9 berømte templer i Tamil Nadu, der er fantastiske at besøge

Indien er kendt for sin rige mangfoldighed og kultur. Fra nord til syd, øst til vest, har vi et antal små og store, gamle og nye templer, der tilbedes af mange årsager. Nogle af templerne er kendt for deres historiske værdi og kultur. Et sådant sted, hvor du skal besøge templer, er Tamil Nadu. Tamil Nadu er et land med templer. Selve strukturen gør den unik, da den har en lang trekant kegleformet gopuram på 4 sider af kabinettet. Tamil Nadu kan prale af mange tilbedelsessteder i dravidisk stil. Du kan se det ældste tempel samt det største tempel i Tamil Nadu. Der er også et gyldent tempel i Tamil Nadu, der er kendt som Golden Temple, Sripuram. Lad os tage et kig på de 9 bedste templer.

Top 9 hinduistiske templer i Tamil Nadu med detaljer:

1. Meenakshi Amman -templet i Madurai:

templer i tamilnadu

Dette smukke tempel ligger i tempelbyen Madurai, Tamil Nadu har 14 gopuramer, hvor den højeste er 170 fod. Det er også kendt som Meenakshi Sundareswarar Temple, som virkelig er alternative navne på henholdsvis Parvati og Shiva. Templebyen Madurai blev til for 2.500 år siden med denne hellige struktur. Der er to gyldne skulpturerede vimanas, helligdommene over de vigtigste guddommers helligdomme. Ifølge statistikker besøger 15.000 besøgende om dagen og 25.000 om fredagen Meenakshi Sundareswarar -templet. Et estimat på 30.000 skulpturer praler af dette tempel. I april og maj besøger en million besøgende templet for at fejre den årlige 10 -dages Meenakshi Tirukalyanam Festival.

 • Temple Timings: Åben alle dage kl. 9:00 og lukker kl
 • Tempeladresse: Madurai Main, Madurai, Tamil Nadu 625001
 • Dress code: der er ingen specifik påklædningskode, men templet kræver, at hengivne bærer traditionelt slid. Kvinder bør bære saree, halv saree eller churidar. Mænd bør bære dhotis, pyjamas eller mundu med overklud.
 • Sådan når du: Med fly kan du standse i Chennai lufthavn og vælge en taxa for at nå templet. Det tager 90 minutter at rejse. Hvis du kommer med tog, skal du slippe ned på Madurai banegård, som ligger 1,70 km fra Meenakshi Amman -templet. Med bus kører der ofte busser til Madurai. Gå ned ved Mattuthavani Busstand, som ligger 20 minutters rejse fra templet.
 • Nærmeste attraktioner: Aayiram Kaal Mandapam, St. Mary’s Cathedral Church, Gandhi Museum.

2. Thillai Natarajah -templet i Chidambaram:

templer i tamil nadu

Thillai Natarajah -templet i Chidambaram, Tamil Nadu er dedikeret til Lord Shiva. Thillai Koothan eller Natarajh er den guddom, der præsiderer her siden 1100 -tallet. Dette tempel var begyndelsen på alle templer for saivitter. Chidambaram repræsenterer Aakash (aether), et af de fem klassiske elementer i de helligste Shiva -templer kendt som Pancha Bootha Sthalams. Chidambaram-templet fejrer forskellige festivaler året rundt.

 • Temple Timings: Darshan -tiden er fra 6:00 til 12:00 og 17:00 til 22:00
 • Tempeladresse: Chidambaram, Tamil Nadu 608001
 • Dress code: ingen specifik kjolekode for kvinder, men foretrak generelt traditionelt slid. Mænd skal fjerne deres skjorte, mens de kommer ind i templet.
 • Sådan når du: Templet er let tilgængeligt. Der kører ofte busser til Chidambaram.
 • Nærmeste attraktioner: Pichavaram mangroveskov, Thillai Kali Amman -tempel, Pichavaram bagvand.

3. Kanchi Kailasanathar -templet i Kanchipuram:

templer i tamil nadu

Kanchi Kailasanathar -templet er den ældste struktur i Kanchipuram, som er et hinduistisk tempel i dravidisk arkitektonisk stil. Dedikeret til Lord Shiva, blev det bygget fra 685-705 e.Kr. af en hersker fra Pallava-dynastiet. Templet har 58 helligdomme dedikeret til forskellige former for Shiva. Tusindvis af hengivne beder om aftenen for Maha Shivratri fra hele verden. Det er også en af ​​de største turistattraktionssteder i byen.

