trikkannad Tryambakeshwara Temple
 • Nagarajakatte -templet, kasargod

Listen over Kerala-templer er uendelig. Hvert distrikt har mindst et eller to vigtige templer i Kerala, som har en fantastisk historie og arkitektur. Kerala er ikke kun et populært turistmål, men er også et must-besøg pilgrimsdestination for hinduer. I modsætning til templer i andre stater har Kerala -templer strenge regler, og man skal sikre, at templets hellighed er beskyttet. De fleste templer tillader ikke ikke-hinduer, og en streng dresscode er også implementeret. Det er vigtigt omhyggeligt at læse om templets retningslinjer, før du besøger dem.