9 Berømte templer i Pondicherry med detaljer

En af de mest populære turiststeder i Indien, Puducherry eller Pondy, som kaldet af mange tilbedende, er bestemt en feriedestination så meget unik på så mange måder. Forestil dig maleriske, levende farvede sommerhuse, blæsende boulevarder, historiske kirker og fantastiske strande. Det kaldes ofte den franske Riveria i øst og med rette. Det mest interessante aspekt af dette EU -område er, at det blev styret af franskmændene i næsten 300 år og indtil 1954. Som følge heraf er de franske påvirkninger stadig ganske tydelige, hvilket gør stedet nogensinde så fortryllende. Det er intet andet end spændende at se en så fantastisk sammenblanding af de franske og indiske kulturer i de smukke omgivelser i Pondicherry. Vidste du dog, at der er noget endnu mere særligt ved dette sted? Ja, det er den åndelige side, den synger højt! Puducherry har nogle af de bedste templer i Indien og er det perfekte område til at vække dine religiøse ambitioner og overbevisninger. Ikke kun på grund af det historiske og berømte tempel i Pondicherry, men også på grund af den rolige atmosfære, som stedet får.

Pondicherry tempelliste – 9 mest berømte templer i Pondicherry, som du skal besøge nu!

1. Arulmigu Manakalu Vinayagar -templet:

manakula vinayagar tempel pondicherry

Arulmigu Manakalu Vinayagar -templet er et populært pilgrimssted og turiststed i Pondicherry og er dedikeret til Lord Ganesha. Det topper sandsynligvis listen over de berømte templer i Pondicherry. Templet eksisterer fra før 1666. Manakalu Vinayagar på tamil betyder Gud nær sanddammen. Templet har en 7,5 kg gylden vogn, der blev lavet udelukkende på grundlag af indsamling og donation fra hengivne. Selve templet er forbløffende levende og har stenvægge, der viser stort udskæringshåndværk fra fortiden. Historien går på, at templet var baseret i en landsby, der deles af de hvide og franskmændene, og at de løbende ville forsøge at slippe af med guddommen ved at kaste det i havet. Det siges, at hver gang dette skete, ville guddommen blive fundet tilbage på det samme sted, hvor dette tempel er etableret nu.

 • Adresse: Manakula Vinayagar Koil St, White Town, Puducherry, 605001
 • Tidspunkter: 6.30 – 11.00 og 16.30 – 21.00
 • Dress code: behagelig og anstændig påklædning ville fungere. Ingen dresscode som sådan.
 • Ca. Besøgets varighed: 1 time
 • Sådan når du: Hvis man tager toget til Pondicherry, er nærmeste jernbanestation Villupuram (35 kilometer væk) forbundet til alle større byer i Indien. Med fly er den nærmeste lufthavn Chennai Internationale lufthavn (135 km væk). På vej kan du tage en privat eller statsdrevet bus fra mange byer som Chennai, Coimbatore, Bangalore og Madurai til Pondicherry. Selve templet er 73 km fra Chidambaram og 114 fra Kanchipuram. Folk lejer cykler for at rejse rundt i byen eller biler og taxaer kan også lejes.
 • Temple websted: http://www.manakulavinayagartemple.com/
 • Bedste tidspunkt at besøge: årlig 24 dages hovedfestival i løbet af august og september. Sankatahara Chathurthi -dag
 • Andre attraktioner: Sri Aurobindo Ashram ligger 0,1 km derfra, og Seaside Promenade ligger 0,4 km derfra.

2. Sri Varadharaja Perumala -templet:

templer i pondicherry

Sri Varadharaja Perumala -templet er dedikeret til Lord Vishnu og er en af ​​de 108 Divya Desams i Vishnu. Det siges, at templet er blevet besøgt af de 12 digterhelgener (Alwars). Dette tempel betragtes som et af de mest hellige af Vaishnavites og blev oprindeligt bygget af Cholas i 1053. Således tiltrækker det med sine historiske rødder ikke kun de religiøse, men også historikere og nysgerrige turister generelt. Templet har en helligdom Varadharaja eller Vishnu og ligger på en lille bakke. De store festivaler, der fejres her, er Bhramotsavam, når pilgrimme strømmer til templet. Nyfødte babyer bringes til templet og får deres første spec med ris foran Lord Vishnu for at sikre, at barnet bliver taget hånd om af guden selv.