 • Temple Timings: Åben alle dage – 5:30 til 12:00 og 16:00 til 21:00
 • Tempeladresse: Pillaiyarpalayam, Kanchipuram, Tamil Nadu 631501
 • Dress code: ingen specifik påklædningskode for mænd og kvinder.
 • Sådan når du: den nærmeste lufthavn er Chennai. Fra Chennai kan du tage et tog til Kanchipuram. Men den mere bekvemme mulighed ville være at leje en bus og nå Kanchipuram. Fra Kanchipuram kan du vælge en taxa eller en bil for at nå templet.
 • Nærmeste attraktioner: Kamakshi Amman tempel, Kanchi Kamakoti Peetam, Anna mindesmærke.

4. Huletempler i Mahabalipuram i Kanchipuram -distriktet:

templer i tamil nadu

Huletemplerne i Mahabalipuram ligger på bakken af ​​byen i Kanchipuram -distriktet. Der er elleve mandapas eller huler set i Mahabalipuram, hvoraf de mest betydningsfulde er Krishna, Mahishasuramardini, Varaha, Trimurti, Kotikal, Tiger, Atirachandana, Panchapandava huletempler. Disse templer betragtes som et mesterværk af indisk kunst. En af de bedste ting at se i Mahabalipuram er disse huler, der er udpeget som ‘indskæringer’ af UNESCO. Disse huletempler har unikke stilarter, som ikke kan sammenlignes med andre huletempler i Indien. Når du besøger Mahabalipuram -huletempler, kan du se mange huletempler af forskellige guder som Krishna -huletempel, Mahishasuramardhini -huletempel, Varaha -huletempel, Trimurti -huletempel, Kotikal -huletempel, Tiger -huletempel, Panchapadava -huletempel og mange flere.

 • Temple Timings: Åben alle dage fra 8:00 til 17:00
 • Tempeladresse: Mahabalipuram, Kanchipuram, Tamil Nadu
 • Dress code: der er ingen specifik dresscode til at besøge Mahabalipuram -huletempler.
 • Sådan når du: Den mest bekvemme transportform for at nå huletemplet er at komme med tog. Den nærmeste station er Chengalpettu, som ligger 24 km fra templet.
 • Nærmeste attraktioner: Strandtempel, Pancha Rathas, Ganges nedstigning

5. Ramanathswamy -templet i Rameshwaram:

templer i tamil nadu

Ramanathswamy -templet ligger i Rameshwaram er dedikeret til Jyothirlinga, en form for Lord Shiva. Templet blev forlænget i løbet af 1100 -tallet. Det betragtes som et helligt pilgrimssted for Shaivites, Vaishnavites og Smarthas. Den primære guddom er i form af en linga eller fallisk sten. Templet er et af de fire helligste hinduistiske Char Dham -steder.

 • Temple Timings: Darshan -tiden begynder kl. 16:30 og lukker kl. 13:00 og åbner igen kl. 15:00 og lukker kl. 20:30
 • Tempeladresse: Rameswaram, Tamil Nadu 623526
 • Dress code: Vestlig slid er ikke tilladt i templet. Kun traditionelt slid er tilladt, herunder saree, churidar, skjorter, dhotis, bukser. Mænd skal fjerne deres skjorter, mens de kommer ind i templet.
 • Sådan når du: der kører mange busser fra Tamil Nadu til Rameshwaram Ramanathaswamy -templet. Du kan tage en almindelig bus eller leje en taxa for at nå templet.
 • Nærmeste attraktioner: Agni Tirtham, Ramar Patham, Hanuman -templet med 5 ansigter, Ariyaman -stranden, Dhanushkodi -stranden, Adams bro.

6. Brihadeeswarar -templet i Thanjavur:

templer i tamil nadu

Brihadeeswarar -templet i Thanjavur er et af de største templer i Indien bygget af kejser Raja Raja Chola I i 1010 e.Kr. Den primære guddom i Brihadeeswar -templet er Lord Shiva. Det har også idolerne for Ashta-dipaalakas eller vogtere i retningerne som Indra, Agni, Yama, Nirrti, Varuna, Vayu, Kubera og Isana. En stor statue af Nandi eller hellig tyr hugget ud af en enkelt sten er til stede ved indgangen til templet.

 • Temple Timings: Åbent alle dage – 6.00 til 12.30 og 16.00 til 20.30
 • Tempeladresse: Membalam Rd, Balaganapathy Nagar, Thanjavur, Tamil Nadu 613007
 • Dress code: det er påkrævet at bære traditionel slid, mens man besøger templerne. Western bærer gerne mini-nederdele, jeans er ikke tilladt. Mænd, der bærer skjorte, bør fjerne dem, mens de kommer ind i templets lokaler.
 • Sådan når du: Den mest bekvemme transportform er jernbanerne. den nærmeste station er Thanchavoor banegård. Gå ned på denne station.
 • Nærmeste attraktioner: Store levende Chola -templer, Thanjavur Maratha -paladset, Shiva Ganga Garden,

7. Perur Pateeswarar -templet i Perur, West Coimbatore:

templer i tamil nadu

Perur Pateeswarar -templet er dedikeret til Lord Shiva og ligger i Perur i den vestlige del af Coimbatore. Det blev bygget cirka 2000 år tilbage af Raja Raja Chola I. Templet består af en gylden statue af Nataraja bortset fra flere gopuramer og haller. Der er en helligdom dedikeret til Shiva og Ganesha hver og flere andre statuer af Gajasamhara, Virabhadra, Saraswati og mere.

 • Temple Timings: Åben alle dage – 5:30 til 13:00 og 16:00 til 21:00
 • Tempeladresse: Perur, Western Coimbatore, Tamil Nadu
 • Dress code: ingen specifik kjolekode
 • Sådan når du: templet er placeret på let tilgængeligt sted. Det er i en afstand af 9 km fra Coimbatore. Så du kan falde ned ved Coimbatore og tage en bil, bus eller taxa for at nå templet.
 • Nærmeste attraktioner: Elefantbakker, Sengulam -søen

8. Ulagalanda Perumal -tempel i Kanchipuram:

templer i tamil nadu

Ulagalanda Perumal -templet er dedikeret til Lord Vishnu i Kanchipuram. Det er en arkitektur i dravidisk stil, der er forherliget i Divya Prabandha. Ulgalantha Perumal, en form for Lord Vishnu tilbedes, som er en af ​​de 108 Divyadesam dedikeret til Vishnu. Templet udfører seks daglige ritualer og forskellige årlige festivaler, blandt hvilke vognfestivalen er den mest fremtrædende fejret.

 • Temple Timings: Åben hver dag fra 6:00 til 12:00 og 16:00 til 20:00
 • Tempeladresse: Gandhimaa Nagar, Peelamedu, Coimbatore, Tamil Nadu 641006
 • Dress code: Normalt foretrækker alle templer i Tamil Nadu traditionel slid. Vestlige tøj er generelt ikke tilladt. Der er ingen specifik kjolekode for dette tempel, men det ville være godt at bære etniske kjoler.
 • Sådan når du: templet er placeret på et let tilgængeligt sted fra enhver del af Kanchipuram. Så du kan vælge en taxa eller en auto- eller haglbus for at nå templet.
 • Nærmeste attraktioner: Kamakshi Amman tempel, Ekambareswarar tempel, Kailasnathar tempel, Vedanthangal fuglereservat

9. Aiyarappar -templet i Tiruvaiyaru:

templer i tamil nadu

Aiyarappar -templet ligger i landsbyen Tiruvaiyaru ved bredden af ​​floden Kaveri og er dedikeret til Lord Vishnu. Thevarams salmer er inkarneret på templet. Folk samles under Saphta Sthanam -festivalen, der blev afholdt i april hvert år, og vidner til konvergensen mellem syv glaspalanquiner, der bærer hovedguddomme i respektive templer fra syv steder. På flodens bansk kan du se Samadhi (gravstedet) for den hellige komponist Thyagararaja. Det er her, hvor den største musikalske festival i Indien finder sted årligt.

 • Temple Timings: Åben fra 6:00 til 11:00 og 16:00 til 20:30 på alle dage
 • Tempeladresse: SH 22, Thiruvaiyaru, Tamil Nadu 613204
 • Dress code: der er ingen specifik påklædningskode for at komme ind i dette tempel
 • Sådan når du: Thiruvviayaru ligger i Thanjavur -distriktet. Der kører busser fra Thanjavoor til Thiruvaiyaru ofte.
 • Nærmeste attraktioner: Derefter perambur dæmning, Rajagopalaswamy tempel, Thanjavur kongeslot og kunstgalleri.

Planlægger du en tur for at besøge nogle af de gamle templer i Indien? Så ville dette være det perfekte valg at gå efter. Alle disse templer, der er nævnt her, er kendt for sine historiske beviser i gammel hinduistisk mytologi. Hvert år fejrer disse templer festivaler ved særlige lejligheder som Maha Shivratri, Navaratri, Pongal osv. Hvis du er så heldig, kan du se dem, hvis du besøger disse templer i løbet af festivaltiden. Næste gang du planlægger at besøge Indiens templer, gør det til et besøg i Tamil Nadu.