 • Adresse: Nethaji Nagar, Kanchipuram, Tamil Nad 631501
 • Tidspunkter: 6.00-11.00 og 16.00-20.00
 • Dress code: behageligt traditionelt tøj ville være ideelt
 • Ca. Besøgets varighed: 1 til 2 timer
 • Sådan når du: 1 time 3o minutters kørsel fra Chennai lufthavn (nærmeste lufthavn). Du kan tage en bus fra Chennai til Pondicherry, og dette tempel kan gås fra Pondicherry -busstoppestedet. Med tog er alle større byer forbundet med Pondicherry -krydset. Folk lejer cykler for at rejse rundt i byen eller biler og taxaer kan også lejes.
 • Temple websted: Ikke relevant
 • Bedste tidspunkt at besøge: Bhramotsavam -tid og Ramar -festival
 • Andre attraktioner: Manimuthar Falls, Vettuvan Koil, silke saree butikker uden for templet.

3. Vedpureeswarar Temple:

templer i pondicherry

Vedapureeswarar -templet er dedikeret til Lord Vedpureeswara og ligger på de nordlige bredder af Cheyyar -floden. Dette er endnu et eksempel på et stort tempel nær Pondicherry. Templet har også en Nandi -tyr, der interessant nok vender modsat retning af Shiva Lingam. Det menes, at Lord Shiva her er selv manifesteret. Templet er lavet af to korridorer og en 5 -lags Rajagopuram. Stenindskrifterne i templet antyder chola -styreperioden. Stedet kaldes også historisk som Santhanaranyam, fordi det sagde, at der var en overflod af sandeltræer i dette område (Santhanam “, der betyder sandeltræ og” Aranyam “, skov). De indfødte på stedet fejrer Brahmotsavams 10 -dages festival, hvilket er en stor lejlighed.

 • Adresse: Sri Vedapureeswarar Temple, Thiruverkadu Post, Thiruvallur District, Chennai, Tamil Nadu – 600 077
 • Tidspunkter: 6.00 – 13.00 og 16.00 – 21.00
 • Dress code: behageligt traditionelt tøj ville være ideelt
 • Ca. Besøgets varighed: 1 til 2 timer
 • Sådan når du: Det er kun 10 km fra Koyambedu Busstand (Chennai). Du kan tage busser fra Chennai og Kanchipuram til Pondicherry. De vil slippe dig på gåbare afstande fra templet. Den nærmeste lufthavn er i Chennai. Med tog er alle større byer forbundet med Pondicherry -krydset. Folk lejer cykler for at rejse rundt i byen eller biler og taxaer kan også lejes.
 • Temple websted: Ikke relevant
 • Bedste tidspunkt at besøge: Attrural festival på fuldmånedag i Chitirai (april-maj). Maha Shivratri
 • Andre attraktioner: Dette tempel er æret for at fjerne hindringer fra ægteskabsmuligheder, da Lord Shiva her findes i bryllupsform. Sri Devi Karumariamman -templet ligger 1 km derfra.

4. Sithananda Swamy Temple:

templer i pondicherry

Sitanandha Swamy -templet er en berømt helligdom, hvor en helgen Guru Sithanandar blev begravet levende. På hans gravsted er et tempel dedikeret til Lord Shiva blevet bygget og er et berømt sted for fredselskere. Guru Sithanandas Jeevan Samadhi blev opnået den 28. maj 1837. Pilgrimme besøger templet og udfører særlige pujas hver torsdag til hans statue. Et populært sted for tilbedelse også for studerende, de kommer her for at bede til Gud Dakshinamurthy om gode karakterer og klarer sig godt i eksamener. Dette tempel er 200 år gammelt og er fortsat et tegn på ro. En meditationshal er også til stede på stedet for dem, der ønsker at bruge lidt sjælfuld tid alene.

 • Adresse: Lawspet Main Road, Puducherry, Indien, 605003
 • Tidspunkter: 06.00 – 20.00
 • Dress code: behageligt traditionelt tøj ville være ideelt
 • Ca. Besøgets varighed: 1 til 2 timer
 • Sådan når du: Det er kun 5 km fra Puducherrys hovedbusstation og 4 km fra Puducherry Station. Chennai lufthavn er 146 km væk. Med bus stiger du ned ved busstoppestedet Gorimedu eller busstoppestedet Shivaji Statue (hvis det kommer fra Chennai). Templet er placeret lige ved eller overfor disse stop henholdsvis. Med tog er alle større byer forbundet med Pondicherry -krydset. Folk lejer cykler for at rejse rundt i byen eller biler og taxaer kan også lejes.
 • Temple websted: Ikke relevant
 • Bedste tidspunkt at besøge: Guru Puja, Maha Shivratri og hver torsdag generelt.
 • Andre attraktioner: Kuil Thoppu lige ved siden af ​​templet. Det er her, Mahakavi Bharathiyar ville besøge og skrive poesi. En vandtank med fisk inde i lokalerne er en tiltalende tilføjelse.

5. Kamakshi Amman -templet:

templer i pondicherry

Kamakshi Amman -templet er dedikeret til den hinduistiske gudinde Kamakshi, en inkarnation af Maa Durga eller Parvati, der også er den præsiderende guddom her. Et af de vigtigste templer omkring Pondicherry, det siges at være bygget af Pallava -kongerne i det 6. århundrede. Templet udfører fire gudstjenester hver dag. Bortset fra det fejrer det sin årlige festival i foråret, som er vognfestivalen kaldet Ther og flydefestival kaldet Theppam afholdes. Navaratri, Aadi og Aippasi Pooram, Sankara Jayanthi og Vasanta Utsavam fejres også.

 • Adresse: New No. 6, Old No. 144/A, Kamakshi Amman Sannathi Street, Kanchipuram, Tamil Nadu 631502, Indien
 • Tidspunkter: 5:30 – 12:15, 16:00 – 20:15
 • Dress code: behageligt traditionelt tøj ville være ideelt
 • Ca. Besøgets varighed: 1 time
 • Sådan når du: Kør ad vej via Kamakshi Amman Sannidhi Street. Med tog er alle større byer forbundet med Kanchipuram -krydset. Kanchipuram ligger 64 km fra Chennai International lufthavn. Du kan også tage en taxa fra lufthavnen til byen.
 • Temple websted: http://www.kanchikamakshi.com/
 • Bedste tidspunkt at besøge: Ther og Theppam festivaler i foråret
 • Andre attraktioner: Kailasanatha -templet er et must -besøg kun 1,5 km væk.

6. Sri Gokilambal Thirukameswarer Temple:

templer i pondicherry

Sri Gokilambal Thirukameswara -templet i Villanur er et af de store religiøse steder i Pondicherry. Dens 15 meter høje tempelvogn tages ud på et optog i løbet af maj til juni med fuldmånens udseende. Det er en smuk festival, og mange besøger stedet for at se dens storhed. Templets præsiderende guddom er Thirukameswarer Gokilambal, der bliver taget ud i den pænt dekorerede vogn under festivalen og tilbydes prasadam. Det menes, at de hengivnes ønsker bliver opfyldt, hvis de trækker vognen. Legenden fortæller, at en Chola King af tiden led af spedalskhed på grund af hans fortrydelse i sit tidligere liv. Men da han bad til God Shiva i netop dette tempel, fik han helbredelse og helbredelse.

 • Adresse: E-Car St, Villianur, Puducherry 605110
 • Tidspunkter: 05.00 – 1200.00 og 16.00 – 21.00
 • Dress code: behageligt tempel passende påklædning er ideel.
 • Ca. Besøgets varighed: 1-2 timer
 • Sådan når du: Temple er meget tæt på Villianur banegård og busstationen. Hvis du lejer en cykel eller bil, vil rundrejsen kun være 18 km. Det er kun 10-11 km fra Pondicherrys hovedby. villianur banegård er den nærmeste station, og Pondicherry Lufthavn, Lawspet, Puducherry, er den nærmeste lufthavn.
 • Temple websted: http://villianurtemple.in/
 • Bedste tid at besøge: Bramachavam, bilfestival, Purattasi – Navarathri festival og Laksha Deepa Festival (1 lakh dybder bliver tændt, et syn man ikke må gå glip af)
 • Andre attraktioner: Pondicherry, som ligger cirka 22 minutter væk, er et rejsende paradis og skal udforske byen.

7. Irumbai Shiva -templet:

templer i pondicherry

Irumbai Shiva -templet er et gammelt tempel dedikeret til Lord Shiva og er et af de 275 Thevara Pedal Petra Sthalangals. Vejen til templet har smukke stier med kokospalmer og Banyan -træer på siderne. Templet har en hellig tank. Templets præsiderende guddom er Maakaaleswarar, en inkarnation af Lord Shiva i form af en Shiva Lingam, der er brudt og bundet sammen med kobberstrenge. Det er også ret æret af dem, der ønsker at udmærke sig inden for kunst og musik. Det siges, at gudinden Kuyil Mozhi Nayaki i dette tempel skal velsigne dem for det samme, hvis de ofrer sine bønner til hende og laver pooja her. Lokalbefolkningen pryder templet med smuk håndlavet rangolis under festivaler og festligheder.

 • Adresse: Auroville, Irumbai, Tamil Nadu 605111
 • Tidspunkter: 6.00 – 12.00 og 17.00 – 21.00
 • Dress code: respektfuld påklædning ville fungere bedst
 • Ca. Besøgets varighed: 1-2 timer
 • Sådan når du: Det ligger omkring 10 km fra Puducherry. Ved vej kan du tage ruten Puducherry til Tindivanam, hvor placeringen kun er 2 km væk fra Morattandi. Puducherry banegård er den nærmeste station (12 km), og Pondicherry lufthavn, Lawspet, Puducherry, (8 km) er den nærmeste lufthavn. Chennai er forbundet med alle større byer i Indien med fly og jernbane. Templet ligger 138 km fra Chennai.
 • Temple websted: Ikke relevant
 • Bedste tidspunkt at besøge: Maasi Magam og Shivrathri i februar-marts. Karthigai og Thaipusam tid.
 • Andre attraktioner: Der er en helligdom for Subramaniya swami ved siden af ​​den af ​​God Shiva’s. Auroville og Aurobindo Ashram er i nærheden.

8. Panchavati Panchmukha Anjaneya -templet:

templer i pondicherry

Panchavati Panchmukha Anjaneya tempel har et gigantisk 32 fod idol af Anjaneya, en anden form for Lord Hanuman, som tiltrækker mange turister til templet. Der er to smukke sannidhier, en hver af Jayamangala Valampuri Maha Ganapathy og Sri Ramachandra Prabhu. Det er faktisk ekstremt berømt og forherliget, fordi det er vært for verdens næststørste Anjaneya -idol. Hengivne myldrer i templet og tilbyder deres bønner om lørdagen, der betragtes som en yderst lovende dag for et besøg i dette tempel. Noget ganske unikt her er, at hengivne i deres tilbud til guddommen forbereder guirlander lavet af vada til guden. Disse vada -guirlander fordeles senere blandt de fattige og slukker også mange sultne i området.

 • Adresse: Thiru Vi Ka Street, Villupuram, Tamil Nadu 605602
 • Tidspunkter: 08.30 – 12.00 og 16.00 – 21.00
 • Dress code: Anstændigt, tempelegnet påklædning
 • Ca. Besøgets varighed: 1 ½ time
 • Sådan når du: Det ligger omkring 8 km/15 minutter fra Puducherry. Ved vej kan du leje et privat køretøj til rundrejsen fra Pondicherry. Med tog Puducherry jernbanestation er den nærmeste station og Lawspet, Puducherry er den nærmeste lufthavn. Chennai er forbundet med alle større byer i Indien med fly og jernbane. Templet er 138 km fra Chennai.
 • Temple websted: Ikke relevant
 • Bedste tidspunkt at besøge: Krishna Jayanthi og Vaikunta gange.
 • Andre attraktioner: Templet har Anna Dhan -faciliteter, som du kan bidrage til. Det er kendt for sin gratis prasadham givet til alle besøgende. En sten på 15-16 kg kan ses flyde på vandet og er en vigtig attraktion for besøgende. Det siges, at det er en af ​​stenene, der bruges til at bygge en bro til Lanka.

9. Thirunallar Saneeswaran -templet:

templer i pondicherry

Thirunallar er en lille by i Pondicherry -området og faktisk mest kendt for dette særlige tempel. Thirunallar Saneeswaran -templet har en helligdom af Lord Shani eller Saneeswaran, som tamilerne sagde, og et andet tempel i komplekset er dedikeret til Lord Darbharanyeswaran, en form for Lord Shiva. Det er sandsynligvis det eneste tempel dedikeret til Lord Shani (Saturn). Templet har også afguder fra Navagrahas. Ifølge legenden ville kong Nala bede i dette tempel og var faktisk befriet for de negative virkninger af Shani eller Saturn, der påførte ham på det tidspunkt. Hengivne, der tror på planternes magt og bestemmer dit liv, ærer dette tempel. En gang hvert andet og et halvt år siges det, at Saturn flytter fra det ene stjernetegn til det andet, og det er, når du vil finde millioner af loyale hengivne i kø på dette sted for at tilbyde deres bønner til Shani -guden.

 • Adresse: 73/1, 4. hovedvej | Thirunallar, Karaikal 560010, Indien
 • Tidspunkter: 06.00 – 12.30 og 18.00 – 20.00. Lørdage er aftenens darshan fra 17.00 til 21.00.

  Dress code: Anstændigt, tempelegnet påklædning

 • Ca. Besøgets varighed: 1-2 timer
 • Sådan når du: Det har ikke sin egen station eller lufthavn. Du kan dog tage et tog til Karaikal station (godt forbundet med større byer) og kun 7 km fra templet. Den nærmeste lufthavn er Pondicherry Lufthavn (3-4 timers kørsel væk). Der er regelmæssige fra alle andre byer til Thirunallar.
 • Temple websted: Ikke relevant
 • Bedste tidspunkt at besøge: Aadi Pooram -festival fejres her. Mest lovende tid er naturligvis den periode, hvor Shani transiterer blandt planeterne (en gang hvert andet og et halvt år). Folk kommer hovedsageligt hertil fra forskellige dele af landet, når de står over for en Maha Shani Dasha osv.
 • Andre attraktioner: Bhadrakali -templet ligger i nærheden. Du kan også finde lokale butikker og spisesteder rundt.

Ofte stillede spørgsmål og svar

1. Er der noget tempel i Pondicherry, der også bringer liv til de franske påvirkninger og berøring og er en sammenlægning af både hinduistiske og franske kulturer?

Ja KANNIGA PARAMESWARI TEMPELET kan udforskes for at få et indblik i, hvordan både Deccan og franske arkitektoniske stilarter kombineres til at skabe et fantastisk eksemplar. Det er dedikeret til Lord Shakti. Sanktumlofterne skildrer et typisk deckansk arkitektonisk håndværk med tamilske motiver på søjlerne, hvorimod væggene med himmelske væsner pryder dem og farvede ruder maler det franske kulturbidrag.

2. Er der nogen Jain -templer i Pondicherry?

Ja, selvfølgelig har også Puducherry -distriktet passende tilbedelsessteder for tilhængere af jainisme. En populær er Digambar Jain -templet. En anden er Shree Parshwanath Shwetambar Murtipujak Jain Mandir.

3. Er der et sted med fokus og tilbedelse i Pondicherry for dem, der følger en universel verdensreligion eller ikke tilhører en bestemt tro?

Ja, Matrimandir er et af slagsen, der helt sikkert vil frigøre dig fra din stress og hæmninger. Det tilhører ikke nogen bestemt religion og er et smukt konstrueret åbent rum (betegnet som fred) for dem, der ønsker at bede, meditere eller dyrk yoga i et dejligt positivt miljø. Det tog 37 år at bygge denne bedøvelse af et sted og tiltrækker turister for sin arkitektoniske ekspertise og dens betydning med Shri Aurobindo. Kendt som byens sjæl, er dette et must -besøg for åndelig flugt.

Så uanset om det er en pilgrimsrejse eller bare at finde indre ro og dig selv, så planlæg din Pondicherry -tur, og husk den åndelige dagsorden. Du vil helt sikkert møde ligesindede besøgende, der er tiltrukket af Pondy og hovedsageligt Auroville for åndelige opvågninger og pauser. De charmerende små townships i dette fagforeningsområde vil efterlade dig fascinerede og disse smukke steder for tilbedelse og meditation, forynget og genoplivet. Franske køkkener og pyntegenstande at shoppe efter, stemning fra kolonitiden, der er så meget forskellig fra ethvert andet sted i Indien og en charme fra den gamle verden, der møder moderne sofistikeret stemning, gør Pondy dit næste must-visit på skovliste. Del med os, om denne artikel hjalp din Pondicherry -ferie endnu mere givende og let. Glade rejser og masser af smukke minder kommer til dig.